Dodaj do ulubionych

allegro-prosze o info

29.09.13, 09:45
siostra sprzedała bluze-stan idealny-nowa bez metki i ponad 20 par matek dziecięcych.Jedna sztuka wychodziła ok 1 zł.Majtki miały aplikacje które lekko poschodziły, ale stan materiału był bdb, jak w opisie.Pani na poczatku jak kupiła obie rzeczy na dwóch aukcjach wpłaciła bez kontaktu za wysyłke jednej rzeczy.Siostra dostała przelew za wysyłkę jednej szt. Na to napisała do pani że sie nie zgadza. Pani napisała ze wysyłka nie bedzie droższa za te wszystkie sztuki i więcej nie wpłaci.
Żart!
ustaliła sobie sama koszt wysyłki.
Napisała że odstępuje od kupna, albo dopłaci mniej niż wyszła później wysyłka.
Po otrzymaniu paczki mówi ze oodaje bluze, a majtki jej nie pasują bo wcale stan nie jest bdb, tylko mierny.Może pani chodziło o sprane lekko aplikacje, ale materiał jest bardzo dobrej jakości, dobrych firm.Myslała ze po 1 zł kupi majtki z metkami Mark spencer, czy inne firmowe.
W związku z tym siostra płacze, szkoda mi jej, ale pani kupując używane myślała że odstanie za grosze nowe, bo nie wiem jak to wytłumaczyć.
Napisała ze żąda zwrotu kasy.

Obserwuj wątek
    • gato.domestico Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 09:49
      uzywane majtki big_grin he he juz byl taki watek....
      na marginesie po co siostra wysylala te gacie skoro "dama" od uzywanych gaci nie pokryla przesylki. Siostra stabilna psychoicznie?skoro przejmuje sie takimi rzeczami ?
      • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 09:51
        gato.domestico napisała:

> uzywane majtki big_grin he he juz byl taki watek....
        > na marginesie po co siostra wysylala te gacie skoro "dama" od uzywanych gaci ni
        > e pokryla przesylki. Siostra stabilna psychoicznie?skoro przejmuje sie takimi r
        > zeczami ?

nie no wpłaciła na wysyłkę to kupujaca tylko że wyszło pózniej więcej.Ale to już nie chodzi o to.Tylko teraz o zwrot że ona jutro wysyła pocztą i czeka na przelew.
        • totorotot Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 22:23
          > ż nie chodzi o to.Tylko teraz o
          zwrot że ona jutro wysyła pocztą
          i czeka na prz
          > elew.

Hahaha odpowiedz brzmi: pie...się głupia krowo smile)
    • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 09:53
      chodzi o to ze siostra nie chce tego spowrotem, co dalej
      • gato.domestico Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 09:56
        rzeczy uzywane kupione przez net nie podlegaja zwrotowi jak nowe 10dni...niech napisze ze sie nie zgadza na zwrot i niech sobie kupujaca rozpocznie procedure sporu w allegro
        • annajustyna Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 10:01
          O wlasnie!
          • annajustyna Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 10:02
            A w przyszlosci niech siostra zawsze dopisuje takie szczegoly jak lekko nawet sprana aplikacja - zeby sie nikt nie mogl doczepic.
            • zuzanka005 Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 10:07
              a siostra napisała w opisie że majtki używane?
              • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 15:35
                zuzanka005 napisała:

> a siostra napisała w opisie że majtki używane?

no pewnie! tam sie zaznacza tez.
                Co w przypadku gdy bedzie ta kobieta uparta zeby oddac jej kase?
                zgłosi do allegro i co?
                • kawad Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 15:44
                  I nic. Może rozpocząć spór poprzez Allegro, ale Twojej siostry to do niczego nie bliguje. Niech nie da się zastraszyć.
                  • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 15:50
                    kawad napisała:

> I nic. Może rozpocząć spór poprzez Allegro, ale Twojej siostry to do niczego ni
                    > e bliguje. Niech nie da się zastraszyć.

to do czego są te spory? co one robią

mam małe doświadczenie z allegro i nie znam się, więc dzięki za odpowiedzi, przekażę
                    • kawad Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 16:44
                      Taki spór ma na celu dogadanie się dwóch stron. Rozpoczęłam kiedyś taki, gdy sprzedająca nie wysłała ważnego elementu zakupinego produktu. Nic nie uzyskałam, bo sprzedająca się nie odezwała, nie wzięła uziału w sporze. W końcu wystawiłam negatywa i dostałam też negatywa w owecie. Najwyżej siostra ostanie ostrzeżenie. Ale jedno niczym nie grozi.
      • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 12:15
        Osoba prywatna (nie - firma) nie ma w ogóle obowiązku przyjąć zwrotu, zwrot przysługuje tylko w przypadku firm, w przypadku osób prywatnych to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedającego.
        Następnym razem niech siostra napisze dodatkowo w opisie aukcji (najlepiej czcionką pogrubioną), że nie przyjmuje zwrotów.
        Niestety dużo klientów Allegro to tępaki, które nie umieją czytać, wnioskować, a im ktoś sprzedaje taniej (tańszy towar) tym więcej kupujących w typie wieśniaka co pretensje ma o wszystko, a chciałby jak najtaniej.
      • czar_bajry Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 16:47
        ja bym po przyjściu przesyłki oddała kasę i po kłopocie.
        • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 16:52
          czar_bajry napisała:

> ja bym po przyjściu przesyłki oddała kasę i po kłopocie.
          ale ona chce całą kase. Siostra wysłała za 15 zł, straciła na wystawieniu prowizji, bezprzesady.... i jeszcze raz to sprzedawać, jasne
          • oteczka Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:00
            no proszę na pewno nie za 15 zł ,paczka do 5 kg kosztuje 13 zł a to raczej tyle nie ważyło,a co do pytania nic nie musi oddawać i nie musi przyjmować przesyłki ale nie dziwię się kupującej jak ktoś chciał 30 zł za dwie aukcje ,bo rozumiem że w jednej aukcji wysyłka 15 zł i w drugiej też ?
            • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:04
              oteczka napisała:

> no proszę na pewno nie za 15 zł ,paczka do 5 kg kosztuje 13 zł a to raczej tyle
              > nie ważyło,a co do pytania nic nie musi oddawać i nie musi przyjmować przesyłk
              > i ale nie dziwię się kupującej jak ktoś chciał 30 zł za dwie aukcje ,bo rozumie
              > m że w jednej aukcji wysyłka 15 zł i w drugiej też ?

nie.
              wysyłka była zaznaczona 10 zł .
              czyli 20 zł za dwie...ale nikt nie kazał płacić 20 zł
              tylko pani sobie zapłaciła 10 zł za obie.
              I miała pretensje, nie pytając wcześniej ile dopłata do drugiej paczki, od razu rezygnując bo trzeba dopłacić.
              Paczka była za kwotę 15 zł, gabaryt i waga tyle wyniosło.
              Gdyby nawet paczka wyniosła 11 zł, to i tak 10 jest za mało. Ludzie to myślą że używane rzeczy to będą nowe a poczta wysyła za darmo.
              • oteczka Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:10
                no proszę nie przesadzaj to ile ważyła bluzka i 20 par majtek 5kg ?
                • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:14
                  oteczka napisała:

> no proszę nie przesadzaj to ile ważyła bluzka i 20 par majtek 5kg ?
                  to nie ja wysyłałam, ale siostra zaplaciła 15 zł moze do tego karton kupiła na poczcie, ja nie wiem
                  • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:43
                    Priorytet spokojnie może kosztować 15 zł.
              • lafiorka2 Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 20:47
                to ile tych gaci wysłała,że wyszło z bluzą 15zł?!
                Ostatnio wysyłałam kurtkę zimową moją i zapłaciłam 12zł.A była gruuba.

Za kurtke po dziecku(na 3 latka) zapłaciłam 9,50...nie liczę oczywiście kopert,bo ja tego nigdy nie doliczam.
    • sylki Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 12:23
      siostra panią niech spuści na drzewo, zero dyskusji, a paczki niech nie odbiera, bo obowiązku nie ma.
      Negatywem niech się nie przejmuje
    • kawad Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 12:31
      Nie należy się wdawać z panią w żadne dyskusje, paczki nie przyjąć. No i nie płakać z tak błachego powodu wink
      • kawad Z "błahego" oczywiście 29.09.13, 12:32

• kawad Re: Z "błahego" oczywiście 29.09.13, 12:35
          Dzisiaj zdecydowanie mam zły dzień uncertain BłaCHy, błaCHy, błaCHy
          Wracając do tematu - tłumczenie tylko powiększy pieniactwo kupującej. Zlekceważyć i faktycznie dawać super dokładne opisy, no i nie wysyłać jeśli kupujący nie wpłacił wymaganej kwoty.
          • annajustyna Nie myl z blacha ;). 29.09.13, 16:19
            so.pwn.pl/lista.php?co=b%B3ahy
          • misterni Re: Z "błahego" oczywiście 29.09.13, 16:23
            Faktycznie się zakręciłaś big_grin
            Powód musi być niebłahy big_grin
    • zdzisnadzis Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 13:13
      Ile wynosiły te dwie przesyłki??? Bo jezeli po zsumowaniu kwota byla wysoka to nic dziwnego, ze pani ja o jedna pomniejszyła. Zarabianie za przesyłkach w allegro jest niezgodne z regulaminem. Druga sprawa, ze powinna sie skontaktowac z siostra pzred kupnem i ustalic co i jak.
      • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:46
        A Pani jasnowidz, że wie ile wyniesie przesyłka dwóch przedmiotów? Bo wystarczy, że odrobinę przekroczysz daną masę i masz dopłatę nawet 2-4 zł (w zależności czy ekonomiczny czy priorytet).
      • 3fanta Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:47
        do 1 kg mnozna listem poleconym priorytetowym wysłać za 9,30 i najwyżej doliczyć koszt koperty bąbelkowej
        • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:50
          3fanta napisała:

> do 1 kg mnozna listem poleconym priorytetowym wysłać za 9,30 i najwyżej doliczy
          > ć koszt koperty bąbelkowej

moze...ale paczka ważyła z tego co mówi siostra 2,5kg
          • julka-4 Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:08
            kotekmilus napisała:

> 3fanta napisała:
            >
            > > do 1 kg mnozna listem poleconym priorytetowym wysłać za 9,30 i najwyżej d
            > oliczy
            > > ć koszt koperty bąbelkowej
            >
            > moze...ale paczka ważyła z tego co mówi siostra 2,5kg
            Błagam Cię.Bluza i parę majtek 2,5 kgbig_grin
            • oteczka Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:15
              dziwne nie wie czy siostra kupiła karton czy jak wysłała ale wie że majtki ważyły 2,5 kg ,proponuję autorce wziąć w rękę byle jaka bluzkę i 20 par majtek i zważyć na wadze kuchennej ewentualnie wziąć w rękę kg cukru w drugą 20 par majtek,bluzkę i porównać .
              • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:16
                oteczka napisała:

> dziwne nie wie czy siostra kupiła karton czy jak wysłała ale wie że majtki waży
                > ły 2,5 kg ,proponuję autorce wziąć w rękę byle jaka bluzkę i 20 par majtek i z
                > ważyć na wadze kuchennej ewentualnie wziąć w rękę kg cukru w drugą 20 par majt
                > ek,bluzkę i porównać .
                to nie było 20 par majtek tlyko dużo więcej 20-pare, bluza lekka nie jest, z kapturem ciężka
                • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:29
                  Plus jeszcze opakowanie kartonu też waży.
                • julka-4 Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:42
                  Ostatnio wysyłałam paczkę w której było kilka bluzek,spodnie,spódniczki,gruby sweterek i zmieściłam się w paczce do 2 kg.W zeszłym tygodniu wysyłałam grubszą jesienną kurtkę(damską) i poszło poleconym do 1kg. Więc nie pisz że bluza i 20 parę majtek waży ponad 2,5 kg.
        • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 17:59
          Sądząc po opisie raczej w grę wchodziła paczka, która jest droższa od listu.
    • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:06
      pomijając koszt wysyłki, czy siostra musi to przyjąć? można olac?
      • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 18:29
        Nie musi, jest osobą prywatną, ma obowiązek przyjąć zwrot do 10 dni wyłącznie firma.
      • lafiorka2 Re: allegro-prosze o info 29.09.13, 20:52
        zwroty bez podawania przyczyny w ciągu 10dni musi tylko przyjąć sprzedawca/firma zarejestrowana i po zakupie w opcji "kup teraz".

Sprzedający prywatny i po aukcji nic nie musi.

I naprawdę beczy,bo ktoś chce jej gacie odesłać?
        • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 10:31
          Ludzie zamożni nie bawią się w wystawianie na aukcji używanych majtek, po prostu wyrzucają do śmietnika, dla ludzi zaś niezamożnych to często jedyne źródło dodatkowego dochodu wydawanego na bieżąco.
          Nie wiem skąd taki brak empatii dla ludzi uboższych.
          • oteczka Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 12:29
            A co ma do tego ? autorka mija się z prawdą albo zarabia aż tyle na przesyłce ,bo w mityczną siostrę nie wierzę ,właśnie wysłałam torebkę duża ,sweterek i spodenki dziecięce wszystko w kopercie ,list priorytet 7,30 koperta 2 zł = 9,30 i na pewno było to cięższe niż bluza i majtki nawet 25 par .
            • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:01
              oteczka napisała:

> A co ma do tego ? autorka mija się z prawdą albo zarabia aż tyle na przesyłce
              > ,bo w mityczną siostrę nie wierzę ,właśnie wysłałam torebkę duża ,sweterek
              > i spodenki dziecięce wszystko w kopercie ,list priorytet 7,30 koperta 2 zł = 9,
              > 30 i na pewno było to cięższe niż bluza i majtki nawet 25 par .

kochana, nie wiem jak była wysłana paczka, bo to siostra wysyłała. Myślisz że bluza wielka i cięzka wejdzie do koperty? ona kupiła pudełki na poczcie i tyle wyniosło, tak mi mówiła. No chyba ze mnei oszukała, ale ciekawe po co.
              • oteczka Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:05
                wysyłałam męską bluzę adidasa w kopercie 6,95 zł + ogromna koperta 2,50zł
                • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:08
                  oteczka napisała:

> wysyłałam męską bluzę adidasa w kopercie 6,95 zł + ogromna koperta 2,50zł

to dolicz jeszcze pudełko, paczka powyzej 2 kg gabaryt b, to Ci wyjdzie, ja nie liczyłam, ale pewnie tyle wyjdzie
                  • zdzisnadzis Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:18
                    Przestan wypisywac bzdury i zobacz jakie wymiary musi miec paczka, zeby miała gabaryt B big_grin Nie chcesz chyba napisac, ze bluze i majtki spakowała w tak duze pusło, chyba ze jest jakas ciezko kumata..
                    • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:27
                      zdzisnadzis napisał:

> Przestan wypisywac bzdury i zobacz jakie wymiary musi miec paczka, zeby miała g
                      > abaryt B big_grin Nie chcesz chyba napisac, ze bluze i majtki spakowała w tak duze pu
                      > sło, chyba ze jest jakas ciezko kumata..
                      ma na kwitku, gabaryt b, ja sie nie znam na tym. To nie wazne, 15 zł to nie przesadzona kwota, więc nie rozpaczajmy, bo watek nie jest o tym. Tylko o zwrocie towaru.
                      • oteczka Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:46
                        15 zł to cena masakra ,a możesz napisać jaka to bluza? poszukam takiej i zważę
                    • gazeta_mi_placi Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:31
                      Wielokrotnie zwykłe książki, które wysyłałam pechowo nie mieściły się w gabaryt A (czasem to chyba była kwestia milimetrów bo często Panie na poczcie przeciągały taką specjalną linijką) i musiałam płacić drożej.
                      Akurat wierzę, że przy odrobinie pecha list polecony z jakimś ciuchem może trafić na droższy gabaryt a tu ceny wyższe, nawet o dwa złote.
                      Teraz wysyłając (za wyjątkiem całkiem malutkich rzeczy) zawsze biorę pod uwagę droższy gabaryt, najwyżej jak się jednak zmieść w tańszym i klient się upomni to zwrócę różnicę w cenie i tyle.
              • zdzisnadzis Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:15
                To zanim siostra zabierze sie za kolejna sprzedaż, to niech poczyta regulamin allegro!! Koszt przesyłki to realny koszt wg cennika poczty polskiej,, kuriera itp pudełko, koperty kupuje sobie sama, nie moze tego doliczac, ewentualnie niech wkalkuluje to nastepnym razem w cene przedmiotu. Co nie zmiania faktu, ze bluza i ponad 20 par majtek raczej na 100% nie waza 2,5 kg nawet z kartonem, chyba, ze cegłe włożyła. Ostatnio nawet sprzedwałam ubytki perfum, spora ilosc butli w wiekszosci po 100 ml i nawet tyle mi nie wyszło a wysyłka była paczką ;] Paczki nie odbierac, ewentualnie poinformowac pania , ze ma prawo złozyc reklamacje.
          • lafiorka2 Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 13:07
            gazeta_mi_placi napisała:

> Nie wiem skąd taki brak empatii dla ludzi uboższych.
            >

nooo akurat ty gazeta sobie darujbig_grin
            Czasami masz"wejścia" no naprawdę big_grin
        • mama3chlopcow Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:18
          lafiorka2 napisała:

> I naprawdę beczy,bo ktoś chce jej gacie odesłać?

hehe big_grin
    • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:00

a skad ja mam wiedziec jakąs siostra bluze wysyłała. do cholery jasnej to nie wątek o tym a o zwrocie. Ja nie wnikam w wysyłkę, co ile kosztowało. Ale teraz patrzę na cennik poczty polskiej to przesyłka ponad 2 kg - 13 zł do tego pudełko, to 15zł rzeczywiście za mało siostra wzięła od tek kobiety.
      Pudełko kupiła na poczcie za darmo nie dostała. ale na kwitku mówila mi teraz przez telefon ze ma wpisany gabaryt B, moze sie pomyliła pani na poczcie.
      • zdzisnadzis Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:10
        KObieto, juz ci pisałam!!!! Pudełka, koperty kupujesz sobie sama albo wkalkuluje w cene przedmiotu, niech siostra przeczyta regulamin a teraz niech ma do siebie pretensje, tego nie dolicza sie do kosztów przesyłki i nie ma prawa egzekwowac tego od kupujacej bo moze dostac ostrzeżenie od allegro jak babka to zgłosi. A nastepnym razem niech sobie zwazy wczesniej rzeczy i czeka na dopłate a nie wysyła. Tak samo jak ci napisałam, ze niech paczki nie odbiera, bo nei ma obowiazku , paczka wroci do kupujacej i siostra moze ja poinformowac, ze pani przysługuje prawo do reklamacji, zwrot nie! czego jeszcze nie rozumiesz??
      • kaja5 Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:22
        kotekmilus napisała:

>
        >
        > a skad ja mam wiedziec jakąs siostra bluze wysyłała. do cholery jasnej to nie w
        > ątek o tym a o zwrocie. Ja nie wnikam w wysyłkę, co ile kosztowało. Ale teraz p
        > atrzę na cennik poczty polskiej to przesyłka ponad 2 kg - 13 zł do tego pudełk
        > o,

A nie mogła starych gaci w jakieś stare pudełko włożyć?taniej to już by było to w jakiś worek czy kopertę dużą bąbelkową spakować. Kto by pomyślał by stare gacie w nowe pudło pakować big_grin
        A tak w ogóle to zazwyczaj koszt przesyłki jest jeden kupując kilka przedmiotów, rzadko zdarzają się sytuacje gdy ktoś sobie kasuje więcej, ewentualnie dodaje się do kosztów 1 czy 2zł za kolejny przedmiot. No ale siostra na starych gaciach nie zarobiła to na przesyłce chciała big_grin a tu nie wyszło...
        • kotekmilus Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:28
          kaja5 napisała:

>
          > A nie mogła starych gaci w jakieś stare pudełko włożyć?taniej to już by było to
          > w jakiś worek czy kopertę dużą bąbelkową spakować. Kto by pomyślał by stare ga
          > cie w nowe pudło pakować big_grin
          > A tak w ogóle to zazwyczaj koszt przesyłki jest jeden kupując kilka przedmiotów
          > , rzadko zdarzają się sytuacje gdy ktoś sobie kasuje więcej, ewentualnie dodaje
          > się do kosztów 1 czy 2zł za kolejny przedmiot. No ale siostra na starych gacia
          > ch nie zarobiła to na przesyłce chciała big_grin a tu nie wyszło...

nie rozumiem....
          na starych gaciach? jakich starych? majtki nowe, po dziecku, mało uzywane a niektóre wogóle.
          sprzedając za mniej niz 1 zł za majtki firmowe to chyba tanio? na przesyłce nie zarobiła bo wydała więcej i tak. Nie czepiajcie sie wysyłki, bo wysyłała pierwszy raz, nie znała sie, ja na allegro nie sprzedaję tym bardziej nie znam sie na ich regulaminie.
          • zdzisnadzis Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 15:08
            Ty sie nie znasz , siostra powinna, bo za kazdym razem jak sie tam loguje akceptuje w ciemno ich regulamin.
    • mama3chlopcow Re: 30.09.13, 14:12
      kotekmilus napisała:
      > W związku z tym siostra płacze,

Co ty ciągle z tym 'płaczem"? U mnie w wątku też do mnie ciągle pisałaś, ze ja "płacze". Są większe problemy by "płakać" a nie jakieś tam majtki czy obecność nieproszonego 12 latka na urodzinach.

A tak w ogóle jak można sprzedawać używane majtki, a już kupować to w ogóle jakaś masakra....
      • gazeta_mi_placi Re: 30.09.13, 14:32
        Nie każdego stać na nowe rzeczy, apeluję o trochę szacunku lub zrozumienia dla osób uboższych.
        • malowanka06 i dlatego chodzą do Biedronki a nie do almy 30.09.13, 14:48
          i dlatego chodzą do Biedronki a nie do almy
          dlatego apeluję o trochę szacunku lub zrozumienia dla uboższych a nawet tęższych przy okazji
          • gazeta_mi_placi Re: i dlatego chodzą do Biedronki a nie do almy 30.09.13, 14:50
            Każdy chodzi tam gdzie uważa i ma obserwacje takie jak uważa.
        • mama3chlopcow Re: 30.09.13, 15:59
          gazeta_mi_placi napisała:

> Nie każdego stać na nowe rzeczy, apeluję o trochę szacunku lub zrozumienia dla
          > osób uboższych.

Nie widzę sensu kupować używanych majtek na allegro jeśli w takiej cenie można dostać nowe (w 3pakach czy 5pakach) np. na rynku, w biedronce czy innym tańszym sklepie. Przecież dodając koszt wysyłki to by wyszło tyle samo co nowe w powyższych sklepach. Różnica byłaby tylko w tym, ze tamte firmowe a te z biedronki już nie. No ale jeśli ktoś jest jak to napisałaś uboższy to nie powinien patrzeć na to czy coś jest firmowe czy nie.
          Sama też kupuje na allegro używane bluzy czy spodnie w bardzo dobrym stanie i dobrej firmy. Majtek bym dziecku nie kupiła (nawet firmowych big_grin ), szczególnie jak by było zaznaczone "używane". Wolałabym kupić nowe, "niefirmowe" w podobnej cenie.
    • 3fanta Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 14:49
      płacze bo się boi bidula neutrala czy wręcz negatywa dostać.a co do rzeczy po małych dzieciach to tak jak wczesniej pisałam:list polecony priorytetowy lub ekonomiczny i do koperty bąbelkowej spoko wlezie zarówno bluza jak i 25 par gaci.
      • kasia080178 Re: allegro-prosze o info 30.09.13, 17:06
        wysylalam dzis grubą zimową kurtkę męską paczką pocztową ekonomiczną i 9,50 zaplacilam . nie mozliwe ze za 20 par majtek i bluze zaplacila 15 zł za paczkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka