Dodaj do ulubionych

stereotypy, ze facet moze miec młodszą

18.06.13, 14:57
W temacie o singielkach 30+ znalazłam takiego kwiatka:

""Dodatkowo - czemu na ten przykład ja - mężczyzna po 30 - mający swoje poukładane życie - miałbym spotykać się z 30stką, kiedy mogę przebierać w 20latkach, które jeszcze nie są zmanierowane i sfrustrowane życiem z kotami.
Panie muszą szukać na rynku wtórnym - pewnie jakiś 40latek się znajdzie. big_grin".

Dlaczego mezczyzni uwazaja, ze zawsze moga miec mlodsze? Ja obchodziłam całkiem niedawno moje 26urodziny i nigdy w zyciu nie zwrocilabym uwagi na faceta w wieku 36lat, moja przyjaciolka ma 24lata i tez dla niej mezczyzna 30+ to kosmos(ładna dziewczyna, wykształcona z adoratorami w jej wieku, wiec dlaczego ma wybierac faceta grubo po 30?kiedy woli za partnera rownolatka czy w podobnym wieku). Jesli mezczyzna ma pieniadze to pewnie znajdzie sie wianuszek dwudziestoletnich adoratorek ale czy o taka kobiete mu chodzi?
Obserwuj wątek
    • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 14:58
      Oczywiscie, ze moze miec mlodsza tak jak i kobieta moze miec mlodszego ale, ze juz kazdy 30latek zadowolony, ze moze miec kazda dwudzistoltkę, śmieszy mnie to smile
      • mx3_sp Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:05
        może, jeśli ma to coś szeleszczącego.
        • morgen_stern Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:34
          Rzeczywiście, powód do dumy - jest ze mną tylko dlatego, bo mam kasę. Ale większości facetów to nie przeszkadza, niestety. Dla mnie szmaci się tak samo, jak ta, co tylko dla kasy z nim jest. Co kto lubi, nie moja bajka.
          • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:48
            eszkadza, niestety. Dla mnie szmaci się tak samo, jak t
            > a, co tylko dla kasy z nim jest. Co kto lubi, nie moja bajka.

a niby czym sie szmaci?
            jak sobie kupi nowy samochod czy tam jakis maly jachcik to tez sie szmaci ?
            • memphis90 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:47
              Tym, że kupuje sobie kobietę. Człowiek to nie jacht ani samochód, kupowanie sobie drugiego człowieka jest tak samo robieniem z siebie szmaty, jak sprzedawanie się.
              • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:48
                ojej napewno teraz ci wszyscy posuwajace mlode laski sie poplacza ze sa szmatami
        • anorektycznazdzira Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:12
          > może, jeśli ma to coś szeleszczącego.

Zawsze mnie rozwalają takie bredzenia, jak to wszystkie dziewczyny w wieku 20 lat są do kupienia i będą się umawiać z gościem nawet nieatrakcyjnym (już pomijam, że dla nich starym) za kasę.
          Ale głupie.
      • broceliande Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:07
        No śmieszne.
        Kiedyś byłam świadkiem dyskusji znajomych (po trzydziestce), że "nigdy nie miałem siedemnastolatki, chyba, że jako siedemnastolatek", bo jeden przyjechał z Wielkiej Brytanii, tam pracował jako barman i tę siedemnastolatkę miał. Nie wiedząc o tym.
    • incubus_1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:10
      Głównie dlatego, że często faceci w wieku około 20 to są dzieciuchy, a tacy są zdecydowanie niepociągający.
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:14
        A w zyciu!! mnie sie podobaja faceci do 30 potem dziadzieją(lysinka, brzuszek, w porownaniu z zartami, luznym podejscie do zycia, fajnym cialem studenta!, no nie wiem co z moim 28latkiem za 3 lata bedzie wink
        • wtopek Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:41
          a co to jest to tajemnicze "luźne podejście do życia"?
          • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:32
            To co ktos nizej napisal o mlodych kobietach- radosc zycia, szalenstwo, spontanicznosc, nie zamartwianie sie na zapas, brak zobowiazan w postaci bylej zony czy dzieci.
            • wtopek Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:56
              jakie szaleństwo i spontaniczność?
              • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 20:11
                Ja juz czuje, ze pewne rzeczy mi uciekly sprzed 5lat i stalam sie bardziej wygodna, a co dopiero za 10-15lat. W wieku 20lat szlam z kolegami na impreze do 4 nad ranem, potem jechalismy nad morze na stopa i smialismy sie z zartow typowych dla 20latkow(teraz mnie to np az tak nie smieszy jak wtedy, sprzedawalismy kadzidelka zeby zarobic sobie na pizze (oczywiscie pieniadze mielismy w ramach kolejnych glupot to bylo), szlismy na pizze, piwo. Wracalismy wstepujac po drodze znowu na jakas impreze, a w niedziele odpoczywalismy. Kazdy swoje szalenstwo w wieku 20lat moze interepretowac inaczej ale nie wyobrazam sobie wtedy jezdzic na stopa z 35latkiem, chodzic z nim na impreze bo wsrod rowiesnikow byloby mi za niego wstyd. Albo ze znajomymi sledzielismy tanie loty i lecielismy sobie na impreze do Mediolanu bo ktos mial tam studiujacego znajomego i wszyscy we wlasnym gronie sie wspaniale bawilismy ale zeby ciagnac podstarzalego faceta, po prostu byloby to dla wszystkich dziwne. Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc sa powazne 20latki ktore tez maja powaznych 20letnich chlopakow(i dla nich szalenstwem jest wyjscie do teatru)nie znaczy to, ze szukaja od razu 15lat starszych mezczyzn bo znajda sie i wsrod rowiesnikow mezczyzni ktorzy maja podobne zainteresowania.
    • kawka74 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:16
      > Dlaczego mezczyzni uwazaja, ze zawsze moga miec mlodsze?

Bo są przekonani, że sam fakt noszenia spodni zapewnia im niesłychane powodzenie w dowolnie wybranej grupie wiekowej kobiet. Mają o sobie bardzo wysokie mniemanie, nawet jeśli mają IQ Arnolda Boczka i look Ferdka Kiepskiego.

> Jesli mezczyzna ma pieniadze to pewnie znajdzie sie wianuszek dwudziestoletnich
      > adoratorek ale czy o taka kobiete mu chodzi?

Czasem tak, bo uznania i aplauzu od równolatek nie może się doczekać, więc sobie ten aplauz i to uznanie kupuje.
      • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:29
        > Czasem tak, bo uznania i aplauzu od równolatek nie może się doczekać,

to taka forma pocieszania sie

nie po to sie dorabial zeby szukac aplauzu u starych bab
        • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:36
          No to super zdobycz smile- 20latka, ktora leci na konto 30parolatka. Uwierz taka pozna rownie bogatego 20kilku latka i kopnie w d tego starego faceta.
          • misterni Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:40
            A ja w ogóle nie rozumiem tej licytacji o lata. Lata mijają niezależnie od tego ile ich było w pakiecie startowym.
            I te lata co mijają są istotne dla związku, bo określają jego trwałość, a nie te, które dzielą partnerów.
          • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:50
            juz pomijajac wypowiedz ze 30+ to stary to to czy kopnie czy nie kopnie nie ma zadnego znaczenia bo bedzie nastepna chetna
            • misterni Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:02
              Aha, facet 30 + nie jest stary, a kobieta 30+ to stara baba?
              Zresztą po co ja pytam..
            • broceliande Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:03
              Czemu pomijając?
              Zauważyłam, że dla dwudziestolatki trzydziestolatek "stary" - niedobrze
              Ale dla niego rówieśniczki to "stare baby" - dobrze.
              Się zdecyduj.
            • ciezka_cholera Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:08
              Zapominasz o jednym drobiazku: kolejka chetnych pan do pana X oznacza dokladnie tylez samo pan niezainteresowanych panami Y, Z itd. Wiec jaka z tego regule mozna ukuc: ze przystojni i bogaci maja powodzenie - przeciez to trywialne i dotyczy dokladnie w tym samym stopniu mezczyzn i kobiet (sa panie, do ktorych tez ustawiaja sie kolejki zainteresowanych i co z tego).
        • kawka74 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:07
          > to taka forma pocieszania sie

U faceta - na pewno.

> nie po to sie dorabial zeby szukac aplauzu u starych bab

Ależ oczywiście.
          Ciekawie w tym kontekście wygląda obecność Prawdziwych Facetów na forum eMama.
          • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:12
            > > to taka forma pocieszania sie
            >
            > U faceta - na pewno.

nie bardzo rozumiem , twierdzisz ze facet sie pociesza swierza dwudziestka bo nie chce go przekwitla baba w jego wieku ?

no moze

> Ciekawie w tym kontekście wygląda obecność Prawdziwych Facetów na forum eMama.

wszytko musi miec kontekst ?

• barbibarbi Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:23
              To tak jakby babcia pozakładała na zwiędłe wdzięki wszelkie kosztowności, zaczęła kręcić się w tych diamentach w młodym środowisku, robiąc zachęcające miny spod siwej grzywki - wiadomo, że wcześniej czy później znalazłby się amator na bogatą babcię, a raczej na jej kasę. No i babcia ma tego młodego utrzymanka, płaci za niego, on udaje że zakochany, a ona mu wierzy.
              Pytanie za 10 punktów:
              Mądra ta babcia?
              Żałosna ta babcia?
              Sprytna ta babcia?
              Naiwna ta babcia?
              • aneta-skarpeta Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:51
                aż sie w głos roześmiałambig_grin

a amatorów ryczących 40stek, wśród młodzieńców, jest bardzo dużo
                • riki_i Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:39
                  aneta-skarpeta napisała:

> a amatorów ryczących 40stek, wśród młodzieńców, jest bardzo dużo

no i co z tego? młody chce bzykać, bzykać, bzykać , rycząca 40stka to samo, łączy ich chwilowa wspólnota interesów. To są związki na chwilę, często b. udane, tylko trzeba wiedzieć kiedy to skończyć
              • raohszana Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:41
                Rozmontowałaś mnie tą babcią big_grin

A przecież i tak wiemy, że baby to takie i śmakie, a chłopy to takie ah, oh. James za długo w beczce leżał wink
            • kawka74 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:23
              twierdzisz ze facet sie pociesza swierza dwudziestka

Jeśli tylko takową znajdzie....
              Wiara mężczyzn w hordy dwudziestolatek gotowych na wszystko, jeśli tylko kiwną palcem, jest naprawdę słodka.

bo n
              > ie chce go przekwitla baba w jego wieku ?

„Kwaśne, zielone, dobre dla żarłoków".
          • pade Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:26
            jak ja Cie lubię Kawkabig_grin
    • ciezka_cholera Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:35
      Coz, wydaje sie, ze rozne atrybuty maja rozna wage dla odmiennych plci. Mlodosc i uroda jest cenniejsza u kobiet (co wcale nie znaczy, ze jest bez znaczenia u mezczyzn) a sytuacja materialna u facetow. Taki atawizm. Co nie zmienia faktu, ze i tak ludzie zazwyczaj dobieraja sie w pary na zblizonym poziomie. Krotko mowiac, zeby dziadek mogl wyrywac sliczne mlodki, to jego pozostale atrybuty musza rekompensowac braki. A to nie zawsze, zeby nie napisac niezwykle zadko, jest osiagalne.
      Traktowanie tej z zasady dosc specyficznej sytuacji jako reguly jest dosc naiwne. Jesli na matrymonialnym rynku mlode i niezmanierowane kobiety bylyby sparowane ze starszymi od siebie mezczyznami, to sila rzeczy, byloby tyle samo niesparowanych ich rownolatkow do wyrwania - w sam raz dla tych jurnych i wybrzydzajacych trzydziestek smile.
    • incubus_1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:36
      Niestety to nie stereotyp. Zobacz, ile chętnych damskich rączek wyciąga się w stronę misiów 30+, byle tylko portfel odpowiednio gruby mieli. Nic im nie przeszkadza, ani misiów dzieci, ani żony. A misie chętne są, bo ich to dowartościowuje.
      • barbibarbi Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:54
        A ja byłam ostatnio świadkiem imprezy urodzinowej w lokalu - 20 latka miała urodziny, była cala zgraja jej koleżanek i kolegów z klasy, a także jej chłopak (19 lat) oraz rodzice tego chłopaka (tatuś lat ok. 40). No i ten tatuś był wyjątkowo rozrywkowy, szalał na parkiecie, opowiadał kawały, no straaaaasznie chciał się w tłum młodzieży wmiksować. Młode laski zaczęły najpierw się z niego podśmiewać za plecami, a potem zaczaiły, że jest jest łasy na komplementy i zaczęła się jazda. Jedna przez drugą prosiły go do tańca i obsypywały komplementami, jaki jest świetny, jak super tańczy, jak młodo wygląda - a on łykał jak pelikan, jedyny na całej sali nie widział, że robi z siebie kretyna, a to wszystko podpucha. Dodam, że jego żona siedziała jak kołek - sytuacja absolutnie żenująca.

Kretyn po prostu, i takich kretynów nie brakuje, myślą że są obiektem pożądania, a to najczęściej chodzi albo o ich portfel, albo o samochód, a w tym przypadku chodziło dziewczynom żeby się trochę pośmiać, będą miały co wspominać przez pół roku.
      • annajustyna Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:31
        30+? 50 i 60+...
        • incubus_1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:36
          Ci też, oczywiście.
    • miakyee Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 15:41
      Abstrahując od wieku, myślę, że zdecydowana większość facetów uważa się za ósmy cud świata. A jeśli nie mają powodzenia, to dlatego, że te głupie baby mają wymagania z kosmosu.

https://bezlitosne.pl/static/content/8a1c8e65c4e252f2c461ce4e0.jpg
      • misterni Fajna strona, a to widziałaś? 18.06.13, 16:11
        https://bezlitosne.pl/static/content/f3d0d9cace7c0eecdcd9006ef.jpg
    • laquinta Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 16:34
      busuanga7 napisała:

Moze nie zawsze, ale bardzo, bardzo czesto i to duzo mlodsze i wcale, ale to wcale nie musza byc nadziani, wystarczy, ze sa otwarci na nowe wrazenia.
    • klubgogo Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:13
      Ja też w pełni obalam ten mit. Każdy z tych 3-4 lata plus ponad mój wiek byli dla mnie dinozaurami, małżonek mój jest młodszy całe 4 lata. Może i oni kiedyś znajdą jakąś naiwną 20-tkę, ale ja w to nie wierzę. Zresztą i tak tym 20-tkom zawsze chodzi o kasę.
      • incubus_1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:53
        Taki 7-9 lat starszy to sam miód. A młodszy lub równolatek dla mnie zawsze był zbyt dziecinny, niedoświadczony i nieodpowiedzialny.
    • fomica Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:21
      Dla mnie różnica wieku to przede wszystkim różnica w statusie, etapie życia. 19-letni maturzysta i 30-letnia bizneswoman to duża różnica. 22-letnia studentka i 32 letni wykładowca to duża różnica. Ale jesli jedno ma lat 25 a drugie 35, oboje dorośli, pracujący, planujący rodzinę - to nie widze problemu.
      Do czego zmierzam. Związek z partnerem dużo młodszym to wejście w troche inne tematy, problemy. Np on do pracy - ona na klasówkę. Ona na urlop - on na ferie. On na oblewanie narodzin dziecka - ona na osiemnastkę. Ona na rozmowe o podwyżce, on na poprawe kolokwium. Dla mnie to dośc dziwne i niewygodne, trudno mi sobie wyobrazi związek z partnerem, który zamiast do pracy idzie do szkoły. Wydaje mi się że mężczyźnom którzy świadomie szukają młodszej partnerki, takiej "z innego świata" , brakuje dojrzałości na poziomie 30-latka, chcieliby cofnąć czas, wtopić się w tłum nastolatków na dyskotece.
    • mynia_pynia Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:25
      Bardzo mało jest związków małżeńskich z większą niż 5 lat różnicą.
      W śród najbliższych par to nasza różnica wieku jest największa, bo o zgrozo aż 8 lat. Poznałam męża jak miałam 26 lat.
      Moja siostra dla przykładu poznaje samych młodszych facetów tak o 4 lata średnio - nie jest kontent z tego powodu
      • incubus_1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:54
        > Bardzo mało jest związków małżeńskich z większą niż 5 lat różnicą.

Żartujesz? Wśród moich znajomych niemal nie ma równolatków. Prawie wszędzie mężczyzna jest minimum 5 lat starszy.
        • barbibarbi Re: stereotypy, ze facet moze miec młodsząa. 18.06.13, 18:00
          Wśród moich znajomych dużo żon starszych od mężów, sama mam sporo młodszego męża. Znałam tylko jedną parę z dużą różnicą wieku, on starszy 14 lat - on chętnie w domu w kapciach, a ona aż się rwała żeby gdzieś poszaleć, w końcu dorobił się rogów.........
          • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodsząa. 18.06.13, 18:05
            U mnie malzenstwa rownolatkow +/- 3lata znam tylko jedna pare gdzie maz starszy o 15lat(dyrektor, ona 27lat niepracujaca on ja zdradza i powtarza, ze sie starzeje- 27latce ponad 40letni pryk mowi ze sie starzeje ma facet tupet, rozwodu na razie nie bedzie bo jak ona sie boi zaostac sama z dwojka dzieci, bez pracy).
          • rosapulchra-0 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodsząa. 19.06.13, 05:46
            barbibarbi napisała:

> Wśród moich znajomych dużo żon starszych od mężów, sama mam sporo młodszego męż
            > a. Znałam tylko jedną parę z dużą różnicą wieku, on starszy 14 lat - on chętnie
            > w domu w kapciach, a ona aż się rwała żeby gdzieś poszaleć, w końcu dorobił si
            > ę rogów.........

A wśród moich znajomych średnia różnica wieku 0 -5 lat, z zachowaniem równowagi płciowej. Sama żyję w związku od dwudziestu lat i stanowimy wyjątek w kwestii różnicy wieku, mój mąż jest starszy ode mnie o osiem lat. Większość par posiada podobne staże związkowe.
            Czee, Barbi smile
    • lauren6 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:35
      busuanga7 napisała:

> Ja obchodziłam całkiem niedawno moje 26urodziny i nigdy w zyciu nie zwrocilabym uwagi na faceta w wieku 36lat

Ja w Twoim wieku też nie, ale co z tego? Znam wiele lasek co poleciały na dużo starszych facetów. Szczytem jest maturzystka, która związała się z 40-paroletnim ojcem mojej koleżanki. Takie kwiatki zdarzają się w przyrodzie.

> Jesli mezczyzna ma pieniadze to pewnie znajdzie sie wianuszek dwudziestoletnich
      > adoratorek ale czy o taka kobiete mu chodzi?

Taką, czyli jaką? Młodą, ładną, bez zobowiązań, nie zmanierowaną jeszcze i dającą się łatwiej manipulować facetom niż jej 10 lat starsza koleżanka. Tak, wielu facetów na to poleci.
    • ksionzka Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:49
      Dlaczego mezczyzni uwazaja, ze zawsze moga miec mlodsze?

Bo to w sumie prawda jest. Przystojny, ambitny niekoniecznie szalenie bogaty ale ustawiony życiowo, rozsądny i co tam jeszcze chcesz ma branie u wielu kobiet nie tylko 20 latek. Co w tym dziwnego? Masz jakieś szczenieckie podejście. Ja bym na takiego poleciała i wieku 20 i teraz wink
      Tak, zdaję sobie sprawę, że na świecie są też ci mnie atrakcyjni pod każdym względem 30 latkowie. Tak jak i 20 latkowie, 40 latkowie czy 15 latkowie.
      Inna inszość czemu taki wybiera 20 latkę? Nie że każdy ale jak już wybierze to czemu? Przyczyn jest wiele od głupiego zauroczenie na zasadzie miłość nie wybiera, pewnie po chęć bycia mentorem, chęć czerpania z takiej młodzieńczej naiwności. Taka odmiana. Coś czego koło siebie nie ma. Co się komu podoba. W drugą stronę wyobraź sobie że tacy panowie 20 latce potrafią zawrócić w głowie. Jak dla mnie spoko luz.
      30 latnich kobiet wielu się boi nie tylko pod względem nie sprostania czasami wymaganiom - taka kobieta wie czego chce, czego oczekuje, nie posteruje sie nią tak łatwo przez co może przerażać wizja wiecznych kłótni jakiś problemów. Dodam że niektóre wymagania 30 letnich kobiet są wręcz kosmiczne. Do tego prawdziwy czy wydymany stereotyp kobiety której biją dzwony weselne na już i zegar biologiczny na już itd...
      Tego kwiatu jest pół światu - do wyboru do koloru. niech se każdy wybiera co chce. Ja zdecydowanie preferuję starszych tongue_out. choć jak to w życiu bywa trafi się mi jakiś małolat poczekam aż dobije do najlepszych lat swojego życia czyli 30-40 smile
      • barbibarbi Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:55
        ksionzka napisał(a):

> Do tego prawdziwy czy wydymany stereotyp kobiety której biją dzwony weselne na już i zegar biologiczny na już itd...

smile
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:58
        W tym poscie raczej chodzilo mi o to, ze niektorzy starsi panowie mysla, ze zdobeda kazda 20latkę no niestety. Sa rozne preferencje dla mnie w sam raz plus/minus 4 lata. Nie mogłabym byc z pane 10-15lat starszym, a oni z taka pewnoscia glosza ze wyrwia kazda mlodsza. Rozumiem, ze wolisz starszych i pewnie masz starszego meza, niektorzy wola mlodszych i maja mlodszych, a niektorzy w podobnym wieku. Jednak teskty, ze faceci grubo po 30 moga przebiuerac w 20latkach sa dla mnie smieszne, bo nie moga przebierac, bo znaczna czesc wiaze sie z rownolatkami.
        • ksionzka Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:13
          znaczy chciałaś się pochwalić, że ty się im nie dasz? big_grin
          W sumie nie ma takiego facet na ziemi, który wyrwałby KAŻDĄ.

"..znaczna czesc wiaze sie z rownolatkam
          > i."

W sumie gdzie mają się spotykać żeby zacząć love story??
    • raohszana Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:58
      Kwestia tego, że co innego imponuje dziewczynie lat 20, a co innego lat 35. A chłopu zawsze to samo - im młodsze i ładniejsze. No i dlatego młodsza leci na starszego - dzianego, zaradnego, w ogóle koleżanki zazdroszczą.

Mam nadzieje, że stereotypy wyjaśniły stereotyp wink
      • kawka74 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:24
        dlatego młodsza leci na st
        > arszego - dzianego, zaradnego, w ogóle koleżanki zazdroszczą.
        >

Jakoś na początku studiów czy jeszcze w okolicach matury moja licealna koleżanka zaczęła się spotykać ze starszym, dzianym i zaradnym - dla nas to była kompletna abstrakcja i dziwactwo. Facet był miły, owszem, ale z kompletnie innego świata i większość raczej jej współczuła, że najwyraźniej nie znalazła sobie nikogo w swoim wieku.
        • raohszana Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:39
          Zazdrościłyście wink
          • kawka74 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:49
            Straszliwie ;p
    • pochodnia_nerona Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 17:58
      Ja z kolei wolę mężczyzn starszych od siebie. Mój jest "tylko" 3 lata. Ale ja nie szukam sponsorów, tylko partnerów do rozmowy. Młodsi i rówieśnicy często nie mają nic do zaoferowania w tym zakresie.
    • anorektycznazdzira Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:06
      Myślę, że główny błąd autora tej wzniosłej myśli to słowo "przebierać".
      Owszem, może sobie poszukać. Może się postarać i jak się postara odpowiednio, to ma spore szanse mieć. Ale z tym przebieraniem, to się koleś odrobinę rozpędził i pewnie realnej samooceny zabrakło.
      Ja też doskonale pamiętam jakie wrażenie robili na mnie faceci dychę czy 15 starsi, kiedy sama miałam 20-25 lat. W moich oczach byli podstarzali i zdecydowanie nie byli w zasięgu zainteresowania. Jednostki (te szczególnie udane)- tak, ogół- NIE.
      • androidx777 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 04.10.13, 13:30
        WIDAC DZIEWCZYNECZKO ZE NA OCZY NIE WIDZIALAS PRZYSTOJNEGO 30-40LATKA JAK WYDAWALI CI SIE STARZY BRZYDCY.WSPOLCZUJE.
        • zlota.jagoda Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 04.10.13, 14:54
          Chłopcze, zluzuj gumę w gaciach. O kobietach po 30ce też faceci często mówią, że to stare rapszle i jakoś musimy to znosić. Nie ma co się podniecać, tylko popukać w czółko. Peace.
    • sen.bon Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:28
      To czemu tyle żon jest wymienianych na kobiety znacznie młodsze od siebie?
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:35
        Chodzi w poscie glownie o slowo przebierac. Duzo mlodsze partnerki szukaja zazwyczaj kogos w podobnym do siebie wieku. Zazwyczaj.
        • wtopek Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:45
          co to jest "luźne podejście do życia"?
        • sen.bon Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:16
          Możesz mi na słowo uwierzyć, że jako tako wyglądający czterdziestolatek mający dobrą pozycję społeczną może przebierać.
          • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:29
            Majac do wyboru dobrze wyksztalconego i z dobra pozycja zawodowa 28latka, a 40latka ktorego wybierze??

A dobrze wyksztlcona, bardzo dobrze zarabiajaca 38latka myslisz, ze w mig nie znajdzie 20kilku letnich utrzymankow??
            • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:30
              Tylko nie kazda 20letnia kobieta chce byc utrzymanka, tak jak nie kazdy 20letni facet. Pewnie, ze sa wyjatki i jest big love z 15lat starszym mezczyzna, zreszta z 15lat starsza kobieta tez.
              • sen.bon Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:34
                Nie znam zbyt wielu 28-latków z dobrą pozycją zawodową. Czterdziestolatków z takim atutem jest nieporównywalnie więcej.
                • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:39
                  Jesli uderzamy w taki target 20latek to rozumiem(ktore nie chca sie zakochac tylko czerpac profity). Moje kolezanki z uczelni czy z grupy maja mezow w podobnym do siebie wieku(mezczyzni zazwyczaj zaradni- programisci, lekarze, inzynierowie i w wiekszosci ustawieni w jakis sposob w wieku 28lat). Jesli taki 40latek mysli, ze zdobedzie piekna dwudziestolatke, z pasjami, mozliwosciami, z zyciem stojacym przed nia otworem, znajaca swoja wartosc to sie myli, bo ona zazwyczaj szuka rownie atrakcyjnego rowiesnika.
                • anorektycznazdzira Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 20:19
                  "zbyt wielu"?
                  Jest całkiem sporo dobrze zarabiających facetów przed 30ką, zresztą do wspomnianego 40latka nadal jest cała dekada i tabuny młodych jeszcze ale już ustawionych. No błagam, chyba nie będziesz twierdzić, że brakuje facetów z kasa w przedziale 28-35.
                  Jeśli rzeczywiście ma chodzić o kasę przede wszystkim, to do wyrwania są jeszcze młodsi koledzy mający kasę z domu i czekającą firmę ustawioną przez tatusia.
                • ferrod Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 20:40
                  sen.bon napisał(a):

> Nie znam zbyt wielu 28-latków z dobrą pozycją zawodową. Czterdziestolatków z ta
                  > kim atutem jest nieporównywalnie więcej.

Z tym, że 28 latek ma przed sobą sporo czasu by tę dobrą pracę mieć i karierę zrobić. A 40 latków dobrze ustawionych wcale nie jest więcej niż tych kiepsko ustawionych.
                  Z 28latka rozsądna kobieta jeszcze wiele może wykrzesać, pokierować, wspólnie coś mogą zdziałać. 40latek to już twór nie do ruszenia, co osiągnął to ma, nawet jak teraz zacznie się spinać by coś osiągnąć to jest już 15lat do tyłu.
      • riki_i Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 18:48
        sen.bon napisał(a):

> To czemu tyle żon jest wymienianych na kobiety znacznie młodsze od siebie?

Młoda nie dziamga i potrafi cieszyć się życiem. No "osiemnastoletnie ciało" też się liczy, choć raczej jako wtórny bonus.
        • sen.bon Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:17
          Oczywiście, bo dla niej ważniejsza jest radość z życia niż sumienne odrabianie obowiązków domowo- logistycznych, często doskonale zbędnych.
    • frog1 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 19:37
      Kiedy miałam 20 lat, to wszyscy 30, 40 i nawet 50 latkowie zlewali się w moich oczach w dość jednolitą masę poważnych panów. Nawet nie przyszłoby mi do głowy z takimi kręcić. Na początku studiów polubiłam jednego wykładowcę. Wyobrażałam sobie, że ma około pięćdziesiątki - no bo ile może mieć facet z łysiną? Niedawno natknęłam się na jego notkę biograficzną i uświadomiłam sobie, że miał wtedy 34.
      • androidx777 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 04.10.13, 13:32
        WSPOLCZUJE.Jak majac 20lat 30latek wzwyz to zlewal sie razem z 50latkiem to cos nie tak z toba widocznie i chyba na oczy nie widzials przystojnego atrakcyjnego szczuplego z gesta czupryna i ladna cera mezczyzny po 30stce.Ciao
    • ferrod Teoretycznie może 18.06.13, 20:08
      tak samo, jak starsza babcia może mieć młodzieniaszka.
      Ale jak przychodzi przejść do praktyki, to okazuje się, że pan o tych młódkach może sobie tylko pomarzyć, albo "mieć" je na zasadzie że on wykłada kasę więc ona się z nim zabawi parę razy dla obopólnej przyjemności, a jak się panu zamarzy stały związek to dziewczę się szybko ulotni.
      Mam znajomego po 50tce który ciągle się prowadza z 20tkami. Facet świetnie utrzymany, wysportowany, lubi seks i umie nawijać makaron na uszy. W domu żona która się do niego nie odzywa od dawna, oraz dorastające dzieci zainteresowane ojcem wtedy jak im kasy potrzeba. Więc facet siedzi w internecie i łowi panienki na wspólne wycieczki. I ma te panienki ktore traktują go jak obiekt przejściowy w międzyczasie szukając prawdziwego związku. A on jak był samotny tak nadal jest. Robi dobrą minę do degrengolady i strachu przed starością.
      Znam też kilku kawalerów którym się wydaje , że mogą (i należy im się) młodszą kobietę. Sami około 40tki a kobiety 30+ uważają za stare. Sami niewiele sobą prezentują (wykształcenie średnie, praca dorywcza albo na czarno,brak mieszkania) ale uważają, że ich kobieta musi mieć studia, być inteligentna, szczupła, nie mieć dziecka, być panną, a najlepiej żeby miała mieszkanie do którego się wprowadzą no i musi być ładna by nią mogli zaimponować kumplom.
      Powalił mnie ostatnio facet 40 letni, po zawodówce, pracownik fizyczny, o bardzo skromnej inteligencji, brzydko mówiąc niekumaty strasznie i taki "ciapcia" czekający aż go kobieta-matka obsłuży. Zaczął się spotykać z pozbieraną życiowo energetyczną dziewczyną ze średnim wykształceniem, przy kości, rozwiedzioną. Dla mnie cud, że taka dziewczyna go chce bo wg mnie trafiło mu się jak ślepej kurze ziarnko, bez niej by skończył leżąc przed tv na zmianę z piwkiem pod sklepem z kumplami. A pan kręci nosem i stroi końskie zaloty do innej dziewczyny z towarzystwa, inteligentnej wysoko wykształconej singielki, panny.., pan ma aspiracje, nie zauważa przepaści jaka ich dzieli. Panowie wykazują porażający brak samokrytyki. Fakt, że kto nie ryzykuje ten nie ma, i do upartych świat należy, ale litości...
      • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:22
        ferrod napisała:

> tak samo, jak starsza babcia może mieć młodzieniaszka.

Nie, w druga strone tak nie dziala, a wiesz dlaczego? Dlatego, ze w biologii zgrzyta. Mloda kobieta moze miec dziecko z siedemdziesieciolatkiem i ma, mojej znajomej corka, i cztery nastepne tez maja, tylko z nieco mlodszymi, takimi pod szescdziesiatke. Facet moze miec dzieci do smierci, kobieta nie i dlatego faceci moga miec mlodsze, a stara kobieta mlodych moze miec pod warunkiem, no nie wiem, chyba ekenomicznym.
        • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:31
          Tylko starzy kawalerowie "szukający żony" wiążą się z młodkami dla posiadania dzieci. Cała reszta facetów ugania się za 20tkami dla rozrywki.
          • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:38
            Nieprada, wszyscy faceci o ktorych tutaj wspominam, to dzieciaci rozwodnicy. Dzieci oczywiscie dorosle, niejednokortnie starsze od obecnych zon. Jeden rozpedzil sie tak, ze juz ma drugie dziecko.

• ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:41
              To, że panowie nie myślą o zabezpieczeniu jak się im zachce, więc jak kobieta chce mieć dziecko i jest płodna - to je sobie robi, to chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć?
              • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:44
                Nie, nie...oni chca miec te dzieci i sa strasznie z nich dumni. smile
                • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:04
                  A niby czemu mieli by z nich nie być dumni? Starsi panowie przeżywają drugą młodość, oto dowód że ciągle są jur ni, że mają "pełną" rodzinę, a i tak to młoda żona będzie za pylać koło dzieci, a oni bardziej w funkcji dziadka. Bez dziecka wiążącego ją przy nim - młoda żona za jakiś czas by zwi ała w poszukiwaniu ciała działa jącego bez via gry. Starsi panowie dobrze o tym wiedzą. Panie nie miały powodz enia u równolatków więc póki co -są zadowolone z tego co mają i że daw ca plemn ików się znalazł, sta rsi panowie cieszą się z sprawnej opiekunki na eme ryturę i pokazówki "mnie stać na mł ódkę". Coś za coś. Problemy się zaczną gdy via gra nie pomoże a emerytura nie okaże się przyz woita bo kobiecie zostaną młode dzieci i starzec do opieki i może tego nie unieść.
                  • triss_merigold6 Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:08
                    Wtedy się rozwiedzie. Małżeństwo nie jest wyrokiem dożywocia.
                    • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:16
                      Ale jak się człowiek przyzwyczai do bycia w związku to się ie rozwodzi zanim nowego kandydata/tki nie złowi. Inna sprawa, że żona chcąca się rozwieźć z starszym panem który na parkinsona lub innego alzheimera - może zwyczajnie w polskich warunkach rozwodu nie dostać i na chorego małżonka musieć płacić alimenty (koszt domu opieki itd jeśli sama zwieje od niego).
                      Więc pan wiązący się z młodką, wręcz powinien mieć kasę, ze względów czysto humanitarnych.
                  • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:14
                    ferrod napisała:

> A niby czemu mieli by z nich nie być dumni?

Nie rozumiem pytania. Sa dumni i ja sie wcale nie dziwie.
                  • rosapulchra-0 Re: Teoretycznie może 19.06.13, 05:34
                    Cytat Starsi panowie przeżywają drugą młodość, oto dowód że ciągle są jur ni, że mają "pełną" rodzinę, a i tak to młoda żona będzie za pylać koło dzieci, a oni bardziej w funkcji dziadka.

Mam pytanie. Ten wątek jest o dziadkach emerytach czy o panach grubo po trzydziestce? Bo dla mnie to dość znaczna różnica big_grin
        • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:35
          I jeszcze zdanie znajomego 50+ gdy pytałam go jakim cudem poznaje łatwo tyle młodych dziewczyn. A on mi tłumaczy jak to robi: Idzie do pubu, siada przy barze, zamawia drinka i płacąc za niego hojnie rzuca większy banknot. Za parę minut już przy nim się kręcą jakieś sikorki-studentki.
          • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:40
            To sa lowy, a nie zwiazki z mlodymi kobietami. Piszesz nie na temat.
            • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:44
              A Ty myślisz, że niby jak się ludzie poznają? Wszyscy najpierw korespondencyjnie ustalają związek i zaklepują termin w kościele a potem dopiero zaczynają się uwodzić?
              Fibak z żoną jest w związku czy na łowach więc ich małżeństwo jest nieważne?
              Pomyśl czasem.
              • laquinta Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:49
                Fibaka znam, to facet, ktory zawsze byl na lowach, ale on lowil wszystkich, nie tylko mlode dziewczyny. To samo z Glowackim - lowca glow.
              • triss_merigold6 Re: Teoretycznie może 18.06.13, 20:52
                Aha, czyli rzucają portfel, a po skonsumowaniu znajomości wierzą, że to była obopólna miłość od pierwszego wejrzenia?
                • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:11
                  Gdyby szczerze emamy się przyznały jak się z swoimi partnerami poznały - to też różne kwiatki byśmy tu wyczytali. Raczej w niewielu przypadkach była to idealistyczna miłość od pierwszego wejrzenia w serce, czasem jest to wejrzenie w rozmiar przyrodzenia a innym razem w zasoby materialne. To zbyt tu popularne żeby tak się dziwić.
                  • barbibarbi Re: Teoretycznie może 18.06.13, 22:28
                    ferrod napisała:

> Gdyby szczerze emamy się przyznały jak się z swoimi partnerami poznały - to też
                    > różne kwiatki byśmy tu wyczytali.

a ja tam mojego M. poznałam w bibliotece smile
                    • busuanga7 Re: Teoretycznie może 18.06.13, 22:31
                      Ja w czytelni smile
          • anorektycznazdzira Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:13
            > nut już przy nim się kręcą jakieś sikorki-studentki.
            ... które przyszły wyrwać starszego frajera do wydojenia.
            Ależ zdobycz! tongue_out
            • ferrod Re: Teoretycznie może 18.06.13, 21:21
              czysty układ -gdy obie strony znają tę grę.
              A jedna z takich panienek, 28 lat młodsza od tegoż znajomego, uparcie chciała się z nim ożenić, nie mógł się od niej ogonić. Jak z tego dowcipu- on raz się z nią przespał a ona na drugi dzień z walizką i doniczką z kwiatkiem pod jego drzwiami. Różne potrzeby mają ludzie.
    • triss_merigold6 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 20:23
      Jedni mogą, inni nie mogą, zależy od ich zasobów.
      Jak któraś wyżej napisała - kiedy miałam 20 lat, to wszyscy po 30-tce zlewali mi się w jednolitą masę dojrzałych ludzi z poważnymi sprawami i zwyczajnie ich raczej nie zauważałam tak w kategoriach męsko-damskich. Nigdy nie byłam dłużej z facetem starszym niż o te 2 lata, starsi jakoś nie pociągali. A już starsi w wersji młody duchem robili żenujące wrażenie, takie freaki pierniki.
    • mia_siochi Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 20:57
      Gdy, dziewczęciem będąc, studiowałam sobie, mieliśmy zajęcia z psychologii z pewnym panem.
      Teraz myślę, ze max.35 letnim.
      Pan mnóstwo energii wkładał w to,aby nam, naiwnym dziewczętom wyjaśnić, że dla takich dziewcząt najlepszym partnerem jest mężczyzna starszy, taki ok.35 letni.
      Rajuśku, cośmy się z niego naśmiały wtedy...
    • lafiorka2 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 21:20
      no nie przesadzaj,że 26 lat a facet 30letni,to taka wielka różnica....
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 21:40
        Nie pisze o 30latku bo sama mam 28latka ale np facet 38lat a w zyciu, zupelnie na innym etapie zycia jestesmy
        • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 21:42
          a w wieku 20lat nawet taki 30latek to byla bardzo duza przepasc, zupelnie aseksualny dla mnie i kolezanek
          • riki_i Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:14
            busuanga7 napisała:

> a w wieku 20lat nawet taki 30latek to byla bardzo duza przepasc, zupelnie aseks
            > ualny dla mnie i kolezanek

Jak miałem 35 to zadawałem się wyłącznie z 20stkami i jakoś nie było żadnych, ale to najmniejszych problemów z czymkolwiek. Spontan tanich linii i Mediolanu o których pisałaś, to u mnie był spontan np. niemieckiego l'tura i last minute, podróż dość szalona np. na lotnisko w Duesseldorfie, ale potem all inclusive w dobrym hotelu i ewentualnie motor jako adrenalinka. Żadna z lasek nie miała pretensji o moje rzekome zdziadzienie wówczas, ani fizyczne ani mentalne.
            • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:16
              Ja bym sie wstydzila w tamtym okresie przyprowadzic 35latka
              • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:20
                zreszta nigdy nie mialam potrzeby sie zapoznawac z mezczyznami 30+ skoro mialam pod dostatkiem kolegow 20-25letnich, z ktorymi sie doskonale rozumialam i za ktorych sie wstydzic nie musialam, ze starzy
          • androidx777 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 04.10.13, 13:33
            wspoczuje tobie i twoim kolezankom naprawde ze nigdy nie widzialas zadnego przystojnego mlodego mezczyzna chlopaka w wieku 30lat ..zalosne uncertain ciao
    • lonely.stoner Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 21:52
      jak ja mialam 20- 20pare lat to jedna z moich przyjaciolek zakochana byla w facecie co mial 30 lat - dla nas wszystkich byl wtedy starym dziadem i dziwnie bylo jak go przyprowadzala na imprezy. A ogolnie z dziewczynami pewnie ze szlo sie do knajpy czy jakiegos disco i jak byl brak kasy to zawsze sie obczajalo jakis chetnych facetow ktorzy byli gotowi placic pol nocy za drinki, a potem jak byli niegrzeczni i napastliwi to sie albo po angielsku wychodzilo (typu 'musimy isc do lazienki' i czmych do innego lokalu) albo jak byli mili to sie z nimi tanczylo i dalej imprezowalo - w koncu po to sie chodzilo na takie imprezy. Ale z tego co sobie przypominam to zawsze byli faceci w mniej wiecej naszym wieku- nadzianych gowniarzy tez latwo wyrwac wink
      nie kojarze zadnej mojej kolezanki ktoraby sie umawiala ze starszym facetem- oprocz tej wlasnie jednej, ktora zreszta dzis jest jego zona i maja 2 dzieci. Ale wtedy to byl dla nas zupelny kosmos. Sama mialam zwiazek 2letni z facetem mlodszym o 7 lat i sie balam jak mnie przyjma jego znajomi- ze bede taka dla nich ciotka-klotka, ale okazalo sie ze w sumie nasi wspolni znajomi nawet sie nie kapneli ze jest ta roznica wieku miedzy nami- wiec roznie to bywa.
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:04
        To tak jak u mnie pamietam jak w liceum z kolezankami chodzilam na darmowe drinki. Naciagalysmy faceta w wieku okolo 30lat my 18-19(dla nas jakis stary chlop). Ładnie sie usmiechalysmy, zagadywalysmy, postawili jeden, dwa drinki i sie zmywalysmy smile. Oczywiscie potem wysmiewalysmy ich we wlasnym gronie. Dla nas to byla dobra zabawa i tyle. Potem szłyśmy tanczyc z rowiesniakami, a najlepiej takimi ktorzy tez postawia jakies malibu za free Oczywiscie z perspektywy czasu smiac mi sie chce z tego jakie niezle ziólka bylysmy. Jest co wspominac.
        • jamesonwhiskey Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 23:52
          > . Ładnie sie usmiechalysmy, zagadywalysmy, postawili jeden, dwa drinki i sie zm
          > ywalysmy smile. Oczywiscie potem wysmiewalysmy ich we wlasnym gronie

zabawne rowniez jest popatrzec sobie na takie malolaty co zagaduja i sie ladnie usmiechaja
          i sa poprostu paniami do towarzystwa a to wszytko za 20-50 zeta
    • edelstein Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:08

Slowo klucz "ty".Moj facet jest 30+,dzieli Nas spora roznica wieku.Nigdy nie interesowali mnie rownalotkowie lub ciut starsi.
      Wsrod znajomych tez glownie sa pary gdzie kobiety jest duzo mlodsza.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
      • busuanga7 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:15
        Ale przebierac w dwudziestolatkach nie moze, z moich obserwacji.
        • edelstein Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 22:46

Owszem moze.Ostatnio 18 sie do niego lasilabig_grin sporo babek w moim wieku i mlodszych by go przygarnelo.Zamiast brzuszka ma six pack (mniejsza ilosc tluszczu niz 18latek)i nie lysieje.Mehr sialabym byc chora umyslowo zamienic go na goscia w mym wieku.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      • kamelia04.08.2007 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 23:04
        edelstein napisała:

> Nigdy nie in
        > teresowali mnie rownalotkowie lub ciut starsi.

bo jakos musiałas sobie brak ojca zrekompensowac. Żony, czy partnerki takich dziadków rekrutuja się głownie wsród dziewczyn z rozbitych rodzin, czy z rodzin, gdzie nie było ojca, czy w ogóle w domu było cos nie halo. Wpisujesz sie w te regułę.

> Wsrod znajomych tez glownie sa pary gdzie kobiety jest duzo mlodsza.

bo ty sie obracasz w innej rzeczywistosci. Polki maja branie wsród facetów starszych lub/i po przejsciach, a Polce imponuje pozycja i kasa takiego faceta.
        Z małżeństw (związków) mieszanych, to taka relacja jest w wiekszosci. Chyba tylko moje małżenstwo i jeszcze jednej Polki jest z kawalerem i nie-jakos-mocno-starszym. Pozostałe sa drugimi zonami, macochami, lub maja facetów z 10+ starszych.
        • edelstein Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 23:23

Wow jaka psychoanaliza.
          Niestety nie trafilas.Nie obracam sie w innej rzeczywistosci,Polki nie znam zadnej.Nie znam tez par mieszanych,oprocz jednej.Nie jestem i nie bylam druga zona,kochanka,macocha.

• kamelia04.08.2007 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 23:28
            to żadna psychoanaliza, tylko prawda.

Nie jestem i nie bylam druga zona
            > ,kochanka,macocha.

Jasne, przecież za tego twojego Heinza, czy jak mu tam, to jak na razie nie wyszłas.

I żadnej Polki nie znasz..... tere fere
            • edelstein Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 18.06.13, 23:43

Nieudolnie probujesz kopac.Faceci w wieku mego ojca i okolo interesuja mnie tyle co zeszloroczny snieg.Dlatego nigdy nie mialam duzo starstego mezczyzny.
              Rozczaruje cie nawet jakbym wyszla to i tak nie Bede zadna z powyzszych.Nie gustuje w rzeczach z drugiej reki.
              No pechowo,nie znam i jakos niespecjalnie mnie ciagnie.

• kamelia04.08.2007 Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 19.06.13, 00:03
                to ty to bierzesz za kopanie i sie nadymasz, ja tylko stwierdzam fakty.
                Widocznie musi byc cos na rzeczy tongue_out
                • edelstein Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 19.06.13, 07:56

Fakty?nie po raz pierwszy probujesz zu udowadniac,ze znasz moje zycie lepiej ode mnie.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: stereotypy, ze facet moze miec młodszą 19.06.13, 01:50
        myslalam edel ze ty jestes cos kolo 28 lat
    • majenkir Re: 18.06.13, 22:13
      busuanga7 napisała:

Czy "zawsze" to nie wiem. Moj ma mlodsza wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka