Dodaj do ulubionych

Michal Wisniewski

04.11.13, 11:16
A dokladniej jego dzieci :p czy ktos oswiecony swiatowy badz po prostu czytajacy praske popularna moze mnie oswiecic jak sie wymawia imiona jego dzieci?
Mam taka mala niezgodnosc w domu - pojawily sie rozne opinie... suspicious
Chodzi mi o te imiona: Xavier, Fabienne, Etienette i Vivienne.
Wielkie dzieki.
Obserwuj wątek
    • lofmitender Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 14:03
      na zdrowy rozum bo prasy brukowej nie czytuje smile
      ksawier
      fabien
      etinet
      vivien
      oczywiscie z odpowiednim akcentem ;0)
    • dziennik-niecodziennik Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 14:18
      zaprzyjaźniona "znawczyni" francuskiego (uczyla sie francuskiego) twierdzi ze to jest Ksawie(r), Fabię, Etinet i Vivię.
      choc jak tak patrze na to co napisane to to jakby trochę inaczej wygląda niż to co ona mówi big_grin ten akcent jednak dużo zmienia. np to "r" na koncu Ksawiera tak jakby jest i go nie bylo jednoczesnie, dlatego wstawiłam nawias...
      • bloopsar Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 14:28
        > to "r" na koncu Ksawiera tak jakby jest i go nie bylo jednoczesnie

Ksawiehhh big_grin
      • ghrtth Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 20:36
        Moim zdaniem Fabię i Vivię byłoby gdyby imiona były męskie i z końcówką -en. Żeńskie z końcówką -enne wg mnie czyta się "en".
    • edelstein Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 14:34

Ksawie (h-r),Fabié(n),Etinet,Wiwié(n)

B.podobaja mi sie te imiona.
      • ichi51e Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 14:38
        Trudno mi sie to Etinet ustosunkowac. Etinet-gabinet. Fabje kojarzy mi sie z Fabjanem a to z kolei z pawianem... No ale najwazniejsze chyba ze rodzicom sie podobaly ;p ja tam jestem za wolnoscia rodzica w kwestii imienia.
    • dorotanna Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 15:39
      wybierasz się na domówkę do Michała i obczajasz jak cudaczne imiona dzieci wymawiać?
    • volta2 Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 15:45
      my na vivienne wołaliśmy vivi i tyle
      niańka wołała viviczka i tyż dobrze było.

reszty nie miałam okazji przetestować, mnie bardziej zastanawia ile on jeszcze tych dzieci sobie pyknie - ale niech mu tam, kryzys dzietności mamy, niże i te inne problemy...
      szkoda tylko że z kryzysem rodziny też mu się ta dzietność zbiegasmile
    • jowita771 Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 16:32
      Nie mogę się doczekać kolejnych dzieci tego pana i ich imion, mam nadzieję, że Tajnerówna nie będzie hamować jego wyobraźni w tych sprawach.
    • varna771 Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 21:10
      Dziwiłam się, że Polo Tajner 'oddał' córe czerwonemu, ale jednak widzę, że baba zdecydowanie lepiej ma pod czerepem od poprzednich 3 żon czerwonego. Podobno za jej namową zmienił Wiśniewski wizerunek, zresztą na bardzo korzystny, więc może beda z niego jeszcze ludzie. Mysle, że już więcej dzieci nie bedziesmile
    • bleuet Re: Michal Wisniewski 04.11.13, 22:43
      Kzawie, Fabien, Etienet, Wiwien. W razie wątpliwości www.hearnames.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka