28.06.13, 18:57
ile z nas? i jakie wrażenia jeśli chodzi o trwałość zabiegu?
botoks i kwas w zasadzie.

pochwalić się chcę ( choć nie wiem, czy to powód do chwalenia)
że mam to za sobą i w końcu! wyglądam na wypoczętą. efekty spektakularne nie są. na prawie 200 osób w firmie, w tym ze 40 widywanych dość często spostrzeżenia wyraziła jedna, ale ściemniłam, że po prostu się wyspałam porządnie i zmieniłam podkład wink reszta nic nie mówiła.
Obserwuj wątek
    • red-echmea Re: botoks 28.06.13, 20:19
      ja jestem na etapie rozważania takowej ewentualnościwink, z terminem realizacji w sierpniu.
      Musze jeszcze pogłębić wiedzę i przeanalizować ewentualne zalety alternatywy w postaci mezoterapii.
      A gdzie wykonywałaś zabieg?
    • gazeta_mi_placi Re: botoks 28.06.13, 20:20
      Czyli nie ma większej różnicy? A to nie jest tak, że na efekt należy trochę poczekać?
    • miakyee Re: botoks 28.06.13, 20:32
      A co robiłaś, że efekt jest zauważalny od razu?
      Ja mam tylko doświadczenia z wypełnianiem lwiej zmarszczki, której nie znoszę, więc przed wakacjami (bo wtedy niestety robi się najbardziej widoczna) sobie ją wypełniam.

Ale myślę jeszcze o mezoterapii, żeby całą buzię troszkę odświeżyć. wink W zasadzie jestem już praktycznie zdecydowana, pewnie w przyszłym tygodniu pójdę na pierwszy zabieg.
      • gazeta_mi_placi Re: botoks 28.06.13, 20:38
        I jak z tym wypełnieniem, jest efekt taki jaki chciałaś?
        • miakyee Re: botoks 28.06.13, 22:46
          Tak, jestem bardzo zadowolona.
    • mayaalex Re: botoks 28.06.13, 21:21
      Hialuron na bruzdy nosowo-wargowe - boski! Botox planuje w sierpniu, jak bede w Polsce. Mam super kosmetolog no i w Poznaniu jest taniej niz w Brukseli.
    • goodnightmoon Re: botoks 28.06.13, 22:43
      shellerka napisała:

> pochwalić się chcę ( choć nie wiem, czy to powód do chwalenia) że mam to za sobą i w końcu! wyglądam na wypoczętą.

Hmmm ... przecież, z tego co kojarzę, to jesteś młodą osobą około 30 r.ż. - nie za wcześnie na takie zabiegi? Nie lepiej było po prostu porządnie odpocząć, zregenerować się?

Pytam bez złośliwości, jedynie z troski.
      • red-echmea Re: botoks 29.06.13, 07:54
        czas ok. 30 r.ż to jest właśnie najlepszy moment! Twoje sparaliżowane mięśnie odpoczywaja sobie zamiast powodować powstawanie kolejnych bruzd! Taka prewencjawink
        • shellerka Re: botoks 29.06.13, 11:26
          no właśnie.
          i tak dwie zmarszczki musiałam mieć wypełnione, bo botoks nic by nie zmienił
          stwierdzam, ze taki zabieg raz na kilka miesięcy wychodzi znacznie taniej niż używanie regularnie kremów nawet ze sredniej połki. mam problem z regularnością, kremów moja twarz nie potrzebuje i takie cos jest swietnym rozwiązaniem.
    • bisuneh Re: botoks 29.06.13, 09:23
      robie co rok po lecie, place 300-400zl ale za to mezoterapie na okolice oczu wykonuje co pol roku (wiosna-jesien)... zaczelam wraz z ukonczeniem 30rż dlatego w porownaniu z moimi rówieśniczkami wyglądam lepiej... poza tym czesto się złuszczam i nie wystawiam twarzy na słonce

uważam, że botoks nie powinien być tabu ale tez nie ma czym się przesadnie chwalic... ot traktuje to jak zabieg pielegnacyjny, ktory po latach bedzie mi przyjacielem

poza tym botoksuje jedynie zmarszczke miedzy brwiami - widoczna juz od czasu liceum, od kiedy to miejsce ostrzykuję, moja twarz nabrala wyraznej lekkosci i wyglada na zrelaksowaną
      • bei Re: botoks 29.06.13, 09:54
        Lwia zmarszczka- najlepiej wypelnic, bo gdy botoksujemy, to czoło będzie marszczyc się w innym miejscu, co nienaturalnie wygląda.
    • dieta_lchf Re: botoks 29.06.13, 11:07
      I o to chodzi, przecież zmiana ma być kosmetyczna smile
    • vivyan Re: botoks 29.06.13, 11:19
      Och, ja mam wyjątkowo dobre geny - tzn. lekarza medycyny estetycznej w najbliższej rodzinie, więc grzechem byłoby nie skorzystać! smile
      Robię co pół roku botoks w niewielkich ilościach na kurze łapki i lwią zmarszczkę. Oprócz tego raz w roku wypełniacz (restylane) na bruzdy nosowo-wargowe i lwią zmarszczkę (była głęboka i żeby ją zupełnie wyprostować poszłoby chyba wiadro botoksu). Raz na jakiś czas robię też mezoterapię na całą twarz. Wyglądam naturalnie, botoksu jest naprawdę niewiele i nie mam sztywnej maski zamiast twarzy, nigdy nikt nie pytał czy coś robiłam. Pierwszy raz zrobiłam w ramach prezentu na 35. urodziny i od tamtej pory robię regularnie. Moim zdaniem warto, o ile ktoś nie przesadza.
    • edelstein Re: botoks 29.06.13, 11:43

Mimo chodzenia regularnie od lat 10na solarium posiadam tylko jedna zmarszczke,man ja dluzej niz chodze na solarium.Nie pitrzebuje wiec botoksu.
      • gazeta_mi_placi Re: botoks 29.06.13, 12:18
        Nie wiem jak Twoja skóra, ale na pewno mózg też Twój gładziutki smile
        • lucerka Re: botoks 29.06.13, 14:51
          Dobre smile
    • mindtriper Re: botoks 29.06.13, 18:41
      Tak. Ostrzykuję się po skończonej 30, jestem szczupła, a trzecia ciąża i trzecie karmienie piersią ostatecznie wyssały miękkość z twarzy. Zauważyłam, że robię to rzadziej niż na początku (np. pierwsze botoksy były co 4 miesiące, teraz co 9).
      Nie kumam, dlaczego kobiety ciągle robią to wstydliwie i, jak autorka, ściemniają, że podkład itd.
      Bo przecież mówią, że podkład, a nie naturalnie gładka cera.
      Że to farba, a nie naturalnie dziki rudy.
      Że pazury robione, a nie że się obudziłam, patrzę, są długie.
      Kwas jest dla mnie tak samo normalny jak to, że kupuję krem, smaruję się i mam fajnie.
      Ja tam cieszę się, że kobiety mają teraz różne możliwości dbania o urodę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka