ekaczmarczyk 03.10.13, 16:13 Mam pytanie. Czy ktoras z Was byla z dzieckiem na turnusie w Rusinowicach? Jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gojdap Re: Rusinowice. 03.10.13, 16:34 Byłam dawno, dawno temu. Nie wiem, jak jest teraz, ale wtedy nie wszystkie pokoje miały łazienkę, a ta wspólna na korytarzu była nieciekawa. Ogólnie mi się bardzo podobało, zabawy dla dzieci i rodziców, cały dzień zajęty, były też dyskoteki, olimpiady, konkursy, oczywiście rehabilitacja. Nie było czasu na nudę. Na minus pory posiłków. Kolacja, o ile pamiętam, o 17.00, bardzo licha. Ratowaliśmy się zamawianą pizzą. Ale być może teraz jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Rusinowice. 03.10.13, 16:49 Teraz podobno lazienka w kazdym pokoju. Reszta sie zgadza z tego co wiem. I ta kolacja o 17 a pamietasz czy daleko bylo do sklepu? Pamietam jak bylismy w Czarnym Lesie na turnusie. Za...pie , do sklepu kawalek drogi nie bylo szans zeby do 18 tam sie dostac. Wyslalam sobie wczesniej paczke z sokami, kawa , slodyczami , chemia i mialam z glowy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gojdap Re: Rusinowice. 03.10.13, 17:06 Byłam tam, właśnie policzyłam, osiem lat temu... Do sklepu chyba był kawałek, nas ratowały odwiedziny przyjaciół, bo jesteśmy ze Śląska, wiec podjechanie z prowiantem nie było problemem. Pamiętam, ze braliśmy chleb z kolacji do pokoju, żeby koło 20.00 jeszcze coś zjeść. Ale bardzo miło wspominam zajęcia plastyczne, na basenie, no i właśnie różne wieczorne atrakcje. Czułam się jak na dobrej kolonii, a jedzenie da się przeboleć Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Rusinowice. 03.10.13, 17:24 My jestesmy z Sosnowca, to tragedii nie ma tez Odpowiedz Link Zgłoś
gojdap Re: Rusinowice. 03.10.13, 17:32 to w razie czego ktoś was poratuje prowiantem Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Rusinowice. 03.10.13, 19:33 Właśnie wróciłam z 15 turnusu Generalnie jest ok. Pokoje są z łazienkami - zarówno w głównym budynku jak i w domu opiekuna. jedzenie - szału nie ma ale się poprawiło - a do sklepów jest spacerkiem 10 minut drogi, plus sklepik w samym ośrodku. Terapia zajęciowa, rehabilitacja (min. 5 zabiegów dziennie), sala doświadczania świata, grota solna, hipoterapia, psycholog, pedagog, logopeda - wszystko w jednym miejscu. Generalnie pierwsze dwa tygodnie mijają nie wiadomo kiedy - trzeci już trudniejszy. Jest pralka automatyczna - jedna w głównym budynku, jedna w hotelu, mikrofala, kuchenka elektryczna i lodówka na każdym odcinku. dzieciaki podzielone sa na grupy wiekowe więc terapia zajęciowa tez dostosowana w miare do ich mozliwości. Teatrzyki, koncerty, pokazy sprzętu rehabilitacyjnego i wykłady dla rodziców - to chyba juz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Rusinowice. 03.10.13, 20:18 No to mam swiezsze info planuje zlozyc wniosek w przyszlym tygodniu. Najgorsze dla mnie to, to ze w domu zostanie 3 letnia cora Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Rusinowice. 03.10.13, 20:50 Córę możesz zabrać ze sobą - wystarczy, że dla niej będziesz miała wniosek od ortopedy np na koślawość kolan bądź płaskostopie. Na wniosku możesz napisać, który termin turnusu ewentualnie cie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Rusinowice. 04.10.13, 09:46 jesli ma skierowanie to nic - po prostu jedziesz jako opiekun 2 dzieci. młodsza też będzie miała wtedy zabiegi - np basen, masaż. Twój koszt się nie zmienia. Gdybyś jechała w 3 to wtedy możesz dostać 3osobowy pokój w domu opiekuna (hotelu). Mnie z dwójką wygodniej było jednak mieć pokój w ośrodku bo nie trzeba było latać z gratami i jak młodszy np spał to nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Rusinowice. 12.11.13, 20:11 Dzis zadzwonila mi pani z Rusinowic. Mam sie szykowac na turnus 2 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Rusinowice. 12.11.13, 21:21 Czyli jeden z piękniejszych Gratuluję. My najprawdopodobniej w lutym . Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Rusinowice. 12.11.13, 22:35 Ja tez sie ciesze smutno mi troszke bo Mikolaj w przedszkolu go ominie , ale pewnie bedzie podobna " impreza" tam no i moje urodziny 12 go grudnia...pierwszy raz z dala od domu ale to tez sie da przezyc, bo urodzin nie obchodze. Impreze planuje za 3 lata jak skoncze 40 . I podjelismy decyzje ze jade sama z synem. Czyli córa zostanie z tatusiem... I to dla mnie dopiero bedzie egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka159 Re: Rusinowice. 11.01.14, 01:52 Witam pani ago,przeczytalam pani posta ze do rusinowic mozna 2 ojke dzieci wziasc ze soba?kurcze ja mam taki problem ze na marca mam juz termin z 4 letnia corka prawie a zostawie w domu 16 miesieczna.tez ma slabe napiecie miesniowe i jest cwiczona ale tam przyjmuja od 3 lat dopieri umre tesknoty za nia. Odpowiedz Link Zgłoś