Dodaj do ulubionych

Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota?

02.09.13, 18:14
Kotka ma 5 lat i jest słodko-przytulaśna. Lubie pieszczoty i siedzenie na kolanach.
Szukam pilnie dobrego domu dla niej, bo jej pani poszła 3 dni temu do hospicjum. Opiekowałam się nią razem z córką, a teraz został nam kot...
Chciałam dać ogłoszenie na gumtree, ale jest usuwane, nie wiem czemu.

https://i.imgur.com/UhtOwji.gif
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 18:19
      W ogłoszeniu nie podawaj nr telefonu, tylko w kontakcie. Jak podajesz i w treści ogłoszenia i pod spodem w kontakcie to nie puszczają, tak samo adres mailowy.
    • przeciwcialo Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 18:20
      Skontaktuj się Z rakiem Krakow jak jest w sobotę audycja " Klinika zdrowego chomika", tam takie ogloszenia sie ukazuja, sa ludzie z roznych fundacji może pomogą.
    • kawad Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 19:27
      może spróbuj na forum.miau.pl/
      tam jest sporo kociarzy smile
      • manekineko Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 20:16
        Podbija miau, tylko napisz dokładnie jaka sytuacja. Nie, że kota chcesz oddać z nudów, tylko, że jego właścicielka w hospicjum. W temacie może napisz też "DT lub DS na cito!"

dt- dom tymczasowu
        ds - dom stały

No i miasto.

Powodzenia w szukaniu!smile

PS nie oddawaj do schroniska, dla kotów domowych kończy się to najczęściej bardzo, bardzo źlesad.
        • manekineko Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 20:17
          Podbijam, napisz na forum miau.
        • zebra12 Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 21:15
          Napisałam kilka dni temu, ale cisza...
          Najgorsze, że ja pracuję i nie mam czasu nawet tworzyć tych ogłoszeń. Wracam wieczorem i tylko sprawdzam pocztę, forum i edziennik i idę spać.
          forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=156212
          • mariolka55 wrzuć jeszcze tu : 03.09.13, 08:37
            sporo kotów znajduje domy :

www.facebook.com/kotlownia?hc_location=stream
    • bombastycznie Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 21:20
      jaka szkoda że z Krk, właśnie szukam czarnego dachowca i właśnie najlepiej panienki, ale za daleko mam uncertain
      • dorcia1234 Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 21:36
        pozwoliłam sobie wrzucić ten post na Koci Zakątek
        Jeszcze na FB warto zrobić wydarzenie i udostępniać-podpowiadają na KZ
        • zebra12 Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 02.09.13, 21:39
          Dzięki!
      • niutaki bombastycznie 02.09.13, 21:36
        daleko tzn? musi byc caly czarny i dziewczyna? moze byc priv....
        • bombastycznie Re: bombastycznie 02.09.13, 21:46
          daleko czyli wielkopolska, bliżej lubuskiego, tak chcę czarną dziewczynkę, bo mam już jednego kota i psa, a taka czarna kocia smoła zawsze mi się marzyła, ale kraków jednak za daleko, wiem jak koty źle znoszą podróże, lepiej poszukać jej domu gdzieś bliżej, jak się akcje rozszerzy to na pewno ktoś się znajdzie
          • niutaki Re: bombastycznie 02.09.13, 21:49
            tak zapytalam, bo mam dwa czarne kocurki do adopcji, ja nad morzemsmile powodzenia w szukaniusmile
          • nenia1 Re: bombastycznie 02.09.13, 21:57
            Ale z tego co czytam to ten kot lubi podróżować, bo jeździł ze swoją panią, zastanów się bo kocina cudna.

Może ewentualnie dało by się jakiś transport załatwić na raty, mogłabym ją przywieść na Śląsk, a nawet dalej w twoją stronę, gdybyś była zdecydowana, a zebra by się zgodziła.
            • kanga_roo Re: bombastycznie 03.09.13, 08:31
              z tego, co wiem, dobrze rozwiniętą sieć transportową mają świnkowicze (patrz: caviarnia). może pomogą, bo skoro bombastycznie takiej waśnie kotki szuka, to wygląda mi to na zrządzenie losu smile
          • seniorita_24 Re: bombastycznie 03.09.13, 10:05
            Jeśli byłabys na poważnie zainteresowana adopcja kota to transport nie powinien być problemem:
            forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62304
            • oteczka Re: bombastycznie 03.09.13, 10:37
              Kot super zniesie podróż moja koleżanka ostatnio odbierała kota w Stalowej Woli busem z Lublina pojechała i busem wróciła, a tam kot dojechał też sztafetą kawał drogi ,kot spał całą drogę.
    • default Re: Jak szybko znaleźć dom dla dorosłego kota? 03.09.13, 10:43
      Daj ogłoszenie tu:
      www.adopcje.org/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka