Dodaj do ulubionych

za duze rurki

22.06.13, 21:20
dziecie przymierzalo beze mnie. nie wiem czy w tydzien dziecie sie wyciaglo (w kolanach?), czy mu sie spodnie bardzo podobaly. no i mamy na stanie za luznie jeansowe rurki. ja nie wejde wink a dziecie wyglada jak sierota. no i spodni brak.
myslicie, ze jak starym sposobem te rurki za goraco wyprac, to jest szansa, ze sie zbiegna? czy przy udziale elastanu koncepcja bierze w leb?
a co mi szkodzi sprobowac? tak czy owak, spodnie nie do noszenia.
Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: za duze rurki 23.06.13, 06:17
      > myslicie, ze jak starym sposobem te rurki za goraco wyprac,

A jakby tak starym sposobem te rurki na zimno zwęzić? Za pomocą maszyny do szycia albo krawcowej?
      • e-kasia27 Re: za duze rurki 23.06.13, 09:33
        A to wzrostu dziecia już nie przewidujesz?
        Kup nowe, a te niech czekają w kolejce na swoją porę.

Po praniu na gorąco, to dopiero będziesz miała flaka!

Tylko czysto bawełniane spodnie mają szansę się skurczyć i to głównie na długość, pod warunkiem, że materiał był nie dekatyzowany przed szyciem.
    • run_away83 Re: za duze rurki 23.06.13, 10:07
      A nie możesz wrócić do sklepu i wymienić na właściwy rozmiar? Lekko elastyczne dżinsy raczej się w gorącym praniu rozlezą (bo włókna syntetyczne szlag trafi) i stracą elastyczność.
    • mamusia1999 Re: za duze rurki 23.06.13, 16:58
      oddac nie moge, bo jako przymierzone, zostaly natychmiast pozbawione metek.
      skrocic bym skrocila. ale zwezyc na calej dlugosci, lacznie z pupa i talia, to by trzeba rozpruc na czesci podstawowe i zeszyc od nowa, w tym szew ozdobny. to ja juz kupie nowe.
      jako ze dziec moze i urosnie (choc niekoniecznie, 14lat, plec zenska), ale wtedy beda za krotkie.
      jednym slwoem do przymierzalni wchodzic musze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka