Dodaj do ulubionych

H&M,która ubiera dziecko?

06.10.13, 20:14
...czy uważacie, że to "szmaty" i nie ubieracie??Ja ubieram młodą i lubię ten sklep i nie uważam, aby "szmata" robiła się ze sweterków czy koszul,itp.
Tak propo wątku o modzie w przedszkolu i wypowiedzi 18-lipcowa (czepialska jestem,hehe) wink
Obserwuj wątek
    • majka003 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:15
      Przepraszam, 18lipcowa3
    • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:17
      Mam wrazenie ze lepsze niz reserved kids :p
      • euphoria77 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 12:16
        I tu się nie mogę zgodzić. Kupiłam teraz podczas weekendu mojemu sdzieściolatkowi w Reserved prześliczny kolorowy komplet na narty. Spora dosyć nieregularna kolorowa kratka. Oprócz tego fasonu były jeszcze co najmniej trzy rodzaje godne uwagi. Przed zakupem sprawdziłam ofertę na tym samym piętrze galerii H&M i nie było generalnie w czym wybierać. Ceny kurtek jeszcze wyższe niż w Reserved, a kolorystyka i stylistyka żadna. Owszem nie są to tanie zakupy, bo za kurtkę plus spodnie narciarskie r.134 dałam 279PLN, ale mam nadzieję, że zestaw będzie wykorzystany przez dwa sezony, a może jeszcze przez młodsze dziecko.
        • run_away83 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 13:03
          W ubiegły piątek prawie kupiłam synowi tę kurtkę narciarską z Reserved, bardzo nam się podobała... ale do zakupu nie doszło, bo z dwóch egzemplarzy przy mierzeniu odpadły napy! Nawet ich nie rozpinaliśmy ani nie zapinaliśmy, z jednej kurtki napa pod szyją odpadła w momencie ściągania z wieszaka, z drugiej dla odmiany odpadła ostatnia napa na samym dole jak syn usiłował zapiąć suwak... To była moja ostatnia wizyta w reserved.

Ale w h&m też kurtki nie znaleźliśmyto fakt. Skończyło się na wizycie w sklepie sportowym i wydaniu nieco wyższej kwoty niż miałam ochotę... ale przynajmniej mam nadzieję że kurtki szlag nie trafi po tygodniu.
    • klubgogo Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:18
      Czasami kupuję, ale ja mam dobre wyczucie jakości tkaniny i kupuję tylko to, co nie spierze się po 3 praniach. Podoba mi się u nich wzornictwo dla dzieci, te wszystkie liski, sowy, są genialne.
      • majka003 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:20
        Ja też lubię spodenki kupować T-shirty.Nie rozciągają się i aplikacje się nie spierają.
    • agni71 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:24
      W rozmiarówce do 128 jest duzo świetnych rzeczy, dla starszych (dziewczynek) troche slabiej, ale np. niektóre spodnie, podkoszulki bieliźniane, majtki, biustonosze dla nastolatki są dobrej jakości. Owszem, kupuję tam dla moich dzieci, juz w sklepie mozna często wyczuć co jest dobrej jakości. Mogliby popracowac nad wzornictwem t-shirtow i bluzek dla starszych dziewczynek, bo w tych kategoriach nieraz nie ma czego wybrać.
      • guderianka Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:27
        próbowałam-i nie dałam rady
        po pierwsze- rozmiarówka -ubrania na drobne i szczupłe dzieci
        po drugie-jakość-naprawdę ciężko znaleźć coś z dobrej tkaniny
        po trzecie-cena nieadekwatna do jakości
        • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:32
          Zgadzam sie ze na jakies male dzieci smile nie wiem te firmy tak specjalnie zanizaja ta rozmiarowke wiekowa zeby bylo za male/na styk?
        • agaja5b Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:41
          guderianka napisała:

> próbowałam-i nie dałam rady
          > po pierwsze- rozmiarówka -ubrania na drobne i szczupłe dzieci
          Mam podobne obserwacje, na wcale nie otyłą ani grubą starszą córkę zawsze musiałam brać o rozmiar lub dwa wieksze, niz wskazywał wiek i wzrost, a na młodszą , na 3 centylu wzrostu i wagi, wszystko z danej rozmiarówki pasowało jak ulał.
          > cena nieadekwatna do jakości
          Tez się zastanawiam kto te szmaty na tyle wycenił??
          Ogólnie coś czasem kupuję, jakies bawełniane sukienki, legginsy, bluzy, rajstopki, czasem kurtke lub czapkę ale bez szału i bardziej na lato niz na zimę.
      • marcela16 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 12:00
        agni71 napisała:

> W rozmiarówce do 128 jest duzo świetnych rzeczy, dla starszych (dziewczynek) tr
        > oche slabiej, ale np. niektóre spodnie, podkoszulki bieliźniane, majtki, biusto
        > nosze dla nastolatki są dobrej jakości. Owszem, kupuję tam dla moich dzieci, ju
        > z w sklepie mozna często wyczuć co jest dobrej jakości. Mogliby popracowac nad
        > wzornictwem t-shirtow i bluzek dla starszych dziewczynek, bo w tych kategoriac
        > h nieraz nie ma czego wybrać.
        >
        biustonosze z plastku, jak to można nosic?
        • lillaj Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 12:29
          Zgadzam się z an.16 - bardzo trafne porównanie z Ikeą. W zasadzie ubrania mojej córki to w 80% h&m. Przyzwoita jakość, fajne wzornictwo za niewygórowaną cenę. Basic czyli topy, jednokolorowe t-shirty z długim rękawem i legginsy głównie mamy z h&m. Wójcik, smyk, coccodrillo - porażka jeśli chodzi o wzory i fasony. Lubię zarę, ale korzystam raczej z wyprzedaży - sukienki dla pięciolatki za 120 zł to jednak przesada. Kupuję też w naszych polskich firmach, ale także z umiarem, bo ceny są niestety często kosmiczne.
          • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 14:00
            No... Zezulla jest fajna ale kurcze za 120 zeta spodni dwulatkowi kupiwac nie bede - chocby byly nie wiem jak piekne uncertain
            • lillaj Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 14:18
              ichi51e napisała:

> No... Zezulla jest fajna ale kurcze za 120 zeta spodni dwulatkowi kupiwac nie b
              > ede - chocby byly nie wiem jak piekne uncertain

Dlatego odkurzyłam maszynę do szycia, chodzę na kurs, będę szyć sama. Tym bardziej, że pięknych materiałów jest mnóstwo, a spodnie takie jak u Zezuzulli to prosta sprawa.
        • agni71 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 15:09
          O czym ty piszesz? Bo ja o bawelnianych biustonoszach dla dziewczynek:

www.hm.com/pl/product/00141?article=00141-A
    • mid.week Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:29
      Bardzo dużo ubranek miałysmy z H&M. Zdawały egzamin i bardzo mi się podobały - inaczej bym nie kupowała wink Niestety modele dla starszych dzieci są już znacznie mniej urokliwe. Takie jakieś...
    • mayaalex Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:31
      Szmaty - nie. Ale z jakoscia jest rzeczywiscie roznie a ceny czesto tez nie powalaja. Choc czasem przeceny maja bardzo duze. Ja tam wole juz wydac wiecej i kupic cos, czego jakosci jestem pewna (np petit bateau) ale spoko, dziecko ubrane w h&m moze wygladac super.
      Ale wlasciwie to chyba zara kids ma lepsza jakosc a ceny takie same albo nawet nizsze? Te rzeczy z dzieciecej zary dosc dobrze wygladaja po praniu, mam wrazenie, ze lepiej niz "dorosla" kolekcja...
      • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:33
        Petit bateau dobra klasyke ma - np chyba jako jedyni robia body-golfy na jesien/zime...
        • mayaalex Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:55
          No wlasnie, cala bielizna, pizamy, spiochy, te wszystkie bodziaki ale tez skarpetki/rajstopy, czapki sa super. Plus sweterki i te ich wszystkie pasiaki, ktore uwielbiam. Ale np kurtki juz mi sie nie podobaja sad
    • mynia_pynia Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:33
      Mam kilka ciuchów dla syna ale raczej te wierzchnie (blizy, swetry, kurtka, czapki), chociaż rampersy do spania były nie do zdarcia.
      Natomiast do szału doprowadza mnie rozmiarówka H&M, mój syn który ma obecnie 88 -90 cm wzrostu chodzi w ciuchach z rozmiarem 80.
      Też nie potwierdzam, że na szczupłe dzieci, bo syn jest szczupły i spodni tam raczej nie kupuję bo lecą mu w pasie. Kappahl na wąskie ciuchy i synowi pasują.
    • 18lipcowa3 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:34
      Alez kochana, ja tez ubieram tam dzieci i siebie. TYlko uważam że jakość mają fatalną i ubrania to szmaty.
      Zaprotestowałam bo mam wrazenie że uważana jest za jakąś wysoką pólke jakościową.
      • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:38
        Przeca bylo "minimum h&m" co mialam napisac? Minimum wojcik?
        • ichi51e Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:39
          Osobiscie gardze wojcikiem btw. Stylistyka mi totalnie nie odpowiada.
          • 18lipcowa3 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:52
            ichi51e napisała:

> Osobiscie gardze wojcikiem btw. Stylistyka mi totalnie nie odpowiada.

ja tak samo
            ubiera sie dzieci na ''małe dziadki'' czy tam jakies inne stare malutkie
            a te ceny,,pfffffff
        • guderianka Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 10:18
          Lipcowa-no przecież to nie jest niska półka-cenowo. Za byle badziew życzą sobie minimun 49/59zł (leginsy), za porozciągany sweter 69/79zl- to według Ciebie jest mało za leginsy ? Bo dla mnie niska półka cenowa to leginsy za 10zł (bawełna, in extenso-auchan)
    • asia_i_p Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:40
      Szmaty nie, choć rzeczywiście bluzeczki bawełniane dość łatwo "puszczają oczka", a pasiaste namiętnie przekręcają się na szwach, więc chyba te paski trochę na siłę są pasowane. Ale przynajmniej co do spodni jestem skazana na nich i na allegro, ewentualnie polskie firmy, bo mojemu dziecko rosną głównie nogi i w tej chwili na przykład z Tesco pasują na nią w talii spodnie na jakieś 116-122, a na długość te na 134 w porywach do 140.
    • edelstein Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:47

Tak,uwazam,ze to szmaty,w wiekszosci bardzo kiepska jakosc za wysoka cene.Rzadko mozna trafic cos fajnego.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • majka003 Smyk też fajny 06.10.13, 20:50
        ...ale bardziej kupuję kurtki. W zeszłym roku z przeceny za 40 zł kupiłam super kurtkę ocieplaną, w sam raz na tą pogodę i nawet w tym roku jej pasujewink
        • emila.dudek Re: Smyk też fajny 07.10.13, 06:15
          Ja tez kocham przeceny w smyku, zimowe kurtki można kupić wtedy za grosze.
      • guderianka Re: edel 07.10.13, 10:19
        a to mnie zadziwiłaś teraz
        w DE też takie szmaty ?
        zauważyłam że ciuchy HM ale np. z UK, DE- są znacznie lepszej jakości niż te w PL
        chyba że i DE zaczęło już szmatki sprowadzać
        • lafiorka2 Re: edel 07.10.13, 10:59
          guderianka napisała:

> a to mnie zadziwiłaś teraz
          > w DE też takie szmaty ?
          > zauważyłam że ciuchy HM ale np. z UK, DE- są znacznie lepszej jakości niż te w
          > PL
          > chyba że i DE zaczęło już szmatki sprowadzać

Właśnie w DE to sa dopiero sZmaty....
    • ste3fa Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 20:53
      dla dziecka sporo rzeczy kupiłam w H&M, jestem z nich zadowolona, mamy z mężem też parę sztuk dorosłej odzieży i tu już zdecydowanie moje zadowolenie spada. Córa ma stamtąd sukienki letnie, legginsy, koszulki z długim i krótkim rękawem, czasem wpadnie coś z "drugiej ręki". Cena moim zdaniem adekwatna do jakości.
      Z innych sieciówek uwielbiam Kappahl - rzeczy bardzo dobrej jakości, cena nie najniższa ale nie zabija, oryginalne wzornictwo, dodatkowo dość często mają różne akcje promocyjne. Z kolei zawiodłam się na Zarze - zarówno na ubraniach dziecięcych jak i dla dorosłych. Cena wysoka a jakość słaba. Fajny jest też Reserved Kids - niezła jakość, ciekawe wzory, tylko rozmiary jakieś dziwne - długie a wąskie. Ale udaje się i tam coś wynaleźć interesującego.
      • agni71 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 22:27
        > Z innych sieciówek uwielbiam Kappahl - rzeczy bardzo dobrej jakości, cena nie n
        > ajniższa ale nie zabija,

Mnie ceny w Kappahl ostatnio własnie zabijają. Dzisiaj szukałam T-shirtów z długim dla 11-latki. T-shirt w kappahl (jeden z niewielu w miare ładnych) kosztuje, bagatela 69,90:

https://www.kappahl.se/media/533406_F_02.png

Z krótkim sa po 59,90. Ładniejsze w Zarze kupiłam za 45.90, co wydawało mi się drogo, ale w porównaniu...

Bluza z cienkiego, uwaga! poliestru (jak T-shirt na grubośc, tak naprawdę) - 79,90!

https://www.kappahl.se/media/501809_F_02.png Poszaleli w tym sezonie z cenami. Do tego wzornictwo dla starszych dziewczynek w większości straszy chyba jeszcze bardziej niż H&M... Ja sie przerzucam na Zarę - sklep, ktory kiedys miał jeden z droższych działów dziecięcych ostatnio zrobił się, w porównaniu, całkiem przystępny....

oryginalne wzornictwo, dodatkowo dość często mają różn
        > e akcje promocyjne.

Taaak, dzisiaj było -25% na wszystko i wyszłam ze sklepu z pustymi rękami, bo nawet po przecenie ceny były dla mnie nie do przyjęcia. jedyne co kupuję tam wiernie to okrycia wierzchnie dla dzieci, ale w tym roku kompletnie sie nie wysilili z kurtkami narciarskimi w wiekszej rozmiarówce (dla dziewczynek tylko czarna albo biała), więc chyba sobie tez daruję.
        • ste3fa Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:10
          promocje jak to promocje - trzeba dobrze patrzeć żeby wypatrzeć te najbardziej atrakcyjnesmile Ostatnio kupiłam dziecku dzinsy w Kappahlu - cena nominalna 69,90zł, ogólna obniżka na wszystkie dzinsy - chyba 20%, plus bonus za kartę lojalnościową - w sumie zapłaciłam jakieś niecałe 50zł. W spodniach dziecko mi pochodzi bo wiem, że trwałe, więc uważam, że to dobrze wydane 50zł.
          Zara rozczarowuje mnie jakością ubrań, a ceny ma też nie najniższe.
          Ale chyba nie będziemy dyskutować nad wyższością tej czy innej sieciówki.smile Badziew można trafić wszędzie, podobnie jak porządne rzeczy.
          • agni71 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:56
            ste3fa napisała:

> promocje jak to promocje - trzeba dobrze patrzeć żeby wypatrzeć te najbardziej
            > atrakcyjnesmile Ostatnio kupiłam dziecku dzinsy w Kappahlu - cena nominalna 69,90
            > zł, ogólna obniżka na wszystkie dzinsy - chyba 20%, plus bonus za kartę lojalno
            > ściową - w sumie zapłaciłam jakieś niecałe 50zł.

generalnie to znizki w Kappahl sie nie łączą, tylko od czasu do czasu jest dodatkowy rabat na juz przecenione dla posiadaczy karty, więc akurat trafić na taka promocje i do tego ciuch, którego sie potrzebuje, to niezbyt często sie zdarza. Zazwyczaj jest -20% na karte i w poprzednich latach ceny z tym rabatem wychodziły w miare OK, w tym roku kappahl, jak napisałam, szokuje mnie cenami. Jeansy dla starszych dziewczynek kosztują w regularnej cenie raczej 99,90 niż 69,90.
            www.kappahl.pl/category/estore/articles/dzieci/kategorie/dziewczynki_128170/lab_jeans/
            Najbardziej nieadekwatnie drogie sa T-shirty, przy czym i tak trudno wybrac cos ładnego i z przyzwoitej tkaniny (piszę od DZ od 134 wzwyż).
            Jeśli chodzi o Zarę, to ceny maja coraz bardziej konkurencyjne, jakośc różna, ale T-shirty z długim po 45,90 sa dobrej jakości, te tańsze rzeczywiście sa gorsze. Ubrania z Zary nosi po sobie przeważnie przynajmniej dwójka moich dzieci, wiele jest dobrych i na trzecie, więc nie jest źle, tylko nie mozna kupować tych najtańszych linii, jesli chce się większej trwalości.

> Ale chyba nie będziemy dyskutować nad wyższością tej czy innej sieciówki.smile

czemu nie, temat równie dobry jak kazdy inny smile
        • euphoria77 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 12:23
          Przejdź się do Reserved, opisałam powyżej. Nie miałam wielkich oczekiwań poszukuja kurtek zimowych, ale ta nowa kolekcja przeszła moje najśmielsze oczekiwaniasmile
    • mary_lu Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 21:40
      U nas minimum połowa rzeczy syna to H&M, zdarzały się sezony, że 100%.

Uważam, że jakość bardzo przyzwoita, żadna inna firma nie produkuje rzeczy, które tak dobrze znoszą pranie i suszenie w suszarce bębnowej. Na setki rzeczy, które tam kupiłam, raptem kilka było wpadką jakościową, reklamowałam je i szybko dostałam zwrot pieniędzy.

Mamy tam ulubione skarpety, majtki z obrazkami niezchodzącymi w suszeniu, podkoszulki które do końca są wąskie i długie, niezniszczalne spodnie dresowe, spodnie eleganckie i dżinsy o wygodnych krojach i gumkach do zwężania w pasie, fajne tiszerty i bluzy, dobre bawełniane swetry, modne koszule bez obciachowych aplikacji. Koszulka, która skręciła się na szwach w praniu, zdarzyła się raz. A np. w Reserved czy Zarze jest to typowe.

Powyżej Zary i Nexta nic dziecku nie kupuję, ale przerobiłam już chyba wszystkie popularne sieciówki, jakością i bezpretensjonalnym wzornictwem u mnie wygrywa Next i H&M. H&M tańsze i dla mnie łatwiej dostępne, więc mój wybór jest prosty.
    • kkalipso Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 21:59
      Akurat ja nie uważam , że to szmaty (oddaję prawie jak nowe po wielu praniach)całkiem fajne ubranka w przystępnej cenie .
      • bei Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 22:35
        Na wyprzedazach, wowczas te rzeczy mają realniejsze ceny.
    • claudel6 Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 22:41
      kupując rzeczy dla dziecka nigdy nie kieruję się jakąś megajakoscią i trwałością tylko designem. nie interesuje mnie jak jakaś bluzka będzie wyglądac po 30 praniach, bo tylu prań w moim domu nie dozyje. po roku i tak jest wszystko do wymianki.
      kolekcja dziecięca - przynjamniej ta ostatnia - H&M mi sie podoba, bo ma ciekawe wzornictwo, nie jest przesłodzone i infantylne, jak w wielu firmach dla dzieci. nie jest też dla starych malutkich jak we wspmnianym Wójciku (który ma chore ceny, nie jestem w jego targecie).
      • mary_lu Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 22:51
        Ale niektóre sieciówki mają rzeczy, które nie są w stanie przetrwać ani jednego suszenia. W H&M praktycznie to się nie zdarza. Cokolwiek by nie stało na metce, jeśli ich rzecz jest głównie z bawełny, to wiem, że mogę prać na programie intensywnym, w 60 stopniach i jeszcze włączyć szybki program w suszarce.
        • czar_bajry Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 23:01
          ja ubieram ...a co?
    • pinkdot Re: H&M,która ubiera dziecko? 06.10.13, 23:22
      Sobie raczej tam nie zrobie zakupow, dla mlodego jednak cala garderobe kupuje na dany sezon w hm - po prostu nie chce mi sie biegac po wielu sklepach, wygodniej mi wszystko w jednym miejscu kupic, a kolekcje dla chlopcow przewaznie mi sie w tym sklepie podobaja.
    • goodnightmoon Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 00:02
      Moj syn ma kilka rzeczy z H&M i nie mam zastrzezen co do jakosci.
    • attiya Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 06:40
      tak, dokładnie, są to szmaty i to nad wyraz drogie
      czasem jak coś pilnie szukam, to w desperacji tam zaglądam i każda taka wizyta jeszcze mnie tylko w tym utwierdza
    • lilly_about Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 07:49
      Zdarza się, że cos tam kupię. Jakosć mocno średnia, zwłaszcza jeśli chodzi o koszulki czy bluzeczki.
    • thorgalla Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 08:52
      Kupuję i to sporo.
      Bo łatwy dostęp do sklepu online (rozmiarówkę już znam).
      Jakość w porządku ale kupuje ubrania na jeden sezon bo dziecię wyrasta więc nie jest aż taka ważna.Do tego tanie.
      Dla siebie też kupuję i noszę po kilka lat więc to chyba jakiś mit z tą nędzną jakością.Może na Polskę idą rzeczy gorszej jakości (jak np. proszki do prania).
      • edelstein Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:19

Nie mieszkam w Polsce,widze roznice miedzy koszulka z H&M a koszulka TH czy chocby Mexxa.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • saszanasza Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 08:52
      ja czasami ubieram, choć ostatnio wolę zarę. wójcik moim zdaniem jest przestylizowany, choć można znaleźć ciekawe ubrania, byle nie wszystkie założone na raz, raczej łączone z czymś mniej "krzykliwym". bywa że kupuję ubrania firm zupełnie nieznanych ze względu na wzornictwo.

co do jakości, uważam że sieciówki mają jakość dostosowaną do ceny i ta wcale nie jest najgorsza, choć zdarzają się wyjątki.

o ile preferuję ubrania lepsze jakościowo, tak u innych bardziej drażni dobór tych ubrań a właściwie zupełny brak gustu. dziecko ubrane w markowe ciuchy które razem tworzą mieszankę zupełnie niestrawną.
    • joanna772 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 08:53
      Ja kupuję tam jeansy slimy, bo moja czterolatka jest bardzo szczupła i w tym fasonie wygląda najlepiej, w innych sklepach nawet jeżeli nogawki są szczupłe, to spodnie rozszerzają się w biodrach i pupie, co wygląda słabo. Kupowałam też i obecnie kupuję ciuszki niemowlęce, moim zdaniem wcale nie są złej jakości, wręcz przeciwnie, za tę cenę mają jakość bardzo w porządku. Bo ceny w H&M nie są moim zdaniem jakoś specjalnie wygórowane, właśnie jestem na etapie poszukiwania kombinezonu zimowego dla noworodka i ceny np w Mothercare czy GAP są powalające, w H&M porządny kombinezon był o 1/3 tańszy. Nie znoszę Smyka, ta ich stylistyka jest fatalna, dla niemowlaka jeszcze uda się czasem coś wyhaczyć w miarę, ale dla starszych dzieci (piszę o dziewczęcych ubrankach) tragedia - jak na bazarze. Podobnie Wójcik, buty Bartek - róże, dżety i cekiny, porażka.
    • anatt Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:03
      Dla dzieci kupuje tam czasem spodnie, bluzy dresowe. T-shirty, choć ładne wizualnie, zazwyczaj są słabej jakości - to już wolę kupić je w pepco za śmieszne pieniądze wink Dla siebie kupuję głównie rzeczy z linii Basic - topy, koszulki -są ok. Pozostałe - coraz mniej mi odpowiadają stylistyką.
    • kura17 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:27
      moim bardzo chudym i wysokim chlopakom kupuje tam czesto spodnie (i tak musze te gumki w pasie sciagac na maksa wink ). teraz maja swietne kolory spodni! mlodszy zazyczyl sobie musztardowe jeansy i pomaranczowe sztruksy smile. podobaja mi sie tez obecne koszule na chlopcow, jeszcze nie wiem, jak z jakoscia. no i czasem kupuje jakis ciuszki/gadzety z ulubiencami dzieci - angry birds czy inne wariactwa. staram sie kupowac na przecenach, bo normalne ceny sa dosc wysokie (jak dla mnie).
    • run_away83 Re: H&M,która ubiera dziecko? 07.10.13, 09:43
      Ich kolekcja podstawowa to zwykle rzeczy świetnej jakości - gładkie rozpinane body, niemowlęce trykotowe i welurowe spodenki z miękkim ściągaczem zamiast fumy w pasie, dresowe spodnie, polary, gładkie rozpinane bluzy, chłopięce podkoszulki, bokserki, kalesony, skarpetki, damska bielizna z serii divided, zwłaszcza długoe podkoszulki na regulowanych ramiączkach i majtki - to wszystko rzeczy które mogę kupować w ciemno. I jeszcze najtańsze chłopięce dżinsy - takie na gumce, ze ściągaczami, wzmocnione na kolanach - jedyne spodnie, których podarcie na strzępy zajmuje mojemu najstarszemu synowi kilka miesięcy (spodnie ze smyka wykończył kiedyś po 3 użyciach, noszone raz- dwa rzy w tygodniu spodnie są często do wywalenia po miesiącu).

Mam wiele wztuk odzieży kupionej w h&m kilka lat temu, intensywnie użytkowanej i często pranej, która mimo to nie chce się zmechacić, rozciągnąć ani sprać. Kolorowe bodziaki kupione siedem lat temu dla najstarszego syna nosił potem średni a teraz uzupełniły wyprawkę najmłodszego - wyglądają jak nowe. Tak samo moje podkoszulki - niektóre mają po 5-6 lat, bez śladu zmechaceń, kolor ten sam, fasonu też nie zmieniły choć obchodzę się z nimi dość brutalnie (ze względu na duży, rozciągliwy dekolt używam jako bluzek do karmienia). Mam też welurową rozpinaną bluzę używaną niemal non-stop od trzech lat (dobrałam kolorystycznie do przejsciowej kurtki, bo oryginalne dopinki mi się nie podobały i używam jako dofatkowego ocieplenia całą jesień, zimę i wiosnę) - i ni huhu nie chce się rozleźć, ciągle wygląda jak świeżo zdjęta z wieszaka w sklepie.

Ale nie ufam koszulkom i innym ciuszkom z nadrukami zh&m - często szlag je trafia po kilku praniach. Nie podoba mi się też wzornictwo dziecięcych t-shirtów, zwłaszcza tych z długim rękawem - tych szukam w kappahhl (uwielbiam serię kaxs, zwłaszcza bluzki z guziczkami i polary)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka