Dodaj do ulubionych

Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy

22.07.04, 13:08
i przede wszystkim nie kapie nawet przy potrząsaniu, to jest b. ważne!!!
Obserwuj wątek
    • mijuli1 Niekapek jest do kitu 22.07.04, 13:13
      Nie kapie jeśli ma założoną uszczelkę. Uszczelka wykonana jest z jakiegoś
      obrzydliwego gumopodobnego tworzywa. Nigdy nie napiłabym się wiedząc, że w tym
      co piję zanurzona jest taka obrzydliwa uszczelka. Uszczelka ta powoduje
      jeszcze, że trzeba bardzo mocno ciągnąć, żeby z tego kubka się napić - nie
      każde dziecko potrafi. A bez uszczelki - kapie...
      • agusia_o Re: Niekapek jest do kitu 22.07.04, 13:16
        wiem że tam są uszczelki, ale niektóre kubki (chodzi mi dokładnie o nazwę
        firmy) pomimo tego, że mają uszczelki kapią, przy mocniejszym potrząsaniu
        • agamamaoli NUBY 22.07.04, 13:28
          Wg mnie niekapki NUBY są ekstra. Nie maja tej paskudnej uszczelki, lekko się
          pije i nie leci. Łatwo się myją, mają tylko mały zaworek plastikowy. Mamy w
          domu Nuby z uchwytem i bez (ale za to z zatyczką - tak dla higieny). Polecam
          • agassi78 Re: NUBY 22.07.04, 22:23
            No i my testujemu Nub"iego i jesteśmy raczej zadowoleni. Mamy wersję bez
            uchwytu ale z dowma rodzajami "przepływu": slow i fast smile
          • krozy Re: NUBY 23.07.04, 14:51
            przetestowałam już chyba wszystkie dostępne niekapki na rynku - i NUBY jest
            najlepszy!!
    • beata32 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 15:26
      Avent ... szczelny, tylko w takie upały trzeba go b. dokładnie myć najlepiej za
      każdym dolaniem picia

Tylko powiem szczerze - nie wiem czy to, że nie kapie na dłuższą metę jest
      dobre - mój strszy do tej pory najchętniej używa tego kubka - bo może z nim
      łazić nie uważać, żeby się nie rozlało. I teraz już rzadziej, ale na początku
      nauki często ze zwykłymi kubkami o tym, ze może się rozlać nie pamiętał ...
      uważam, że głównie przez to, że nie nauczyłam go przez ten kubkowi, że jak sie
      pije - to się siedzi ... cóż - z drugim smykiem jestem już mądrzejsza.

Pozdrawiam
      • ja275 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 17:04
        a moj Avent kapie- a nawet bywa ze picie wylewa sie z zakretki - koszmar -albo
        uszczelki do duszy albo AVENT przereklamowany - i to tu nie chodzi tylko o
        niekapek - mam rowniez zwykle butelki i znich bokiem tez sie leje koszmar !!!
        • le_lutki Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 23.07.04, 13:15
          Ja mam mniej wiecej wszystko AVENTU: butle, kubeczki, podgrzewacz,
          sterylizator, termos itp i bardzo jestem zadowolona. Z butelek rzeczywiscie po
          pol roku mi sie zaczelo lac (a raczej kapac) zwlaszcza przy potrzasaniu, ale
          jak tylko zmienilam smoczki na nowe to bylo w porzadku. Wczesniej nie bralam
          sobie do serca uwag producenta, ze smoczki nalezy wymieniac co 3 miesiace smile
          Pozdrawiam
    • magda1711 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 16:09
      Polecam Gerbera.Nie tylko ładnie wygląda, ma ładne kolory , ale również nie
      kapie.
    • t.nina Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 18:27
      Gerber kapał, Avent kapał, póki co NUBY jest najlepszy.
      • magda1711 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 18:36
        Myślę , że nie ma co się za bardzo sugerować firmą, bo zawsze znajdzie się
        osoba , której dany niekapek kapie.
        Jak dla mnie Gerber jest ok. No i naprawde ładne ma kolory i obrazki.
        Chyba trzeba samemu jakiś sprawdzić a jakby co to wymienić.
        • t.nina Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 19:16
          Ale Nuby ma miękki ustniksmilea Gerber niesad
          I NUBY ma zaworek, który można różnie montować i w rezultacie płyn wypływa
          wolno lub szybko
          Gerber był w użyciu dość długo, ale po pewnym czasie zaworek zaczął wypadać gdy
          mała nim tłukła o meblesmile))
          NUBY na prawde jest dobry
          Dodam że miałyśmy niekapek(kapek) z Canpola(seria z Puchatkiem) ale
          reklamowałam go bo był do d... i oddali pieniążki
          • driadea Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 20:51
            Ja polecam AVENT (ale zaznaczam- nie znam innych!). Zdarzało się, że kapało (z
            butelki także), ale należało wtedy dobrze wstawić smoczek/ustnik (poprawić) i
            już. Czasami wylewanie spowodowane było podciśnieniem, jakie się wytworzylo w
            kubku, wtedy należy po prostu odkręcić i zakręcić ponownie. Nie ma prawa kapać.
            Pozdrawiam, Aga
            • vase Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 23.07.04, 11:43
              driadea napisała:

> Ja polecam AVENT (ale zaznaczam- nie znam innych!). Zdarzało się, że kapało
              (z
              > butelki także), ale należało wtedy dobrze wstawić smoczek/ustnik (poprawić) i
              > już. Czasami wylewanie spowodowane było podciśnieniem, jakie się wytworzylo w
              > kubku, wtedy należy po prostu odkręcić i zakręcić ponownie. Nie ma prawa
              kapać.
              > Pozdrawiam, Aga

Zgadzam sie z driadea (Aga). Rowniez jestem zadowolana z Aventu. (Tak butelek
              jak i niekapka) Latwo sie myje (latwo tego niekapka rozlozyc na czynniki
              pierwsze, dokladnie umyc - i zlozyc,a to wazne smile) Kupilam kiedys Anywayup -
              cup. Jakies tam nagrody niby powygrywal, bakterie sie go "nie czepiaja" (?)itd.
              Ale byl bubel! Wieczko sie nie nakreca, a naklada. Trzeba niezle sily, zeby je
              nalozyc, a juz sciagnac - po prostu sie nie da. Zassa sie cholerstwo i ani
              rusz. A wiec: nie polecam niekapkow nakladanych!
    • joanna_p2 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 22.07.04, 21:03
      A ja polecam tańszy niekapek (14 zł) Baby Ono . Naprawdę nie kapie ,łatwy w
      utrzymaniu w czystości i synek (7 m-cy) bez problemu i chetnie z niego pije.
      • pretty01 Re: Który kubek NIEKAPEK jest najlepszy 23.07.04, 12:17
        Bardzo polecam kubek Gerber Suzy Zoo. Mam dwa, sprawdziły się.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka