Dodaj do ulubionych

Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem :P

02.07.13, 16:09
Kobiece komplementy są niesamowite big_grin
- Ładną ma Pani sukienkę.- zagadnęła Pani w piekarni
Dziękuję zadowolona, że Pani doceniła mój gust i radośnie podaję adres, gdzie ją kupiłam.
- A małe rozmiary są? Bo ja to wie Pani, szczupła jestem.
- Pewnie są, ale obawiam się, że w Pani przypadku w biuście i tak będzie sporo za luźna.
Tutaj nastąpiły miłe uśmiechy i każda z nas w myślach życzyła tej drugiej wszystkiego najgorszego. Nie wiem co Pani życzyła mi, ale ja szczerze chciałam, żeby utyła od tych bułek tongue_out
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:12
      Klasyka z "Emilki" Lucy Maud Montgomery:
      - jaka ladna wstazke masz na szyi! Tez taka mialam, jak byly modne
      big_grin
      • for_dummies Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:23
        Piękny dialog! Masz refleks smile
    • beataj1 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:23
      Mój ulubiony mini przytyk (tak wiem że to nieco obok tematu):

Nie wdaje się w pojedynki słowne z nieuzbrojonymi ludźmi.
    • morgen_stern Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:24
      Dobre... czemu mnie nie przychodzą do głowy soczyste riposty od razu, tylko zawsze po czasie wink
      • bi_scotti Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:28
        Jak raz na ruski rok uslysze komplement to sie czerwienie, jakam i nawet porzadnie "dziekuje" nie potrafie powiedziec a co dopiero jakies riposty, szpile, te rzeczy ... Takim jest nieobytym ciolkiem, eh uncertain A inne kobiety to mi sie wlasciwie zawsze i nieustajaco podobaja, cokolwiek nie maja na sobie - kobiety sa takie kolorowe i ekspresyjne - fajnie popatrzec smile
      • beataj1 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:33
        Ja też jestem mistrzynią ciętej riposty dziesięć minut po smile
        Chyba że mam dobry dzień i kogoś naprawdę nie lubie. Wtedy staje się okropna i potwornie złośliwa.
    • morgen_stern Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:27
      Już kiedyś pisałam o komplemencie, a raczej jego specyficznym braku...

Koleżanka z pracy ogląda moje zdjęcia ze ślubu, zwykłe pozowane z rodzicami, świadkami etc. Na koniec stwierdziła tylko: "Masz bardzo ładną siostrę".
      To jest właśnie to, co chciałaby usłyszeć każda panna młoda, wystrojona i z makijażem od stylistki big_grin
      • hrabina_murzyna Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:31
        Dobra big_grin big_grin big_grin
      • mearuless Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 23:34
        moje zdjęcia oglądała rodzina męża.
        siedzieliśmy w kilka osob a oni caly czas zachwycali sie panem mlodym wink
        jaki piekny! jaki elegancki! jak slicznie wyglada-jak wtedy gdy do 1-szej komunii szedł!. itd.

a o mnie nic.
        rany jak ja później ryczałam- to pewnie przez hormony i huśtawki nastrojów [w ciazy bylam] a teraz to sie juz z tego śmieję.
    • antyideal Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:35
      Moze niezupelnie w tej kategorii, ale rowniez z cyklu "rozumiemy sie bez słów".
      Moja mama z "zyczliwym"usmiechem, gdy bylam u niej ostatnim razem:
      -te sukienke to w lumpeksie kupilas ? suspicious
      co mialo oznaczac: nie podoba mi sie, ze masz taki duzy dekolt,
      ale nie miala odwagi powiedziec wprost wink
    • jagodka_mare Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:46
      Tata po moim powrocie od fryzjera: "zamkniete bylo?"
      • malwa51 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:05
        E, to bylo fajne smile
      • owianka Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 06:04
        Uśmiałam się.
    • edelstein Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:50

Nie zdarzylo sie.
      Z reguly pytaja gdzie cos kupilam i tyle,bez podtekstow.
      • tezee Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:59
        Nie zauważyłam tego ze baba babie wilkiem, kobiety bywają bardzo obiektywne i wbrew pozorom potrafią na sucho ocenić atrakcyjność innej, tak jak i but ciuch czy dodatek.
        Jesli jakas kobieta wbijała mi szpile komplemetując a w podtekscie dogryzając to zawsze obiektywnie było to celne i potrafię to przyznac.
        • hrabina_murzyna Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:02
          Też bym potrafiła, gdyby nie to, że suknia ma w rozmiarze 36 wink Ale fakt, Pani była szczupakiem.
          • rhaenyra Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 21:42
            a bierzesz pod uwage ze skoro masz rozm 36 to pani nie chciala byc wredna tylko po prostu ma z uwagi na swoja mikrosc problemy z kupowaniem ciuchow ?
            i pytala normalnie i bez zlosliwosci ?
            • hrabina_murzyna Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 22:35
              Biorę, nawet wzięłam, ale dopiero w domu tongue_out
              • rhaenyra Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 22:39
                wink
          • elf1977 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:35
            Ale nawet gdyby była w rozmiarze 42 (tak, taki noszę), to co? Jeśli ktoś chce powiedzieć komplement, niech to zrobi, bez złośliwości i podtekstów. Jak mu się nie podobam, niech się nie odzywa. Takie przytyki to po prostu brak kultury, żeby nie rzec - chamstwo.
        • aneta-skarpeta Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:55
          oczywiscie, osoby trzecie, szczególnie kobiety mogą obiektywnie cos ocenic

natomiast nie zawsze, naprawdę, ważne jest co mysli na temat mojej sukienki, figury, włosów, Pani z piekarni, kolejki etc- chyba ze to cos miłegowink

ja za to byłam troszkę inaczej przywitana przez koleżankę, której nie widziałam z 10 lat
          -cześć
          -cześććććć kopę lat Cię nie widziałam- zaczęła- ale trochę to Ci się przytyło...

oh rilli?! nie wiedziałam
          smile
          • hrabina_murzyna Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 18:11
            Każdy kij ma dwa końce. Kupowałam ostatnio kostium kąpielowy. Co ja się komplementów nasłuchałam to moje, ale... Mimo zachwytów, może i obiektywnych ja siebie trochę inaczej postrzegam i naprawdę uważam, że w skąpym bikini wyglądałabym i czuła się źle. Dlatego z pewną dozą nieufności podchodzę zarówno do krytyki jak i komplementów.
      • czar_bajry Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 00:22
        edelstein napisała:

>
        > Nie zdarzylo sie.
        > Z reguly pytaja gdzie cos kupilam i tyle,bez podtekstow.

Zdziwiłabym się jak by było inaczej.
    • opium74 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 16:56
      big_grinbig_grin
      gratuluje refleksu smile
    • erdbeere40 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:17
      Zazdroszczę błyskotliwości. Mi celan riposta przychodzi po ochłonięciu, czyli musztarda po obiedzie. A na chamskie zaczepki w ogóle nie znajduję odpowiedzi, bo nie lubię się zniżać do czyjegoś poziomu.
    • run_away83 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:35
      Ja ostatnio zaniemówiłam, kiedy koleżanka na mój widok oznajmiła "o rany, wyglądasz jak wenus z willendorfu" - no, w sumie siódmy miesiąc ciąży robi swoje, brzuch mam wielki i cyc też, ale przytyłam raptem parę kilo i do figury sławnej statuetki jeszcze trochę mi chyba brakuje wink koleżanka musiała mnie pomylić z jakąś inną wenus, prawda??? big_grin
      • mayaalex Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:38
        Chciala sie popisac erudycja, paskuda jedna wink
      • elf1977 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:38
        To też miłe, jak ja byłam w końcu ciąży - koleżanka z pracy stwierdziła - "najpierw widać cyc, potem długo długo nic, a na końcu ciebie. Pamiętam do dziś, jak bardzo było mi przykro...
        • run_away83 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:48
          Eee mnie się jakoś specjalnie przykro nie zrobiło, najpierw nie mogłam zatrybić o co jej chodzi a potem to już mi się tylko śmiać chciało - no bo amerykę dziewczyna odkryła, że babom w ciąży brzuch i cycki rosną big_grin

Ostatecznie uznałam że chciała mi przekazać że wyglądam jak bogini smile

Ale ja w ogóle mam do siebie duży dystans, a z ciążową sylwetką czuję się super, przynajmniej psychicznie bo fizycznie to wiadomo że trochę się ten brzuch plącze pod nogami wink
    • rosapulchra-0 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:38
      Zakompleksioną nastolatką byłam i zaczęłam się odchudzać. Schudłam już pięć kilogramów i chwalę się tym sukcesem koleżance, na co ona: włosy ścięłaś?
    • redheadfreaq Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 17:41
      Koleżanka w liceum: "A., jak ty kobieco dzisiaj wyglądasz!".

Jakoś do dziś baby nie lubię tongue_out
      • z_lasu Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 04:39
        > Koleżanka w liceum: "A., jak ty kobieco dzisiaj wyglądasz!".
        >
        > Jakoś do dziś baby nie lubię tongue_out

Nie rozumiem. Jak babcię kocham - nie wiem w czym problem. No, przecież to oczywiste, że nie co dzień wyglądamy tak samo kobieco/kwitnąco/słonecznie itp. Pewnie co dzień wyglądasz pięknie, ale akurat tego dnia wyglądałaś szczególnie kobieco (dla rozmówczyni, bo "wyglądać kobieco" to też jest pojecie względne).
    • yuka12 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 21:28
      Mistrzem komplementowania jest moja mama: "ladna masz spodnice, ale z tym brzuchem cos musisz zrobic" - mam okres i dodatkowo wzdecia po obiedzie- "ale i tak cos musisz z tym zrobic, kiedys bylas szczuplejsza" - ale wtedy bylam nastolatka i nie mialam dzieci - "i tak jestes za gruba". Inna sytuacja :"uczesz wlosy" - czesalam, mam krecone i tak sie ukladaja - "to jeszcze raz uczesz, wykladasz jak czarownica". Z rodzicami nie mieszkam juz ponad 20 lat, jestem samodzielna i zle nie wygladam, ale moja mama zawsze wetknie gdzies szpilke. Czy to chodzi o wyglad, czy zachowanie czy wychowywanie dzieci. Przy czym rzeczywiscie mnie kocha. Niemniej jednak nie tesknie do spotkan z nia.
      • rhaenyra Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 21:31
        > Inna sytuacja :"uczesz wlosy"
        > - czesalam, mam krecone i tak sie ukladaja - "to jeszcze raz uczesz, wykladasz
        > jak czarownica".

twoja mama musi byc spokrewniona z moja
        • ponis1990 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 23:17
          Moja koleżanka po niewidzeniu mnie miesiąc z radością: ooooo! Przytyłaś?! big_grin
          • rhaenyra Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 23:38
            ja uslyszalam " eee, ale z ta farba to pojechalas , w ogole ci nie pasuje "
            to bylo w tym krotkim okresie w zyciu kiedy nie farbowalam wlosow tongue_out
    • petiber Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 23:25
      Bylam swiadkiem spotkania dwoch przyjaciolke po latach... jedna rzuca: O czesc! Ale sie pomarszczylas... przy czym sama sporo sie zmienila - przytyla ze 30 kg...)) Ta druga oczywiscie zszokowana...nie powiedziala nic rownie milego...)
      • z_lasu Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 04:43
        Moja przyjaciółka usłyszała od niezbyt bliskiego kolegi (!) po kilku latach niewidzenia "Ooo, cześć! Wyglądasz jak pokraka!" - rzucone radośnie i głośno pośród wielu słuchaczy big_grin
    • mearuless Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 02.07.13, 23:41
      poszlam do nowego fryzjera.
      obciął mnie tak ze wygladalam jak uciekinierka z zakladu karnego.
      myslalam ze nie wyjde z domu przez kilka tygodni az wlosy odrosną.
      umowilam sie z przyjaciolką, uprzedzajac ją jak wygladam.
      ona jest bardzo delikatna w wyrazaniu swoich pogladow.
      spotkalysmy sie, ona popatrzyła, mine miala dziwnie wykrzywioną.
      pytam sie "no i jak?" a ona na to poklepala mnie po ramieniu i rzekla " no to chodz martusia , kupimy ci kapelusz"
      i pojechałyśmy kupic, wybrała mi taki brązowy, z dużym rondem-superowy!
      ale ona jest wyjątkowa.
      • paliwodaj Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 00:10
        zaslyszane o dalszej znajomej, ktora widzac na imprezie inna znajoma mowi
        - O fajna masz sukienke, widzialam ja w T...
        Ale maz mi powiedzial ze w szafie mam 100 sukienek ladniejszych niz ta

Ale tu juz nie cieta riposte a po prostu siano z butow wyszlo
        • czar_bajry Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 00:29
          Ubóstwiam tekst...jak ty ładnie dzisiaj wyglądasz.... znaczy się wczoraj brzydko wyglądałamtongue_out
          • z_lasu Re: Jestem facetem 03.07.13, 04:33
            Po lekturze tego wątku po raz kolejny dochodzę do wniosku, że jestem facetem wink

"Ładnie dzisiaj wyglądasz" znaczy dla mnie, że ładnie dzisiaj wyglądam. Kropka. Nic to zdanie nie mówi na temat jak wyglądałam wczoraj. "Wyjątkowo Ci się udał ten sernik" oznacza dla mnie, że zawsze robię dobre serniki, ale ten jest nadzwyczajny, a nie, że zwykle są niejadalne, a ten akurat - wyjątkowo! - mi się udał. Dlatego też nie mam problemu z mówieniem komplementów, bo nie przyjdzie mi do głowy, że ktoś to może odebrać jako złośliwość.

Nie widzę szpil. W tekście o małych rozmiarach z postu założycielskiego też nie widzę. Pani była mniejsza od rozmówczyni, więc zapytała o mniejszy rozmiar - proste. Ja tu naprawdę nie widzę żadnej złośliwości. Ale najwyraźniej to ja jestem upośledzona.
            • sylki Re: Jestem facetem 03.07.13, 07:26
              mam dokładnie to samo wink
              • vilez Re: Jestem facetem 03.07.13, 10:25
                I ja. Normalne pytanie, czy taka drobinka, jak pytająca, znajdzie tam kieckę dla siebie.
            • nihiru Re: Jestem facetem 03.07.13, 07:46
              Ja też nie doszukuję się podtekstów.
              Do tej pory pamiętam komplement koleżanki ze studiów: zobaczyła mnie z rana i z podziwem zauważyła, że wyglądam jakbym dopiero co wstała z łóżka. Zgodnie z intencją, nie zrozumiałam, że wyglądam jak nieuczesana czarownica, tylko, jak modelka z reklamy, która się przeciąga rozkosznie w śnieżnobiałej pościeli, po stosunkowo udanej nocywink
    • czarnakrowawkropkibordoo Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 00:46
      Bratowa: "O, schudłaś w biodrach. Tak jakby na brzuch ci się przemieściło." Turlałam się ze śmiechu i zapomniałam o ciętej ripoście. Nic to przy okazji następnego spotkania zrewanżuję się którymś z "komplementów" z tego wątku wink
    • burina Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 03:38
      Ja ostatnio bardzo się wahałam, czy powiedzieć kasjerce w sklepie, że ma superowe okulary. Pani taka szara myszka, ubrania raczej w stylu sportowym, oprawki żadne dizajnerskie, ale nietypowe i bardzo po prostu ładne. No i się przełamałam, swój wstyd znaczy, i mówię 'ma pani bardzo ładne oprawki'. A co pani na to? 'Ale ja przecież o tym wiem'.
    • default Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 07:49
      Kuzynka, na spotkaniu po dłuższym niewidzeniu: "No, wreszcie nabrałaś prawdziwie kobiecych kształtów!"
      Koleżanka, po moim powrocie z urlopu w Turcji: "Ależ się pięknie opaliłaś !" - a po 5 sekundach, gdy już zdążyłam się wdzięcznie uśmiechnąć w podzięce za komplement : "Cerę masz teraz jak u staruszeczki" big_grin
      • joa66 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 07:57
        W ręce koleżanki wpadło moje zdjęcie, którego zapomniałam podrzeć, a wyglądałam na nim FATALNIE.

Ja: O Boże, daj to zdjęcie, miałam je zniszczyć, bo wygladam okropnie.

Ona: No co Ty, wygladasz w porządku. Lepiej niż w rzeczywistości

big_grin
        • morgen_stern Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 09:32
          Mam podobnie ze zdjęciami, oglądam i przerażam się "jezu, jak strasznie wyszłam", zdjęcie tragiczne, do skasowania i słyszę "ale normalnie na nim wyglądasz, jak zwykle". Załamka big_grin
          • misterni Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 11:36
            Ze zdjęciami też mam ten problem - zawsze jestem zdania, że wyglądam na większości fatalnie, oczywiście niszczę je ku rozpaczy mojego męża, a niemal każdy, kto ma szczęście je obejrzeć, twierdzi, ze jestem niezwykle fotogeniczna big_grin
    • karola1008 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:08
      Moja ciotka do mnie:"Wprawdzie nie jesteś ładna,ale masz bardzo miły uśmiech". big_grin
      Miałam wtedy 14 lat, za długie nogi, za długie rece, za chudą twarz, za rzdakie włosy i do tego też oczywiscie długie, wyglądałam jak wielki pająk.Cóż, w istocie nie byłam najpiękniejsza big_grin. Co nie zmienia faktu, że nadwrażliwej nastolatce takich rzeczy nie powinno się mówić.
    • mayaalex Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 10:35
      Hrabina, ja pamietam Twoje zdjecia z jakiegos watku i Ty JESTES szczupla! Chyba, ze sporo sie zmienilo wink
      Ale refleks masz, chapeau bas!
      Kiedy moja mama przyjechala nas odwiedzic tydzien po porodzie, pierwsze, co powiedziala jak mnie zobaczyla to "no, jeszcze troche brzuszka ci zostalo". I co gorsza nawet nie usilowala sprzedac tego jako komplement sad do konca zycia jej to bede pamietac...
      • yuka12 Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 11:25
        Moja mama taki tekst rzucila mi 3 dni po porodzie. W dodatku doradzila noszenie specjalnego pasa. I nie docieralo do niej, ze swiezo po porodzie mam prawo miec brzuch. Pol roku pozniej wazylam mniej niz przed ciaza i bylam dosyc szczupla bez jakiegokolwiek brzucha. I oczywiscie bez noszenia jakichkolwiek pasow. Gimnastyka, powrot do pracy i aktywnosc niemal calodobowa wystarczyly.
    • blond_suflerka Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 11:46
      No ale może to przez przypadek? Niechcący taka gafa?
      Ja kiedyś pewnej kobiecie, która w trakcie rozmowy rzekła mi, że jest rok młodsza ode mnie, powiedziałam-o kurde! jesteś rok młodsza ode mnie? nigdy bym nie pomyślała. Ona zaczęła się śmiać a ja z kolei wytłumaczyłam jej, że nie miałam nic złego na myśli. Po prostu radziłam się w jednej kwestii, ona była fachowcem w swojej dziedzinie, ja byłam wtedy jeszcze zielona w tych tematach i jakoś tak ta wiedza sprawiła, że ją automatycznie zakwalifikowałam jako starszą a z wyglądem nie miał to nic wspólnego.
    • kosc_ksiezyca Re: Kobiece komplementy, czyli baba babie wilkiem 03.07.13, 11:59
      Jakoś w 1-2 klasie liceum mama mojej koleżanki powiedziała, że "Ty to masz taką oryginalną urodę". O jezu, płakałam przez to kilka dni big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka