Dodaj do ulubionych

Czekam na śmierć rurek

16.10.13, 09:26
albo chociaż nawet na ich agonię. Przy moich nogach (mocne uda i łydki) nie mogę żadnych innych spodni sobie kupić. No chyba, że dzwoniaste. Gdzie można kupić zwykłe proste spodnie z prostymi nogawkami???
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:28
      Mam nadzieję, że nigdy nie wyjdą z mody tongue_out uwielbiam, szczególnie zimą bo z łatwością można je włożyć w buty.
      Powiem, że nóg tez jakiś patykowatych nie mam, dla niektórych zapewne grube, a wszelakie obcisłe jeansy kupuję bez problemu.
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:34
        można kupić, ale słabo w nich wyglądam. Przy takim czymś, mniej więcej https://bi.gazeta.pl/im/5/4203/z4203405Q.jpg
        • lafiorka2 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:48
          nie przesadzaj....Mam koleżankę,która ma chyba"mocniejsze" nogi i w sumie fajnie wygląda w rurkach.
        • maggi9 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:06
          No tak mam podobne nogi, łydki szczuplejsze. Nogi mam proste i zgrabne. A, że nie najchudsze? Pffff.
          Poza tym nie noszę obcisłych jeansów do bluzek do pępka tylko do luźniejszych i dłuższych rzeczy zakrywających pupę i kawałek ud. Wtedy to wygląda dobrze.

No i jednak bootcuty czy inne spodnie nachodzące na but nie są najszczęsliwszym rozwiązaniem na zimowe pluchy.
      • dziennik-niecodziennik Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:36
        > Powiem, że nóg tez jakiś patykowatych nie mam, dla niektórych zapewne grube, a
        > wszelakie obcisłe jeansy kupuję bez problemu.

fajnie, ale nie kazdy lubi. ja nie znoszę. a wszedzie ino rurki i rurki. rozpacz big_grin
    • ziarenko-piasku Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:32
      Ostatnio proste, ale nie obcisłe kupowałam w BigStar.
      • jola-kotka Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 22:01
        Lee.
    • lola211 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:32
      Ale pytasz o spodnie typu dzinsy czy cos bardziej eleganckiego?
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:35
        eleganckie czyli w kant? Nie zupełnie nie. Mogą być jeansy, albo ala sporowe, takie do pracy, na co dzień. Ale nie babcine
        • lola211 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:49
          W kant to babcine? o jacie..
          Pytam, bo w zarze sa fajne spodnie z szerokimi nogawkami i wyzszym stanem, pieknie sie prezentuja na sylwetce, no ale to sa spodnie biznesowe.
        • szanowna_pani Re: Czekam na śmierć rurek 17.10.13, 22:25
          mx3_sp napisała:

> Mogą być jeansy, albo ala sporowe,
          > takie do pracy, na co dzień. Ale nie babcine

Wrangler model Tina
    • gretchen184 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:34
      ja mam grube uda, rozm.42-44,noszę rurki bo dają się włożyć w buty -ale takie zwykłe też noszę choć nie ukrywam,że kupuję gł. w lumpeksach albo na allegro.
      • annajustyna Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:23
        Autorka watku chce chyba dobrze wygladac, a nie, ze ma problem z wcisnieciem sie w rurki wink.
        • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:28
          no raczej, bo legginsy mogę włożyć, ale efekt słabizna.
          • annajustyna Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:45
            Mam ten sam bol. Czesto nawet jak spodnie niby proste, to maja dodatek lycry i efekt opietego tylka jest. Rurek nie mozna traktowac jak uniformu - co z tego, ze sie w nie wlezie, jak mankamenty wylaza. Mam sasiadke, ktora na dokladke ma b. krotkie nogi. Jak wlozy rurki i sportowe buty, to masakra sad.
    • szmytka1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:35
      w c&a bez problemu kupuję. Ostatnio 2 pary sobie sprawiłam, cena 99 i 69,90.
      • szmytka1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:36
        aha i mają rożne wersje długości.
    • nowel1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:37
      Wszędzie.
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:39
        fakt, są, ale może kwestia tego, że odkad poprawiłam się może nie potrafię przestawić się na dodatkowe kg, a panie w sklepach raczej mi nie pomagają w zmianie fasonu, choć proszę o pomoc.
    • morgen_stern Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:39
      Znam ten ból, bo też kiepsko wyglądam w rurkach - szczupłe łydki, ale zaokrąglone uda, poza tym źle się czuję w tak ciasnych spodniach. Trzeba poszukać, ale można coś znaleźć, mam dżinsy z prostymi nogawkami z Lee, spodnie materiałowe z Orsaya, Marks & Spencer (tam jest takich spodni najwięcej, ale bywa różnie z wzornictwem) właściwie w każdej sieciówce można wygrzebać jakiś model, ale fakt, trzeba się nagrzebać i nachodzić.
      • burina Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:57
        A próbowałaś Levis CurveID?
        • morgen_stern Re: Czekam na śmierć rurek 17.10.13, 22:29
          Jeśli to do mnie, to levisy są jednak ciut za drogie smile
    • jagabaga92 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:43
      Jak kupuje takie proste spodnie w C&A lub w Camatieu, ale fakt - królują albo rurki, albo gatki rozciągliwymi nogawkami i na dodatek z małymi obwodami i takie "normalne" spodnie to pojedyncze fasony.
    • dors_venabili Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:48
      Ja noszę Lee Copper model Kim, często kupuję też w Tchibo. Jedne i drugie są dobrze dopasowane na udach i na pupie, nogawki jak dla mnie mają nie za szerokie, ale i nie za wąskie. Tchibo tylko noszę do krawcowej, żeby mi zebrała w pasie. L-C nawet nie muszę.
      A i przy różnych zupach spodniowych nauczyłam się, że jeśli dobrze leżą ogólnie, a tylko odstają w talii to da się to poprawić. Mam dość dużą różnicę talia-biodra
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:51
        ooo to to u mnie tak samo, jeśli coś przecisnę przez nogi i biodra to w pasie wisi, a biodrówek nie nienawidzę
        • szmytka1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:59
          mój najnowszy nabytek

ładnie dopasowane, ale nie obcisłe, nogawka nie szeroka ale stanowczo rurek nei rpzypominają. Są wyższe w stanie, własnie nie biodrówki, ale też nie takie zbyt wysokie. Na żywo przetarcia (za którymi nie przepadam) nie są aż tak kontrastowe. Mam 166 cm wzrostu i spodnie na długość są na mnie takie same jak te na modelce. Kupiłam 2 pary, 1 stacjonarnie a 2 on-line, tka mi przypadły do gustu. Jak kupisz on-line i odeślesz, bo ci nie pasowały to dostaniesz zwrot całości kasy, wraz z przesyłką.
          • szmytka1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:59
            Mam 166 cm wzrostu i spodnie na długość są na mnie takie same jak te na mo
            > delce. ALE KUPIŁAM ROZMIAR K CZYLI DLA NISKICH
          • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:04
            fajne, polecę do sklepu. Byłam 2 dni temu i nie widziałam, fakt szukac sama nie bardzo szukałam, poprosiłam panie, może nie było.
            • szmytka1 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:06
              dodaj sobei do schowka i sprawdzaj, może pojawią się w zwrotach w tym rozmiarze, jaki jest ci potrzebny to kupisz on-line. W sklepie pomierz sobie inne, jesli tych nie będzie żebyś mogła się zorientować jaki rozmiar u nich nosisz. Modele Canda są zazwyczaj większe niż yessica/jessica, ja canda noszę rozmiar mniejszy niż yessica, te są yessica.
        • dors_venabili Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:22
          I to właśnie poprawia mi krawcowa. Albo robi zaszewki, albo - częściej - rozpruwa i zbiera od połowy szwu na pupie. Do ceny każdych spodni dokładam za taką przeróbkę i skrócenie, ale nie cierpię falbanek w pasie, bo nawet jeśli ściągnę spodnie paskiem, to nie wygląda to dobrze.
    • heca7 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:55
      A ja się cieszę, że minął szał na biodrówki wink Był moment, że ciągle mi takie proponowano w sklepach. A ja mam szczupłe łydki,dość okrągłe uda, długie nogi, szerokie biodra i wąską talię. W biodrówkach wyglądałam jakbym miała biodra dwa razy szersze. Poza tym przecinały mi biodra na pół wink
      • morgen_stern Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:58
        Ach, mamy taką samą figurę, siostro tongue_out
        • anel_ma Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:32
          to przybijcie piątke smile
    • vilez Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 09:57
      Oj no, są w sklepach inne portki. Ja widzę sporo z prostymi czy szerokimi nogawkami. Moje kochane Mango ma sporo.
    • kasiek76 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:04
      Też czekam na ich agonię, obecna moda kobieca jest wyjątkowo ohydna i bezsensownie eksponuje nogi. Od kilku lat ulice pełne są ofiar tej mody, nie zdających sobie chyba sprawy z tego, jak wyglądają. Mam tu na myśli głównie przypulchne dziewczątka opięte do niemożliwości rurkami, które często u góry kończą się w połowie pupy. No sorry, ale tylko niewielki procent społeczeństwa ma idealną i proporcjonalną figurę.
      • agni71 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:41

kasiek76 napisała:

> Też czekam na ich agonię, obecna moda kobieca jest wyjątkowo ohydna i bezsensow
        > nie eksponuje nogi.

Komu bezsensownie, temu bezsensownie smile
    • solejrolia Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:06
      lubię rurki, dobrze w nich wyglądamtongue_out

jeśli szukasz spodni nie-rurki, to musisz po prostu przejść sie po sklepach.
      przecież praktycznie w kazdym sklepie są jakieś do dostania, proste, nie obcisłe portki.
      zerknij np. w C&A. są dżinsy klasyczne i proste. nie wierzę, ze nie znajdziesz tam fasonu, który ci odpowiada.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//D%C5%BCinsy/D%C5%BCinsy%20proste
      • mx3_sp a może wiecie 16.10.13, 10:19
        da się chodzić w męskich spodniach? Mąż mój ma 3 razy większy niż ja. Podobają mi się jedne, ale własnie męskie. Wiem, że są inaczej szyte,allleeee
        • szmytka1 Re: a może wiecie 16.10.13, 10:22
          raz kupiłam, ale strasznie niewygodnie mi było i gdzieś leżą, muszę do kontenera pck wrzucić. Nie wiem czy niewygoda wynikała akurat z cech zakupionych przeze mnie spodni, czy z faktu, że męskie one były, w talii inne proporcje są.
        • maggi9 Re: a może wiecie 16.10.13, 10:25
          Spróbować przymierzyć zawsze można ale nie wróżę sukcesu. Faceci nie mają bioder, mają mniejsze i inaczej ukształtowane tyłki. Męskie spodnie na kobiecie zazwyczaj źle leżą chyba, że ma być to efekt "boyfrendów" czyli totalnie luźno.
          • mx3_sp Re: a może wiecie 16.10.13, 10:29
            cały czas chodzą mi po głowie takie proste fajne spodenki, ale męskie właśnie. Wydać kilka stów i nie nosić, to rozrzutność. Tam kwestią jest tzw najajnik, fałda dla kobiet zbędna raczej.
            • lillaj Re: a może wiecie 16.10.13, 10:38
              Ja też nie przepadam za swoimi nogami. Jestem szczupła, natomiast nogi mam niestety dosyć mocne w porównaniu z resztą sylwetki. Nie kupuję rurek, noszę proste lub moje ulubione boyfriendy. Najczęściej kupuję w Zarze, ostatnio bardzo fajne boyfriendy:
              www.zara.com/pl/pl/kobieta/jeans/spodnie-jeansowe-relaxed-fit-c271007p1295548.html
              lub takie proste - świetnie wyglądają w nich nawet niezbyt szczupłe nogi:
              www.zara.com/pl/pl/kobieta/jeans/spodnie-jeansowe-o-prostym-kroju-c271007p1293926.html
              • mx3_sp Re: a może wiecie 16.10.13, 10:44
                oj żeby moje nogi były tak nieszczupłe.
                • lillaj Re: a może wiecie 16.10.13, 10:51
                  mx3_sp napisała:

> oj żeby moje nogi były tak nieszczupłe.

Też bym takie chciałasmile Ale ich proste dżinsy dobrze wyglądają też na masywniejszych nogach, mają dodatek lycry, ale niewielki. Plusem jest też to, że można im zlecić przeróbki.
              • morgen_stern Re: a może wiecie 16.10.13, 10:51
                Powiem ci, że te całe boyfriendy to jest kolejna niezrozumiała dla mnie moda. Te spodnie są OKROPNE, niechlujne i tak, jak w rurkach, mało kto dobrze w nich wygląda. Naprawdę się wam to podoba? Do tego tylko koszula w kratę i można iść robić remont tongue_out
                • lillaj Re: a może wiecie 16.10.13, 13:02
                  morgen_stern napisała:

> Powiem ci, że te całe boyfriendy to jest kolejna niezrozumiała dla mnie moda.

No właśnie tak to jest z modą i gustamismile To co dla Ciebie jest wadą, dla mnie jest zaletą. Uwielbiam taki styl, na szczęście w pracy nie obowiązuje mnie dress code. A do boyfriendów nie zakładam koszuli w kratę - nie lubię aż takiej dosłowności.
                  • a.nancy Re: a może wiecie 16.10.13, 18:12
                    no właśnie boyfriendy są fajne do mieszania stylów, nie żadne koszule w kratę, tylko np. ze sportową marynarką
                    • agni71 Re: a może wiecie 16.10.13, 19:30
                      W boyfriendach nawet zgrabna kobieta wygląda niezgrabnie. Modowa pomyłka.
                      • lillaj Re: a może wiecie 16.10.13, 19:38
                        agni71 napisała:

> W boyfriendach nawet zgrabna kobieta wygląda niezgrabnie. Modowa pomyłka.

Nie zgadzam się, ja wyglądam zgrabniesmile
                        • lola211 Re: a może wiecie 16.10.13, 21:28
                          To fason,ktory z powodzeniem moge nosic.
                          • morgen_stern Re: a może wiecie 16.10.13, 21:54
                            Wiemy, lolu, jak wszystko, co zakładasz, jesteś bowiem piękna, megazgrabna etc. JUŻ WIEMY smile
        • dziennik-niecodziennik Re: a może wiecie 16.10.13, 10:42
          da sie. donaszam spodnie po moim osobistym meżu, musialam je tylko dosc mocno skrócić smile
        • vilez Re: a może wiecie 16.10.13, 13:09
          Da się. Acz z przodu jest trochę pustego miejsca i czasem to się dziwnie układa smile
    • anel_ma Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:30
      w C&A - normalne dzinsy i kolorowe modele, bez zwężeń i nie-biodrówki smile
    • eilian Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:34
      spróbuj może w Marcs&Spencer, mają tam różne fasony, długości. Ostatnio dżinsy tylko tam kupuję, bo mają modele z wyższym stanem, a ja biodrówek nie znoszę.
      • eo_n Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:48
        eilian napisała:

> spróbuj może w Marcs&Spencer, mają tam różne fasony, długości. Ostatnio dżinsy
        > tylko tam kupuję, bo mają modele z wyższym stanem, a ja biodrówek nie znoszę.

Zgadzam się w 100% wg mnie to, żeby przy mniej idealnej figurze dobrze wyglądać w spodniach, polega nie tylko na szerokości nogawek, ale też fasonie w biodrach, talii... Musi być odpowiedni krój całości. M&S jest wg mnie z tych cenowo bardziej dostępnych najlepszy.

W C&A jeszcze taniej, ale trzeba się bardziej naszukać - a i tak u mnie np. pasek jest obowiązkowy, bo inaczej te spodnie mi się opuszczają (jeśli są dobrane w biodrach i udach).
    • dziennik-niecodziennik Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:37
      popieram Twoje wyczekiwania całym sercem.
      popatrz w C&A, mieli tam spoko proste nogawki.
    • quelquechose Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:37
      Tez za nimi jakos nie przepadam - uwazam, ze jakies 80% spoleczenstwa zle w nich wyglada (wbrew wyrazonym to opiniom wink). Sama je nosze tylko przy bluzce zakrywajacej uda i tylek - reszta nog wyglada szczuplo wtedy wink To spodnie, ktore podkreslaja urode szczuplym, wysokim laskom w typie figury chlopczycy (maly zgrabny tyleczek, waskie uda), ale nie te o bardziej kobiecych ksztaltach. Nie musza jak dla mnie wymierac, ale jakies inne opcje to mogliby chyba jednak dopuscic??? Z jeansow o tzw. "boot cut" to jest teraz niewiele wyboru sad
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:47
        jeszcze będziemy muisiały poczekać, wszystkie nowe kolekcje są jak poprzednie
    • landora Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:46
      Łączę się w bólu.
      Niewiele osób w nich dobrze wygląda, ale wszyscy zawzięcie je noszą.

Polecam M&S, mają normalne fasony i jeansy na kobiece kształty.
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:48
        Lipa, do najbliższego sklepu M&S mam prawie 300 km.
    • paul_ina Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:48
      O to to. Też na to czekam. Biegając, jeżdżąc na rolkach i na rowerze siłą rzeczy nie da rady mieć nóg jak Rozenek.

Bardzo szerokie dżinsy znajdziesz w Wallis - tzw. szwedy. Boot-cuty ostatnio kupiłam w Tesco smile
      • mx3_sp Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:52
        odpadają totalnie, tego fasonu unikam jeszcze bardziej.
    • monia76 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 10:53
      mam dokładnie takie nogi! też nienawidziłam rurek i zwężanych spodni do czasu, kiedy założyłam te www.kappahl.pl/article/dzinsy_june_short
      latam w nich wszędzie, nawet do pracy do marynarki i koszuli. dokupiłam nawet dwie 'zapasowe' pary, żeby mi nie zabrakło wink
      • paul_ina Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 11:00
        Nieźle wyglądają. Wpadnę tam przymierzyć, dzięki smile
    • heca7 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 11:41
      A już rurki- biodrówki w połączeniu z rozdeptanymi balerinkami nikomu urody nie dodają wink
    • anika772 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 12:45
      Właśnie kupiłam w C&A, model Yessica, regular.; mają to w stałej ofercie. Mieli też rurki i bootcut.
    • rosapulchra-0 Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 13:25
      Mnie tam rurki jako takie nie przeszkadzają, w byle asdzie lub tesco u mnie jest wybór różnych rodzajów spodni:
      direct.asda.com/george/womens-jeans/D1M1G20C7,default,sc.html
      Wkurzają mnie biodrówki, na szczęście jakiś czas temu kupiłam sobie takie z podwyższonym stanem. Dla mnie rewelacja:
      direct.asda.com/george/womens-jeans/the-great-bum-tum-straight-jeans-blue-wash/G004249190,default,pd.html
    • black_halo Re: Czekam na śmierć rurek 16.10.13, 13:39
      mam to samo, na 20 modeli spodni w sklepie moze 1-2 to sa bootcuty albo proste. Ze wzgledu figure najlepiej wygladaja bootcuty, ktore rownowaza kolana i szerokie biodra. Wcale nie musza byc bardzo szerokie ale w takich wygladam najlepiej a nie sposob ich dostac.

Przyzwoite spodnie ma next, wysylaja kurierem za darmo. Moj ulubiony model kosztuje 20 euro wiec jakies 90 zlotych, ciezko zedrzec. Duzy plus za jednolity kolor bo jeszcze bardziej niz rurek nie znosze wybielacza na udach i posladkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka