Dodaj do ulubionych

lodówka,mikrofala itp w pracy

19.09.13, 17:47
po lekturze wacika o pracy nauczycieli jestem szczerze zdziwiona jedną kwestią - czy naprawdę (zwracam się do pracujących) nie macie w zakładzie pracy mikrofali, czajnika, lodówki o prysznicu może nie wspomnę wink...
w moim przypadku - może to wynika z charakteru pracy - było to minimum socjalne a w trzech zakładach pracy był również prysznic..
proszę o wypowiedzi jak jest u Was
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 17:52
      jak widać w w/w wątku dla niektórych są to luksusy, a nauczycielom się w dupach poprzewracało, że się ich domagają. Ja też uważam, że pracownik powinien mieć zapewnione minimum warunków do zjedzenia normalnego, zdrowego posiłku. Koszty nie są jakieś koszmarne, żeby nie można tego zorganizować.
      • x.i Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:15
        little_fish napisała:

> jak widać w w/w wątku dla niektórych są to luksusy, a nauczycielom się w dupach
        > poprzewracało, że się ich domagają.

Lepiej ci się żyje jak walczysz z tymi wszechobecnymi i wrogimi 'niektórymi'?
        • little_fish Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:23
          z nikim nie walczę, nie mam takiej potrzeby. Odnoszę się tylko do wpisów w przytoczonym wątku, gdzie przez niektóre osoby (bez cudzysłowia i teorii spiskowych) było to uważane za zbędny luksus
          • x.i Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:30
            A nie łatwiej odpowiedzieć bezpośrednio temu, kto sądzi że to zbędne luksusy niż uogólniać i toczyć tę wojenkę z nienauczycielami w każdym nowym wątku?
            • little_fish Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:34
              o matko! jaką wojenkę? W tamtym wątku wypowiadało się wiele osób - niektóre twierdziły, że to luksus. Mam im odpowiadać w tym wątku? Czy ja napisałam, że nienauczyciele twierdzą że to luksus? Gdzie tu uogólnienie?
    • podkocem Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:01
      Jest lodówka
      Mikrofala na stołówce na innym piętrze, nie mamy czajnika z powodu przepisów przeciwpożarowych. Goraca woda plynie ze specjalnych kraników.

W poprzednim budynku nie mieliśmy ani mikrofali ani czajnika ani lodówki. Korporacja, biurowiec, w budynku pracuje ponad 1000 osób.
      • andrzej.77 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 26.09.13, 10:36
        U mnie w pracy z zapleczem socjalnym nie ma żadnego problemu. Jest kuchnia do wspólnego użytku z lodówką, zmywarką, kuchenką, czajnikiem. Ostatnio nam nawet zafundowali nowy czajnik, taki z regulacją temperatury z Philipsa. Pełen bajer po prostu smile
    • lauren6 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:05
      Z prysznicem spotkałam się raz - ale to była mała firma, znajdująca się w willi, więc łazienki i kuchnia były w pełni wyposażone.
      Czajnik - standard.
      Lodówka i mikrofala - nie. W jednym zakładzie pracy wyszli z założenia, że skoro na parterze jest stołówka to wszyscy będą z niej korzystać (ja tego nie robiłam, bo jedzenie serwowali paskudne) i nie było ani lodówki, ani mikrofali.
    • jamesonwhiskey Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:12
      czajnik toster mikrofale lodowka ekspres przelewowy prysznic
    • rita75 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:14
      W mojej firmie jest mala kuchnia, a w niej mikrofala i lodowka oraz czajinik. Prysznica brak.
    • figrut Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:15
      Na stanie od szefowej mamy tylko czajnik bezprzewodowy, choć przez ponad rok miałyśmy nasz prywatny. Mikrofali brak, lodówka też jest nasza prywatna. Prysznic teoretycznie mamy, ale nie możemy z niego korzystać, bo w kabinie prysznicowej szefowa urządziła sobie magazyn na materiał, a i wody ciepłej nie ma, bo nie opłaca się jej grzać całego zbiornika wody tylko do mycia rąk i kubków po kawie czy herbacie. Mamy też bidet, ale z braku cieplej wody nie używany.
    • x.i Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:20
      Z wymienionych rzeczy mam czajnik i lodówkę. Mamy też ekspres, ale to już nasza prywatna inicjatywa i zrzutka. Stołówki i sklepu w okolicy brak.
    • anias29 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:21
      lodówka, kuchenka, piekarnik, czajnik, 2 rodzaje tostera oraz prysznic i bidettongue_out
      i codziennie pizzasmile
    • fomica Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:31
      U mnie na naszej powierzchni biurowej są dwie kuchnie, w każdej mikrofala, lodówka, ekspres do kawy, czajnik, wodopój z zimna i gorącą wodą, cała szaf herbaty, mleka, kawy i naczyń. Jest tez łazienka z prysznicem.
      • imsad Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 18:59
        Tak. Każde z biur zaopatrzone w osobny aneks kuchenny ; wodopój z ciepłą i zimną wodą, lodówka, kuchenka mikrofalowa, czajnik, ekspres ciśnieniowy. Na każdym wydziale łazienki i prysznice.Automaty z napojami/słodyczami. Praca w korpo.
    • cherry.coke Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:09
      Pomieszczenie kuchenne: lodowka, zmywarka, mikro, szafki, pare siedzen przy blacie.
      • cherry.coke Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:10
        Na kazdym pietrze takie jest.
        • lucadimontezemolo Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:27
          W biurze mamy mikrofalę, kuchenkę gazową ( i osprzęt typu garnek,patelnia), czajnik , lodówkę. Prysznic też jest.
          • little_fish Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:41
            na stanie do dyspozycji - lodówka, mikrofalówka, kuchenka z piekarnikiem wink, czajnik, dystrybutor z ciepłą i gorącą wodą, automaty z napojami i słodyczami, prysznic też jest - jak się ktoś uprze, może skorzystać.
            • little_fish Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:42
              dystrybutor z zimną i gorącą wodą oczywiście tongue_out
    • kanna Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 19:53
      Firma państwowa: mikrofala, czajniki, lodówka, ekspres (wypasiony, z młynkiem do kawy).
      Woda była z kraniku, ale się nam środki skończyły sad
    • beverly1985 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 20:04
      Mam wymienione "przybytki luksusu" typu lodówka, mikrofala, ekspress do kawy i prysznice w pracy. W poprzedniej pracy gotowalismy obiady na kuchence- były garnki, patelnie itd. W obecnej jest korpo dość zabawna jest usluga masazysty- 15 minut raz w miesiącu kazdemu przysługuje wink
      Bidetów brak, choć w poprzednim biurze byly takowe w toaletach dla niepełnosprawnych.
      • ciastko_z_kota Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:26
        Świetna sprawa z tym masazysta smile u nas jest tylko woda z dystrybutora, czajnik, ekspres, mikrofalowka i lodówka. Brakuje mi lepszego ekspresu, bo mamy taki bez mlynka. A kupowania jest do niego tylko lavazza uncertain
      • e_r_i_n Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:40
        Czyżbyśmy pracowały w tej samej korpo? wink
        Tylko u nas chyba nie ma limitu na masażystę.
    • plater-2 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 20:28
      Nie zauwazylam,zeby nam w szkole ktokolwiek fundowal lodowke itd.
      Lodowke przyniosla w czynie spolecznym kolezanka, bo kupila sobie wieksza. Czajnik, zegar elektryczny, mikrofale a nawet zawieszki do kluczy od klas kupiono z funduszu kolezenskiego.
    • princess_yo_yo Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 20:50
      u mnie jest plena kuchnia, co prawda bez piekarnika, I gary, czasem szef gotuje lunch I wszyscy przezuwaja jego wyczyn w sali konferencyjnej albo przy biurkach. osobiscie wole kiedy firma zamawia lunch albo wybywa (prawie cala) do restauracji, ale ze szef nie gotuje zle to na 'domowe' jedzenie tez nie narzekam.
      kiedys mielismy faze na domowe wypieki, konkurencja zwlaszcza wsrod facetow byla ostra. chyba mieli zachcianki miedzy szejkami proteinowymi.
    • grave_digger Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 20:52
      Pracuję kilkanaście lat w szkole. W poprzedniej była mikorfala i czajnik el., lodówki niet. W obecnej nie ma ani mikrofali ani lodówki ani czajnika el., jest za to jakieś urządzenie co samo podgrzewa wodę i można sobie lać gorącą do herbaty czy kawy.
      Co więcej, nie mam teraz swojej sali (dopiero zaczęłam pracę w nowej szkole, więc jeszcze na nią nie zasłużyłam) a jestem językowcem i mam problem z magnetofonem, który nie czyta mp3 i jest często mi zabierany sprzed nosa z pokoju, a bez niego nie da się pracować i być profesjonalistą, więc niestety w przyszłym miesiącu będę musiała zainwestować w magnetofon.
    • wuika Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 20:55
      Aktualnie jest wszystko, prysznice nawet dwa tongue_out Mamy też własny toster i opiekacz.
      Ale pracowałam kiedyś w wakacje w firmie, gdzie za pokój socjalny dla prawie 50 osób służyła wnęka ze stołem i czajnikiem. Jednym. Przerwa ogólna, 50 osób idzie śniadać, ma na to 15 minut, w tym czasie zagotują się jakieś 2 czajniki wody wink Toaleta była 100m od budynku, żeby do niej iść, trzeba było niemalże uzyskiwać zgodę, bo jak ktoś miał pecha i danego dnia wylądował na stanowisku, gdzie pracować musiał cały zespół, to nie ma tak, że sobie wyskoczy na 5 minut. Zwłaszcza, że w ubraniach roboczych nie można było wyłazić z budynku głównego. To był hardcore suspicious
    • capa_negra Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:21
      U mnie pomieszczenie socjalne z lodówką, mikrofalą , dystrybutorem gorącej i zimnej wody, czajnik.
      Kawa, herbata, mleko, cukier etc. finansowane przez firmę. Prysznica i bidetu brak.
      Klimatyzacja nie w każdym pomieszczeniu. W biurze bywam średnio 2 dni w tygodniu i wtedy mogę korzystać z tych "luksusów"
      Na co dzień to tylko dział administracyjny.
    • klubgogo Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:27
      Mam czajnik, ekspress do kawy, prysznic, lodówkę i klimę ze służbowych funduszy, do tego kuchnię z częścią jadalną, w kuchni szafki na herbaty i co tylko można. Mikrofalę kupiliśmy sobie ze składki.
    • e_r_i_n Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:42
      Na każdym piętrze są 4 kuchnio-jadalnie, z ekspresem do kasy, dystrybutorem coli i innych gazowanych, mikrofalówką, zmywarką, wyborem kaw, herbat oraz automatem ze słodyczami (na niektórych piętrach również ze zdrowymi przekąskami, typu orzechy itd.)
      Dodatkowo prysznice, sale "relaksacyjne" z piłkarzykami, PSP i ping-pongiem.
      • e_r_i_n Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:43
        e_r_i_n napisała:

> ekspresem do kasy

Niestety aż tak dobrze nie jest wink Jest tylko ekspres do kawy wink
    • dorotanagazecie12 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 21:59
      jeszcze chciałam wspomnieć bo były tu głosy o "składkowym" sprzęcie w pracy - otóż kilka razy otrzymaliśmy w jakimś tam konkursie nagrodę w formie gotówkowej i dokupiliśmy do socjalnego sanwiczer i ...frytkownicę smile , olej i kilka kg frytek mrożonych bo była lodówko-zamrażarka...
      niestety po wizycie regionalnej mieliśmy zakaz używania frytkownicy...smile
    • asia_i_p Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 22:02
      Prysznic jest przy salach od wf, podejrzewam, że nikt nie zabroniłby mi skorzystać. Lodówki i mikrofalówki nie ma, jest zlew, miejsce na kubki, czajniki elektryczne (chyba dwa) i automat do kawy/ herbaty/ czekolady na monety.
      Jak dla mnie to jest dosyć i pierwszą potrzebą nie jest mikrofalówka tylko ksero - po tym jak ostatnie odeszło do przodków, cała szkoła jedzie na dwóch drukarkach laserowych. Mam złe przeczucia co do tego, ile one wytrzymają, bo mają funkcję ksera, ale raczej nie były konstruowane dla użytku przemysłowego, a przy 635 uczniach to już praktycznie użycie przemysłowe.
      • najma78 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 22:10
        W poprzedniej pracy na kazdym pietrze bylo pomieszczenie kuchenne, w ktorym byla lodowka, czajnik, woda wrzatek i schlodzona, mikrofalowka, zmywarka, naczynia i sztucce. Prysznice tez byly, byla tez sala w ktorej byla sofa, to byla firma prawnicza. W szkole jest lodowka, mikrofalowka, czajnik, woda schlodzona. Sa tez prysznice.
    • tomelanka Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 22:15
      W jednej prysznic ale zagracony, wc, umywalka, lodowka, mikrofala, kuchenka turystyczna, czajnik. W drugiej łazienka bez prysznica, kuchenka duża elektryczna z piekarnikiem, zmywarka, garnki i cala drobnica, czajnik, gofrownica, toster, sandwicH. W jednej i drugiej stały dostęp do internetu, drukarki. W jednej możliwość korzystania z tel. Stacjonarnego
    • malgosiek2 Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 22:19
      Jak wspomniałaś wynika to z charakteru pracy.
      I tym samym dałaś sobie odpowiedź.
      Trudno wyobrazić sobie małą przychodnię z prysznicem.
      Owszem mamy mikrofalę, czajnik i lodówkę oraz dystrybutor z wodą wyobraź sobie big_grin
    • barefoot_duck Re: lodówka,mikrofala itp w pracy 19.09.13, 22:32
      Kurcze, a pamiętam w jakim szoku byłam półtora roku temu, kiedy zmieniłam pracę ze średniej wielkości firmy z ogólnie dość parszywym podejściem do pracowników (pisałam już nawet o tym - wywalanie za zwolnienia na dzieci itp.) na duże korpo: w korpo nie było darmowej kawy i herbaty, tylko automaty. Toż to szok był! Poprzednia firma niby wyzyskująca pracowników, jak się da, ale kawa była do wyboru rozpuszczalna, sypana i z dobrego ekspresu z młynkiem, kilka rodzajów herbat, 2 rodzaje mleka, woda gazowana i niegazowana, i syropy do tego (tostery, mikrofale i lodówki oczywiście też). A tu takie dużo korpo i płatna kawa z automatu? Kawa okazała się smaczna i niedroga (1 zl), ale zdziwienie było. A teraz z koleżanką z pokoju obok mamy wspólny, własny ekspres na kapsułki.
      No ale bidetu ani w poprzednim biurze, ani aktualnym nie mam tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka