Dodaj do ulubionych

taki przypadek

27.09.13, 11:04
otóż zmienione zostało miejsce zameldowania.
Wymiana dowodu osobistego zajmie miesiąc.
Kończy sie polisa oc na dniach.
Co w przypadku odniowienia, czy powinna odnowić się na inne województwo, ale tablic i dowodu nie ma nowego, tylko jeszcze stare.
Czy przy stłuczce są jakies konsekwencje z powodu zapłacenia nizszej składki bo jeszcze na stare województwo?
Obserwuj wątek
    • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 11:48
      nikomu nie ubliżając, jestem w szoku, bo zadałam kilka róznyc pytań do tej pory i nikt nie odpwioada. Są to pytania proste, bo można na nie w internecie dopstac odpwoedź, znalazłam, natomiast sadzac po tym jak dobrze zarabiacie, bo ja mało(opisywałam i ktos nawet napisał że bardzo mało zarabiam, jak mogłam wiąć slub z męzem który tez mało zarabia).
      Zarabiacie dobrze, więc musicie pracować jako prawnicy, lekarze, specjaliści w urzedach na wyższych stanowiskach, bo pensja 3000 tys to was pprzeraża, sadzę że od wysokich staniowisk zaczyna sie pensja 5-10-20 tys, tyle co zarabiacie. w związku z tym jestescie wykształcone- sadzę. To nie znacie prostych odpowiedzi? przepisów?
      współczuję.
      • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 13:06
        > Są to pytania proste, bo można na nie w internecie dostac odpwoedź, znalazłam

i to jest kluczowe jak sądzę big_grin
        • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 13:12
          dziennik-niecodziennik napisała:

> > Są to pytania proste, bo można na nie w internecie dostac odpwoedź, znala
          > złam
          >
          > i to jest kluczowe jak sądzę big_grin

odpowiedź jest teoretyczna. Chodzi o praktykę, przypadki
          • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 13:27
            > odpowiedź jest teoretyczna. Chodzi o praktykę, przypadki

widac nikt nie mial takiego przypadku. a gdybać to też bez sensu.
            • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 13:28

> > odpowiedź jest teoretyczna. Chodzi o praktykę, przypadki
              >
              > widac nikt nie mial takiego przypadku. a gdybać to też bez sensu.

może nikt ie miał przypadku ale może za to ktos pracuje w urzedzie(bo tyle zarabiacie) albo w policji i może temat od podstawy prawnej zna?
              Bo to o to najbardziej chodzi. No ale cóóóóóóóóóóz
              nie wierzę w te wasze zarobki....
              • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 13:55
                a, bo Ci w urzędach i w policji to tyyyyyyyyyyyle zarabiają... big_grin
                • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 14:00

> a, bo Ci w urzędach i w policji to tyyyyyyyyyyyle zarabiają... big_grin

ja nie wiem ile zarabiają.Ale ....tutaj sa ematki i etatusiowie co zarabiają powyużej 10 tyś(hmmm to pewnie najniższa pensja) i powyzej tej kwoty - jak to sie okaząlo w moim watku dotyczacym zarobków.
                  A więc moga pracowac wszedzie. Ale jak widać wiedza żadna.to tylko chore wymysły, marzenia, bo jak sie siedzi z bachorami w domu to ma sie marzenia te wielkie i malutkie z zazdrości o nasze zarobki.
      • kamunyak Re: taki przypadek 27.09.13, 13:17
        > Zarabiacie dobrze, więc musicie pracować jako prawnicy, lekarze, specjaliści w
        > urzedach na wyższych stanowiskach

zabawna jesteś.
        Myślisz, że "prawnicy zarabiają dobrze" udzielając darmowych odpowiedzi na forum?
        To raz.
        Dwa, ja mam w zwyczaju najpierw szukać odpowiedzi w sieci i jakos zawsze znajduję chociażby infolinię do odpowiedniego urzędu.
        • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 13:23
          kamunyak napisała:

> > Zarabiacie dobrze, więc musicie pracować jako prawnicy, lekarze, specjali
          > ści w
          > > urzedach na wyższych stanowiskach
          >
          > zabawna jesteś.
          > Myślisz, że "prawnicy zarabiają dobrze" udzielając darmowych odpowiedzi na foru
          > m?
          > To raz.
          > Dwa, ja mam w zwyczaju najpierw szukać odpowiedzi w sieci i jakos zawsze znajdu
          > ję chociażby infolinię do odpowiedniego urzędu.

wiesz co nie rozsmieszaj mnie.
          Jaka to darmowa odpwoiedx prawnika, co to pozew, albo jakas porada prawna?
          Nie ja mam na myśli mądre osoby które tutaj zarabiają chyba 99% ponad 10 tyś więc musża jakby nie było mieć wiedzę na jakikolwiek temat. ale co czytma to żandej wiedzy nie maja. Durnowate obrażalskie wpisy, nic wiecej. Ja nie wierze juz w te opowiastki że zarabiają po kilka tysięcy.To kłamstwo! bo jak sie zarabia to sie jakąs wiedze musi miec, na takie proste tematy.
          • dniuy Re: taki przypadek 27.09.13, 13:35
            odstaw te co łykasz.
          • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 13:38
            > Nie ja mam na myśli mądre osoby które tutaj zarabiają chyba 99% ponad 10 tyś wi
            > ęc musża jakby nie było mieć wiedzę na jakikolwiek temat. ale co czytma to żand
            > ej wiedzy nie maja. Durnowate obrażalskie wpisy, nic wiecej.

no bo od tego jest to forum. od "durnowatych" wpisów. od tematów różnych, czasem poważnych, czasem mniej.
            chcesz konkretnych rad - idz na forum tematyczne.

> Ja nie wierze juz w te opowiastki że zarabiają po kilka tysięcy.

a to swoją drogą, bo ja w połowę też nie wierzę wink

> bo jak sie zarabia to sie jakąs wiedze musi miec, na takie proste tematy.

ale niekoneicznie jest powiedziane że się tą wiedzą trzeba dzielić wink
      • daszutka Re: taki przypadek 27.09.13, 13:31
        Jakbyś Ty znała big_grin
    • zazou123 Re: taki przypadek 27.09.13, 13:40
      Na polisie wpisuje sie adres zgodnie z dowodem rejestracyjnym.
      w niektórych Towarzystwach (direct) jest osobne pytanie o miejsce zamieszkania - i według tego jest kwotowana składka.

nie ma żadnych konsekwencji ze strony TU jeśli dane zgdzają się z dowodem rejestracyjnym i pytaniami z wniosku ubezpieczeniowego.

Twoje pytanie skierowane jest do agentów ubezpieczeniowych a nie do prawnikówsmile
      Moze mało ich na forum
      • zazou123 Re: taki przypadek 27.09.13, 13:41
        lub o tej porze pracująsmilesmile
      • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 13:44
        zazou123 napisała:

> Na polisie wpisuje sie adres zgodnie z dowodem rejestracyjnym.
        > w niektórych Towarzystwach (direct) jest osobne pytanie o miejsce zamieszkania
        > - i według tego jest kwotowana składka.
        >
        > nie ma żadnych konsekwencji ze strony TU jeśli dane zgdzają się z dowodem rejes
        > tracyjnym i pytaniami z wniosku ubezpieczeniowego.
        >
        > Twoje pytanie skierowane jest do agentów ubezpieczeniowych a nie do prawnikówsmile
        > Moze mało ich na forum

zapomniałam przeciez ze tu na forum to tylko matki polki siedzą nic nie zarabiające a chwalące się, dzięki
        • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 13:53
          no bo przeciez przedstawiciele wszelkich profesji powinni dyżurować non-stop na forum bo może kotekmilus zada pytanie big_grin
          • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 14:01

> no bo przeciez przedstawiciele wszelkich profesji powinni dyżurować non-stop na
            > forum bo może kotekmilus zada pytanie big_grin
            no właśnie....przeciez oni siedza non stop na forum i zarabiaja tak dużo, co sie mozna przekonac
            • moonshana Re: taki przypadek 27.09.13, 14:12
              ale Ty nie możesz być prawdziwa....
              troll? aboco?
            • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 14:21
              sądziłam że wyłapiesz "WSZELKICH PROFESJI", ale widac wolisz sie wkręcać w zarobki. wiec prosciej:
              moze po prostu nie ma na forum osób z grup zawodowych ktore mogłyby Ci udzielic odpowiedzi? wink
              • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 14:27

> sądziłam że wyłapiesz "WSZELKICH PROFESJI", ale widac wolisz sie wkręcać w zaro
                > bki. wiec prosciej:
                > moze po prostu nie ma na forum osób z grup zawodowych ktore mogłyby Ci udzielic
                > odpowiedzi? wink
                w tym poście nie ma, w innym tez nie ma, szukam czytam nie ma nikogo kto by udzielił na jakikolwiek temat tak profesjonalnie. Tylko jady sa.
                • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 14:30
                  wniosek - pytasz w złym miejscu. kolejny raz powtarzam - z oczekiwaniem na porade profesjonalną prosze na forum tematyczne.
                  • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 14:31

> wniosek - pytasz w złym miejscu. kolejny raz powtarzam - z oczekiwaniem na pora
                    > de profesjonalną prosze na forum tematyczne.
                    ale po co na tematyczne jak tutaj sa profesjonalisci, tam moga mało zarabiac i nic nie wiedziec. Tutaj sporo zarabiają(hhihihih) to muszą mieć wiedzę
                    • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 14:34
                      Ty nie umiesz czytac. przekonuję się coraz bardziej.
                      CO Z TEGO że tu są osoby zarabiające skoro nie pracują w profesjach do ktorych skierowane sa Twoje pytania?? dobrze zarabiający lekarz, prawnik, architekt itd ma Ci udzielić PROFESJONALNEJ odpowiedzi na pytanie skierowane do policjantów i urzędników?...
                    • majawrzosowa Re: taki przypadek 27.09.13, 14:34
                      ok. wydało się. wygrałaś.
                      siedzą tu sami specjaliści, zarabiają kupę kasy - a tobie nikt nie odpowiada. cóż - wydało się. zwyczajnie cię nie lubią.
                • mika_p Re: taki przypadek 27.09.13, 14:32
                  Wiesz, jak po półgodzinie od zadania pytania rzucasz fochem, ze nie ma odpowiedzi, i do tego obrażasz potencjalnych odpowiadających, to czego oczekujesz?
                  A sama nie odpowiadasz na pytanie już 23 godziny
                  • kotekmilus Re: taki przypadek 27.09.13, 14:33
                    mika_p napisała:

> Wiesz, jak po półgodzinie od zadania pytania rzucasz fochem, ze nie ma odpowied
                    > zi, i do tego obrażasz potencjalnych odpowiadających, to czego oczekujesz?
                    > A sama nie odpowiadasz na pytanie już 23 godziny
                    >
                    ale ja nie załozyłam jednego postu tylko kilka i nie ma odpowiedzi od kilku dni, a osoby są te które dobrze zarabiają 24 na dobe.
                    • dziennik-niecodziennik Re: taki przypadek 27.09.13, 14:38
                      założyłaś (!) dosłownie trzy tematy - ten z prośbą o ocenę waszego stanu majątkowego, ten o obiecanej podwyżce oraz obecny.
                      oczekiwanej odpowiedzi nie dostałas tylko na ten jeden post o ktorym teraz dyskutujemy.
                      faktycznie STRASZNE!! big_grin
                    • pitahaya1 Re: taki przypadek 27.09.13, 16:05
                      No to Ci powiem, że kiedyś miałam nieco więcej czasu to się zaglądało do co drugiego wątku. Teraz czasu mniej, więc zaglądam do tego, który ma moim zdaniem ciekawy temat lub zakłada go osoba, którą w jakimś stopniu znam.
                      I nie, nie zarabiam powyżej 20 tys. Po prostu czasu mniej, choćby zarabiało się na waciki.
                      Twoich wątków, poza tym, zupełnie nie zarejestrowałam.
                      Zupełnie omijam tematy typu "kto jest winien", bo na 99% będzie to wywód typu "moja niunia na placu zabaw..." lub "moja zła szwagierka/teściowa..." i wiele innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka