Dodaj do ulubionych

to jaką bizuterie nosicie ?

29.04.13, 17:36
pochwalcie się
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 17:48
      Kolczyki- różne wersje wkrętek.
      Obrączka, czasami złoty pierścionek.
      Na szyi: z reguły złoty łańcuszek ze szkaplerzem.
      • kocianna Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 09:53
        Jeślli mam wybitnie dress-codowy dzień w pracy: obrączka i srebrny łańcuszek (obrączka z białego złota, więc się nie gryzą).

W pozostałych przypadkach:
        zawsze: obrączka i pierścionek zaręczynowy
        w pracy: małe wisiorki na żyłce/łańcuszku, do tego kolczyki, najlepiej delikatne, ale długie, wiszące, albo małe wkrętki, czasem bransoletki, też cienkie
        nie w pracy: drewniane, makaronowe, filcowe korale, drewniane bransoletki
        w zwiedzaniu: dużo małych drewnianych paciorków albo rzemyków na szyi i rękach, etno.
    • nanuk24 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 18:09
      srebrna lub baile zloto.
      Pierscionki okazale, ma je byc widac, kolorowe: mam kilka z turkusem prostokatne, okragle, ciemny bursztyn, jakies czerwone, zielone, tec.
      mam tez kilka zwykle, nieszlachetne, ale oczko ma miec duze.
      Kolczyki duze, wiszace, kolorowe . jedne takie mam drobne koraliki z turkusu wymieszane z czerwonym koralem - bardzo je lubie, do tego dokupilam naszyjnik, ale jeszcze nie doszedl. Mam duze, srednie i male kola. Zielone kola zwykle metalowe tez mam. Bardzo lubie wiszace "lezki" z roznych kamieni.

Naszyjniki tez lubie miec poazne, widoczne, kolorowe. ostatni kupilam naszyjnik z drobno plecionych koralikow koloru ceglasteg, z pieknym drewnianym zapieciem. Drugim moim ulubionym jest turkus wpleciony w rzemyk. Trzeci, drobne srebrne koraliki zlaczone ze soba.
    • kkalipso Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 18:50
      Uwielbiam te koraliki...
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/28/87/01/0142669504.jpg
      Te zegarki i bransoletki o których mówiłam w innym wątku..
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/29/87/01/011a6bdb46.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/30/87/01/01b27a5c17.jpg

Pierścionki też noszę do obrączki ,jak znajdę to wkleję....

• kerri31 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:02
        Taki zegarek z D&G kupiłam sobie w Wawie 10 lat temu na Stadionie za 25 zł.
        Wtedy to był hicior...
        • kkalipso Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:45
          Chyba żartujeszsmile
          Albo marzysz....
          Ja sobie kupiłam oryginalny,zaraz po urodzeniu córki pierwszy ten czarny sobie sprawiłam, później się zdenerwowałam i kupiłam ten,choć sporo droższy. Miałam dość być zachowawcza (skromna).Zaraz później po mnie 10 koleżanek jeśli tylko znalazły podróby w necie to zamawiały i chodzą i dobrze się mają .
          Zegarek na reku jest piękny uwierz,te kamienie którymi świeci wymiatają,nie trzeba nic innego.....
          • na_pustyni Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 22:25
            nie gniewaj się, ale od obu wieje tandetą
            • kkalipso Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 22:39
              Tak.Tak.Nie ma co się rozpisywać...........
          • panucy Re: to jaką bizuterie nosicie ? 18.06.13, 10:56
            ja szaleję za modułową, lubię jak coś mi brzęczy na rękach i jest tego dużo i kolorowo smile
            łączę, kombinuję, zmieniam w zależności od tego jak jestem ubrana, pory dnia i okazji ... i nie musisz na to wydać sporo kasy wystarczą ze dwa komplety którymi żonglujesz jak chcesz smile.

Zobaczcie same www.planetap.pl/bizuteria-chicochica-zrob-to-sam-c-260_270.html

i jeszcze na tym sklepie pokazały się fajne bransoletki z napami - jeszcze ich nigdzie nie widziałam i zastanawiam się czy warto.
            Wyglądają efektownie i bardzo kontrowersyjnie www.planetap.pl/bizuteria-nappa-c-260_383.html
    • na_pustyni Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 18:52
      kolczyki (oprocz wkretow), bransoletki i dobre zegarki
    • b.bujak Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:22
      na co dzień nie noszę;
      od zawsze miałam bzika na punkcie kryształów; jak się pojawiły Swarovskie to dostaję obłędu w sklepach z biżuterią smile
      najbardziej lubię małe coś w intensywnych kolorach...
      to będzie chyba mój kolejny zakup:
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod6587_0_m.jpg
    • stuletnia_stokrotka Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:43
      wyłącznie srebro albo coś w kolorze srebra co nie zawiera niklu.
      kolczyków nie noszę bo jakiś czas temu zepsułam sobie uszy i teraz nawet srebrnych nie mogę nosić
      pierścionków nie znoszę-drażni mnie,że oczko mi się przekręca i ląduje gdzieś z boku palca albo od spodu
      z w.w. powodu noszę tylko obrączki
      uwielbiam naszyjniki-głównie wszelkie łańcuszki ale mam też pięknego kota z bursztynu i takie coś ala meksykański folklor-też je bardzo często noszę
      bransoletki lubię i noszę ale bez dyndadełek typu charms bo mi w pracy przeszkadzają
      nie znoszę i nie noszę złota
      • marzeka1 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:45
        Dodam, że sama noszę bardzo mało biżuterii, ale za to bardzo mi się podoba u innych tak "na bogato"- moja siostra potrafi nosić wielkie korale, łancuchy, po kilka bransolet- i jej to jakoś pasuje, gdy ja to nałożę, mam wrażenie przebrania big_grin samych bransoletek ma chyba ze 100- łącznie jej biżuteria to 3 spore kartony.
        • rhaenyra Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:47
          zwerbuj ja na ematke wink

a ja sobie nadal szukam charmsow tongue_out
    • guderianka Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:55
      "mój"temat
      uwielbiam kolczyki wiszące
      hand made
      z drewna
      sznurka
      filcu
      korali
      srebra
      nie lubię złota-te mam tylko na palcach-obrączki i pierścionek, który dostałam na 18-tkę od rodziców-poza tym srebro
      brasolety, wisiory-jak wyżej-skóra, rzemienie, korale,bursztyny,koraliki, stal , szkło weneckie itp
      • rhaenyra Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:22
        a wkleisz cos?
        • na_pustyni Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 22:28
          www.pakamera.pl/
          www.decobazaar.com/bizuteria.html
        • guderianka Rhaenyra-fot 30.04.13, 10:15

Część biżutów i na szybko, dziecko się na mnie dziwnie patrzy wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/aRVfcfjFuAmVrgstaX.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/7SqGG5QtEWpJ4ejBbX.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/u6rqfQYWuqSVaaWPvX.jpg
          • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 10:29
            fajnesmilesmile
            swoje dzisiaj zrobie smile
            • guderianka Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 10:32
              dawaj dawaj
              uwielbiam oglądać i się inspirować
              • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:02
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rj/qh/e2tc/Cqv0M6EaVnP6s3UDlB.jpg
                • guderianka Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:10
                  Jej, ale fajnie zdjęcie zrobiłaś, postarałaś się. Aż mi głupio że ja swoje tak siermiężnie i z doskoku. Śliczne, widzę że lubujesz się w koralach, te duże są piękne i zmysłowe. Ja niestety nie noszę bo (wydaje mi się ?), że nie pasują do dużych piersi. Masz też sporo broszek-ja też nie noszę-sama nie wiem dlaczego. Motylek prezentuje się bardzo szykownie smile
                  • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:15
                    ja mam duze i uwazam ze mi mi pasuje big_grin
                    za to male wisiorki na lancuszku sie gubia miedzy cyckami tongue_out
                    a te najwieksze ze drewniane dekupazowe smile kupione za grosze na allegro

a jeszcze co do wisiorkow itd to mam 2 proste krotkie lancuszki ( jeden to byla bransoletka) i uzywam ich jako przedluzki do zapinanych naszyjnikow
                    • guderianka Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:17
                      prawda wink dlatego ja noszę takie do kości obojczykowych, na rzemyku/rzemieniu-blachy lub kamienie
                      a na kostce coś nosisz ?
                      • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:24
                        na kostce nosze buty big_grin
                        i o ile buty takie kocham to skarpetek wrecz nietoleruje i w domu tylko boso chodze
                        chyba bym niezniosla jakby mi sie cos majtalo
                        mialam kiedys pierscionek na palec u nogi ale moje stopy lepiej ukrywac niz zwracac na nie uwage tongue_out

duzo bizuterii mam teraz w trakcie przerabiania i dzielenia co dla mnie co do sprzedania/oddania a co dla lalek
                        • guderianka Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 12:25
                          jak masz co do oddania to ja się zgłaszam big_grin
                        • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 13:27
                          przyszly
                          strasznie szuraja o lapka jak pisze big_grinbig_grin
                          ale mi sie podobaja big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rj/qh/e2tc/2Enub6SOY3heSAHHAA.jpg
                          • guderianka Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 15:36
                            ciekawe czy nie będzie Ci to przeszkadzać

ja musiałam ściągnąć bo cyt "dzwoniłam jak krowa na pastwisku " wink(a ja uwielbiałam ten dźwięk)
                            • rhaenyra Re: Rhaenyra-fot 30.04.13, 15:46
                              no dzwiek tez mi sie podoba
                              poza szuraniem
                              ale docelowo beda na grubej skorzanej bransolecie wiec moze nie beda przeszkadzac
                • mamaemmy Rhaenyra 30.04.13, 18:41
                  o Ty maupo smile Jest i moj wink motyl!!
                  I jak się sprawuje smile?
    • inguszetia_2006 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 19:58
      Witam,
      Wszystką noszę. Tylko w zależności od okresu życiowego inną. Jak mam dobry nastrój i mi sie wiedzie, to kolory, wzory, plastik - fantastik, oby wielkie i rzucające się w oczy. Taka demonstracja, że jestem szczęśliwa. Jak mi się licho wiedzie, to skromniuchno, srebna bransoletka od cioci i mały pierścioneczek od męża albo babci. Najlepiej od babci, bo to talizman jakby. Teraz nie noszę nic. Co znaczy, że chcę być niewidzialna;-P
      Pzdr.
      Ing
    • przeciwcialo Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:03
      nsze tylko obraczkę i małe kolczyki. Nie lubie bizuterii.
    • czekolada_kokosowa Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:23
      srebrną i białe złoto
      kolczyki : głównie długie i wiszące, latem z kolorowymi koralikami
      bransoletki : w geometrycznych kształtach, z drewna, sznurkowe, plecione z koralikami
      uwielbiam broszki, sutasz rządzi smile
      łańcuszek na nogę latem
      nie nosze łańcuszków
      • czekolada_kokosowa Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:25
        .. łańcuszków na szyi, miało być
    • duola77 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:28
      lubię etniczną - metale półszlachetne, kamienie półszlachetne , skóra , rzemień , plecionki bawełniane z dodatkami.
      Sama lubię coś zrobić dla siebie - kupuję w hurcie 40cm sznur korali i samo coś tam modzę.
      2 lata temu odkryłam bogactwo agatów , myślałam ,że jest jeden nudny a tu mszysty, żółwiowy , trawiony - preferuję kule o przekroju 1-1.6

o cos takiego

www.marmad.pl/agat-zolwiowy-kula-16mm-mineraly-do-bizuterii.html
      albo www.marmad.pl/agat-matowy-trawiony-kula-14mm.html

kiedyś miałyśmy z koleżankami taki etap ,że zaliczałyśmy każdy kiermasz minerałów w naszym mieście

może i jestem bezguście ale nie mogę oprzeć się czemuś takiemu
      www.marmad.pl/agat-matowy-trawiony-kula-12mm-niebieskie-koraliki-bizuteria.html
      no i pamiątki z podróży - musowo tamtejsze biżu
      znajomi też wiedzą więc mam coś z Kenii, Brazylii

no lubię i musi być oryginalne , po mojemu
      • rhaenyra Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:35
        sliczny ten jasnoniebieski
        • duola77 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:39
          tam do koloru do wyboru ale asortyment gorszy niż kiedyś

tam są i inne rzeczy
          dla wielbicielek charmsów
          www.marmad.pl/uleksyt-przekladka-do-bizuterii-modulowej-oponka-14x8mm-3248.html
          albo ale średioładne
          www.marmad.pl/charms-uleksyt-ciemno-szary-koraliki-modulowe-bizuteria.html
          i żeby nie było , nie sugeruję sprzedawcy acz chyba kupowałam na jego aukcjach via Allegro
          • rhaenyra Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:43
            a nie o takie mi chodzi
            ja szukam takich do przypinania na karabinczykach
            na razie 5 zamowilam smile
            i szukam dalej
            • duola77 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:57
              ja się na charmsach nie znam jakoś nie zaiskrzyło

mi palma odbija na widok podwójnej/ potrójnej bransolety z czegoś takiego

www.marmad.pl/agat-kolorowy-owal-40x30mm-do-wyrobu-bizuterii.html
              i mam ale z 1cm kulek

poszukiwania też są przyjemne
    • ira_07 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 20:37
      Pierścionek zaręczynowy i tyle. Czasem kolczyki, ale nie żadne srebrne, złote czy wiszące, małe, na wkrętki. Czasem jakiś wisiorek. Czasem coś eleganckiego do opery/teatru. Zdejmuję od razu po przyjściu do domu, przed butami wink Nie lubię biżuterii, a żółtego złota to już w ogóle, nic nie mam i mieć nie chcę.
    • edelstein Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 21:05

Piercing,srebro,skora i playboy.Obecniemam lancuszek z kroliczkiem.A jutro pewnie lancuszka niet,za to zaloze pierscien ze skorpionem.
    • saszanasza Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 21:35
      mam mało biżuterii, nie kupuję supermarketowych, wolę nie nosić nic....
      na co dzień noszę obrączkę i naszyjnik fossila ( który szałem też nie jest)
      ostatnio m. kupił mi srebrny komplet (naszyjnik + bransoletka), klasyka, o ten: www.apart.pl/pl/srebro,c,1,23,9462 .
      wszystko. złota nie lubię (choć posiadam), no chyba że białe (ale tego nie posiadamsad)
    • kodam3 Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 21:41
      żadnej
    • mayaalex Re: to jaką bizuterie nosicie ? 29.04.13, 22:16
      Bardzo lubie bizuterie,mam jej duzo choc nosze zazwyczaj malo smile Z polskich firm bardzo lubie Kruka i mam sporo ich bizuterii - przede wszystkim zlotych pierscionkow, takich "duzych" i widocznych.
      Niedawno, z okazji zareczyn, slubu i urodzin synka dostalam trzy rozne pierscionki z diamentami w bialym zlocie i uwielbiam je smile na BN dostalam wisiorek z diamentem wiec jest do kompletu.
      A od tesciowej dostalam zlote bransoletki, to jest ich zwyczaj slubny (tesciowa jest Turczynka), tez czesto je nosze, wtedy lacze je z moimi zlotymi pierscionkami.
      Kobiety wokol mnie w ogole nosza sporo tego na sobie - widze duzo dziewczyn, zwlaszcza z poludnia Europy, z wisiorkami, bransoletami, pierscionkami - i bardzo mi sie to podoba
      Mam tez sporo bizuterii kolorowej, etnicznej ale zazwyczaj kupuje i potem natychmiast o niej zapominam.
      W ogole bizuteria to dla mnie najlepszy prezent.
    • trawaa Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 07:24
      Stalową.
    • default Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 09:04
      Naszyjniki z koralików przeróżnych, mam tego tony, we wszystkich możliwych i niemożliwych kolorach i kombinacjach, jedno- i wielokolorowe, przeważnie krótkie "przy szyi", ale mam i dłuższe - do każdego stroju znajdę odpowiednie. Wszystko tanie - najczęściej kupowane w bazarowych budkach z "biżuterią". Bardzo lubię takie budki - są tam nieprzebrane ilości wszelkich ozdóbek i nieraz można wygrzebać rzeczy naprawdę urocze za kilka-kilkanaście zł.
    • mvszka Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 09:15
      kolczyki:
      wkręty, albo krótkie wiszące albo koła tylko cienkie, nie obciążające ucha, bo mnie widok rozciągniętej dziurki w (przecinek) załamuje

bransoletki:
      tylko sztywne w kształcie : koła, owalu, cienkie- wtedy około 10 albo grubsze- po kilka albo pojedynczo- w zeszłym roku na lato zakupiłam bransoletki szklane kolorowe, ale niestety, dzieciątko mi stłukło obydwie
      • lucadimontezemolo Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 18:50
        Noszę kolczyki na sztyfty, innych nie lubię. Na nadgarstku własnoręcznie zrobione bransoletki.Pierścionków nie noszę, bo nie lubię. Od czasu do czasu jakieś wisiorki.
    • klubgogo Re: to jaką bizuterie nosicie ? 30.04.13, 20:32
      Mam dwie srebrne bransoletki, które noszę na przemian ze sztucznymi - z koralików, z zawieszkami, plastikowymi, drewnianymi, skórzanymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka