guderianka 27.07.13, 07:22 Jak w tytule A jeśli nie wiecie-to zapraszam-super sprawa TallShipRaces-niepowtarzalny klimat i emocje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 00:16 ja bym bardzo chciala, ale tak daleko i nie po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 08:18 no to fakt, do Szczecina właściwe z każdego miejsca jest daleko Odpowiedz Link Zgłoś
erdbeere40 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 09:39 Ja bardzo chciałam, ale nie było już pól roku temu miejsc noclegowych, nigdzie ani w Szczecinie ani w okolicy, więc jedziemy na Mazury Odpowiedz Link Zgłoś
erdbeere40 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 11:43 Serio, nic po prostu nic. Ani tanich ani drogich, a mailowałam lub dzwoniłam w lutym. Następnym razem zarezerwuję coś już rok wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 12:29 jestem nadal w głębokim szoku Odpowiedz Link Zgłoś
jotkka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 09:19 Miejsca są jeszcze w hotelu Dobosz w Policach. Zarezerwowałam www.hoteldobosz.eu/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 09:35 W radiu wczoraj mówili, że akademiki Akademii Morskiej także udostępniły miejsca-położenie przy samych Wałach uatrakcyjnia tą ofertę-tylko nie wiem czy aby od wczoraj po ogłoszeniach coś się ostało... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 12:16 Słyszałam, że w Policach proponowany jest nocleg za 1000zl... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 16:55 No można sobie dorobić... ogloszenia.infoludek.pl/ogloszenia/kategorie/short/turystyka_kwatery tablica.pl/szczecin/?q=tall Odpowiedz Link Zgłoś
erdbeere40 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 02.08.13, 20:02 Ja już odpuściłam, innym razem A jeśli chodzi o te mieszkanie, abstrahując od kosztów z kosmosu, to najzwyczajniej w świecie bałabym się. Mam po pewnych przeżyciach w Budapeszcie dzieciństwa traumę. Zdecydowanie wolę booking.com lub oficjalne strony pensjonatów Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 17:27 Widzialas ile zyczy sobie Akademia Morska za te pokoje? Doba kosztuje 150-200 zl od osoby. Chyba ich lekko ponioslo, zeby wolac tyle kasy za ten ,,standard''. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 20:39 Nie, nie widziałam, słyszałam tylko w radiu info że są dostępne, widzę, że i oni próbują się w ten sposób dorobić-rzeczywiście cena za dobę od osoby to przegięcie...a może to za pokój? chociaż pewnie na położeniu żerują.... Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 21:07 To ich cennik: Pokoje gościnne: - 1 osobowy - 200,00 zł - 2 osobowy - 150,00 zł za miejsce/dobę - 2 osobowy - 200,00 zł dla jednej osoby/dobę - 3 osobowy - 100,00 zł za miejsce/dobę - 3 osobowy - 300,00 zł dla 2 osób/dobę. Jezeli w tych akademikach nic sie nie zmienilo pod wzgledem standardu w ciagu ostatnich paru lat to ceny te sa lekkim przegieciem. Jedna toaleta i jeden prysznic na cztery pokoje tj. 10 osob. Fakt lokalizacji lepszej nigdzie sie nie znajdzie, ale moim zdaniem przeginaja z cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 10:36 Ja sie wybieram, ale to przy okazji pobytu u rodziny. W trakcie zlotu w 2007 roku nie bylo mnie w Polsce wiec teraz szczegolnie sie ciesze, ze w tym roku uda mi sie tam byc. Na portalach oglaszaja sie ludzie, ktorzy wynajmuja mieszkania na czas zlotu zaglowcow, wiec pewnie uda sie jeszcze jakis nocleg znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 11:17 Nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale jaja. Zapowiada się kilka fajnych dni Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 11:32 My Już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 12:32 ja też bym chciała ale nie wiem czy się odważę sama z dzieciakami ( M może będzie w pracy ) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 18:38 No tak, pracować musi ktoś żeby reszta się bawiła Głowna scena i atrakcje dla dzieci będa na placu mickiewicza, więc tam spokojnie chyba. Z dziećmi w nocy się nie wybieram, na ognie pójdziemy jak będzie pyromagic-o przyzwoitszej porze są pokazy. Wyślę rodzinkę a ja z dzieciakami dyżurować będę. Z młodymi to w ciągu dnia i do wczesnego wieczora na regatach będziemy, zastanawiam się nad rejsem po odrze w czasie regat- może być frajda od strony wody zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 12:29 Raz byłem na tyle głupi by się wybrac!!! NIGDY WIĘCEJ!!!!! Stałem w korku 30km przed Szczecinem. Cały dzień spędziłem na próbie dojazdu do Szczecina.. NIGDY NIGDY NIGDY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 12:33 no raz, bo tylko raz był do tej pory w Szczecinie trzeba było wcześniej przyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 13:27 Ja! Guderianko, gdzie najlepiej zaparkować, żeby nie władować się w największy młyn i dojść/dojechać komunikacją miejską do centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 13:48 Ha, a w jaki dzień będziesz ? Młyn chyba będzie wszędzie Skonsultuję z Meżem i wieczorem albo jutro dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 14:33 W niedzielę. Wolelibyśmy nawet zaparkować gdzieś dalej, i sobie dojść/dojechać, niż pchać się autem w te tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 18:34 Z parkingów mają bezpłatne autobusy dowozić ale może być słabo z dojazdem na parkingi...w poprzednim finale był kosmos. Nie wiem skąd będziecie jechać ale zostawiłabym auto w jakiejś miejscowości odległej od Szczecina jakieś 40 kilosów skąd dojeżdża pociąg często i pociągiem dojechała. Zresztą może w niedzielę już będzie nieco luźniej-podejrzewam, że masakra na sobotę się szykuje-trzeba będzie słuchać na bieżąco wiadomości drogowych i tego co się dzieje. Nawet dla nas mieszkańców są spore utrudnienia i łatwiej komunikacją się poruszać po mieście będzie niż autem. Od piątku odcinają kolejne ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 20:25 słonko-a jakby wjechać do miasta od strony polic (przez Golęcin i Skolwin) i zaparkować koło mnie ? parkingi teraz są puste, lato jednak sprzyja wyjazdom, a dojazd wyśmienity -i tramwajem i autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 20:53 NIe wiem na zeszły finał w promieniu kilkunastu jak nie kilkudziesieciu kilometrów ruch był sparaliżowany całkowicie. Od strony Polic pewnie i Niemcy będą jechać ale może rzeczywiście byłoby nieco luźniej, może faktycznie Twój facet coś doradzi sensownie...Dla mnie miejsca parkingowe w Twojej okolicy to kosmos ale gdyby się udało to rzeczywiście fajnie bo dojazd dobry. Zawsze możesz zaparkować jak...i zastawić dwa miejsca i jedno potem odstąpić Landorze Może rzeczywiście to jest myśl, żeby wjechać w osiedla oddalone nieco od centrum z niezłym dojazdem. Jakby co u nas w okolicy też sporo miejsc parkingowych zazwyczaj a dojazd też dobry-do autobusu może być problem z wejściem jak juz przez Wasze przejedzie osiedle ale tramwaj prawie z końcowego więc spoko... Landora jakby co możesz walić na osiedle Somossiery, mogę Ci jeszcze przed niedzielą napisać jak już sie zaczną regaty jak wygląda sytuacja z parkowaniem, bo u nas będą pod blokiem stały trzy dodatkowe auta rodziny która przyjedzie, wiec może być też taki ruch u innych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 21:05 Zeszłego razu parkingi były wymiecione bo idioci-w tym my-jechali autami (nie rozgrzesza nas fakt że musieliśmy ), ja koło środy może też będę miała więcej informacji ale już teraz mogę powiedzieć, że dla auta bezpieczniej byłoby zostawić je koło nas niż bliżej centrum czy całkiem w innym mieście. Dzielnica jest spokojna a największa ilość wykroczeń jest właśnie w centrum. Jakby wsiadł na Głębokim to ma dojazd niemal pod same Wały i pewność miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 21:17 Dzięki, dziewczyny. Będę wdzięczna za informacje na bieżąco Guderianko, "u Ciebie", to znaczy jaka dzielnica? Ze Szczecina znam tylko samo centrum i tę galerię niedaleko centrum. Tam kiedyś parkowaliśmy. Jedziemy z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 21:22 Galeria to Kaskada-albo Galaxy-zależy kiedy byłaś Wyślę na priv szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 10:36 Chyba Galaxy Guderianko, dziękuję Ci za wiadomość. Próbowałam odpisać, ale wyskakuje mi błąd - więc tutaj Ci podziękuję. Jestem bardzo wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:12 Jakby co to pisz na guderianka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 22:01 Jakby był rzeczywiście paraliż jakiś komunikacyjny, choć raczej taki będzie w sobotę nie w niedzielę to pojedźcie do Stargardu Szczecińskiego a stamtąd macie bardzo dobre połączenia ze Szczecinem pociągami, które są w zasadzie co chwilę. Na pewno szerokim łukiem omijać trzeba będzie centrum i jak uda się dojechać do miasta to zostawić auto na parkingach na Prawobrzeżu(są dobrze oznakowane dojazdy-wczoraj widziałam jak wracaliśmy) lub dojechać od strony autostrady poznańskiej i granicy(kołbaskowo) i zostawić auto na parkingu auchana czy makro -to te przygotowane przez maisto z autobusami dowożącymi na Wały, nieco dalej jest duży parking tesco jeszcze lub jakby co skierować się na moje osiedle(możecie się kierować na jednostkę nato na łukasińskiego)-dam ci jeszcze znać jak z parkowaniem w naszej okolicy wyglądać będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 10:04 Dziękuję!! W ogóle, oczywiście, pomyliłam dni - jedziemy w sobotę. Już się boję tej masakry na drogach... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka landora? 01.08.13, 13:25 jak zdecydoewaliście? ameryki nie odkrywam-będzie masakra-miasto już się zapełnia obcokrajowcami, na impreze dojada posiłki www.policja.pl/portal/pol/800/88864/Zachodniopomorska_Policja_gotowa__na_The_Tall_Ships_Races_2013.html jeśli chodzi o miejsce- chyba nie będzie dobrego, wszędzie tłumy my jedziemy na Pomorzany by ominąć największy tłok Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: landora? 02.08.13, 16:54 Mąż dopiero dotarł do domu, jak trochę odsapnie po podróży, to mu pokażę Twoje propozycje na mapie i niech nawiguje Jedziemy jutro raniutko. Bardzo dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: landora? 02.08.13, 19:52 napisałam nizej-Pomorzany to za tydzień-na PyroMagic-niech mąż popatrzy na tor wodny -i pomyśli nad widokiem ze Skolwina-tak jak nizej proponuje xx-elka Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 14:06 Miałam okazję widzieć finał w Gdyni, niesamowita impreza choć tłoczna na maksa - miałam najmłodszego do siebie przywiązanego, bo bałam się że go zgubię. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 14:17 ja, bedziemy nocowac u znajomych bylam w 2007, bylo swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 14:22 Ja Szczecin to jedno z naszych ulubionych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 20:22 erin-jakbyś widziała się z lilką to ją pozdrow-ja mam problemy z logistyką hehe Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 28.07.13, 23:36 Oczywiście będę się widziała mąż lilki i mój by sobie nie darowali braku spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
mood_indigo My! 29.07.13, 09:25 Mieszkamy przy Fali, idziemy na nogach W weekend kręciliśmy się już po Wałach, scena już prawie stoi. W 2007 było fantastycznie, w tym roku będzie z nami nasza czterolatka. Pamiętam jak wtedy rozmawialiśmy, że "następny finał już pewnie z dzieckiem będzie". I jest Już się nie możemy doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: My! 29.07.13, 12:14 To blisko macie! Super, żeby tylko pogoda dopisała My z kolei jeśli będziemy to znowu z małym dzieckiem 2007-Młodsza miała rok z hakiem, teraz Najmłodszy Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 10:01 Wszystkie te żaglowce przepłyną przez Świnoujście, więc tam też je można zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 10:25 chcę się wybrać żeby pokazać córce na czym mama pływa, ale nie wiem czy logistycznie dam radę, przeraża mnie ten tłum. zdecydowanie lepiej się podziwia tę imprezę od środka jak się płynie żaglowcem, a nie jako kejowiec ... ale niestety w tym roku polskie żaglowce na ostatnim etapie były w większości już tak poobstawiane (przez Szczecin większość chyba ), że nie udało mi się popłynąć na etapie do Szczecina w załodze. do Szczecina muszę w poprzek całą Polskę przejechać Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:11 poczekaj, aż córka trochę podrośnie, to popłynie z Tobą. pogoria, czy chopin, muszą przecież mieć młodzież na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:27 esr-esr napisała: > poczekaj, aż córka trochę podrośnie, to popłynie z Tobą. pogoria, czy chopin, m > uszą przecież mieć młodzież na pokładzie. czekam, czekam na większości żaglowców jest młodzież, tylko progi wiekowe są różne, już się doczekać nie mogę czy dziecko złapie bakcyla po matce i dziadku Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:32 to może z moimi popływa (też po matce i dziadku). Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:43 esr-esr napisała: > to może z moimi popływa (też po matce i dziadku). a Twoi już pływają czy dopiero zaczną? Ty też na żaglowcach? to może się kiedyś na Tall Shipach minęłyśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:54 moi zaczęli przedszkole i żłobek, więc jeszcze chwila. ale jak podrosną to na pewno je wyślę. ja pływałam na pogorii (raz na TS, może się minęłyśmy) i na jachtach. teraz przebieram nogami do powrotu na morze, albo chociaż na jeziora (to planuję w przyszłym roku z dzieciakami). Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 08:25 esr-esr napisała: > moi zaczęli przedszkole i żłobek, więc jeszcze chwila. ale jak podrosną to na p > ewno je wyślę. a to moja starsza, już na palcach jednej ręki można liczyć kiedy popłynie jeśli będzie chciała. > ja pływałam na pogorii (raz na TS, może się minęłyśmy) i na jachtach. teraz prz > ebieram nogami do powrotu na morze, albo chociaż na jeziora (to planuję w przys > złym roku z dzieciakami). mój brat dwa rejsy na Pogorii przerzygał, potem odmówił współpracy TS się teraz trochę przejadły i w ogóle następne mają być okrutnie daleko, więc pewnie odpuszczę i kulturalnie skieruję się na Bałtyk albo Śródziemne następnym razem, do zobaczenia gdzieś na pokładzie! Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:19 bylem na tym przed polskimi stateczkami bo porownaniu z innymi to sa lupinki staly jakies baby w strojach ludowych co woglue nie przypiol ni przylatal do calej formuly regat ogolnie ciekaw jestem czy promocja polki wyjdzie kiedys poza babe w stroju ludowym i jakigos kolesia z ciupazka Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:28 tak tak łiskacz, nic nowego nie piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:51 no taki "dar" jest malutki, szczególnie w porównaniu z "mirem", prawda? tym, którzy jadą polecam zwiedzić omana, kruzenszterna i oczywiście meksykańca (takie fajowe malutkie ludziki z malutkimi mieczykami na nim pływają). poza tym jeszcze dar i mir są warte uwagi ze względu na to, że to są dwie jednostki które niesłychanie poważnie podchodzą do tych regat i zawsze walczą o wygraną do ostatniej mili. jeśli będzie to jeszcze polecam sztandart, czyli wierną replikę żaglowca cara piotra wielkiego. i sam żaglowiec jest ciekawy i jego załoga. warto zobaczyć i kupić pamiątkę bo z tego się utrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 12:37 byl chopin i chyba pogoria i jeszcze jakas trzecia mini skorupa daru nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 29.07.13, 12:49 Ja się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 30.07.13, 18:12 My tez idziemy, oczywiscie W dzien chcemy chodzic z dzieciakami, a wieczorem tez planujemy wybrac sie na Nelly Furtado. Tylko nie wiemy jeszcze co zrobic z naszymi dziewczynami Chcemy dojechac komunikacja (z Bezrzecza): dodatkowa atrakcja dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 31.07.13, 11:16 ja się wybieram z dziećmi tym razem i trochę przeraża mnie wizja tego tłumu, ale impreza jest świetna, 6 lat temu było super Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Ktoś się wybiera na zlot żaglowców ? 31.07.13, 14:17 Moja ulubiona impreza, ale za daleko - poczekam na kolejną, kiedy przypłyną do Gdyni. Dwa lata temu udało mi się wreszcie wejść na Siedowa i Kruzenszterna, a nawet wypić dobre wino na żaglowcu holenderskim Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 12:07 Czy znacie może dobre punkty widokowe z których będzie widać jak żaglowce wpływają dopiero do Szczecina, ewentualnie jak wypływają wszystkie razem. Bo z Wałów Chrobrego to taka średnia widoczność raczej Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 12:39 xx-elko My będziemy chyba jechali na Pomorzany Swietny widok na pewno jest z najwyższych punktów w mieście-czyli wieży kościelneji cafe 22-ale obawiam się, że już inni wpadli na ten pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 13:13 no chodzi mi własnie o takie bardziej "dzikie" miejsca na Pomorzany to gdzie konkretniej się wybrać? Bo z Prawobrzeża to raczej niekoniecznie będzie coś widać? a wypłynięcie to od strony Polic może coś będzie widać? Skolwin itp? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 13:21 dam znać wieczorem-spytam M-bo ja nie jestem rodowita paprykarzówa Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 13:31 a ja własnie rodowita tylko mieszkająca od dawna gdzie indziej Jeszcze o Golęcino zapytaj jak możesz okolice Wieży Bismarcka bo stamtąd z tego co pamiętam ładny widok - ale to chyba przy wypłynięciu bardziej bo już sama nie wiem z której to strony ma być Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: do Szczecinianek 01.08.13, 20:38 porąbałam z Pomorzanami-Pomorzany to za tydzień na PyroMagic M mówi żeby zobaczyć jak przebiega tor wodny na mapie i jakoś się ustawić (ameryki nie odkrył ale nie pamięta) My mamy plan-dziki-by zostawić dzieci z kimś i zrobić wypad sam na sam na 2 godz Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: do Szczecinianek 01.08.13, 20:41 Trzebież, to nieco dalej ale żaglowce będą fajnie widoczne. Zastanawiamy się nad wycieczką do Trzebieży jutro, tylko obawiam się o sprawny powrót...U nas na osiedlu się powoli zagęszczać widać więcej aut zdecydownaie-ludziska zaczynają się zjeżdżać... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 I jak wrażenia? 06.08.13, 17:52 Ja mam niedosyt niestety. Dzieciaki nie pozwoliły na taką obecność na regatach jak bym chciała. Tłumy i upał były dla nas nie do przejścia...Rodzina rozczarowana sobotnim wieczorem i nocą(tłumy, kolejki)-reszta bardzo się podobała. Mam nadzieje na powtórkę za jakiś czas... Landora podejrzewam, że dojechałaś bez wiekśzych problemów jakw yruszyliście rano, bo kuzyn z woodstoka jechał później i dotarł bez przeszkód-cyrk dopiero po południu i wieczorem był ponoć... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: I jak wrażenia? 06.08.13, 19:14 My w sobotę wyrwaliśmy się bez dzieci-wieczorem-ale nie doszliśmy, zrezygnowaliśmy Byłam z dziećmi w niedzielę, na spokojnie, bez wejścia na żaglowce ze względu na kolejki ale wzrok nasyciliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: I jak wrażenia? 06.08.13, 19:42 Rzeczywiście dojechaliśmy bez problemu. Korek był tylko w jednym miejscu, ale mój mąż sprytnie znalazł objazd W Szczecinie było wręcz pusto na ulicach. Zaparkowaliśmy na parkingu strzeżonym przy ul. Kopernika i poszliśmy do portu. Statki były piękne, tylko upał nas wykończył. Odpowiedz Link Zgłoś