Dodaj do ulubionych

"Moda" ciążowo - laktacyjna

06.11.13, 09:42
Zainspirowana wątkiem obok, skąd w dorosłych kobietach po zajściu w ciążę rodzi się potrzeba przeistoczenia się w dużą dzidzię:

https://www.pizamka.pl/galerie/p/pizama-disney-dla-kobiet_730.jpg

Na tego typu infantylne koszulki natknęłam się już nie raz i zastanawiam się kto to kupuje? Musi być popyt skoro jest podaż... Co gorsza, więcej jest tego typu koszulek bądź zupełnie neutralnych, całkowicie aseksualnych niż kobiecych.
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:53
      To jest raczej pizama.
      A dla nie ciężarnych tez mozna kupić z podobnymi postaciami.
      Co kto lubi ty lubisz szpile i sexi top, ktos inny bluzę z króliczkiem czy czaszka.
    • 18lipcowa3 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:56
      Ohyda
    • kikimora78 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:56
      no żeby się nie narazić na opinię, że jak cyca do karmienia wyjmuje z koronkowego stanika to pewnie stara zboczura jest big_grin
    • maggi9 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:57
      Takie piżamy są również dla tych nie będących w ciąży...w sumie to nie wiem dlaczego. Często tez można spotkac skarpetki damskie z postaciami z bajek. Ale to akurat lubię, nawet mam na sobie teraz takie z atomówkami big_grin
      • ichi51e Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 11:00
        Ostatnio na spacerze z dzieckiem widze dwie panie stojace przed wystawa osiedlowego bielizniaka. I pani zachwycaja sie boze zobacz jakie to piekne! No to patrze co to za piekno... A to takaz wlasnie pizamka tylko z ochydna (serio ochydna) psia aplikacja...pies mial morde krzywa i ogolnie byl mocno dziwny oko tam gdzie ucho etc. Panie w wieku 40+ w ekstazie...
    • zuwka Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:57
      Litości przecież to jest piżama. Założę się, że nawet niejedna nieciężarna ma piżamę z misiem w swojej szufladzie
      • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 09:59
        Założę się, że nawet niejedna nieciężarna ma p
        > iżamę z misiem w swojej szufladzie

Serio?? Przyznawac się, kto!?
        • melancho_lia Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:01
          Ja mam z kotem. Liczy się?
          • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:07
            To zalezy od kota tongue_out
            Z takim? Nie, nie liczy się
            https://www.mommygoggles.com/wp-content/uploads/2010/12/pj01647hue.jpg

Z takim sie liczy:

https://www.webundies.com/media/products/ss_size2/agh80355.jpg
            • mayaalex Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:12
              Ja mam z takim, co sie liczy smile nawet dwie: jedna rozowa, druga fioletowa. A dla ciezarnych h&m ma calkiem normalne koszulki nocne - i takie proste, i z koronkami. I tak, jak nie jestem juz fanka tego sklepu, tak uwazam, ze ciuchy dla ciezarnych maja calkiem fajne i niedrogie.
              • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:17
                H&M? Ja wprost przeciwnie. Kiedys poszłam w ciąży na zakupy i przeglądając te ciuchy w H&Mie takie bezkształtne i nijakie prawie się popłakałam, bo ogólnie ciuchy dla cięzarnych okropne są. Kupiłam jedynie spodnie z golfem, a całą resztę już w zwykłych sklepach. Sukienki typu wrap okazały się wybawieniem.
            • melancho_lia Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:26
              Buu, to się nie liczy...
              Chyba zainwestuję w piżamę z misiem lub hello kitty
          • petuniasta Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 11:29
            A ja mam z ciasteczkowym potworem!
        • maggi9 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:02
          Ja mam satanistyczną z głową kozła wink
        • goodnightmoon Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:05
          >> Założę się, że nawet niejedna nieciężarna ma piżamę z misiem w swojej szufladzie

podkocem napisała:

> Serio?? Przyznawac się, kto!?

No dobrze, przyznam się - ja mam. Prezent od męża.
          Takie kotki i podobne misie.
        • puza_666 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:09
          Wypraszam sobie smile ja mam z Muminkiem, prezent od moejgo malzonka, ktory jak byl kiedys w delegacji w Finlandii natknal sie na muzeum muminkow i zakupil mi pizamke.
          Dostalam tez kubek z Buka wink
          Molda pajaca z muminkami.
          Czad big_grin
          My w ogole lubimy Muminkismile
          • ichi51e Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 11:04
            No ale to byly firmowe licencjonowane muminki z finlandii!!! To cos zupelnie innego!
            Ja mialam koedys biala koszulke z Migotka. bialy mumink (w sensie migotka) i tylko na bransoletka na nozce byla z brokatu... Ciekawe co sie z nia stalo....
        • redheadfreaq Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 11:23
          Ja mam koszulę nocną w chmurki.

Jak się dobrze zastanowiłam, to nawet dwie.
        • memphis90 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 12:59
          Ja mam piżamę z Kłapouchym. Lubię jegoi katastroficzne podejście do świata smile
      • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:01
        > Litości przecież to jest piżama.

Piżama nie piżama, mój M chyba by mnie zabił śmiechem gdyby mnie w takiej wersji zobaczył... I nie, nie sypiam w koronkach, ale w normalnych bawełnianych pizamach i koszulkach.
        • gretchen184 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:05
          podkocem napisała:
          > I nie, nie sypiam w koronkach, ale w normalnych bawełnianych piza
          > mach i koszulkach.

które to piżamy dla odmiany mogą do łez rozbawić innych.
          co ci przeszkadza,że ktoś sypia w koszuli z misiem? osobiście cię to jakoś dotyka? czy chodzi o to,że nie po twojemu?
          • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:09
            chodzi o to, że infantylnie. Jakoś faceci nie mają zapędów do słitaśnych piżamek, a gdyby mieli od razu ematka by uznała, że z nimi cos nie teges...
            • gretchen184 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:11
              podkocem napisała:

> chodzi o to, że infantylnie. Jakoś faceci nie mają zapędów do słitaśnych piżame
              > k, a gdyby mieli od razu ematka by uznała, że z nimi cos nie teges...

na szczęści e to tylko twoje subiektywne zdanie.
              • naturella Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:18
                Mój ma tshirt z Tomem i Jerrym, bardzo słitaśny.
              • podkocem Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:19
                acha, odczekamy z miesiac - dwa i gdy pojawi się watek o facecie z piżamką w misie, zobaczymy big_grin
    • dzikafoka Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:07
      Mam piżamę z żabą. A co?
      • kietka Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:11
        zazdroszcze problemów, nie widzialam bardziej dziecinnego watka dawno.
        "a bo ona nosi pizzzzamke w misia. bleeeee"
        wezcie sie baby do roboty.
        • gretchen184 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:12
          kietka napisała:

> zazdroszcze problemów, nie widzialam bardziej dziecinnego watka dawno.
          > "a bo ona nosi pizzzzamke w misia. bleeeee"

i pomyśleć,ze podkocem zarzuca komuś infantylność tongue_out
    • giokonda.it Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:35
      Teraz kobieta tym atrakcyjniejsza im bardziej przypomina dziewczynkę. Jak widzę aktorki/celebrytki udające nastolatki z tymi ich nóżkami ustawionymi do siebie (Gwyneth Paltrow) i rozchylonymi ustami (Anja Rubik) to co się dziwić,że ktoś chce zarobić na tym trendzie i idzie dalej oferując dzieciowe koszulki dla dorosłych kobiet.
    • run_away83 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:37
      Nie wszystkie ciążowe ciuchy są brzydkie czy infantylne - mnie się udało znaleźć naprawdę fajną sukienkę koktailową, lubiłam też ciążowe dżinsy z h&m. Ale już bluzki to porażka - szaro bure, o kroju namiotu. Podobnie z bluzkami do karmienia. Większość dostępnych w sklepach bluzek dla mam karmiących jest tak paskudna, że na sam ich widok zaczyna kiełkować w głowie pomysł o przestawieniu dzidzi na butelkę tongue_out

Karmiąc kolejne ssaki przetestowałam mnóstwo opcji ubraniowych i aktualnie mój uniform matki karmiącej to bluzka z dużym dekoltem + cieniutki szalik/apaszka. Fajnie mi się sprawdzają koszulki na cieniutkich, elastycznych ramiączkach, bluzki z dekoltem kopertowym lub zapinane na napy (można rozpiąć i zapiąć jedną ręką). Tylko staniki mam specjalistyczne, z zapięciem klik-klak, ale tak śliczne że w najmniejszym stopniu nie przypominają typowych "karmników" - bravado bliss.
      • opium74 Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 10:48
        po rodzinie krąży już legendarna opowieśc jak podczas burzy hormonów w ciązy popadłam w czarną rozpacz szukając piżamy do szpitala suspicious
        Miałam się połozyć na kilka dni z powodu komplikacji i szukałam na allegro czegoś odpowiedniego.
        Do szlochu doprowadziła mnie różowiutka koszula, długości do połowy uda z aplikacją.....krowy ze sterczącymi wymionami....
        teraz sama się z tego śmieję ale wtedy poważnie dostałam jakiegoś ataku histerii big_grin
        Udało mi się w końcu kupić coś neutralnego. Na dzień się przebierałam w dresowe spodnie moro i czarny t-shirt..... dziwnie wyglądałam na tle różowo, błękitno zółciutkich namiotów sunących nawet w dzień w koszulach nocnych.... suspicious
        • nisar Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 11:27
          Mam piżamę z pingwinkiem.
          Oraz 43 lata.

Idę się powiesić.
    • chipsi Re: "Moda" ciążowo - laktacyjna 06.11.13, 13:14
      Może żeby seksowne stroje dla ciężarnych nie propagowały ciąży wśród prostytutek czy coś. Nie wiem, zapytaj Lipcowej - ona jest specem od teorii spiskowych i ukrytej propagandy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka