Dodaj do ulubionych

komisja lekarska ZUS

19.09.13, 12:04
Ma sie jutro pewna pani wstawić na komisję.Niby leczy się na depresję.Ja twierdzę,że jak ją "udoopią" to zwraca całe(wszystkie) L4 ,ona się upiera,że tylko to ostatnie.Wiecie jak to jest?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:21
      Zwraca od dnia stwierdzenia niesłusznego L4. Czyli jak idzie w piątek, to co najwyżej dostanie zakwestionowanie zwolnienia od piątku. Nie mówiąc już o poprzednich suspicious Wszak komisja może stwierdzić, jak pani się czuje i czy jest zdrowa DZISIAJ, a nie wczoraj, tydzień, czy dwa miesiące temu.
      • przystanek_tramwajowy Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:28
        A jak mieliby pani udowodnić, że nie ma depresji?

---
        https://emotikona.pl/gify/pic/tylek.gif
        • gazeta_mi_placi Re: komisja lekarska ZUS 05.12.13, 09:44
          Opowiadać przy niej dowcipy, jak się choć raz zaśmieje - wiadomo...
    • barbibarbi Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:30
      Jak niby mogą ją udupić? Nie da się wykazać że od np. kwietnia występuje depresja a nie od stycznia. Jeśli ma dokumenty, chodziła do lekarza, ma opinię lekarza to jest OK. Oni bardzo chętnie udupiają, ale nie w takim przypadku, no chyba że pani niezbyt rozgarnięta i sama się przyzna że nie ma żadnych dolegliwości, a tylko chciała wyłudzić zwolnienie.
      • lafiorka2 Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:39
        Depresja nie występuje w ogóle.
        Jest to typowo lewe zwolnienie.
        Nie wiem,nie miałam depresji i wydaje mi się,że taki lekarz chyba widzi róznicę między udawaniem a nie .
        Zresztą nie o to mi chodzi.
        Nie życzę jej,żeby ją złapali...nie obchodzi mnie to...Zastanawiam się,tylko jak to z tym zabraniem i czy w ogóle zabierają L4?
        • wuika Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:42
          Tak, zabierają czasami. Ale od dnia komisji, a nie wszystkie L4 w tył, bo nie ma podstaw do stwierdzenia, że przed komisją ktoś nie był chory, chyba - jak tu napisano, sam ktoś się podłoży i na komisji powie, że te wszystkie zwolnienia, to ściema i w ogóle tongue_out
          • lafiorka2 Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:46
            ok i dzięki ci bardzo....to ma sens...
            smile
        • krzychu-17 Re: komisja lekarska ZUS 05.12.13, 09:12
          Nie zabieraj w ogóle głosu na temat depresji bo dla ciebie pojęcie depresji to pojęcie
          geograficzne a i to wątpliwe skoro piszesz " Depresja nie występuje w ogóle"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka