evaperon 29.10.13, 09:51 Dziewczyny, muszę wysłać paczkę do UK dość sporą i nie wiem czy wysłać ją pocztą, czy jakimś innym sposobem żeby było najtaniej i chcę ją ubezpieczyć również. Z góry dziekuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mnb0 Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 09:54 Na poczcie kradna wiec odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:00 Kradzieże na poczcie są aż tak częste? Ja od czasu do czasu sprzedaję na Allegro i w ciągu kilku lat sprzedałam około 200 przedmiotów (różnych, nie jednego rodzaju), wysyłałam nieubezpieczonymi paczkami albo listami poleconymi. Tylko jedna jedyna wysyłka mi zginęła na ponad 200 sprzedanych przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:05 Mnie jedna na cztery paczki ukradziono. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 11:36 su do czasu sprzedaję na Allegro i w ciągu kilku lat sprzedałam około > 200 przedmiotów (różnych, nie jednego rod nie kradna starych gratow wysylanych przez rynciste ale paczka z zagranicy i jeszcze niech ma ozbaczenie sklepu z jakiego idzie dziwnym trafem idzie przez cala europe niknie w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:01 Zadzwon do DHL, TNT, UPC i innych pocztexów i pozbieraj oferty cenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:03 nie pocztą-bo zbankrutujesz mi za paczkę do 2kg wyszło prawie tyle co zawartość paczki Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:04 W duzych formach kurierskich czesto masz opcję wysłania drogą lotniczą (droższa) lub lądową (tańsza). Jeżeli nie jest to przesyłka superpilna, zapytaj o tę opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:14 ja wysyłam DPD, ubezpieczona mają tanio i szybko doręczają wysyłam paczki do rodziny i nie są to małe paczki Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 10:53 Pocztę należy wciąż niestety omijać z daleka. Kradną i wciąż serwis bywa mało solidny. Obdzwonić firmy kurierskie. My ostatnio korzystaliśmy (paczka wysyłana z PL do UK, ale zamawiana z UK) z Blue Feniksa bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
galadus1 Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 11:45 Mozna wyslac bezposrednio z DPD, ale jest drogo. Ostatnio pojawilo sie sporo firm, ktore maja podpisane umowy z DPD/UPS/TNT/FEDEX itp i oferuja nizsze ceny niz bezposrednio u tych przewoznikow. Kilka pierwszych lepszych z netu: www.przesylarka.pl www.paczkidopolski.co.uk www.angliapolska.pl Korzystalam z uslug jednej z tych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
petuniasta Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 11:31 Poczta jest niewiarygodnie droga. Ja korzystałam z www.britport.net/ i bardzo byłam zadowolona, koszt to 110 zł za paczkę do 30 kg, kurier odbiera z domu i dowozi pod drzwi, paczka jest ubezpieczona. Odpowiedz Link Zgłoś
evaperon Re: Paczka do UK, pytanie mam 29.10.13, 14:27 Dziękuje za odpowiedzi, podzwonię, popytam. Odpowiedz Link Zgłoś
allekurier.pl Re: Paczka do UK, pytanie mam 30.10.13, 08:54 Polecam nasz serwis AlleKurier.pl Przesyłka o wadze do 15 kg do Wielkiej Brytanii to koszt 147,48 zł. Dokładny cennik na stronie paczka do anglii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś