Dodaj do ulubionych

papryka do sloikow

01.11.13, 20:52
aby zaoszczedzic zina chcialabym zasloikowac smazona papryke. zwykla kojona praktyka usmazona na malej ilosci oleju - wiec wladciwwie taka duszona. ile takie sloiki postaja jesli zapasteryzuje je? lepiej nie ryzykowac i tyndalizowac?
Obserwuj wątek
    • peonka Re: papryka do sloikow 01.11.13, 21:02
      Tyndalizowana kojona praktyka, lubię to smile

Niestety nie mam nic do powiedzenia w temacie, ale chętnie poczytam rady i też może zatyndalizuję smile
    • olewka100procent Re: papryka do sloikow 01.11.13, 21:06
      a skąd masz paprykę ? kupna ? pytam bo chciałam zrobić ogórki ale teściowa mi mówi, że kupne pędzone mi nie wyjdą , muszą być działkowe
    • lola211 Re: papryka do sloikow 01.11.13, 21:48
      Moje stały ze 2 lata.
    • eliszka25 Re: papryka do sloikow 02.11.13, 04:02
      moja mama robi papryke w sloiki, ale w zalewie octowej. stoi az do zjedzenia, czasem nawet 2-3 lata. twoja jest usmazona, ale oprocz tego cos z nia bedziesz robic, czy po prostu chcesz poukladac w sloikach i zapasteryzowac, ew. dolac nieco oleju/oliwy? mysle, ze spokojnie bedzie stalo zapasteryzowane przynajmniej przez zime. moja mama zawsze wszystko pasteryzuje raz i stoi czasem latami.

• japanunieprzerywalempanieposle Re: papryka do sloikow 02.11.13, 11:37
        no to bedzie cos w stylu smazonych pomidorow. moge nawet to zmielic jesli ma to sprawic, ze dluzej postoi. chce miec baze do sosow - wiadomo ,ze zima papryka bedzie b. droga. poza tym taka papryka ze sloika to juz obrobiona jest i wystarczy zalac nia smazona np cebule.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka