Dodaj do ulubionych

szkoła - wf , mleko

23.09.13, 17:28
Witam mam pytanie ile godz wf powinien mieć uczeń 3 kl szk podstawowej . moje dziecko od początku roku szkolnego miało 1 godz,. a czy wasze pociechy dostają w szkole mleko lub owoce-jak tak to kto może tym się zająć aby w naszej szkole też był ten przywilej , jak na razie to tylko sklepik działa i ' zdrowa' żywność. w czwartek jest zebranie i chciałabym poruszyć ten temat. Dzięki
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 17:37
      Za moich czasow byla szklanka mleka czasem paczek. Ale to bylo w latach 80tych. Nienawidzilam tego mleka...
      • z_lasu Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 18:55
        Bo to mleko było słodzone, dlatego było takie ohydne. Ja też w szkole znienawidziłam mleko.
    • przeciwcialo Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 17:39
      Mój ma basen, wf, gimnastyke korekcyjną na zmianę z tenisem.
      Mleka ma byc, owoce tez.
      W trzeciej klasie jest 3 godz zajęć ruchowych- bo tak się to chyba fachowo nazywa.
    • tol8 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 17:40
      Dwie godziny wf, godzina basenu.
      Mleko i owoce są.
    • heca7 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 17:45
      Dzieci mają wf raz w tygodniu i raz w tygodniu od zabawy do sportu. Mleko będzie od października- zwykłe za darmo, smakowe ( wanilia , czekolada) za 22,80/ za cały rok z góry, czyli grosze. Zamiast mleka w podobnej cenie jest jogurt truskawkowy.
      Sklepiku nie ma, tylko jeden automat ale bez wielu słodyczy, raczej paluszki, picie.
      • aga_sama Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 17:57
        1 klasa - 3 lekcje wf w tygodniu
        Mleko w szkole i owoce w szkole to programy unijne. Z mlekiem nie wiem jak, bo mój niemleczny, owoce już dostają
        W automnacie coca coli tylko woda i soki
    • sandra1301 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 19:36
      2 klasa - 3 godz. wf, mleko i owoce w szkole z programu unijnego, sklepik działa pełną parą, ale moje dziecko nie nosi pieniędzy do szkoły, więc nie mamy z tym problemu. Sklepik z pewnością płaci szkole czynsz, wiele rodziców zamiast śniadania daje kasę na bułki z keczupem - więc poruszanie tego tematu skończy się twoją kompromitacją na zebraniu.
      • aanna6 Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 07:21
        sandra1301 napisała:

> 2 klasa - 3 godz. wf, mleko i owoce w szkole z programu unijnego,
        . w 2 kl było lepiej z tym wf teraz masakra . a chodzi mi o ten program unijny poruszę ten temat , dyro się szczyci elektronicznym dziennikiem a takiej pierdołki nie załatwi . sklepik jest szkolny obsługują tam dzieci ze starszych klas , ale to nie problem nie ma kasy nie ma zakupów ;-]
    • amona13 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 19:41
      jest coś takiego jak ramowy rozkład godzin i tam jest napisane, że np w klasach I-III ma być 150 godz w-f i od szkoły zależy ile na każdym poziomie jest tych w-f ale pani powinna powiedzieć ile w 3 klasie
      • julka-4 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 21:23
        1 klasa- 1 wf ,1 basen (+2 dodatkowe),2 łyżwy.Dostają mleko,owoce,warzywa.Automat w szkole tylko z gorącą czekoladą i herbatą.
      • aanna6 Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 07:17
        amona13 napisała:

> jest coś takiego jak ramowy rozkład godzin i tam jest napisane, że np w klasach
        > I-III ma być 150 godz w-f i od szkoły zależy ile na każdym poziomie jest tych
        > w-f ale pani powinna powiedzieć ile w 3 klasie
        ok
        tylko oni wf maja z wychowawcą i j
        ej się swojego tłustego zadka nie chce ruszyć ;-[
    • joana.mz Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 21:57
      1 klasa - 4 godziny wf
      mleko i owoce mają być, nie wiem w jakim "wymiarze" i czy coś płatne, ja zapisałam tylko na owoce.
    • dorek3 Re: szkoła - wf , mleko 23.09.13, 22:15
      Mi od 1 klasy (obecnie w 4) mają 4 godziny WF tygodniowo w tym jedna jako basen.
      • naturella Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 07:25
        2 klasa - 4 godziny wf tygodniowo, mleko dostają w kartonikach ze slomka. O owocach u syna nie słyszałam. Młoda w zerowce w szkole, wf ani mleka nie ma smile
      • aanna6 Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 07:26
        my do tej szkoły przeszliśmy w 2 kl (przeprowadzka) w 1 kl miał 2 godz basenu i wf [ i tego mi najbardziej szkoda ] były owce i mleko . a tu jakas d.... . moje dziecko nauczyło się w szkole mleka pic , owoców nie tknie , ale w tej szkole jest sporo dzieci co maja dofinansowanie do podręczników darmowe obiady , wiec takie unijne programy warto wykorzystać.
    • mirkad Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 08:07
      I klasa; 3 x WF, od października 3 x w tygodniu mleko (smakowego brak), 3 x w tygodniu świeże owoce/warzywa; akcja dotyczy wszystkich podstawówek w naszym mieście, oczywiście nieodpłatnie
    • q_fla Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 08:18
      2 klasa sp publiczna: 3 lekcje wf-u w tygodniu, oprócz tego dwa razy w tygodniu po 2 godz. dodatkowe nieobowiązkowe zajęcia, na które młoda chętnie chodzi. Mleko białe dostają za darmo, za smakowe i jogurty trzeba płacić. Owoce i warzywa za darmo.
      • q_fla Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 08:19
        Dodatkowe zajęcia wuefu są bezpłatne.
    • net79 Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 08:42
      4 godziny WFu, godzina gimnastyki korekcyjnej dla dzieci ze wskazaniami, basen raz na dwa tygodnie plus sksy dla chętnychsmile
    • ga-ti Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 10:17
      W-fu 4 godziny powinny być. U nas na basen idą 2 godziny (dojazd, powrót, rzeczywistych zajęć w wodzie 35 min.), godzina wf na sali gim. (na razie remonty więc czekamy), godzina w tygodniu uzbierać się ma z zajęć ruchowych w międzyczasie smile Tak nam wytłumaczyła wychowawczyni.
      Mleko będzie jesienią i zimą (w kartonikach, dostępne dla chętnych), owoce/warzywa też w późniejszym terminie.
    • mw144 Re: szkoła - wf , mleko 24.09.13, 10:27
      WF 3 h/tyg.
      Mleko 2 razy/tyg i owoce 2 razy/tyg gratis (dofinansowanie UE), formalności załatwiała dyrektor szkoły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka