Dodaj do ulubionych

Kindle-paperwhite.

03.07.13, 18:38
Kobiety poratujcie.Otrzymałam właśnie w prezencie Kindle i nie wiem jak go rozpracować.Co mam dalej z nim zrobić-zalogować się na Amazonie i co dalej? Ja z tych nietechnicznych wink. Urządzenie samo w sobie już mi się podoba...ale no właśnie...Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kosc_ksiezyca Re: Kindle-paperwhite. 03.07.13, 19:13
      A co chcesz z nim robić? Bo ja zarówno kupuję książki (głownie Amazon), jak i korzystam z tych open licence oraz czytam prasę dostępną w pdf.

Najważniejsze: skąd byś nie miała, to trzeba tym białym kablem podłączyć do komputera, a następnie przenieść pliki do urządzenia.

I tu masz instrukcję obsługi: www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200317150

A! i uważaj na książki kupione w polskich sklepach - ich format b. często nie jest zgodny z tym, co czyta kindle (ale może przekonwertować).
      • nelamela Re: Kindle-paperwhite. 03.07.13, 19:34
        A jak mam to przerzucić do Kindla z PC ze zapytam jak blondynka wink. Niby pokazuje się na ekranie ze plik jest na Kindlu ale w samym urzadzeniu go nie widzę...
      • araceli Re: Kindle-paperwhite. 03.07.13, 19:39
        kosc_ksiezyca napisała:
        > Najważniejsze: skąd byś nie miała, to trzeba tym białym kablem podłączyć do kom
        > putera, a następnie przenieść pliki do urządzenia.

Nie trzeba - można przesłać przez wifi. Po rejestracji w Amazonie dostaje się maila na który wysyła się plik normalnie jako załącznik. Czytnik oczywiście musi być podpięty do wifi wink
        • kosc_ksiezyca Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 00:06
          No tak, ale jak kupi poza amazonem - a tak jest z większością polskich tytułów - to musi ręcznie przerzucić, a czasem również przekonwertować.
          • burina Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 00:25
            No właśnie najlepsze jest to, że może być skądkolwiek. I jeszcze po drodze zostanie przekonwertowany.
            swiatczytnikow.pl/jak-to-jest-z-tymi-mailami-kindle-com-i-free-kindle-com/
            • kosc_ksiezyca Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 09:29
              Ostatnią książkę, którą kupiłam w polskim sklepie, musiałam przekonwertować, z epub na mobi. Kindle 5 paperwhite, kupiony 3 mce temu.
              • burina Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 16:00
                No i? zajrzyj do linkasmile
    • araceli Re: Kindle-paperwhite. 03.07.13, 19:41
      Krok po kroku:
      swiatczytnikow.pl/pierwsze-chwile-z-kindle-paperwhite-uruchomienie-i-konfiguracja/
      • nelamela Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 00:48
        Pierwsze bezpłatne książki są już w moim czytniku.Trochę to trwało...ale chyba warto.Jutro wypróbuję opcje płatną.Fajny ten Kindle smile. Pozdrawiam.
    • bazylea1 Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 09:28
      ja się nie rejestrowałam na amazonie a książki przerzucam z komputera kablem - do folderu "documents" i są widoczne na kindlu.
      • wtopek Re: Kindle-paperwhite. 04.07.13, 11:42
        mnóstwo książek masz na forum peb i oczywiście w chomiku, najczęściej w pdf, ale całkiem sporo jest też w kindlowym mobi),

kindle czyta pdf, ale wygodniej przekonwertować darmowym programem na mobi, np. mobipocket readerem, jest też calibre, ale to kobyła zajmująca dużo pamięci i z wielością zwykle niepotrzebnych funkcji

do komputera podłączasz kablem usb i wyświetla ci się jako dysk kindle, pliki wrzucasz do folderu documents

konto na amazonie można założyć, ale niekoniecznie, ja używam go tylko do archiwizacji ksiażek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka