Dodaj do ulubionych

Odzież dwustronna

20.08.13, 11:19
dziewczyny podpowiedzcie. Zakupiłam na Allegro niby dwustronną kamizelkę. W opisie było napisane, że jest dwustronna - z jednej strony jest jakby sweter a z drugiej czarna bawełna opisana jako kurtka. Po otrzymaniu przesyłki stwierdziałm, że tego absolutnie nie da się nosić na obydwóch stronach, bo o ile zamek rzeczywiście zapina się zarówno na jednej jak i na drugiej stronie i nie widać szycia, czyli szwy są pochowane po obydwóch stronach , o tyle na jednej ze stron jest wszysta z boku normalna metka oraz przy kołnierzu jest metka, ale mozna ja odkleić. Sprzedający się upiera, że wystarczy powycinać boczną metkę i odleić tą drugą i jest dwustronna i w związku z tym on nie przyjmuje reklamacji.
Czy spotkałyście się z taką odzieżą dwustronną? może ja jestem jakaś zacofana i się nie znam ale dla mnie dwustronna odzież nie potrzebuje dodatkowych zabiegów, aby takową się stała.

Ania
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 11:23
      Odetnij metkę i nie marudź.
      Skoro szwy są pochowane i zamek się zapina tak i owak, to masz dwustronną jak w mordę strzelił.
    • maggi9 Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 11:25
      Chyba trochę przesadzasz...
      Odetnij metki i już.
    • chipsi Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 11:26
      Miałyśmy smile
      Kurtka - z jednej strony coś jak ortalion, z drugiej polar - i na tej była metka w szewku z instrukcją prania itd - wystarczyło szarpnąć. Gorzej jeśli metka jest przeszyta jednym ściegiem razem z szewkiem co uniemożliwia bezszkodowe usunięcie - wtedy bym się kłóciła. W jednostronnych też metki często bywają tak wielgachne że mimo iż od wewnątrz trzeba je obcinać więc nie jest to jakaś wada produktu.
      • anek130 Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 11:34
        no własnie jest wszyta razen z zszyciem boków- poza tym gdyby to wyraźnie było opisane w aukcji nie kupiłabym tego- nie da się wyciąć tak, żeby śladu nie było. Teraz to rzeczywiście trochę upieram się dla zasady, bo wg mnie Pan stosuje w opisie aukcji małe oszustwo.

Ania
        • thaures Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 12:08
          Miałam kurtkę- z jednej strony gruby ortalion, z paskiem i szlufkami oraz z kieszeniami, z drugiej-jakby polar. Z tego co pamiętam metka była w kieszeni
    • simonkapl Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 12:21

Moja corka ma taki gruby sweter na zamek dwustronny.Dobrej marki.Ten sam problem, metki .Po prostu powycinalam.
      • verdana Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 12:29
        Metki zazwyczaj sa przyszyte, nie lewitują.
    • agni71 Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 14:00
      W dwustronnej odzieży, jaka miewałam, metki były w kieszeni, nic nie trzeba bylo wycinać czy odpruwać.
    • kanna Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 14:26
      U mnie w dwustronnej odzieży metki tez zawsze w kieszeni, poza naklejka z rozmiarem/frmą na karku.

Ale skoro szwy pochowane i zapina się z obu stron - to jest to ewidentnie odzież dwustronna, gdzie producent zaoszczędził na schowaniu metki.
    • majenkir Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 15:50
      Moje dzieci miewaly jakies tam kurtki i pamietam, ze kazda ze stron wygladala jak ta "wlasciwa", nie bylo lepszej i gorszej. Metek nie pamietam.
      • tomcug Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 16:03
        Aż sprawdziłam w kurtkach syna, bo ma takie dwie. W jednej metka z boku wszyta, w drugiej firmówce w kieszeni. Więc różnie to bywa, ale nie przyszłoby mi do głowy robić z tego problem - wytnij ją.
        • anek130 Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 18:30
          może nie robiłabym problemu, gdybym wcześniej się spotkała z metkami z drugiej strony, ale nie miałam tej przyjemnoścismile) dlatego wolałam podpytać was. Choć przyznam, że wycięcie tej bocznej mimo wszystko nie sprawi, że całkiem bedzie niewidoczna.

Ania
          • majenkir Re: Odzież dwustronna 20.08.13, 19:27
            Ano, tak to jest jak sie kupuje ciuchy online big_grin. Ani dotknac, ani przymierzyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka