Dodaj do ulubionych

sposob na mega focha

16.10.13, 11:40
jakie macie sposoby na silnie obrazonego partnera?
moj ma od czasu do czasu focha, terazniejszy trwa trzeci dzien
foch powstal przez niepotrzebne nakrecanie sie i interpretacje
przeczekac?

oczywiscie pytanie do tych ktorych malze i polowki sie fosza wink albo one same wink
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:42
      Przeczekac. Zawsze tez mozesz przeprosic. suspicious
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:45
        kiedy moja jest wina to przepraszam
        tym razem nie mam za co
        • ichi51e Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:02
          No ja to wiem i ty to wiesz suspicious
    • mindtriper Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:44
      Megaolewka.
      Robienie swoich rzeczy i danie informacji:kiedy ci przejdzie i będziesz gotów rozmawiać wiesz gdzie mnie szukać.
    • heca7 Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:45
      Mój mąż i ja nie strzelamy focha wink Uważamy to za dziecinne. Ale moja matka..... ta to umie(fochy i ciche dni potrafią trwać ponad dwa tygodnie). Jedynym ratunkiem jest przeczekać. Kiedyś próbowałam się podlizywać, zagadywać, przymilać. Aż doszłam do wniosku, że swój honor mam, jestem dorosła i nie będę się poniżać. Teraz przeczekuję i udaję, że focha nie widzę.
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:49
        kurcze, trudno mi tak sie mijac
        z drugiej strony szlag mnie trafia jak mozna byc tak glupio zacietym
        zlalabym go na gola dupe!
        • heca7 Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:58
          Wiem. Mnie też było trudno. To kwestia wychowania ( w moim przypadku). Ale wiesz teatr bez widzów raczej się nie utrzyma. Jak twój "aktor" nie będzie miał dla kogo grać to mu się znudzi. To znaczy zobaczy brak efektów.
          • aneta-skarpeta Re: sposob na mega focha 18.10.13, 21:33
            chyba najlepsze na focha jest odzywanie sie normalnie i olewanie demonstracji- jakby nie mialy miejsca
      • mx3_sp Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:49
        kupić czekoladki, kwiaty i wino i powiedzieć, że jak ja MAM TAK to mi to pomaga (sugestia na babskie zachowanie)
      • jola-kotka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 22:23
        Jak by mój mąż się na mnie obraził na 5min to bym już płakała,trzy dni to bym umarła na szczęście nigdy tego nie robi.Lepiej z nim pogadaj.
    • landora Re: sposob na mega focha 16.10.13, 11:54
      Nie mam pojęcia.
      My się sprzeczamy dość gwałtownie, ale potem szybko nam przechodzi. Jak jestem bardzo wkurzona, to próbuję milczeć i odzywać się tonem oficjalnym, ale zazwyczaj zapominam się po max. godzinie wink
      Nie zniosłabym cichych dni, masakra jakaś...
    • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:00
      Jeśli ktoś strzela takie akcje, że się nakręca, wymyśla, fochuje(i to na trzy dni) to sposoby są dwa. Albo się rozstać albo postawić ultimatum, że ten ktoś ma zacząć zachowywać się jak dorosły człowiek.
      Takie fochowowanie to objaw niedojrzałości i jedyne zdrowe reakcje są takie jak wyżej. Każda inna rekacja jest uczestnictwem w tej niedojrzałej grze i też utrwalaniem tego nawyku. Tłumaczenie, prośby, itd to wszystko jest właśnie graniem w tę głupią grę i nie poprawia sytuacji w żaden sposób.
      Normalnie to ludzie rozmawiają. Czasem się pokłocą, jest jakieś spięcie ale potem jest rozmowa. A nie fochy i wymyślanie.
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:03
        tak jest w teorii
        w praktyce niestety inaczej
        co czlowiek to charakter

ps. wiesz ze ja Twoj nick do tej pory czytalam jako blond surferka? smile nie wiem skad mi sie to wzielo smile
        • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:08
          big_grin
          Bardzo mi się podoba ta surferka! Bardzo!

Co do tematu-to naprawdę nie sama teoria. Przemyśl sobie to dobrze. Tu mniej chodzi o charakter a bardziej o pewną dojrzałość emocjonalną. Dojrzały człowiek jest nastawiony na dogadanie się co oznacza, że jak jest problem to się rozmawia, tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Takie fochy, milczenie, domaganie się(nawet takie milczące właśnie) tłumaczenia, przepraszania, proszenia, odpowiadania na wymyślone teorie to oznaka niedojrzałości i postawa dziecka a nie dorosłego. A to z kolei oznacza, że to będzie trudny związek. Przemyśl sobie ile takich oznak widzisz u tego faceta-na razie z forum wiadomo już o dwóch-obraża się i domaga się tłumaczenia w temacie Twoich smsów, kontaktów, fb, dobrze pamiętam?
          Im więcej tego znajdziesz tym gorzej for Juwink
          • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:19
            nie chce konczyc zwiazku z powodu jego tej "ulomnosci"
            mysle ze im bardziej poznajemy wlasne instrukcje obslugi tym rzadsze sa takie spiecia, tak mi sie wydaje

pomimo fochow bilans i tak wychodzi na plus
            • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:23
              To jak nie chcesz kończyć to naucz się zdrowej reakcji na fochy i może on też się czegoś nauczy. Zrozumie, że nie grasz w jego grę i nauczy się konstruktywnego rozwiązywania problemów. Tak jak tutaj parę osób napisało-nie reagować, rozmawiać wtedy kiedy sam przyjdzie i będzie gotowy(tylko bez oskarżeń i oczekiwania, że masz przepraszać chociaż nic nie zrobiłaśwink do rozmowy. Czyli procedura jak przy postępowaniu z dzieckiemwink
              Powodzenia!
              • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:36
                to nie moglas tak od razu??? a ja juz mu smsa wyslalam ze z nim zrywam! ;-P

o to wlasnie chodzi, zdrowa reakcja na fochy smile
                • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:45
                  big_grin
                  Przecież napisałam w pierwszym poście. Albo rozstanie albo ultimatum. W domyśle owo ultimatu nie musi oznaczać-'albo się zmieniasz albo sie rozstajemy' ale też właśnie nie wchodzenie w tę grę. Może faktycznie niezbyt jasno się wyraziłam, przepraszamwink
                  W każdym razie daleka jestem od rad 'pisz pozew' na każdy problem w związku ale jednak czasem warto wziąć i takie rozwiązanie pod uwagę jeśli ktoś przegina. No ale jak piszesz, że u Ciebie więcej plusów niż minusów to świetnie i oby Wam sięwink
      • misterni Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:16
        Hmmm, a jeśli foch jest rzadko, a poza tym facet jest wyjątkowo odpowiedzialny, dbający o rodzinę, świetny maż i ojciec, to też rozstanie i ultimatum? Naprawdę? Nie ma prawa do chwili słabości?

Do autorki, mój mąż jest typem fochującym się co jakiś czas. Metodą idealną u nas jest totalne ignorowanie takiego zachowania. Odkąd ją stosuję, fochy są bardzo rzadko (średnio raz na rok) i nie trwają dłużej niż kilka godzin. Kiedyś praktycznie nie było miesiąca bez focha, ale ja miałam złą strategię, bo się przejmowałam, próbowałam focha rozpędzić, przegadać, a tu nic nie pomagała, a czasem nawet pogarszało, bo foch przechodził w focha totalnego, czyli w kompletne zamknięcie się w sobie na kilka - kilkanaście godzin.

Teraz po prostu nie zwracam uwagi, nie zaczepiam, nie zagaduję, zajmuje się własnymi sprawami, a pan maż najdalej po kilku godzinach otrząsa się z focha i wraca do normalności.
        • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:21
          otoz to
          misterni, to wlasnie zastosuje smile dzieki
        • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:10
          CO to jest "rzadko"?
          Serio i bez ironii pytam. Raz w miesiącu? Raz w roku, raz na kwartał?
          Właśnie skończyła mi się wszelka cierpliwość do fochów mojego męża, któremu od jakiegoś czasu jest gorzej i taki foch urządza średnio raz w miesiącu. Naturalnie w sytuacjach, kiedy albo wcale nie ma powodu albo kiedy problem można było spokojnie omówić.
          Uznałam, że raz w miesiącu to WQ*RWIAJĄCO często i nie mam już tolerancji ani dobrej woli na te zagrania.
          To często czy nie często???

Houston, do you have a problem?
          • misterni Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:57
            No ale właśnie to jest sprawa indywidualna. Mnie raz w miesiącu męczyło, zwłaszcza jeżeli z powodu focha nie dochodziło do realizacji naszych planów. Raz w roku jest dla mnie prawie nie zauważalne, chociaż faktycznie, jak się już foch "dzieje", to też jestem nim poirytowana i mam ochotę chłopa huknąć w łeb wink. No ale nie robię tego, po prostu ignoruję.
            Jeśli Ty nie dajesz rady ignorować, tzn że granica Twojej tolerancji na focha została przekroczona i wtedy może trzeba przyjąć inną strategię?

Właśnie sobie uświadomiłam, że niedługo będzie rocznica ostatniego focha tongue_out. Może w tym roku da sobie chłop spokój z obchodami? wink
            • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:07
              ciekawe co by bylo jakby to sobie poczytali wink
              • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:12
                ... to by ignorowali to że ignorujemy i próbowali pokazać, że taka strategia nie robi na nich wrażenia.
                • misterni Re: sposob na mega focha 19.10.13, 00:24
                  Mój mąż kiedyś, na samym początku znajomości powiedział, że miewa takie fochy i doradził mi, żebym go ignorowała w takich sytuacjach tongue_out
                  Na początku fochów nie było, więc nie było potrzeby zastosowania tej rady, potem jak fochy już były, to nie chciało mi się wierzyć, że totalny ignor będzie działał i próbowałam działać po swojemu, koniec końców spasowałam i wyszło na jego tongue_out. Ignor najlepszy wink
              • aneta-skarpeta Re: sposob na mega focha 18.10.13, 21:37
                moj ma krótkie fochy i działa zasada, bez widowni nie ma teatru

ja to zlewam- przyjdzie koza do woza- ja mam czas, ja mogę sama zrobic/poczekac/nie zrobic, zając sie czyms innym

udaje, że nie widze focha i szybko mu rura mięknie- coraz szybciej

max było chyba pół dnia
    • aagnes Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:01
      Facet z fochem to jest po prostu smiech na sali. totalne ignorowanie go w kazdej absolutnie sferze. zajmij sie swoimi sprawami, a nie chodzisz i podgladasz czy Panu juz foch minal.
    • antyideal Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:02
      Wysmiac, a jak sie da to zwiewac tongue_out
      Wciaz piszesz o fochach tego goscia, nie masz juz tego dosc ?
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:05
        no jeszcze nie mam smile
        • antyideal Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:07
          Masochistka tongue_out

wink
          • misterni Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:39
            Niekoniecznie masochistka, tylko osoba której bilans zysków i strat ciągle wychodzi in plus smile
            • antyideal Re: sposob na mega focha 16.10.13, 14:11
              Ale to poczatki, zdaje mi sie, bycia razem, a kruche_ciacho juz po raz kolejny
              pisze, ze pan ma z czyms problem....
              Zgadzam sie z tym co ktos tam nizej napisal, ze fochy to forma przemocy psychicznej
              wiec bylabym czujna, bo moga z czasem wyjsc jeszcze wieksze kwiatki.
    • default Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:13
      Pozdrawiam Cię, ciacho i łączę się w "bólu" wink - u mnie foch mężowy trwa od zeszłego czwartku, czyli już tydzień prawie. Jak zwykle w takich razach - po prostu olewam, napawam się swobodą poczynań, bo mężem sfochowanym nie zajmuję się w najmniejszym stopniu, przede wszystkim - nie karmię, olewam wszelkie do mnie należące prace domowe , nie informuję o swoich wyjściach/powrotach ani tym bardziej nie ustalam z nim takowych. Luz-blues, robię co chcę.
      Jedyną niemiłą stroną focha jest to, że faktycznie takie mijanie się bez słowa jest nieco męczące na dłuższą metę dla osoby normalnej, czyli nie foszącej się. Ale nigdy nie zaczynam gadać pierwsza ani broń Boże nie przepraszam. Bo tak się składa, że fochy męża prawie nigdy nie są konsekwencją jakichś moich przewin, tylko ... po prostu fochem smile
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:23
        a juz tak z ciekawosci: o co sie nafoszyl? smile
        • default Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:56
          Tak dokładnie to nie wiem, ale chyba ma to związek z kanałem i wiatą, które buduje w ogrodzie (pisałam o tym: forum.gazeta.pl/forum/w,567,147139934,147140725,Re_Jak_reagujecie_gdy_.html)
          Nie wykazałam entuzjazmu, poparcia oraz odcięłam się od tej inwestycji. Z czym najpierw się pogodził, a potem, po namyśle - nafoszył się.
          Albo o coś innego. Z nim to nigdy nie wiadomo.
          • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 13:16
            czekasz az mu przejdzie czy inicjujesz rozmowe?
            • default Re: sposob na mega focha 16.10.13, 13:34
              Nigdy nie zaczynam rozmowy pierwsza, wczoraj z bólem serca musiałam złamać tę zasadę, bo zaskoczył mnie telefon od kuriera, że właśnie jedzie do mnie z paczką i już nie zawróci (a ja w pracy). Wysłałam (będącemu w domu) mężowi smsa, żeby zapłacił i pokwitował przesyłkę. Odpisał "OK", paczkę odebrał, ale dalej się nie odzywa... To ja też nie smile

A tak BTW to kurierzy nieuzgadniający zawczasu pory dostawy to jakaś plaga.... sad
          • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:33
            Jak często się foszy?
            Z ciekawości robię statystykę, bo mi się wydaje, że mój przekroczył wszelkie akceptowalne granice, ma średnią w okolicach raz na miesiąc, może nawet gęściej uncertain
            • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:47
              statystyke? smile na poczatku znajomosci starcia byly czeste, teraz jest rzadziej
              raz w miesiacu powiedzialabym
              ja po raz pierwszy ignoruje i nie zaczepiam
              zobaczymy jak dlugo bedzie go trzymac

a o co sie foszy?
              • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:52
                Mój- zawsze o coś "z dupy", niestety.
                Np. coś z nim uzgadniam, tak robię kilka dni później- a on dostaje mega obrazy. Tak jest tym razem. Przyznaję, ze głupieję czasem, czy ma zaniki pamięci czy wynajduje byle pretekst do wyżywania się i robienia piekła w chałupie. Tak jest i tym razem: byłam w pracy od 16 do 19:30 w sobotę. Mówiłam- nie miał nic przeciwko. Poszłam i wróciła- foch na maksa.
                Może trzeba było nie wracać tongue_out
            • zolla78 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 13:12
              anorektycznazdzira napisała:
              > Jak często się foszy?>
              > Z ciekawości robię statystykę, bo mi się wydaje, że mój przekroczył wszelkie akceptowalne granice, ma średnią w okolicach raz na miesiąc, może nawet gęściej suspicious

Stystyka u mnie jest taka. W czasie ciąży tak średnio z 3 razy na miesiąc, ale na dość krótko, tj. max półtora dnia. Po urodzeniu dziecka weszliśmy w rytm 1-2 razy w tygodniu, max na półtora dnia, plus z 1-2 razy w miesiącu na dłużej, zwykle na weekend. Potem przeszliśmy w w tryb jest obrażony zawsze, ale jak mi się wyjątkowo podliżesz albo coś od ciebie chcę, to na kilka godzin lub kilka dni, ale nie dłużej niż na 2 tygodnie, nie jestem obrażony. Zastosowałam radę - ignoruj - weszliśmy w ciąg bycia sfochowanym na 2 m-ce i zagroził odejściem. Poważne rozmowy na temat związku itd. wróciliśmy w schemat obrażenia się przynjamniej raz w tygodniu, ale nie więcej niż kilka godzin. A potem powoli wrócił w tryb jestem obrażony zawsze, ale czasem odpuszczam. Kolejne rozmowy i mam obecnie focha stałego, ale tak na 25% ze skokami do pełnegp focha jak zachowam się wyjątkow źle i ogólną tendencją zwyżkową.

Dodaje coś to do twoich statystyk smile
              • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:05
                Dzięki! Nie myśl, ze ironizuję, ale specjalistką niestety jesteś. Współczuję. Napisz proszę, jak realizujesz "ignoruję" i w ogóle jak to znosisz??? Ja w okresach, kiedy mi mąż usiłuje zademonstrować, ze mam mnie w dupie, mam tendencję do odgrzebywania na gg kolegów, którzy mi mówią, że jestem fajna tongue_out
                • zolla78 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:16
                  > Dzięki! Nie myśl, ze ironizuję, ale specjalistką niestety jesteś. Współczuję. Napisz proszę, jak realizujesz "ignoruję" i w ogóle jak to znosisz??? Ja w okresach, kiedy mi mąż usiłuje zademonstrować, ze mam mnie w dupie, mam tendencję doodgrzebywania na gg kolegów, którzy mi mówią, że jestem fajna tongue_out>

Specjalistką niestety nie jestem. Gdybym była to bym chyba wiedziała co z tym zrobić, a na razie poza tym, że znoszę, to nie wiem jak temat ogarnąć smile Jakbym odgrzebała kolegów, to pewnie miałabym po małżeństwie smile
                  • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:20
                    No tak. A ignorujesz, to: unikasz go, nie odzywasz się wcale, odzywasz "służbowo", wchodzisz/wychodzisz kiedy chcesz, nie gotujesz, czy wykonujesz jakieś mistyczne minimum?
                    • zolla78 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:36
                      > No tak. A ignorujesz, to: unikasz go, nie odzywasz się wcale, odzywasz "służbowo", wchodzisz/wychodzisz kiedy chcesz, nie gotujesz, czy wykonujesz jakieś mistyczne minimum? >

Zachowuję się normalnie, na ile to możliwe. Tylko, że nie nadskakuję, nie narzucam się z rozmowami czy towarzystwem, ale jak on przychodzi rozmawiać, to oczywiście normalnie rozmawiam, nie próbuję dociekać o co chodzi, nie przymilam się, w zakresie w jakim mogę organizuję sobie życie tak by w o jak najmniejszą ilość rzeczy/informacji/współpracy musieć się prosić.
                      • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 19.10.13, 18:27
                        A, to rozumiem jak taki stan się może utrzymywać niemal permanentnie. Czyli bazowy kontakt jest, nie chodzi o ciche dni tylko o lodowata atmosferę. Niestety mój mąż manifestujący obrazę zniża się do tego, że nie mówi nawet cześć wchodząc do mieszkania. Z tego dla mnie wynika, że ignorowanie to totalne ignorowanie, czyli nie gadam do niego WCALE. Nie jest to stan, który by mógł się dłużej utrzymywać, tym razem albo mnie przeprosi, albo go spakuję, są jakieś granice.
                        • zolla78 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 18:52
                          > A, to rozumiem jak taki stan się może utrzymywać niemal permanentnie. Czyli bazowy kontakt jest, nie chodzi o ciche dni tylko o lodowata atmosferę. Niestety mój mąż manifestujący obrazę zniża się do tego, że nie mówi nawet cześć wchodząc do mieszkania. >

Mój mąż w ramach obrażania na 100% też nie mówi nic wchodząc, nie mówi zwykle też wtedy dokąd wychodzi ani na ile, na moje "cześć" też nie odpowiada, zapytany o cokolwiek też nie odpowiada, trzeba powtórzyć pytanie kilka razy licząc, że raczy coś odwarknąć. Ciche dni na full. Większość ustaleń jest czyniona drogą elektroniczną. Lodowata atmosfera - o ile jak rozumiem, zakładamy, że tu jest jakiś stopień komunikacji - to te lepsze dni smile
                          • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 19.10.13, 20:16
                            Rany, jak Ty wytrzymujesz???Chcesz żywcem do nieba?
    • naomi19 Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:36
      Jako dziecko bardzo przeżywałam taką grobową atmosferę w domu- teraz uważam ją jako przemoc. Moi rodzice potrafili się nie odzywać do siebie przez wiele dni. To były tortury, choć niby nic się nie działo, rodzice nie mieli świadomości, że mnie tym krzywdzą, że nie czuję się bezpiecznie.
      W moim własnym domu wyjaśniam wszystko od razu, czasem wolę ryknąć po nim, jak próbuje się foszyć, niż ie rozmawiać z nim przez wiele dni.
      • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 16.10.13, 12:46
        No bo tak jest to też zaklasyfikowane. Karanie milczeniem jako przemoc psychiczna.
    • 18lipcowa3 Re: sposob na mega focha 16.10.13, 14:42
      No nie wiem, jak ja mam focha to lubie jak ktos za mną pochodzi i poprzeprasza....
      • iuscogens Re: sposob na mega focha 16.10.13, 14:49
        Przyznaję, że ja też smile i czasem stosuję.
        I wytrzymałość mam sporą, więc mogę spokojnie męża "przeczekać".
      • vilez Re: sposob na mega focha 16.10.13, 15:39
        Ubiłabym. A potem kopa.
      • aneta-skarpeta Re: sposob na mega focha 18.10.13, 21:40
        moj jak foch mu minie to podchodzi, obejmuje i mówi- możesz mnie już przeprosic

więc ja przepraszam- przepraszam, że mam głupiego męża- albo cos w ten deseń

i pogodzenie następuje bo nas to zawsze strasznie bawi, choc to głupie
    • quelquechose Re: sposob na mega focha 16.10.13, 15:16
      Moj byly mial takie fochy - potrafil sie wcale nie odzywac - strasznie tego nie lubilam. Moj foch potrwa z godzinke i po sprawie - a u niego - wyprowadzka na kanape i cisza przez caly dzien wink Ja po prostu focha ignorowalam - ale nie znaczy to, ze ignorowalam faceta. Po prostu odzywalalm sie do niego jak gdyby nigdy nic, a najlepszym sposobem bylo rozsmieszyc - nie da sie foszyc, gdy chce sie czlowiekowi smiac - nabiera sie wowczas innej perspektywy rowniez wobec focha wink

Tym nie mnie byly jest bylym, bo problem z fochem sie nasilil i po tym jak zastrajkowalam co do roztapiania lodow, gdy zostalam zraniona przez niego, a on na to focha strzelil! Po dwoch tygodniach ciszy powiedzialam "dosc". I skonczylam ten zwiazek.
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 15:28
        wyglada na to ze do tego dazyl zebys skonczyla ten zwiazek
    • vilez Re: sposob na mega focha 16.10.13, 15:19
      Ujj, fochujący się ludzie są dla mnie do odstrzału. Ma gębę- niech gada. Nie przebaczam wink
      • aqua48 Re: sposob na mega focha 16.10.13, 16:13
        Przytulam i mówię, że szkoda się złościć i że jest mi przykro. A w drugą stronę - jestem rozśmieszana i przytulana.
        • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 16:17
          to w takim razie nie jest foch
          to kolo mega focha nawet nie stalo smile
    • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:19
      No widzisz, akurat mój mąż też obecnie urządza mi popis z fochem.
      Przeczekanie nastąpi naturalnie, bo patrzeć na niego nie mogę. Raczej się zastanawiam, jak się zmuszę do rozmawiania, jak już mu przejdzie tongue_out Chyba nastąpiło u mnie totalne zmęczenie materiału jego popisami tego typu. Zwykle mam tendencje do łagodzenia takich sytuacji, bo:
      - lubię jak w domu jest miła atmosfera
      - dzieci też tu mieszkają
      - życie jest krótkie i zasrane i trzeba być głupim, żeby je sobie jeszcze uprzykrzać

Tym razem nie mam pary na takie pozytywne myślenie, mam dość, przekroczył moja granicę.
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 19:54
        a czymze zawinilas panu mezowi? wink

tak, to jest meczace i rozumiem Twoje zmeczenie materialu
        tez mam tendencje do lagodzenia i dazenia do zgody bo szkoda mi to czasu ale tym razem sie wyciszylam i zostawilam sprawy wlasnemu biegowi

nie da sie z nim porozmawiac?
        • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:16
          Tam wyżej już opisałam to przegięcie: tak jak ustaliliśmy, byłam w pracy w sobotę popołudniu (zebranie), wróciłam a mąż był w takim stanie psychicznym, jakbym z nim słowa na ten temat nie zamieniła, wymknęła się z chałupy chyłkiem i wróciła 3 dni później.
          Ręce mi opadły. Sama się nad sobą zastanawiam, z kim ja jestem tongue_out

CO do pogadać, to dzisiaj może się już nawet da, nie wiem bo nie sprawdzam i nie mam zamiaru. Pierwszego dnia na pewno się nie dało, bo nawet spróbowałam. Tym mnie najbardziej wpieprzył: próbuję rozmawiać jak z dorosłym człowiekiem a reakcja na poziomie gimnazjum.
        • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:18
          A Ty co mu "zrobiłaś"?
          wink
          • mia-mao Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:28
            jak jest krótki to zlewam, tzn ignoruje że ma focha i normalnie go traktuje
            jak się przedłuża, to dostaje totalnego wkur..rzenia, i MEGA focha odstawiam ja - takiego że potem za mną łazi i się łasi...
            • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 16.10.13, 20:37
              Coś podobnie jak ja.
              Tylko to drugie chyba za rzadko ostatniosuspicious
              Jak długo się tak fochasz o focha? wink
          • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 16.10.13, 21:17
            oh, powiedzialam kilka rzeczy ktore zostaly przemielone w jego glowie na uzytek focha
            dopytywanie sie o znajomych na fejsbuku co zaczelo mnie wkurzac - chce miec tajemnice i wolnosc bo jego jest za "duzo"
            uwaga nt czestotliwosc seksu (zlosliwa z mojej strony, ok moj blad) - seks z nim jest ch....owy

gadalam, rozkminialam... dupa

i przemielil to sobie na parowe ktorej z tona musztardy zjesc sie nie da

• kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:46
              " - ja chce miec tajemnice i wolnosc bo jego jest za "duzo"
              - seks z nim jest ch....owy"

tak ku wyjasnieniu - to sa jego wnioski, nie to co ja powiedzialam

• anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:04
                No myślęwink
                ja też "mówię" bardzo ciekawe rzeczy w takich wypadkach big_grin
      • default Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:40
        Anorektyczna - mam dokładnie tak samo, zmęczyły mnie te fochy na maksa. Ten trwający obecnie to zdaje się "ostatnia kropla", bo zaczynam mieć już myśli "ostateczne" - wóz albo przewóz. Mnie też szkoda życia na szczeniackie zagrywki.
        Mój mąż co prawda ostatnimi laty mocno wyhamował z fochami, częstotliwość zmniejszyła się z jednego w miesiącu do 2-3 w roku, ale za to już jak się nafoszy, to na całego. Poprzedni foch był w czerwcu, trwał 8 dni i to on go zakończył "przychodząc w łachę". Tyle że mi to już nie daje żadnej satysfakcji, zawsze tylko niesmak pozostaje po takich zadymach.
        Teraz nie gada od tygodnia, chociaż widzę, że mięknie i zaczyna podchody. Brzydzi mnie to wszystko sad
        • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:50
          myslisz powaznie o rozstaniu?
        • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:13
          No właśnie!!!
          Mam dokładnie takie same przemyślenia sad
          Co mi po przyjściu w łachę czy innych takich, we mnie zostaje mega niesmak na długi, długi czas i zaufanie do niego spada mi o ileś stopni i nie bardzo powraca na poprzedni poziom. D
          Doszłam do wniosku, że stając wobec takiego zachowania jak nieodzywanie się o wuj-wie-co i torpedowanie prób normalnego omówienia problemu można dojść tylko do dwóch wniosków: albo mam do czynienia z osobą bardzo głupią albo z osobą bardzo wredną z tendencją do przemocy psychicznej. W obu wypadkach wnioski na temat sensu brnięcia w związek z kimś takim narzucają się niestety same sad
          My jesteśmy długo, bardzo długo, wiele nas łączy i mamy dzieci, ale niestety maratony z nieodzywaniem to może być coś, co wszystko rozwali. Nie potrafię tak układać życia, bo to dla mnie patologia. Nie mam tendencji do wchodzenia w toksyczne związki, nie jestem masochistką ani osobą lubująca się w chorych układach. Obecnie mam nieciekawe przemyślenia, co by było, gdyby taka sytuacja utrzymała się np.2 - 3 tygodnie. Mąż się nie odzywa od soboty. Zamiast "tęsknić" coraz bardziej nie chce mi się go oglądać... sad
    • mama3chlopcow Re: sposob na mega focha 16.10.13, 22:31
      Ja miewam focha wink mój mąż nigdy, jakoś mi tak foch do faceta nie pasuje (mam trzech synów i oni też nigdy nie mają 'focha'). Najlepszy sposób na mojego focha to jak mój mąż się do mnie przymila, zagaduje, podszczypuje. Gdy jestem na niego zła, mówię sama sobie że teraz to się będę długo gniewać, ale gdy on za mną chodzi i się podlizuje to ja nie potrafię się gniewać. I choć w momencie gdy mnie wkurzy obiecuje sobie że teraz to już tak łatwo mu nie ulegnę to on i tak potrafi mnie 'złamać".
    • joanekjoanek Re: sposob na mega focha 16.10.13, 22:45
      To nikt jeszcze nie wspomniał o Cudownej Metodzie na Większość Męskich Fochów, jaką jest najzwyklejszy w świecie SEKS? Bardzo, bardzo dziwne.
      Tak, ja też nie mam najmniejszej ochoty łagodzić focha w taki sposób. I często tego nie robię, o nie. Ale w bardzo wielu przypadkach ta metoda po prostu działa.
      A jak Ty jeszcze tu wypisujesz takie herezje, że mu powiedziałaś, że seks z nim jest ch...owy, no to sytuacja nie jest ciekawa. W sumie foch jest co najmniej uzasadniony, rzekłabym. Po 10 latach małżeństwa stwierdzam, że wybaczałam już różne straszne słowa i straszne czyny, ale chyba nie dałabym rady przetrawić tekstu, że seks ze mną jest do dupy...
      • default Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:31
        joanekjoanek napisała:

> To nikt jeszcze nie wspomniał o Cudownej Metodzie na Większość Męskich Fochów,
        > jaką jest najzwyklejszy w świecie SEKS?

Tzn. że niby facet się foszy i nadyma, a ja mam mu tyłkiem przed nosem zachęcająco wymachiwać, co by się łaskawie rozchmurzył ?? A w życiu.
        (pomijając fakt, że po 25 latach związku i w wieku ponad 50, to już tak automatycznie nie działa smile).
        • mamaemmy Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:42
          Nie traktuj tego jak focha a jako jaskinie.Przeczytaj książkę "Mężczyzni są z Marsa,kobiety są z wenus".Czyli przeczekaj az on z tej jaskini wyjdzie.
          • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:19
            Sorry, najgłupsza książka jaką czytałam.
            Nie oznacza to, że zamierzam wdać się z pianą na ustach w dyskusję, sorry, uzyskane potencjalne odpowiedzi, że się nie znam obiecuję z góry zignorować, proszę po prostu przyjąć info, że są ludzie, których kretynizm lansowanego tam poglądu na kwestie płci powala.
            Kobiety są ludźmi i mężczyźni są ludźmi.
            • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:25
              big_grin zdzira, ozenisz sie ze mna??? big_grin
              • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:33
                Jak mój aktualny jeszcze się z tydzień pofoszy, to będę normalnie do wyrwania!
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 17.10.13, 08:41
        to nie przetrawiaj
        pomijajac fakt lagodzenia focha seksem co uwazam za ponizej.....
        to czytaj ze zrozumieniem "herezje"
      • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 17.10.13, 19:22
        O matuś jedyna, to serio czy ironicznie???
        Seks jak reakcja na bycie ignorowaną i ostentacyjnie olewaną- można to pociągnąć dalej: jak facet powie do ciebie "ty ku..." może oznaczać, że chciałby cię oglądać na wysokich szpilkach i powinnas takowe założyć, jak cię złapie za kudły i przeciągnie na wysokości lamperii, to będzie doskonałą okazją do dobrania mu się do rozporka i zrobienia loda...
      • jowita771 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 11:26
        > To nikt jeszcze nie wspomniał o Cudownej Metodzie na Większość Męskich Fochów,
        > jaką jest najzwyklejszy w świecie SEKS?

Metoda bez sensu, powoduje u faceta proste skojarzenie: foch się opłaca. Ja bym wolała, żeby mój partner doszedł do wręcz przeciwnego wniosku.
    • kruche_ciacho kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 18:52
      cos sie zmienilo, udalo sie porozumiec?

ja dzis sie dowiedzialam jaka sobie ukrecil interpretacje naszej ostatniej wymiany zdan i..... slow mi brak a cycki opadly
      gdyby to byla prawda to nawet by nie dziwilo ze sie smiertelnie obrazil
      • anorektycznazdzira Re: kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 19:24
        No to rozmawiacie coś w sumiesmile
        • kruche_ciacho Re: kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 19:26
          hmmm..... dostalam e-mail ze zwierzeniami wink
          • anorektycznazdzira Re: kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 19:35
            Jego?
            Nie jest źle! Czyli jakby już nie foch, próba rozmowy warta pociągnięcia. Trzeba dobrze przemyślec co się odpowie, ale moze byc z tego coś dobrego. Trzymam kciuki.
            • kruche_ciacho Re: kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 19:41
              odpowiedzialam ze w glowie mi sie nie miesci co on za teorie tworzy
              ze nie ma to pokrycia z tym co zostalo powiedziane
              wiec pewnie niedobra odpowiedz

a tak ogolnie to troche nienormalne ze sie mam zastanawiac co odpowiedziec zeby nie urazic dalej???? no prosze...... marna pociecha, wylal pomyje na mnie i tyle
              • antyideal Re: kobiety nafoszonych samcow 17.10.13, 19:50
                To taki typ, ktoremu pewnie ciagle trzeba udowadniac, ze nie jest sie
                wielbłądem... fajna sprawa uncertain
      • lady-z-gaga Re: kobiety nafoszonych samcow 19.10.13, 11:52
        >ja dzis sie dowiedzialam jaka sobie ukrecil interpretacje naszej ostatniej wymiany zdan i..... slow mi brak a cycki opadly

czyli dowiedziałas się, jak pracuje jego psychika w sytuacjach konfliktowych
        i co zamierzasz z tym zrobic, biorąc pod uwagę, że z wiekiem będzie tylko gorzej? wink
        Czytam ten wątek i jestem pod wrażeniem postów Blond-suflerki, zgadzam sie z kazdym jej słowem
        związek z tym panem nie rokuje dobrze, foch o głupstwa to może byc czubek góry lodowej
    • ledzeppelin3 Re: sposob na mega focha 17.10.13, 20:31
      Zależy, o co poszło
      jak mu np w chwili szczerości wyznałaś, że uprawiałaś właśnie gang- bang z czterema rosłymi panami świeżo wypuszczonymi z pierdla, albo że usunęłaś waszą upragnioną ciążę, albo wyśmiewałaś się z jego fiuta, to foch może potrwać nieco dłużej i nie dysponujesz tu żadnymi skutecznymi środokami.
    • kruche_ciacho foch trwa, dzis 5ty dzien 18.10.13, 16:55
      • anorektycznazdzira Re: foch trwa, dzis 5ty dzien 18.10.13, 21:23
        U nas 6ty. Patologia.
        default- co słychać?
    • inguszetia_2006 Re: sposob na mega focha 18.10.13, 20:36
      Witam,
      Mój obecny się nie obraża. Mój poprzedni się obrażał. To był Rak z 22 czerwca. Wycofka totalna. Raki tak mają. Napsuł mi krwi, jak się masz. Cud cudów, że tyle z nim wytrzymałam. Te ciche dni i inne takie. To jak gwałt na mojej osobie był. Przemoc w białych rękawiczkach. O du..pę Maryni zawsze szło. Zawsze coś sobie uroił. Nie było rozmowy, zero. Nie dało się. Irracjonalne powody, nieprawdziwe, fałszywe widzenie rzeczywistości. Tego się nie dało wytrzymać. Powinno śmieszyć, ale nie śmieszyło? Dlaczego nie śmieszyło? Nie wiem, jak wy z nimi wytrzymujecie, serio. Jesteście posągowymi herosami w moich oczach. Tylko życia szkoda.
      Pzdr.
      Ing
      • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 18.10.13, 21:20
        nie wytrzymujemy
        dlatego piszemy

zastanawiamycsie co dalej bo bilans zyskow i strat nie jest taki prosty
        • ledzeppelin3 Re: sposob na mega focha 18.10.13, 21:43
          Spróbujcie siły. Ja bym na takim usiadła okrakiem i siłą z gościa wyciągnęła o co się rozchodzi.
          • zuzi.1 Re: sposob na mega focha 18.10.13, 23:58
            wink)
        • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 19.10.13, 11:09
          kruche_ciacho napisała:

> zastanawiamycsie co dalej bo bilans zyskow i strat nie jest taki prosty

Jest bardzo prosty jak spojrzysz na to z szerszej perspektywy. A mianowicie takie zachowania są tylko skutkiem większego problemu a ten większy problem zazwyczaj jest poważną przeszkodą w budowaniu normalnego związku. Na przykład ktoś może mieć niskie poczucie własnej wartości i wtedy nie wierzy w to, że ktoś może go kochać i być z nim bo chce więc podejrzewa swojego partnera o nie wiadomo co. Wymyśla, wszystko negatywnie interpretuje, obraża się, chce, żeby go gonić kiedy jest obrażony, zapewniać o swoim uczuciu(a to ta gra, że ile byś nie zapewniała zawsze będzie mało).
          Zauważ, że to początek związku kiedy zazwyczaj wszystko jest super a tutaj już są problemy.
          • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 20.10.13, 09:35
            i tu sie z Toba nie zgodze surferko (wink)

w moim odczuciu: ponieudanym malzenstwie, w pewnym wieku, z dzieckiem, poczatki typu randki, oswajanie sie, nabranie zaufania jest bardzo trudne
            kiedy mialam lat 2-dziescia rzeczywiscie kazdy poczatek zwiazku byl super, problemy pojawialy sie w miare uplywu czasu
            teraz jest na odwrot: potrzebuje czasu zeby sie oswoic i otworzyc, zeby zwiazek byl swojski i "moj" zebym byla soba
            w moim wypadku poczatki sa dla mnie trudne i przypuszczam ze to moje "wstrzymanie" wywoluje czasem pewne reakcje

ale wciaz bilans wychodzi na plus
            • blond_suflerka Re: sposob na mega focha 20.10.13, 13:35
              Tak, masz rację. To co piszesz zdecydowanie ma sens. Im więcej lat i doświadczeń tym czasem trudniej na początku aleeeeeee tutaj nie pasuje mi jedna kwestia a mianowicie-wymyślanie kompletnie oderwanych od rzeczywistości interpretacji. O ile partner mógłby się wkurzać, że Ty wchodzisz w to powoli, oswajasz się, itd a on chce szybciej to wtedy ma konkretne pretensje i mówi o co chodzi i próbuje coś działać. Natomiast Ty opisujesz faceta, który wymyśla historie z kosmosu bo coś sobie niewłaściwie zinterpretował a to z kolei jest charakterystyczne dla ludzi z niskiem poczuciem własnej wartości, którzy wiele faktów interpretują negatywnie, którym trudno uwierzyć, że ich można lubić, szukają więc dowodów na swoje negatywne przekonania, są podejrzliwi, itd.
              Poza tym-on jednocześnie wymyśla i się obraża i to na długo. To chwyt charakterystyczny dla osobników niedojrzałych emocjonalnie.
              • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 23.10.13, 12:37
                w tym rowniez masz racje
                poniewaz ja jestem chlodna i zdystansowana facet nie wie na czym stoi, co nakreca jego niepewnosc
                po drodze tworzy sobie interpretacje potwierdzajace jego teorie i tak sie nakreca do czasu az sam zobaczy jakie to bzdurne

ostatnim razem chyba to zobaczy sam, wiec ciekawa jestem jak bedzie wygladala nastepna "roznica zdan" wink

• blond_suflerka Re: sposob na mega focha 23.10.13, 13:26
                  Wiesz co Kruche Ciasto, ja Cię przepraszam jeśli jakoś niechcący Cię zdołowałam, że facet kompletnie beznadziejny i w ogole związek nie ma szans. Jesli tak wyszło to sorry, nie takie miałam intencje.
                  W sumie każdy człowiek coś tam ma i z czymś musi się zmierzyć. Może tylko trzeba być ostrożnym kiedy już jakaś sytuacja zmienia się w permanentny hardcor a nie takie normalne oswajania się czy docieranie. Oby tutaj się udało. Dawaj znać jak tam Twoje otwieranie i jego fochowaniewink Tak czy tak-powodzenia, miłość jest piękna!big_grin
                  • kruche_ciacho Re: sposob na mega focha 23.10.13, 14:04
                    no az taka wrazliwa nie jestem big_grin nic nie szkodzi, moj instynkt samozachowawczy jeszcze dziala wiec przy permanentnym hardkorze sie pakuje, biore mlodego i wychodze wink
                    mialam hardcorowe przezycia z moim ex-mezem
                    bogata w doswiadczenie, nie polegne - tak mysle
                    wink

• sumire Re: sposob na mega focha 19.10.13, 11:19
          czy ja wiem, czy nie taki prosty?...
          jeśli masz faceta, który przez blisko tydzień nie chce z Tobą gadać, to przecież prawie, jakbyś nie miała. w czym różnica?
    • krolowa_online Re: sposob na mega focha 19.10.13, 05:40
      w moim domu rodzinnym moja matka miala zawsze fochy, to byl jej zywiol (zreszta jest nadal), dla dzieci-katusze, kiedy rodzice ze soba nie rozmawiaja. Kiedy bylam starsza-fochy kierowane do mnie-do tej pory nie moge zrozumiec, jak wlasna matka moze nie odzywac sie do swojego dziecka, i czesto w sytuacjach takich kiedy wyjezdzalam "w swiat", albo po latach przyjezdzalam i po kilku dniach foch-wstyd pisac.
      I ja takiego focha mam tez wpisanego w geny, ale przekonalam sie na poczatku malzenstwa, ze moj maz mnie i sobie na to nie pozwoli. Ma wtedy tysiac pytan, tysiac spraw i nie da sie fochowac i dzieki mu za to bo teraz nie wyobrazam sobie sytuacji, kiedy np. w pracy ujowo, szef wkurzy, kolezanka wkurzy, a tu jeszcze do domu wracac sie nie chce. To jest najgorsze maltretowanie psychiczne.
      Wspolczuje Wam dziewczyny, bo wiem jak to jest, po calym dniu nie miec sie do kogo odezwac, wyzalic, zapytac, pogadac, narasta nienawisc i w takim domu nie chce sie mieszkac.
      wszelkie klotnie, wrzaski sa niczym w porownaniu z "cichymi dniami".
      ja bylam strzepkiem nerwow w domu rodzinnym.
      Dajcie jakies ultimatum-ze foch do rana, a nastepnego dnia ma byc wszystko jak bylo, bo jesli nie, to.....tu sobie same ustalcie co.
    • lelija05 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 12:16
      No to ja już się nie dziwię, że ty masz wątpliwości dotyczące wspólnego zamieszkania.
      Pan zachowuje się jak zakompleksiony dzieciuch, ja bym takiemu napisała (skoro nie chce rozmawiać), że albo dorośnie i zacznie się zachowywać jak mężczyzna, albo adios. Fochy niech pokazuje mamusi, ja już mam jedno dziecko, a drugie wyrośnięte mi nie potrzebne.

Z takim charakterem, to on może się obrażać, bo mu np herbaty nie zrobiłaś, a powinnaś się domyślić, że on chce itp. Ciężki typ i męczący na codzień.
    • nenia1 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:09
      Nie tolerują fochów, to dla mnie jedno z najgłupszych zachowań.
      Jak się pojawia choć cień focha jest krótka zj..ka i foch błyskawicznie mija.
      • misterni Re: sposob na mega focha 19.10.13, 17:37
        To znaczy, że nie masz prawdziwego fochmena w domu wink
        Jakbyś miała, to po tej zjebce foch byłby jeszcze większy wink
        • anorektycznazdzira Re: sposob na mega focha 19.10.13, 18:27
          prawda
        • nenia1 Re: sposob na mega focha 19.10.13, 19:18
          misterni napisała:

> To znaczy, że nie masz prawdziwego fochmena w domu wink
          > Jakbyś miała, to po tej zjebce foch byłby jeszcze większy wink

A jednak smile Model focha wyniesiony z domu, brat się fochuje, matka i ojciec.
          Taki sposób komunikacji, na który ja akurat mam szczególną alergię.
          Od początku miał kołki ciosane na głowie plus tłumaczenie na przykładach
          jego własnej rodziny, jak wygląda z boku, ten dziwny sposób komunikacji i wywierania
          presji na innych. Orka na ugorze, ale wierz mi widać kolosalne zmiany.
          Teraz wystarcza krótka zj..a i rozwiązujemy problem inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka