Dodaj do ulubionych

rowery w bloku

01.07.13, 10:44
gdzie trzymacie?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:46
      w ciasnym przedpokoju sad
      • przystanek_tramwajowy Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:47
        W rowerowni.
    • jematkajakichmalo Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:46
      Teraz mi ten problem odpadl, ale kiedys trzymalam rower na balkonie (latem) albo w dodatkowym pomieszczeniu gospodarczym (kazdy takie mial).
    • melancho_lia Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:47
      na tarasie. Nie załapaliśmy się na miejsce w rowerowni.
    • montija Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:50
      męża i syna rower trzymamy na klatce w specjalnym miejscu do tego przeznaczonym. Wielgachne barierki i szerokie korytarze nie przeszkadzają aby je tam przypiąć. Mój rower narazie trzymam w domu bo ma dopiero tydzień. Szkoda mi go stracić, a tutaj bardzo kradną rowery, zwłaszcza nowe.
    • wuika Re: rowery w bloku 01.07.13, 10:57
      W piwnicy. Piwnica ubezpieczona w pakiecie razem z mieszkaniem.
    • volta2 Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:04
      w zimie - w pomieszczeniu samozwańczo zamienionym na rowerownię, latem częściej na balkonie, mąż dalej w rowerowni, na haku zawieszony, ja nie mam siły wieszać, więc nasze stoją na środku.
      • hanna26 Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:17
        W wózkarni.
    • redheadfreaq Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:18
      W zaadaptowanym na rowerownię/wózkarnię garażu.

W poprzednim miejscu zamieszkania - w wózkowni, wcześniej w ślepym korytarzu na klatce (ostatnie piętro, maszynownia windy).
    • dorotakatarzyna Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:23
      Dwa na balkonie - zimą bardzo rdzewieją. Jeden, najnowszy, w pokoju.
      Wózkowni/rowerowni brak, piwnice regularnie okradane. Marzy mi się garaż...
    • slonko1335 Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:35
      Na balkonie, zimą u szwagrostwa na strychu/w garażu lub u teściów w piwnicy.
    • kufferrek Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:55
      Mam mieszkanie z 2 balkonami, więc jeden balkon to taka rowerownia i miejsce na opony zimowe i inne graty.n Trzymam tam 5 rowerów, 8 opon, 3 hulajnogi, zmywarkę.
    • gazeta_mi_placi Re: rowery w bloku 01.07.13, 11:56
      Na korytarzu.
      • bella_roza Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:03
        a sąsiedzi nie protestują? bo ja mam z moimi na pieńku z tego powodu sad
        • gazeta_mi_placi Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:05
          Nie, nie protestują bo tym sąsiadem jestem ja sad - bezrowerowa i bezkonfliktowa.
          Oprócz mojego mieszkania na tym samym korytarzu są dwa inne mieszkania i to rowery tych rodzin.
          I niech nikt (w wątkach o wózkach dziecięcych na korytarzach) nie powie, żeby przeczekać wózki bo dziecko nie jest wiecznie małe i wózki znikną big_grin.
          Fakt, wózki zniknęły, pojawiły się rowery (dorosłe i dziecięce) big_grin big_grin big_grin
        • melancho_lia Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:05
          Dla mnie trzymanie czegokolwiek na klatce schodowej- wózków, butów, rowerów, nart, mebli czy smieci jest nie do przyjęcia. Jest to zagrożenie w razie pożaru i konieczności ewakuacji, lub samo w sobie stanowi zagrożenie pożarowe, poza tym utrudnia innym dostęp do własnego mieszkania i zwyczajnie szpeci przestrzeń wspólna.
          • penelopa40 Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:06
            mieszkam w kamienicy, rowery trzymam w mieszkaniu (w sezonie) a zimową porą - w piwnicy...
          • gazeta_mi_placi Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:37
            Korytarz u nas akurat bardzo szeroki. Mimo rowerów swobodnie przejdą jednocześnie idąc obok siebie dwie osoby i to jeszcze z zakupami.
            Mimo wszystko ładnie to nie wygląda, a wiem że co najmniej jedna rodzina ma komórkę lokatorską.
            Oprócz tego jednak sąsiedzi nie są upierdliwi, spokojni no więc trudno.
        • kufferrek Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:13
          Wcale się nie dziwię.
    • morgen_stern Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:19
      Na balkonie. Irytują mnie sąsiedzi, którzy na korytarzu trzymają po 3 rowery i 5 wózków, nie mogę potem moim rowerem do mieszkania wmanewrować. Kompletna bezmyślność, utrudnianie ludziom życia i zagrożenie przeciwpożarowe.
      • melancho_lia Re: rowery w bloku 01.07.13, 12:23
        U mnie aktualnie jedni lokatorzy trzymają wózek, dwa rowery, trzy pary butów i jeszcze czasami smieci przez pół dnia stoją.
        A mieszkanie ma 90 metrów plus duzy balkon, spokojnie by to zmieścili. U nas nawet administrator wywiesil apel o usunięcie gratów z korytarzy, ale nic to nie dało.
      • hanalui Re: rowery w bloku 01.07.13, 18:44
        morgen_stern napisała:

> Na balkonie. Irytują mnie sąsiedzi, którzy na korytarzu trzymają po 3 rowery i
        > 5 wózków, nie mogę potem moim rowerem do mieszkania wmanewrować. Kompletna bezm
        > yślność, utrudnianie ludziom życia i zagrożenie przeciwpożarowe.

U znajomych wszyscy mieszkancy dostali pismo o tym ze nie wolno i rzeczy maja zniknąć do ... podana data. Jakiez było zdziwienie coponiektorych jak sie okazało ze wszystkie rzeczy pewnego dnia zniknęły. Ot przyjechała firma i zabrała co było, odwiozla na przechowanie, jesli ktoś nie odebrał niszczono. Przy odebraniu trzeba było zapłacić za usługę przewiezienia i przechowanie oraz karę. Szybko stawiacze sie oduczyli bo kary były spore
        • stef63 Re: rowery w bloku 01.07.13, 19:01
          hanalui napisała:

> U znajomych wszyscy mieszkancy dostali pismo o tym ze nie wolno i rzeczy maja zniknąć do ... podana data. Jakiez było zdziwienie coponiektorych jak sie okazało ze wszystkie rzeczy pewnego dnia zniknęły. Ot przyjechała firma i zabrała co było, odwiozla na przechowanie, jesli ktoś nie odebrał niszczono. Przy odebraniu trzeba było zapłacić za usługę przewiezienia i przechowanie oraz karę. Szybko stawiacze sie oduczyli bo kary były spore

Bardzo mi się to podoba. Szkoda, że w większości przypadków tak nie ma.
          Dla mnie klatka to droga ewakuacyjna i przeciwpożarowa i moim zdaniem nie powinno tam byc żadnych klamotów (rowerów, starych mebli, butów, śmieci). Wózek dla dziecka mi nie przeszkadza, pod warunkiem, jak pisze gazeta - że rower nie zastąpi wózka. A po za tym klamoty - rowery itp. na klatce szpecą klatkę.
    • demonii.larua Re: rowery w bloku 01.07.13, 13:33
      W piwnicy. Wyjątkiem jest rower najmłodszego, trzymamy go na naszym półpiętrze, ale my mieszkamy na samej górze i nikomu to to nie wadzi.
    • bbkk Re: rowery w bloku 01.07.13, 13:46
      w wózkowni
    • fomica Re: rowery w bloku 01.07.13, 14:22
      W piwnicy, na szczęście mam porządną, suchą. Kiedyś nie miałam piwnicy i rowery stały na balkonie, ale na dobre im to nie wyszło, bo rdza je zżarła w zimie.
    • klubgogo Re: rowery w bloku 01.07.13, 16:40
      Na balkonie, balkon przeszklony, wysokie piętro bez możliwości kradzieży.
    • przeciwcialo Re: rowery w bloku 01.07.13, 17:40
      Mam garaz. i to spory jak na garaże w nowym budownictwie.
    • beverly1985 Re: rowery w bloku 01.07.13, 18:18
      Mamy wózkarnio- rowerownię.
    • mamati3 Re: rowery w bloku 01.07.13, 19:49
      W sezonie w łazience, na szczescie mamy dwiesmile Zimą częściowo złożone w szafie. Ale mamy w planie zabudowę jednego z tarasów i wtedy tam będziemy trzymać. Mieszkamy na niskim parterze więc zabudowa jest niezbędna.
      • wioskowy_glupek Re: rowery w bloku 01.07.13, 20:04
        W pokoju, 3 rowery po 1 na pokój big_grin
    • gretchen184 Re: rowery w bloku 01.07.13, 20:13
      w sezonie czyli wiosną,latem i jesienią na balkonie
      zimą w garażu
    • zuwka Re: rowery w bloku 01.07.13, 20:55
      Rowerownię mam dzięki o panie losie
      • to_ja_tola Re: rowery w bloku 01.07.13, 22:17
        niestety na balkonie....W rowerowni ktos zrobił salon masażu....uncertain
    • gagunia Re: rowery w bloku 01.07.13, 22:19
      W piwnicy, mam dużą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka