czar_bajry 07.10.13, 17:14 Tak mi smutno z tego powodu, była moją ulubioną pisarką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzoaann Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:15 O rany....brak mi slow... Odpowiedz Link Zgłoś
leokadiaxx Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:39 Ale jak to brak słow ponad 80 lat to jest dobry wiek. Ile myslicie zyja dzis srednio ludzie że ta smierc to taki szok dla was ? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:28 Szok gdyż Chmielewska była dla mnie nieśmiertelna. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 20:10 dokładnie tak. Była odkąd pamiętam i jakoś zawsze mi się wydawało że będzie cały czas. Zwłaszcza, że w księgarni wpadła mi w oko jej ostatnia książka Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 08.10.13, 01:12 Mogła jeszcze pożyć 80 lat to jeszcze nie tak wcale sporo.Fajki jarała jak smok,kolekcjonowała popielniczki,lipcowa patologią by ją nazwała haha.Zbierała też bursztyny własnoręcznie je szlifowała,kochała hazard i pisała cudowne książki.Była wielka i nadal będzie jej praca zostanie po niej,a my będziemy ją nadal czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
sea.sea Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 08.10.13, 08:47 Dokładnie, jak Irena Kwiatkowska i Wiesław Michnikowski (oby żył wiecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 08.10.13, 08:32 Cała ematka... Szpilę wbija i kwestionuje cudze uczucia, bo przecież jak ktoś ma 80 lat, to jego śmierć nie może dotknąć i nie może być szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 08.10.13, 14:07 semihora napisała: > Cała ematka... Szpilę wbija i kwestionuje cudze uczucia, bo przecież jak ktoś m > a 80 lat, to jego śmierć nie może dotknąć i nie może być szokiem. > Może raczej przywraca właściwe proporcje;P Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:21 "Cale zdanie nieboszczyka"jej zdania,jej ksiazki pozostana kultowe. Ostatnimi laty jakby jej weny zabraklo,ale tak czy siak jest dla mnie nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
maanki Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:28 Z forum Wszystko Chmielewskie wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Joanna-Chmielewska-nie-zyje,wid,16051871,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:26 Hę?! Nigdzie w mediach nie widzę takiego info, moze jakiś link...? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:29 m.onet.pl/wiadomosci/kraj,4ydp8 Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:31 najlepsi odchodza a zostaja miernoty.. echh........ scheiße. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:33 Miala lat 81,mysle,ze to godny wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:30 Faktycznie, właśnie w Trójce powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:39 stefanolix.files.wordpress.com/2012/02/kerze_truemmer_g.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:35 Od dziecka czytałam jej ksiazki, niektóre po wiel razy, czekałam na nowe. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:39 To zupełnie tak jak ja, praktycznie każdą z jej książek czytałam kilka razy i zawsze z utęsknieniem czekałam na nową. Na Lesiu nauczyłam się czytać książki a raczej zapałałam miłością do książek Odpowiedz Link Zgłoś
theo.sia Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 21:28 Ja tak samo ... moze to glupio zabrzmi, ale jej ksiazki pomogly mi nie wpasc w gleboka depresje po stracie bliskich... Czytalam po n raz wszystko co mialam jej pod reka .... [`] [`] Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:39 moja babcia znala ja osobiscie, dostawalam ksiazki z dedykacjami kondolencje dla rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
tola_i_tolek Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:39 Pamiętam jak pierwszy raz czytałam "LESIA" jechałam tramwajem i nie mogłam się powstrzymać od śmiechu- ludzie patrzyli jakbym zwariowała. Wielki żal..... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:50 Ja ta książkę lubiłam najbardziej. A mój brat- Leszek -nie znosił Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:42 Moja rodzina a szczególnie mąż patrzył się na mnie ze zdziwieniem za każdym razem jak czytałam Chmielewską- siedzi baba czyta książkę i rży a i łzy z oczu potrafiły lecieć Z moją szwagierką złapałam wspólny język z marszu- obie biłyśmy jej wielbicielkami znaczy się Chmielewskiej a nie szwagierki Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:55 w domu? kochana, ja rżałam w tramwaju, na przystanku, w autobusie, rżałam a ludzie patrzyli na idiotkę. Kurcze, jakby mi ktoś bliski zmarł, pojechałabym na pogrzeb ale nie dam rady. Uwielbiam jej książki i to wszystkie, nie ma znaczenia lepsze, gorsze, wszystkie. nawet jak fabuła nie do końca wyszła to język... kurcze, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 22:28 Ja w podróży czytać nie mogę tak więc pozostawał dom ew. plaża i park ale rżałam (bo nie da się tego inaczej określić) równo Informacja o pogrzebie pewnie będzie podana może uda mi się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:39 niecały miesiąc temu zmarła Małgosia Zwierzchowska, a teraz pani Chmielewska jak strasznie mi smutno Odpowiedz Link Zgłoś
leokadiaxx Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:42 Oczywiście ze smutno natomiast dozyła zacnego wieku, gdyby zeszła pół wieku temu wtedy to byłby szok. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadiaxx Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:46 To tak jak ze smiercia Marii Kaczynskiej tez niby szoku doznawała wiekszosc, a kobita dożyla bardzo zacnego wieku, życie w tej czesci swiata ponad 100 lat jest poki co malo realne. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:53 O nie, jak mi strasznie przykro, kocham Ją bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:54 O boze... Szkoda. Nigdy nie zapomne jak umieralam ze smiechu przy calym zdaniu nieboszczyka... Szkoda naprawde szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:58 Całe zdanie nieboszczyka, Wszystko czerwone, Lesio, Krokodyl z kraju Karoliny, Klin, Romans wszechczasów, Wszyscy jesteśmy podejrzani... Większy kawałek świata... nie zliczę, ile razy czytałam każdą z tych książek. Ostatnimi czasy pisała koszmarnie, ale za w/w przejdzie do mojej osobistej historii... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 17:59 O nie, tylko nie moja Ukochana Autorka Smutno mi, jakby mi babcia umarła. Chmielewska chyba mi życie uratowała, w najgorszym okresie, kiedy nie miałam już siły na nic, kiedy cierpiałam na bezsenność i leki nocne, tylko jej książki mi pomagały - miałam przy łóżku stosik - wszystko czerwone, Lesio, trzeci tom autobiografii, po kilkudziesięciu stronach nastrój poprawiał mi się na tyle, że mogłam zgasić światło i zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.jagoda Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 08.10.13, 00:50 , po kilkudziesięciu stronach nas > trój poprawiał mi się na tyle, że mogłam zgasić światło i zasnąć. Myślałam, że tylko ja tak mam że coś muszę czytać żeby zasnąć Wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
emila.dudek Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:24 Bardzo, bardzo wielka szkoda.... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:45 Szkoda Też jestem jej fanką. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:51 Kilka dni temu przeczytałam jej OSTATNIĄ książkę "Zbrodnia w efekcie" Już nic więcej nie napisze. Szkoda wielka. Miała barwne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:58 moja ulubiona "byczki w pomidorach", mords stimmung niedobra, przekleta bariera tez taka sobie, ale byczki pycha! ech... na kazdego przyjdzie kryska od matyska. borgia Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnica100 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 18:54 Fajny wiek, tak czy siak. Odpowiedz Link Zgłoś
biotka Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:02 Bardzo, bardzo smutno. Mam w głowie tyle cytatów z jej książek... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:08 Szkoda. I nie ma znaczenia czy miała lat 30 , 80 czy 120. Po prostu kogoś zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:26 Najbardziej lubiłam Studnie przodków i Boczne drogi. Ostatnio pisała fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mc30 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 20:41 też wolałam jej wczesne książki, niż ostatnie dziwne - o takich osobach myśli się , ze bedą zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:37 Uwielbiam jej dowcip, styl pisarski... Miałam nadzieję na kolejne książki. Ale przynajmniej zostanie dobrze zapamiętana. Odpowiedz Link Zgłoś
ioanna80 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 19:53 No to Diabeł się doczekał realizacji kontraktu na duszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 20:11 "Ja rozumiem, że inni ludzie umierają, ale żeby pan Kossak!..." Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 23:40 Dokładnie to samo mi przyszło do głowy Kawko. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Joanna Chmielewska nie żyje:( 07.10.13, 20:11 jej ksiązki, te pisane jeszcze w PRLu, zawsze poprawiają mi humor. Do tych pisanych w 21 wieku nie moglam sie przekonac. Wieelka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś