Dodaj do ulubionych

60-te urodziny.

22.10.13, 18:36
Może poddacie mi jakieś pomysły, co na 60-te urodziny mojej mamy jej sprezentować.
Na pewno będzie tort, skorzystam z pracowni artystycznej i będzie miała tort jakiego nawet nie marzyła mieć smile No i jakiś prezent. Musi być wypasiony tongue_out
Moja mama to człowiek orkiestra. Biznesłomen, która ma wiele pasji. Pochłania ją akwarystyka, uwielbia erę dinozaurów (tak, tak wink), kocha dobrą muzykę (sama nauczyła się grać na fortepianie i gitarze, przy tym świetnie rysuje), pochłania książki (jedna dziennie), zna się na motoryzacji, zbiera porcelanowe figurki, ma łeb jak sklep, więc na pewno coś pominęłam.
Chcę, by w tym nieszczególnym dla niej dniu big_grin czuła się świetnie, zwłaszcza, że nie ma już nikogo, oprócz mnie (nie ma rodzeństwa, rodzice nie żyją).

Może wasi rodzice obchodzili okrągłe urodziny.
Obserwuj wątek
    • vilez Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 18:39
      Bilety na jakąś fajną imprezę: koncert?
      • bi_scotti Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 18:48
        Jesli Cie stac, to koniecznie wycieczke w tym kierunku: www.tyrrellmuseum.com/ smile
        Jesli lubi motoryzacje to podobno w PL sa takie miejca, gdzie sie mozna przejechac koparka, czolgiem, dzwigiem czy innym takim ustrojstwem wlasnie jako prezent urodzinowy - jako dobiegajaca 60tki maniaczka pojadow wszelakich moge Ci powiedziec, ze bylabys najlepsza corka na swiecie gdybys mi taki karnet sprezentowala wink
        Nowy rower? Np. fancy skladak - teraz takie modne (znow modne?).
        Ma updated GPS? Moze cos w tym kierunku?
        Jakis fancy zestaw farb lub papierow do tych watercolours - pewnie sa takie, ktore jej zal forsy a by sie ucieszyla nieslychanie.
        Idzie zima - mama nartuje? snowshoeing? Zawsze mozna w tym kierunku, bo to trwale sprzety sa a milo czasem odnowic "przy okazji" albo "z okazji" smile
        Happy b-day dla mamy i nastepnych dwoch 60tek w zdrowiu i poczuciu humoru!
        • grave_digger Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 19:19
          Muzeum wspaniałe, ale moja mama nie zna języka.
          W naszej mieścinie niestety nie ma takich atrakcji jak przejazd czołgiem wink
          Rower - pomyślę, mam dostęp do holenderskich w cenie 'po znajomości'.
          GPS ma wink
          Co do nart, to nigdy nie 'nartowała', choć gdyby spróbowała, to pewnie by się wciągnęła znając ją.
          Dziękuję za życzenia dla mamy smile Powiem tylko, że na 60 nie wygląda i samą mnie ten wiek szokuje tongue_out
      • grave_digger Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 19:15
        Co do biletów na koncert - mieszkamy w małej mieścinie, więc nie bardzo, no chyba, że ktoś fajny przyjedzie to tak. Ostatnio moja mama często 'koncertuje' czy 'kabaretuje'. Pomyślę o tym, bo miasto wojewódzkie jest 60 km od nas, co jej nie zraża smile
    • gazeta_mi_placi Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 19:23
      >Może wasi rodzice obchodzili okrągłe urodziny.

Nie, moim obchodzili wyłącznie urodziny typu 49, potem 51, 52 itp. Okrągłych nigdy.
    • peggy_su Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 19:53
      Może czytnik ebooków, tablet. Moja mama trochę starsza, bardzo lubi takie gadzety.
      Piszesz że bilet na koncert odpada, bo małe miasto, ale może zafundowac wyjazd do duzego miasta np weekend w Krakowie z biletem do filharmonii (może inne miasto i jakiś ciekawy spektakl teatralny) i fajnie jakby bilet zaplanowany byl na dwie osoby i mama mogła zabrac przyjaciółkę czy kogos bliskiego.
      • grave_digger Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 19:59
        Właśnie rozważam ten pomysł z teatrem czy filharmonią. Przejrzę repertuar.
      • maja-02 Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 21:11
        ja też jestem za czytnikiem smile
        • grave_digger Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 22:01
          a jaki polecacie? bo się kompletnie nie znam.
          • kk345 Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 22:50
            Może podpytaj jednak mamę dyskretnie, co mysli o takim sprzecie. Moja rodzina planowała mnie uszczęśliwić takim gadżetem, bo przecież uwielbiam czytać- na szczęście ktos uznał za stosowne zapytać mnie o zdanie, bo czytnik leżałby i pokrywał się kurzem- mimo, ze nie mam problemów z nowymi technologiami, to dla mnie książka MUSI być papierowa, szeleścić i pachnieć księgarnią...smile
    • peonka Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 22:05
      Może kurs robienia sushi? Albo innego gotowania/pieczenia/dekorowania potraw? Są takie jednodniowe. Ja byłam na sushi, bardzo fajne, od tego czasu roluję sama, z sukcesem smile
    • kkalipso Re: 60-te urodziny. 22.10.13, 22:15
      Zafunduj MAMIE i sobie przy okazji jakąś fajną wycieczkę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka