Dodaj do ulubionych

a propos bryki biskupa

21.09.13, 03:25
www.onet.pl/1379696901843/kielce_ruch-palikota-przekazal-rower-biskupowi-ryczanowi_1rfmx.html
Byłoby zabawne, gdyby nie było tak wkurzające. Guzik mnie obchodzą moherowe babcie walące na tacę, ale to już mnie obchodzi i wkurza.

Zapowiedział, że przy pracach nad budżetem na 2014 rok RP wróci do tematu funduszu kościelnego, czyli "wstydliwej i hańbiącej państwo polskie instytucji, która mimo zapowiedzi jej likwidacji dalej ma się świetnie".

Jak podkreślił, po raz kolejny w budżecie na 2014 pojawiła się kwota blisko 100 mln złotych na fundusz kościelny,

W każdym wątku religijnym moherowe obrończynie pytają czymże ten kościół tak wadzi ateistom. NO mi np. takim funduszem kościelnym i wpiep*rzaniem się w politykę i ustawy antyaborcyjne i in vitro, msze w szkołach, kilkudniowe rekolekcje w szkołach, tym, że jesteśmy państwem świeckim, a nie wyznaniowym, ale klechy lepiej wiedzą, gdzie swędzi obywateli.
Obserwuj wątek
    • attiya Re: a propos bryki biskupa 21.09.13, 07:03
      aj tam, zaraz się okaze że co to za kasa te 100 mln i co to za kasa 1,5mld na religię itd itd itd
      że to po prostu nic w porównaniu do tego co robi kościół i ich pasterze
      wczoraj na polsacie była długa rozmowa z Rozenkiem i księdzem z Krakowa - nie pamiętam jak się nazywał - fakt, niegłupi gość ale myślenie takie typowe jak na kościół - wszystko w temacie czemu jest tak a nie inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka