Dodaj do ulubionych

Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie.

12.11.13, 08:33
Bardzo dobry thriller, lub kryminał. Uprzedzam, niejedno w życiu już widziałam. Jeśli chodzi o filmy oczywiscie wink
Obserwuj wątek
    • gretchen184 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 09:13
      zależy co lubisz
      moje dwa ulubione to "wyspa tajemnic" z boskim Leo i "dziewczyna z tatuażem" z D.Craigiem
      • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 09:23
        Widziałam. smile Millennium widziałam w skandynawskiej wersji z Noomi Rapace (trzy części) i amerykańskiej części raczej nie oglądnę. Ale w dobrym kierunku podążasz...
        • gretchen184 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:00
          to jeszcze "dług" z H. Mirren
          "musimy porozmawiać o kevinie"- dla mnie rewelacja
          "adwokat diabła"
          mój ulubiony "czerwony smok"
          "telefon" z C.Farrelem
          genialna "gra" z M.Douglasem
          "cube"- ale to dla fanów,wg mnie świetne
          "niebiańska plaża" z boskim Leo
          "ostatni dom po lewej"- brutalny
          niezły "dom snów" z D.Craigiem
          no i oczywiście "K-Pax"- czy jest ktoś kto tego nie oglądał?big_grin
          • peonies Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:42
            Jagten (Polowanie) z Mads Mikkelsen
      • didlina85 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 19.11.13, 19:40
        Ja proponuję coś na faktach i mega super: Udręczeni !!!
        prawie wszystkie tytuły znam i również polecam, obejrzałam też dzięki ematce Połączenie bardzo dobrysmile
        • liisa.valo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 29.01.17, 19:35
          Tak, fajne.
    • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 09:53
      A my wczoraj obejrzeliśmy (ja chyba trzeci raz) "Grę pozorów" (The crying game), jest tam kilka mocnych zwrotów akcji, ale to specyficzny film.
    • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 09:54
      "Podejrzani"?
      • babsee Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:51
        Morgen,musialam ten film obejrzec dwa razy zeby zakumac calą intryge smile
        genialny.
        • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:45
          To jest idealny film z tajemnicą. Niestety widziałam już dwa razy.
    • lilly_about Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:13
      Wszystko gra, ale pewnie widziałas już.
    • jagienka75 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:24
      film pt "Nieproszeni goście".

www.filmweb.pl/film/Nieproszeni+go%C5%9Bcie-2009-206486
    • ichi51e Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:31
      m.imdb.com/title/tt0482571/
      Po polsku mial chyba tytul "iluzjonista"? Czy cos podobnego.
      • demonii.larua Re: Trochę poza tematem 12.11.13, 10:40
        uwielbiam na IMDb zakładkę "Parents Guide" opisują dosłownie wszystko co pod tą kategorię podchodzi, brakuje mi tego na Filmwebie na przykład.
    • baybladerka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:35
      "Piknik pod wiszącą skałą" uwielbiam ten film
      • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:47
        Ja też. Za nastrój przede wszystkim. Klasyk.
    • karolciab125 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:45
      Polecany już wyżej "Dom snów",
      "Gra" z M. Douglasem i "Sierota"
    • bri Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 10:49
      Serial "Forbydelsen" (The Killing) w wersji skandynawskiej koniecznie, nie amerykańskiej. Oba sezony.
      • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:48
        Przymierzam się do tego serialu już jakiś czas. Tak więc może w końcu...
        • zielona.limonka Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 21:58
          O tak, Forbrydelsen jest rewelacyjny.
        • aneta-skarpeta aż odpaliłam swoje oceny na filmwebie;) 12.11.13, 22:08
          serial skandynawski- most nad sundem- krótki, formuła zamknieta 8 odc- rewelacja

niezła jest seria pełnometrażowych filmów, ale zamkniętych w całość ( łączy je osoba detektywa- Varg Veum- też skandynawskie kino

i 2 częsci snabba cash- z tym gosciem co gra partnera rudej w kilingu amerykanskim ( który jest aktorem skandynawskim i rewelacyjnym)

a jak mowimy o killingu to ogladalam obie wersje i obie są naprawdę dobre- choc zupełnie inne

prawnik z lincolna- może nie do konca kryminał, ale dałam mu 8

a oglądałaś niewierną?

• koronka2012 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 20:49
        bri napisała:

> Serial "Forbydelsen" (The Killing) w wersji skandynawskiej koniecznie, nie amer
        > ykańskiej. Oba sezony.

Oba trzy? smile
    • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:04
      I jeszcze "Prestiż", kocham ten film.
      • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 23:59
        O kurcze, aż się spociłam na końcówce. Polecam. smile Dzięki.

> I jeszcze "Prestiż", kocham ten film.
      • cherry.coke Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 00:03
        Haha, zobaczylam tytul watku i kliknelam, zeby polecic "Prestiz" big_grin
    • loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:24
      Piąty wymiar.
    • gemmavera Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:29
      Ktoś tu przywołał boskiego Leo wink - i przyszła mi do głowy 'Wyspa tajemnic'.
    • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 11:50
      Dzięki dziewczyny. Kilku pozycji nie widziałam. Coś wybiorę smile
      • wioskowy_glupek Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 15:09
        Człowiek z Cold Creek / Tall man

Niesamowita intryga wink
        • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 15:18
          Przeczytałam opis filmu i brzmi więcej niż ciekawie.
          • wioskowy_glupek Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 17:27
            Jest bardzo dobry, za każdym razem kiedy myślisz, że wie o co chodzi okazuje się że nie; )
          • aneta-skarpeta Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 22:11
            rewelacyjny, ma bardzo zaniżone noty na filmwebie, ale jest naprawdę denerwującysmile
            • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 22:18
              Nie chce spojlerować, ale fabuła tego filmu byłaby świetnym początkiem dyskusji na ematce. Bardzo dobry film. Lepsza końcówka niż początek. Dzięki...
              • rhaenyra Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:18
                tall man ?
                juz o tym gadalysmy ale malo bylo chetnych do dyskusji
                • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:28
                  Przeoczyłam. To dziwne, ze ematki takie zasadnicze w temacie i nie chciały o tym gadać.
                  • rhaenyra Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:31
                    w sumie rok temu to nie wiele osob obejrzalo
                    ale podrzuce zobaczymy
                    • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 18.11.13, 11:32
                      Tylko jak to napisać bez spojlerów?
    • kkalipso Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 15:18
      Wczoraj obejrzałam ten ...przyznaję , że się poryczałam , chyba ze złości.
    • loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 17:29
      Funny Games US.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 17:38
        gra Finchera potem dlugo dlugo nic

adwokat diabła

american beauty

seven

fight club

plotka
      • azomim Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 21:50
        O tak, Funny games !!
        • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 00:04
          O nie, tego nie chce zdecydowanie zobaczyć.
          • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 15:40
            Mam tak samo - wiem, o czym jest, znam sporo szczegółów z tego filmu i na pewno wiem, że nie chcę go obejrzeć. Chyba podobny jest "Nieznajomi".
          • loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 19:58
            to wyobraź sobie, że obejrzałam z mężem ten film (nieświadomi zupełnie) w domku letnim nad jeziorem. Po czym mąż wyjechał i jedną noc byłam sama z dziećmi.
            • kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 20:19
              O żesz...
            • morgen_stern Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 21:15
              Na pewno dobrze się bawiłaś big_grin
              • loola_kr Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 22:12
                big_grin zabarykadowałam się w pokoju w 1 łóżku z dwójką dzieci. Ciężko było.
    • gato.domestico Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 17:52
      pogozelisko- dramat ale polecam
      z kryminalnych polecam serial "luther" -bardzo dobry smile mimo ze serial smile
      • hallbera.jarlakappi Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 28.01.17, 13:13
        tylko nie pogorzelisko !!!!
    • thea19 iluzja/now you see me 12.11.13, 18:17
      bo wiekszosc juz wymieniona
    • menodo Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 18:56
      "Inni " - z Nicole Kidman.
    • nenia1 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 19:49
      Jak lubisz dobre kryminały to polecam skandynawskie, moim zdaniem najlepsze, mroczne i prawdziwe np.

Hodejegerne (gra jeden z głównych bohaterów Gry o Tron)

i nico starsza Jagarna i Jagarna 2

z aktorem znanym ze starszych odcinków Wallandera.

• kropkacom Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 14.11.13, 11:35
        > Hodejegerne

Świetny film.

Wallandera oglądałam tylko kilka odcinków, ale bardzo wryła się w pamięć twarz Rolfa Lassgårda.
        • agni71 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 30.01.17, 18:36
          Najlepszy Wallander jest z tym aktorem : www.filmweb.pl/person/Krister+Henriksson-40018
    • yeerba a Incepcja? 12.11.13, 22:04
      Nadaje się? Bo ogólnie rzecz ujmując ciężko jest się połapać.
    • clio_yaga Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 22:28
      Mechanika też pewnie już widziałeś.
      Może Mr Brooks, Drive, Wschodnie obietnice?
    • joanekjoanek Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 12.11.13, 23:43
      "Cache" Hanekego. Oszaleć można.
    • ma.malina Top of the Lake 13.11.13, 15:34
      oglądałam pierwszy odcinek - dobry dobry, chyba nawet bardzo
      wyborcza.pl/1,75475,14871384,_Top_of_the_Lake__juz_u_nas__Najlepszy_serial_kryminalny.html
      • quilte Re: Top of the Lake 13.11.13, 17:43
        "Co kryje prawda" ("What Lies Beneath") z Michelle Pfeiffer i Harrisonem Fordem. Stary.
        • monikate Re: Top of the Lake 13.11.13, 19:46
          Do "Pikniku pod Wiszącą Skałą" dorzucam "Dom gry" Davida Mameta. Z 1988 r., ale nie zestarzał się.
          • morgen_stern Re: Top of the Lake 13.11.13, 21:16
            A chciałam dopisać Dom gry! Ciekawe, czy ktoś to jeszcze pamięta.
            • vilez Re: Top of the Lake 19.11.13, 18:18
              Oba fantastyczne!
    • ioanna80 Re: Moje kochane, film z tajemnicą mi polećcie. 13.11.13, 19:55
      Jak thriller to Syriana.
      Operacja Argo.
      Infiltracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka