tanebo 13.11.13, 14:23 czy jakaś e-matka zna hindusa? Czy oni faktycznie mają takie podejście do kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikimora78 Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:40 To nie jest hinduskie podejście do kobiet, tylko sku...syńskie podejscie - jestem sobie w stanie wyobrazić faceta każdej narodowości i wyznania mówiącego podobne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:41 aha - znam kilku hindusów w pracy, ale nie na tyle dobrze, żeby teraz do nich iść i pytać o ich podejście do gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciesz się gwałtem 13.11.13, 15:49 Pamietam jak kiedys prof Byrski w dyskusji zapytany o tych spokojnych medytujacych hindusow zasmial sie i powiedzial "jak pani mysli dlaczego jest w cywilizacji potrzeba zeby od tysiecy lat katowac glebokie oddychanie i panowanie nad pasjami?" Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 08:56 Koszmar, tam jest tyle brutalnych gwałtów, codziennie kobiety są molestowane w środkach komunikacji miejskiej, aż musiano stworzyć osobne wagony dla kobiet i mężczyzn. Kobiety w tym społeczeństwie traktowane są jak szambo. Hindusa nie znam, ale czytuję prasę i wiadomości ze świata. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 08:59 Akurat osobne wagony sa tez na Tajwanie Japonii Korei... Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Ciesz się gwałtem 14.11.13, 09:05 co za bzdura znam hindusów kilku, jeden to mąż mojej przyjaciółki, polki, mieszkają od 8 lat w Niemczech i są wzorowym małżenstwem wspaniały facet Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Ciesz się gwałtem 18.11.13, 10:08 Znam kilku i o gwałtach żaden się nie wypowiadał, ale im biedniejsze środowisko pochodzenia, tym mniej szacunku dla kobiet. Z tym, że taka prawidłowość dotyczy raczej całego świata. No i obywatelem Indii jest nie tylko buddysta lub hindus, ale też muzułmanin. Znany mi muzułmański Hindus traktuje kobiety bardziej przedmiotowo niż bogaty hindus. Odpowiedz Link Zgłoś