Dodaj do ulubionych

dylematy - kocyk dla córki

02.07.13, 16:21
Od kiedy urodziłam córkę odkryłam że kocham kocyki dziecięce. I oddaje się tej pasji z takim entuzjazmem że córka ma tych kocyków około 10 różnych.

Ponieważ od jakiś 2 miesięcy nie ma żadnego nowego zaczęło mnie swędzieć smile i postanowiłam uszyć nowy.

Mam beżową dresówkę (to taki materiał jak na bawełniane dresowe spodnie) w białe groszki.
A w necie znalazłam taki materiał.

https://cwiartkimetry.pl/DSC_7620.jpg

myślicie że fajny będzie taki kocyk po jednej stronie dresówka a po drugiej bawełna plus jakieś wypełnienie? Czy może za mało dziewczęcy?

Inspiracją jest cos takiego - połączenie dresówki z bawełną.
https://img844.imageshack.us/img844/5100/koclenasowa2.jpg
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 16:24
      beataj1 napisała:

> Od kiedy urodziłam córkę odkryłam że kocham kocyki dziecięce. I oddaje się tej
      > pasji z takim entuzjazmem że córka ma tych kocyków około 10 różnych.

to można leczyć
      • beataj1 Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 16:25
        A po co. To niegroźne schorzenie. Bardziej bolała nowoodkryta pasja wózkowa którą ukróciłam przy trzecim wózku dla niespełna rocznej panny smile
    • mynia_pynia Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 16:37
      A ile córka ma miesięcy?
      Bo ja też kupowałam dla syna kocyki i byłam w nich zakochana, używałam wszystkich, na każdą okazje inny.
      Teraz syn ma prawie 2 lata, kocha tylko jeden kocyk, najpodlejszej firmy z jakich mam kocyki wink, i zostałam z 9 kocykami których prawie nie używam, ba jestem do nich tak przywiązana że nawet mi przez myśl nie przeszło żeby komuś dać dla noworodka.
      • beataj1 Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 17:21
        Córka ma rok. Dlatego się waham bo te wąsy to gwiazda sezonu. w przyszłym roku mogą mnie wkurzać.
        Co ciekawe w przypadku neonowych kolorów nie miałam takich dylematów i dzięki temu córka ma kocyk widoczny z odległości 2 kilometrów smile
    • majenkir Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 16:44
      Jak Ci sie podoba, to szyj. Ja osobiscie nie cierpie tych wasiskow, a one mnie zewszad atakuja big_grin>
    • rhaenyra Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 16:54
      cudne te sowki smile

a co do posiadania 10 kocyków
      po co szyc jeszcze jeden kocyk

jak mozna uszyc dwa ?big_grin

wydaje mi sie ze dresowki takiej jak ja opisalas szkoda dac na tlo czy jak to nazwac do tych wasiskow
      one sa swietne ale bardzo dominujace i albo dac to nich tlo jak np szary material albo inny dominujacy wzro lub oczoyebny kolor
      a do groszkowej cos innego delikatnego np roziowa delikatna krateczke
      albo paczworkowy kocyk

a zreszta wymyslisz cos fajnego smile

slitasne to tak w ogole smile
      • beataj1 Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 17:03
        Podejście po co szyć jeden kocyk jak można uszyć dwa miałam na etapie kocyków z minky.
        Nie mogłam się zdecydować i uszyłam dwa smile
        takie wyszły:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/if/gh/pjx5/82HWUVuer06975jp8B.jpg

Mówisz kropeczki z krateczką...
        Zupełnie przypadkiem (hehe) mam w domu tkaninę w biało różową kratkę vichy.

Muszę sprawdzić jak to będzie wyglądać.
        Wtedy wąsy połączyłabym z turkusowym polarem.

I znowu będzie dwa kocyki zamiast jednego.
        Jezu muszę kupić dodatkową szafę.
        • rhaenyra Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 17:10
          smilesmilesmile
    • marychna31 kocyki fajne ale na czym polegaja dylematy? nt 02.07.13, 17:21

• beataj1 Re: kocyki fajne ale na czym polegaja dylematy? n 02.07.13, 17:30
        Na tym czy nie za bardzo kombinuje z wzorami. I czy te wąsy jednak nie są obciachowe i/lub raczej dla chłopca.
        Oraz dylemat główny smile
        Czy mniej więcej 14 kocyk (piszę mniej więcej bo jakoś boje się dokładnie je policzyć) to jednak nie przesada. Bo podskórnie czuje że to przesada a z drugiej strony, kurcze podobają mi się te wąsy i nie wiem czy chce ich sobie (córce) odmawiaćsmile
        • nanuk24 Re: kocyki fajne ale na czym polegaja dylematy? n 02.07.13, 18:11
          spodnice sobie z tych wasow uszyj.
        • aniuta75 Re: kocyki fajne ale na czym polegaja dylematy? n 02.07.13, 18:20
          Wąsy dla dziewczynki? Neeeeeeeeeeeeeee smile.
          A co do ilości - skoro masz taka potrzebę to się wyżyj smile. Może akurat jakiś biznes kocykowy z tego będzie wink.
    • aniuta75 Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 18:21
      W pierwszej chwili też o tym pomyślałam big_grin.
    • mia_siochi Re: dylematy - kocyk dla córki 02.07.13, 18:37
      Lato jest, po co jej koc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka