Dodaj do ulubionych

Wyspa Wolin

05.07.13, 21:21
Czy ktoś jeździ w tamte rejony na wakacje i może się podzielić wrażeniami? To dobre miejsce na spokojny urlop? Nie jadę z dziećmi, zależy mi na spokojnym, "emeryckim" wypoczynku bardziej niż na jakiś super atrakcjach, ale chciałabym być w miejscu, które jest ładne i gdzie można coś zobaczyć, pójść na spacer czy na rower. Nie chcę jechać do Międzyzdrojów bo wolę być w spokojniejszej okolicy, czy ktoś mogłby coś polecić?
Obserwuj wątek
    • aleska Re: Wyspa Wolin 05.07.13, 22:37
      To polecam Świnoujście -wprawdzie turystycznie nie wyspa Wolin, ale Uznam - za to wydaje mi się, że spełniałoby twoje oczekiwania.
      Spokój i niezbyt dużo wakacyjnej tandety, tych wszystkich budek z badziewiem. Jest tego tylko trochę przy plaży. Świnoujski taksówkarz opowiadał mi, że miasto nastawiane jest głównie na turystów-emerytów, którzy w nocy chcą spać, więc w nocy panuje "cisza nocna" i rzeczywiście jest tak jest, a i w dzień dzielnica nadmorska nie jest zbyt hałaśliwa i dyskoteko
    • aleska Re: Wyspa Wolin 05.07.13, 22:44
      Za szybko wysłalam - wg. mnie Świnoujście jest dobrym miejscem wypadowym na wycieczki np. rowerowe: po mieście, po Wolinie, do pobliskich kurortów w Niemczech - w Ahlbeck polecam termy bałtyckie - rodzaj aquaparku. Same kurorty (Ahlbek, Heringsdorf i Bansin) też są warte zwiedzenia.

Wlaśnie dziś wróciłam z tygodniowego pobytu w Świnoujściu, specjalnie wybraliśmy to miasto, bo lubimy takie "emeryckie" kurorty, choć do wieku emerytalnego nam daleko smile
    • marychna31 Re: Wyspa Wolin 06.07.13, 08:13
      ja co roku jeżdzę do Wisełkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka