Dodaj do ulubionych

Jaką książkę aktualnie czytacie?

• koza_w_rajtuzach Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:12
      Obecnie czytam "Wilczy trop"
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNnHX2s6XTXsMYJgqOQzYO0mtc8TLRT1jbaPJO-nd_00kPX--y4A
      Kupiłam ją siostrze na urodziny. Podobał jej się "Zmierzch", więc uznałam, że temat wilkołaków także może przypaść jej do gustu, ale mój syn wybrudził książkę galaretką, więc ostatecznie kupiłam jej inną, a tę zatrzymałam dla siebie.
      Jestem w połowie książki... W skrócie główna bohaterka Anna bez swojej zgody zostaje przemieniona w wilkołaka, a następnie jest ciemiężona przez innych wilków w swoim stadzie, bita i gwałcona. W mieście ginie coraz więcej ludzi, Anna wie kto za tym stoi, więc zdobywa się na odwagę i postanawia powiadomić o tym telefonicznie Marroka, który jest najważniejszy wśród wszystkich wilków. Marrok przesyła swojego syna Charlesa, który ma wybadać sytuację i zaprowadzić porządek, przy okazji, rzecz jasna, Anna i Charles zakochują się w sobie... wink

Ostatnio przeczytałam "50 twarzy Greya", a teraz zaczęłam czytać kolejną część "Ciemniejsza strona Greya", ale pomimo tego, że książki czyta się szybko i lekko, to nie polecam. Tak w skrócie, to Dorian Grey jest bardzo dominującym typem, lubującym się w sado-maso, a Ana młoda, niedoświadczona, czerwieniące się przy każdym spojrzeniu na Doriana. Postacie książki inspirowane sagą "Zmierzchu", z tym, że Edward nie był takim ruchaczem i nie bił Belli, ale cała reszta się zgadza. On jest nieziemsko przystojny, pewny siebie, ona nieśmiała, niezdarna, taka szara myszka, która jest w stanie wiele znieść w imię miłości.
    • motyllica Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:22
      kryminały Jo Nesbo, jak ktoś lubi to polecam choć mają po 400 stron
      • angazetka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 10:15
        > choć mają po 400 stron

Fakt, trochę mało jak na porządny skandynawski kryminał tongue_out
        • motyllica Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 11:18
          czyta się dobrze, gorzej mi zacząć jak tyle widzę
          • angazetka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 12:36
            Szczęśliwie nie mam z tym problemu smile
    • kikimora78 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:24
      Leonard Cohen - życie sekretne - drukowane
      Harry Potter i Zakon Feniksa - słuchane
    • pszczolaasia Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:43
      skonczylam leifa gw persona trylogie policyjną - bardzo dobra o zamordowaniu olafa palmego.
      teraz czytam kolejny tom jo nesbo czerwone gardlo.
      polecam obydwie pozycje.
    • puza_666 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:49
      Duma Key Stephena Kinga - widzialam Kinga w lepszej formie. Rozkreca sie dopiero na koniec.
      • niutaki po raz setny: 01.07.13, 09:53
        https://ecsmedia.pl/c/dziennik-nimfomanki-b-iext21385486.jpg
      • crises Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 11:28
        "Duma Key" rzeczywiście słabe, za to "Dallas '63" genialne.

"Joyland" też takie sobie, niestety.
        • puza_666 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 12:07
          crises napisała:

> "Duma Key" rzeczywiście słabe, za to "Dallas '63" genialne.
          >
          > "Joyland" też takie sobie, niestety.

Dallas 63 rewelacyjne - takie troche jakby nie w stylu Kinga
    • edelstein Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 10:11

Po raz kolejny "W pustyni I puszczy".Jak bylam podstawowce to jej nie moglam strawic,przeczytalam dopiero w liceum,spodobala mi sie,teraz wrocilam do tej lektury.
      Grey na mnie czeka,ale jakos nie umiem sie zebrac by to czytac.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
    • angazetka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 10:11
      "Awanturę o pieniądze albo życie" Mendozy. Moje pierwsze spotkanie z tym panem. Hiszpański komediowy kryminał. Już się wkręciłam, ale styl narratora, kwiecisty i przegadany, nie porywa.
    • volta2 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 11:02
      ja łyknęłam w ostatnim tygodniu IDIOTKĘ, idiotka wraca i tajski masaż czyli hanka bakuła w nowym jorku. zabawne.
      i dla przeciwwagi wczoraj skończyłam Grażyny szapolowskiej ścigając pamięć.

żadna wielka literatura, ale i nie grochola od której ząb boli. (mój ząb i to niejeden)
    • bisuneh Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 11:20
      Wybierz się na wakacje do najdroższego miejsca na świecie...
      Z grupą milionerów i celebrytów Plaża Babylon zabierze Cię do świata, gdzie standardem jest ekstremalny luksus, a „wszystko” to często „za mało”…
      Jak to jest żyć i pracować na jednej z najpiękniejszych, najbardziej luksusowych wysp tropikalnych na świecie, w otoczeniu białych, piaszczystych plaż i turkusowego morza? Pławić się w luksusach, a jednocześnie być tysiące kilometrów od cywilizacji?
      Tym razem Imogen Edwards Jones i Anonimowy Autor, który przez 20 lat zarządzał jednymi z najlepszych kurortów na świecie, zabierają nas za kulisy sześciogwiazdkowego hotelu na rajskiej wyspie Pacyfiku. Idylliczna wyspa, na którą dotrzeć można tylko prywatnym jachtem lub samolotem, jest zamkniętym resortem wakacyjnym, dostępnym dla najbogatszych. Pracowity tydzień z życia pracowników resortu oraz ich ekstremalnie zamożnych gości pokaże, jak najbogatsi pławią się w luksusie, popijając różowego szampana, zajadając się kawiorem i ostrygami. A na każde skinienie mają 5 osób obsługi....

https://ecsmedia.pl/c/plaza-babylon-sekretne-zycie-milionerow-i-celebrytow-na-rajskiej-wyspie-b-iext9484736.jpg
    • hellulah Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 15:38
      Niestety, czytam sama swoje zawodowe, nie pochwalę się.
    • sanciasancia Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 18:07
      "39,9" Moniki Rakusy. Zapiski neurotycznej czterdziestolatki, moim zdaniem super.
    • xxe-lka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 18:50
      "Szopkę" Zośki Papużanki - o polskiej "rodzinności"
      "Jeść przyzwoicie" Karan Duve - o próbie z biozywnością i rozważania (trochę z przymrużeniem oka) na ten temat
      "Wciąż od nowa" Diane Keaton - biograficzna, ale bardzo uniwersalna, nie trzeba być fanem Keaton żeby się wciągnąć
    • laandryneczkaa Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 03.07.13, 15:11
      Syn Neptuna smile
    • white.orchid Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:39
      Ja niedawno skończyłam Kobietę w lustrze i mogę gorąco polecić. Jak napisano na okładce- w tym lustrze może się przejrzeć każda z nas. Bardzo mnie wciągnęła.

Teraz wzięłam się za Makatkę Grocholi i córki, ale zobaczymy, co z tego wyniknie....
    • lafiorka2 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:48
      ogólnie kocham Cobena o czym już nie raz tu pisałam.Namawiano mnie już dłuższy czas na Grishama,ale jakos było mi nie po drodze.Teraz czytam jego książkę"Klient" i bardzo mi się podoba.Już wiem,że na plażę na wczasy wezmę jego jakiś tytuł smile
    • anika772 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:48
      "Blondynka w Chinach" Beaty Pawlikowskiej, bez entuzjazmu, bo coraz mniej w jej książkach faktów podróżniczych, a coraz więcej psychologizowania i filozofowania.
      Poelcam za to z całego serca "Dogonić tęczę" Fannie Flagg (znana często ze "Smażonych zielonych pomidorów". Powojenna amerykańska prowincja, bardzo dobrze napisane.
    • nowi-jka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:53
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRk1AQyvMv_YgSr37yI_5_vt6MATEiKrtczCDw-RvHAfaMfNIUU-w
      dopiero zaczelam wiec recenzji brak ale jzu mi sie podoba
      • marzeka1 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:59
        O, Karpowicza niedawno skończyłam.
        Teraz: Metro 2033
        oraz za mną 2 tomy z trylogii Pilipiuka: Pilipiuk - został mi tom 3 : "Dziedziczki".
    • best_bej Moskwa-Pietuszki 12.07.13, 15:58
      Rosyjski kafka
    • olena.s Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 16:29
      Miłośniczkom długich kryminałów polecam Elizabeth George - cykl, w którym na ogół parą bohaterów są policjanci - on, inspektor Lynely, piękny arystokrata, zakochany w żonie przyjaciela, i ona, Barbara Havers brzydka, superinteligentna pochodząca z klasy robotniczej. Plus nadzwyczaj smakowite wejście w brytyjską społeczność.
      Radzę czytac w kolejności, bo o ile zbrodnie są indywidualne, to życie prywatne detektywów wymaga jednak chronologicznego podejścia. Pierwszy tom to A Great Deliverance - Wielkie Wybawienie.
      Sama czytam C.S. Lewis. - Zaskoczony Radością.
      • mamaemmy Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 18:03
        "Mama,smoczek!"Magdy Fres -fajna,lekka,aczkolwiek o wiele bardziej podobałaby mi się,gdybym miała dziecko w wieku od 0-2 latek smile
        tongue_outoradnik pozytywnego myślenia"-jakoś mnie nie wciagnąłi nie skończyłam,tak jak i "50 twarzy Greya"
        "Miasto utrapienia"Pilcha-polecam.
        Miesiąc temu przeczytałam "Trafny wybór" Rowling i stwierdzam,że ksiązka byłaby świetna,gdyby obcieli o połowę liczbę bohaterów big_grin Ale recenzje ma dobre,więc może tylko ja w połowie (ksiązka ma chyba z 500stron) zastanawiałam sie nad napisaniem na kartce kto jest kim i dla kogo,bo mi sie plątało...
    • rhaenyra Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 18:51
      pasja wg einara
    • kol.3 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 19:06
      "Akimudy" W. Jerofiejewa
      • amoreska Ucieszyłam się, że spamer wyciągnął wątek ;-) 12.10.14, 19:12
        A czytam aktualnie biografię Coco Chanel "Moje życie intymne"
    • rosapulchra-0 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 19:14
      Pewnie wstyd się przyznać, ale "Igrzyska śmierci" smile Póki co, jak zwykle, książka lepsza od filmu.
      • raczek47 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 19:50
        Wcale nie wstyd-są świetne! Uważam,że powinny być lekturą szkolną (1 cz.) zamiast Orwella "Roku 1984", bo w rewelacyjny sposób pokazują system państwa totalitarnego, bardzo trafia ten obraz do młodzieży.
        Ja z córką też zaczytujemy się, 1 cz.najlepsza.
        • rhaenyra Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 20:26
          >Wcale nie wstyd-są świetne! Uważam,że powinny być lekturą szkolną (1 cz.)

popieram
    • werualta Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 20:30
      ostatnie 2 tygodnie:
      -życie jak w Tochigi -Anna Ikeda, wzięłam ją znowu z biblioteki, ale czytałam, wciągająca, bardzo ciekawa
      -ścigając pamięć - Szapołowska, o zmaganiu aktorki z chorobą mamy, przeplatana wspomnieniami z planu, szkoły, młodości, dobrze się czyta
      -moi rodzice - Kaczyńska, czytało się dobrze, omijałam rozbudowane teksty o polityce
      -przede mną leży"chustka", ale chyba nie dam rady przeczytać.....
      • czarna_kita Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.10.14, 21:09
        Akurat zaczynam "Podróżniczkę" Diany Gabaldon. Zaczęłam czytać bo spodobał mi się serial Outlander.
    • lilly_about Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 13.10.14, 10:38
      "Bezcennego" Miłoszewskiego
      • guderianka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 13.10.14, 10:49
        https://images.sklepy24.pl/83842689/43862/medium/sukcesorzy.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka