melancho_lia 05.11.13, 12:12 jakiś czas temu trafilam na "zakład higieny jelita grubego" Kiedyś jeszcze na "biuro podróży astralnych" A Wy? spotykacie jakieś zabawne nazwy/napisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:18 A ja widziałam drukarnie, która wielkim plakatem reklamowała się: "Niechlujnie, nieterminowo ale za to drogo!" Dość oryginalny sposób reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 16:38 gaskama napisała: > A ja widziałam drukarnie, która wielkim plakatem reklamowała się: > "Niechlujnie, nieterminowo ale za to drogo!" Dość oryginalny sposób reklamy. Często mijam reklamę drukarni "drogo, nieterminowo, ale za to blisko" Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:22 Mnie kiedyś ubawił szyld, literami wielkimi jak wół: OPTYK. W sumie uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:26 Ubawił mnie szyld przed przydrożną jadłodajnią: "skąpych też obsługujemy" Fajne są też szyldy np. lekarzy, których nazwisko pasuje do wykonywanego zawodu albo "sugerują" że usługa ta może być wykonywana niewłaściwie Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:27 Przypomniał mi się wystepujący kiedyś w TV lekarz o nazwisku Zmyślony- dyrektor jakiegoś psychiatryka Odpowiedz Link Zgłoś
merlotka30 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:28 Bawił mnie codziennie zakład kosmetyczny przy drodze do pkola o nazwie "Wehikuł czasu". Niestety zamkniety już. Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:35 "Klinika obuwia" zamiast "Szewc", kojarzy mi sie z nazywaniem sprzataczki pania konserwujaca powierzchnie poziome "Parking tylko dla klientow firmy. Inne pojazdy- nie zatrzymywac sie!" -zawsze sie zastanawiam czy te inne pojazdy potrafia czytac I ulubiony: "Kuchnie" napisane tak, ze "K" wyglada jak "C". Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:43 mamameg napisała: > "Klinika obuwia" zamiast "Szewc", kojarzy mi sie z nazywaniem sprzataczki pania > konserwujaca powierzchnie poziome U mnie w mieście znikły szystkie zakłady fryzjerskie,krawieckie itp. i wystepują pod nazwą Studio albo Salon Pani Krysia ma maciupki zakładzik pod szumną nazwą Studio Krawieckie Krystyny P. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:54 O tak, studia są teraz w modzie. Obok szkoły moich dzieci, mama jednego z ich kolegów otworzyła STUDIO MODY. A szyld z tą nazwą umieszczony był na malutkiej, blaszanej budce w której właścicielka sprzedawała jakieś majtki, rajtki i parę sztuk bluzek Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 21:02 To u moich rodzicow przy bloku stoi rowniez taki blaszak z napisem jak wol: FABRYKA MODY Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 12:44 Salon pieknosci o nazwie "Uroda pod psem".. na szczescie to salon dla psów, bo inaczej z klientelą bylo chyba krucho Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 13:35 Idę sobie ulicą, wiem, że po drugiej stronie jest sklep z używanymi ciuchami. Czasem wiszą jakieś plakaciki, że promocja, nowa dostawa płaszczy, albo ciuchy z Irlandii itp. A tego dnia plakacik z napisem 'Bokserki odrobaczone'. Trochę mnie to zszokowało, przechodzę przez ulicę, przyjrzeć się, a tu poniżej napisu zdjęcia małych piesków - bokserków Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Bokserki rulez!!! 05.11.13, 20:22 Co za piękna historia, padłam ze śmiechu i leżę, mąż także Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 13:43 Niedaleko mnie jest piekny ekskluzywny szyld: KLINIKA PIĘKNEGO CIOTA Zawsze mysle o tym pieknym ciocie A tak naprawdę to jest to napisane mało trafiona czcionka bo zakład nazywa się: Klinika pięknego ciała Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:22 Automatyczna myjnia ręczna... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:25 Napis na Markpolu zawsze czytam jako "popiczaj swoje", a jest napisane "popieraj swoje" tylko czcionka słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:33 Ok. 10 lat temu. Przyrdrożna reklama fabryki drutu. Wyglądało to tak: dwie młode kobitki w strojach pseudoludowych trzymały z dwu stron drut. I napis, uwaga!: "Tutaj dobrze ciągniemy drutA" Nie wierzyłam własnym oczom, ale to nie było przywidzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:36 Mnie kiedyś rozbawił szyld "galanteria betonowa". Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Ciekawostki ze spacerów 06.11.13, 12:39 Mi się podoba napis na pasmanterii "obciąganie - cena do uzgodnienia" Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 14:50 Zawsze jak widzę szyld w stylu "Centrum osteoporozy" albo "instytut gruźlicy", to kojarzy mi się to z miejscem, gdzie te choroby są produkowane a potem rozsiewane po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 15:08 długo się śmiałam i zastanawiam się jakiej firmy to żelazko musi być ...czy biedronkowe da radę??? ew. moja rowenta... Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 15:15 Kiedyś w trasie. "Wulkanizacja i serwis opon, diagnostyka pojazdów, nastawianie kręgosłupa" Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 16:51 Gabinet stomatologiczny Free Style. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 16:59 ale z tym jelitem to nawet zgrabnie, moim zdaniem. jakby napisali "terapia hydrokolon" to by malo kto zajarzyl. moze w branzy higiena jg juz sie przyjela? zreszta oprocz hydrokolon sa ejszcze inne zabiegi...higieniczne w obrebie jelita. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 17:23 Kiedyś w Katowicach widziałam sklep mięsny (tzw. rzeźnik) o szumnej nazwie Barbie. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 18:22 Cały czas odkrywam nowe rzeczy i czasami jestem mocno zdziwiona jak dziwne miejsca znajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 19:04 Po Poznaniu jeździł kiedyś tramwaj reklamujący "Skład ogumienia JAJ". Miało być J&J, a wyszło, jak wyszło Już nie z szyldów, ale z ogłoszeń drobnych, u mnie w spożywczaku "tylko dziś wyjątkowo piwo w tej samej cenie, co zwykle!" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 19:05 Aaaa, i jeszcze kiedyś widziałam "Mechanik - pełen serwis powypadkowy" i szyld tuż obok "zakład pogrzebowy" Rzeczywiście - serwis pełen... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 19:49 za każdym razem dostaję czkawki Odpowiedz Link Zgłoś
enoma Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 20:15 U mnie w mieście jest sklep ogrodniczy o nazwie CHONO TU Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 20:47 "klinika dziurawego tłumika" no i zawsze jak mijam "Studio paznokcia" zastanawiam się dlaczego tylko jednym się tam zajmują Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 20:50 W Darłowie: "Wędkarzy i innych kłamców też obsługujemy" czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Asientos 06.11.13, 15:20 gdzie to jest dokladnie? cos kojarze, ale nie moge sobie przypomniec... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 20:56 "Słodka dziurka"- sklepik na Gaju we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Lola 211 06.11.13, 15:11 lola211 napisała: > "Słodka dziurka"- sklepik na Gaju we Wrocławiu. a gdzie dokładnie i co tam sprzedają? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 21:01 Kiedyś był taki szyld przy wyjeździe z Warszawy na Ostrołękę: "Sklep wielobranżowy: wódka, wino, piwo". Wielobranżowość całą gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 21:05 Witam, Dawno, dawno temu na Chomiczówce (Warszawa) był taki napis na murze: "Napoleon Bo na parter";-P Jestem żoliborzanką, więc jeździłam do chłopaka na tę Chomiczówkę i to mnie ujęło. Na moją zgubę;-D Czar_.., pamietasz to? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ciekawostki ze spacerów 05.11.13, 21:10 a ja mam taką ciekawostkę że już od miesiąca dzieci chodzą ubrane jak na mroźną zimę mają czapy, kurtki puchowe i kozaki z membraną Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciekawostki ze spacerów 06.11.13, 09:49 Nie widuję takowych, a jeśli już pojedyncze przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś