Dodaj do ulubionych

Opole ogladacie

14.06.13, 21:36
masakra
dopiero Natalia Przybysz mnie przyciagnela ! inni nie umieja kompletnie zaspiewac na zywo
Moro tak polozyla piosenke ze az zal bylo sluchac
co wam sie podobalo?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:41
      Tak, ale zaraz przełączę. Steczkowską i jej "Odchodzę" widziałam w zapowiedziach, jak dla mnie tekst totalnie nie pasuje do melodii i odwrotnie. Całośc sprawia wrażenie tak durnej, bezmyślnej panienki, że mnie mdli.
      • an_ni Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:43
        nie moge jej zrozumiec niestety
        ale muzyka do tej piosenki mnie i tak zniecheca, gniot
        • mika_p Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:52
          Nieno, melodia i aranżacja jest do tekstu typu:
          "cieplutkie słońce jest
          i wiosną cieszę się"
          tudzież
          "dziewczyny fajne są
          i browar chłodzi się"

A ona śpiewa o tym, ze rzuca chłopaka, bo tak, i on ma się nauczyć z tym żyć. No pusta lala, jak nic, bo normalny utwór o rozstaniu to jakieś emocje powinien nieść.
          • oqoq74 Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:59
            Ostanio słuchałam piosenki w stylu "odeszłaś zostawiłaś mnie" do muzyki w stylu "jest fajnie, słńce świeci, jest super". I nie wiedziałam, czy facet się smuci, czy się cieszy, że ona odchodzi. Może to nowy trend w muzycewink
            • broceliande Re: Opole ogladacie 18.06.13, 10:41
              Wiem, co to za kawałek, mnie się podobabig_grin
          • angazetka Re: Opole ogladacie 14.06.13, 22:14
            A co gorsza, i tekst, i melodia, i głos, są tak totalnie nijakie, że to aż niewiarygodne. Plastik absolutny.
    • angazetka Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:46
      Brzęczy w tle. Na razie tylko konferansjerka daje radę (Kwiatkowska!!!).
      Moro - nieszczęście, nic dziwnego, że w serialu dali wersje oryginalne piosenek.
      A Magda Steczkowska mnie zabiła głębią tekstu: "Odchodzę, bo tak chcę/ i nie zatrzymasz mnie, ło-u-łooo".
      • an_ni Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:49
        tak Kwiatkowska jest super, chociaz Janda jakos mniej jej wyszla
        Olga jakas tam wyje jakby ja z lat 70 tych wyjeli, dac jej Polomskiego !
    • oqoq74 Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:48
      Oglądam, to za dużo powiedzianewink
      Co do Moro, to się zgadzam. Jak tylko w zapowiedziach usłyszałam, że będzie śpiewać, czułam, że będzie słabo. Ale nie sądziłam, że aż taksad
      W ogóle, mam wrażenie, że koszmarną tandetę oglądam.
    • an_ni Re: Opole ogladacie 14.06.13, 21:55
      Momo mi sie podoba! nie znalam tego wczesniej
    • naplaze Re: Opole ogladacie 14.06.13, 22:22
      Oglądałam początek, po Stashce wyszłam.
      Piosenka śpiewana przez Moro była najzabawniejszą rzeczą, jaką w tym roku widziałam, niestety.
    • imogen0 Re: Opole ogladacie 14.06.13, 22:41
      Życie rodzinne tętni a w tle Opole,ale narazie nic ciekawego,Moro tak fałszowała (albo ja się nie znam),że zęby bolały,reszta kiepska albo srednia,natalia Przybysz nieźle...ogladam dalej,wino popijamsmile
    • imogen0 Sikora cudna 15.06.13, 00:26
      kurde,wzruszyłam się,pieknie do tego wyglądała...
      • roks30 Re: Sikora cudna 15.06.13, 00:33
        Fantastyczna artystka !!! Popłakałam się. Pięknie.
    • volta2 Re: Opole ogladacie 15.06.13, 00:47
      tak, oglądamysmile
      stare wygi nie zachwyciły, choć wygrały
      steczkowska wymiatała - chyba ludzi sprzed telewizorów, że też nie wstydziła się używać znanego nazwiska, i co na to justyna?
      nie lubie przybysz, ale tu rzeczywiście przy tak miałkiej konkurencji dała się zauważyć pozytywnie, choć nie rozumiem, do czego była potrzebna usztywniona w chórkach mama?
      momo - dla mnie średnio a mąż dość zadowolony
      brzozowski w miarę ok.
      reszta do zapomnienia w chwilę po zejściu ze sceny - no może bończak głos jak zawsze w formie, ale song miałki i nijaki.

z debiutów
      sikorę widziałam pierwszy raz, szok estetyczny miałam, no ale jeśli chodzi o wykonanie, to było bardzo ok. nie znam wykonania maryli więc trudno mi się odnieść do oryginału. tekst trudny, facet miał fazę, więc dziwię się, że wygrała(czyżby vop pomogło?)
      podobały mi się wystylizowane 3 panienki z sos.
      pani od dobranoc panowie gdyby się przyłożyła do artykulacji końcówek w wygłosie by mnie zachywciła całkowicie - ale się nie przyłożyła.
      pan z kanady i pan z teatru - hmm, mieszane wrażenia a w sumie podobne, bardziej na tak niż na nie.
      reszta mdła i nijaka nie do przypomnienia sobie w chwilę po zejściu ze sceny.

gwiazda wieczoru była chyba jedna - kwiatkowska. dlaczego nie można było oddać na panią sms w formie K1(wojtczak), k2(loska) k3- janda itd?
      maryla lepiej, żeby nie prowadziła takich imprez - średnio jej szło, choć anegdotki zawsze osładzają sytuację.
      no i trio - nie wiedziałam, że zakościelny tak dobrze śpiewa, że ania tak słabo a adę fijał zobaczyłam pierwszy raz w zyciu i wypadła interesująco. kto to jest?
    • misterni Oglądałam tylko debiuty 15.06.13, 01:00
      Sikora rewelacyjna, zmiażdżyła mi mózg tym wykonaniem, słuchałam na wstrzymanym oddechu.
      Nikt z debiutantów nie doskoczył jej nawet w połowie.
      A Maryla jak prowadząca całkiem sympatycznie wypadła. Szyc mnie drażnił.
      • jowita771 Re: Oglądałam tylko debiuty 15.06.13, 09:33
        Sikora mnie zachwyciła, ta dziewczyna jest niesamowita!
        Szyc jak zwykle do bani, nie mogę się nadziwić, że ten prymityw jest gdziekolwiek zapraszany, to jest Dyzma, kompletne zero.
        • atteilow Re: Oglądałam tylko debiuty 15.06.13, 13:26
          to moja Siokora ponownie wygrała? Nie ogladalam już superdebiutów, można gdzieś zobaczyc w necie? Pierwsza część - jak w ruchomych piaskach, niech mnie ktos wyciagnie, pomocy! Powalila mnie stylistyka piosenki pani Bończyk, spoźniła się z nia o jakieś 30 lat, ten kto napisał muzykę do piosenki Steczkowskiej żywcem zerżnął linie melodyczną z utworu Rihanny We found love
          Parodie Kwiatkowskiej urocze i zabawne. Śmiało powiem, że ona i Andrus na tle pozostałych konkursowiczów wyróżniali się talentem.
          • oqoq74 Re: Oglądałam tylko debiuty 15.06.13, 21:18
            No, dziś prym wiedzie Pakosińska i Orzech smile
    • imogen0 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:26
      Plejada gwiazd dzisiaj...
      • kanna Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:31
        Pani Santor - po prostu Dama smile
        • oqoq74 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:45
          Alicja Majewska teżwink
          • salsadura Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:04
            No nie, wiecie, kiedy się Majewska urodziła? 1948! Nie wiem, jak ona to robi, ale wygląda 20 lat młodziej.
            Wygląda po prostu fantastycznie smile!
            • oqoq74 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:07
              Ale jak fantastycznie śpiewawink
              • salsadura Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:49
                Zawsze świetnie śpiewała, ale dla mnie zawsze była "stara" wink. Teraz ja też jestem "stara", a ona wygląda tak, jak dwadzieścia lat temu big_grin.
            • imogen0 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:15
              Tak jak ciężko uwierzyć,że Połomski w 1933 się urodził,chyba że coś źle wygooglałamwink
              • salsadura Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:45
                W tym roku ma obchodzić osiemdziesiąte urodziny.
                Szacun dla pana Połomskiego smile.
    • kodam3 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:33
      nie ogladam-od lat
    • adwarp Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:44
      Natalia Kukulska - świetna smile
      • imogen0 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:50
        Kobieta która pięknieje z wiekiemsmile
        • adwarp Re: Opole ogladacie 16.06.13, 20:53
          dokładnie to samo pomyślałamsmile
    • adwarp Re: Opole ogladacie 16.06.13, 22:36
      Moro - kobieta z pięknym uśmiechem, ale jako prowadząca nie podoba mi się
      Kulig - fajnie sobie radzi na scenie dziewczyna
      • jowita771 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 22:39
        Kulig faktycznie fajna, lubię dziewczynę. Za to Zagrobelny to niewypał, że tez akurat jemu dali piosenki Szczepanika, lepszy byłby choćby Wydra, w Szansie zaśpiewał "Goniąc kormorany" świetnie.
        • imogen0 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:00
          Kulig fajna aktorka i niezła wokalistka,
          A teraz Sikorowski, uwielbiam go!smile
          • oqoq74 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:08
            Trzeba przyznać, że to chyba najlepsza część tegorocznego festiwalu.smile
            Tyle pięknych utworów i wspomnieńwink
            • mysz1978 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:12
              w piatek kicha, wczoraj znosnie (albo na odwrot? nie pamietam juz), dzis super smile Irena Santor, Jerzy Polomski - oni nigdy sie nie zestarzeja i nie znudza smile
              • imogen0 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:17
                I świetnie śpiewają,żadnych fałszów i wpadek,Majewska świetna,co to lata praktyki...
                • misterni Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:20
                  I Maryla. Uwielbiam ją. smile
                • oqoq74 Re: Opole ogladacie 16.06.13, 23:25
                  No właśnie, lata praktyki, ale też szacunek dla widzów słuchaczy. Pamiętam kiedyś ktoś opowiadał, że na jednym z koncertów, miała występować p. Majewska i jakaś wówczas popularna nowa "gwiazda". Oczywiście p. Majewska odbyła pełną próbę i potrafiła się szybko dostosować do sceny, nagłośnienia, "gwiazda" ciągle była z czegoś niezadowolona.wink nie muszę chyba dodawać, który występ był lepszy i że "gwiazda" już tak nie świeciwink
    • kanna P. Polk 16.06.13, 23:50
      Pamiętam Polka z warszawskiego teatru Studio, wieki temu, jeszcze razem z Malajkatem i Zamachowskim.
      Oni już nieco skapcanieli, a Polk świetnie się trzyma smile
      • salsadura Re: P. Polk 17.06.13, 00:25
        Fakt. Taka szlachetna siwizna i ogólnie ok.
    • marghe_72 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 00:24
      włączyłam jakieś 40 minut temu.
      I z przyjemnością posłuchałam OStrowskiej i Turnaua
      Zobaczymy jak Ania Dąbrowska wypadnie
    • wegatka Re: Opole ogladacie 17.06.13, 00:55
      Tadeusz Woźniak wygląda, jakby miał aureolę wokół głowy. Anioł normalnie big_grin
      • imogen0 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 01:04
        A kazdy tekst Osieckiej to prawdziwa poezja...
        • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 01:28
          Ostrowska super!
          • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 01:30
            No i Hanna Banaszak, i Grażyna Łobaszewska smile
    • nutka07 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 01:45
      Rany julek, bylam przekonana od wielu lat ze Mlynarski nie zyje.

A to ci niespodzianka wink
      • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 01:46
        ??Poważnie?
        • soczek_bez_gazu Re: Opole ogladacie 17.06.13, 03:35
          nutka nie jest sama, jeszcze wczoraj byłam swiecie przekonana że Młynarski nie żyje, i że jakieś 10 lat temu czytałam artykuł o jego pogrzebie. I zgodzę się z tobą Misterni, też nie wiem jak ludzie mogą latami w takich błędach tkwić latami.
          • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 08:08
            Pewnie Wam się z Grechutą pomyliło, tu i tu można powiedzieć, że poezja śpiewana, chociaż styl zupełnie inny smile.
            • nutka07 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 10:46
              Absolutnie mi sie nie pomylil z Grechuta smile

Po prostu do dzisiejszej nocy mialam zarejestrowane, ze jakas dekade temu zmarl (myslalam ze to rak).
              Nawet kojarze jakies wypowiedzi Mlynarskiej wink

Nim tu napisalam sprawdzalam kilka razy w necie.

Ba nawet sluchajac Bajora i tlumaczen Mlynarskiego, bylam przekonana ze to stare teksty wink

Ale nie jestem sama widze smile

I cos innego kalibru.
              Do niedawna bylam przekonana, ze Anja Rubik to zona Rubika big_grin
              Bo kojarzylo mi sie ze on jakas mloda modelke poslubil przed laty wink
              • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 12:12
                Młynarski cierpi na cyklofrenię od lat, ale nigdy nie słyszałam, żeby chorował na raka.
    • werualta Re: Opole ogladacie 17.06.13, 09:13
      Moro Joanna-mam poczucie, że wszyscy urządzają teraz na nią nagonkę.
      Dziewczyny mi szkoda, bo nie wyglądało jej wykonanie ciekawie.., ale jest sympatyczną, otwartą, normalną dziewczyną.
      Jako prowadząca (wczoraj) bardzo mi się podobała... naturalna i spontaniczna
      Szyc i Rodowicz jako prowadzący nie podobali mi się zupełnie...
      Oczywiście głos Artura Orzech.. Super
      Pakosińska jako prowadząca - fajna.
      Sikora mnie nie zachwyciła., ani Przybysz i pozostali.
      Najlepsze wykonania były wczoraj: Santor, Połomski, Kayah i inni, a przed wszystkim Natalia Niemen-rewelacja. Najlepszy koncert to koncert jubileuszowy (z małymi wyjątkami np. Kulig...)
    • angazetka Re: Opole ogladacie 17.06.13, 09:47
      Wczoraj wymiękłam ok. 00.30, jednak dziś do pracy. Ogólnie pierwszy dzień Opola był najsłabszy, poza prowadzącymi (tzn. Andrusem i Kwiatkowską) niewiele ciekawego. Drugiego dnia SuperJedynki, mimo dziwnych niektórych wyników, nie były złe. A wczoraj to już w ogóle - stare dobre piosenki, było czym się wzruszyć. Tylko Moro dość słaba, ciągle zerkała w notatki, chyba ją trema zjadła.
      • lilly_about Re: Opole ogladacie 17.06.13, 09:54
        Oglądałam tylko dzień trzeci i bardzo mi sie podobało. Polk w roli prowadzącego sprawdził sie genialnie. Słaba stroną były rozmowy Szabłowskiej z gości, czasem miałam wrażenie, że ona sobie, oni sobie.
        • penelopa40 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 10:52
          nie, nie gustuję w tego typu muzyce...
          • alfa36 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 12:08
            Wczoraj oglądałam, ale niestety nie dotrwałam do konca. Bardzo mi się wczorajszy wieczor podobał i mam nadzieję, ze będzie powtorka.
          • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 12:28
            W jakiego typu muzyce nie gustujesz?
            • aggy80 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 12:48

ogladalam do konca, wspanialy czas, uwazam ze ten koncert bedzie doskonalym 'tekstem zrodlowym' dla moich emigranckich corek
    • kerri31 Re: Opole ogladacie 17.06.13, 13:13
      an_ni napisała:
      > co wam sie podobalo?

Że jest coś takiego jak pilot i mogę bez wstawania z łóżka ten szajs ( Opole) przełączyć ...
    • peggy_su Re: Opole ogladacie 17.06.13, 13:17
      Momo mi się podobało! Wcześniej tego nie słyszałam, ale piosenka jest świetna i tekst nie z dooopy, słucham teraz non stop big_grin
    • adwarp Re: Opole ogladacie 17.06.13, 20:40
      Połomski we wrześniu będzie miał swoje 80 urodziny, kto by pomyślałsmile
      • misterni Re: Opole ogladacie 17.06.13, 22:02
        Prawda?
        A kto by pomyślał, że Grzegorz Skawiński ma lat 59? Po wczorajszym koncercie dałabym mu co najmniej dekadę mniej. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka