Dodaj do ulubionych

Ciesz się gwałtem

13.11.13, 14:23
czy jakaś e-matka zna hindusa? Czy oni faktycznie mają takie podejście do kobiet?
Obserwuj wątek
    • kikimora78 Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:40
      To nie jest hinduskie podejście do kobiet, tylko sku...syńskie podejscie - jestem sobie w stanie wyobrazić faceta każdej narodowości i wyznania mówiącego podobne słowa.
      • kikimora78 Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:41
        aha - znam kilku hindusów w pracy, ale nie na tyle dobrze, żeby teraz do nich iść i pytać o ich podejście do gwałtu.
    • ichi51e Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:49
      Pamietam jak kiedys prof Byrski w dyskusji zapytany o tych spokojnych medytujacych hindusow zasmial sie i powiedzial "jak pani mysli dlaczego jest w cywilizacji potrzeba zeby od tysiecy lat katowac glebokie oddychanie i panowanie nad pasjami?"
    • gazeta_mi_placi Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 08:56
      Koszmar, tam jest tyle brutalnych gwałtów, codziennie kobiety są molestowane w środkach komunikacji miejskiej, aż musiano stworzyć osobne wagony dla kobiet i mężczyzn.
      Kobiety w tym społeczeństwie traktowane są jak szambo.
      Hindusa nie znam, ale czytuję prasę i wiadomości ze świata.
      • ichi51e Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 08:59
        Akurat osobne wagony sa tez na Tajwanie Japonii Korei...
    • neffi79 Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 09:05
      co za bzdura
      znam hindusów kilku, jeden to mąż mojej przyjaciółki, polki, mieszkają od 8 lat w Niemczech i są wzorowym małżenstwem
      wspaniały facet
    • ruscello Re: Ciesz się gwałtem 18.11.13, 10:08
      Znam kilku i o gwałtach żaden się nie wypowiadał, ale im biedniejsze środowisko pochodzenia, tym mniej szacunku dla kobiet. Z tym, że taka prawidłowość dotyczy raczej całego świata.
      No i obywatelem Indii jest nie tylko buddysta lub hindus, ale też muzułmanin. Znany mi muzułmański Hindus traktuje kobiety bardziej przedmiotowo niż bogaty hindus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka