Dodaj do ulubionych

czy kotleciki

15.11.13, 08:43
czy kotleciki z piersi kurczaka nie będą stare na 3 dzień? przetrzymywane w lodówce.
Lubimy jeść świeże rzeczy i nigdy nie jadłam później niż 2 dzień. W zasadzie jemy codziennie świeże. Czy na 3 dzień nie będzie stare? jakoś zapomniałam o tym, kilka kotletów leży sobie...
Obserwuj wątek
    • pepitka_cb Re: czy kotleciki 15.11.13, 08:45
      Latem pewnie nie nadawałyby się do jedzenia, ale teraz gdy jest chłodno myślę, że nic im się nie stało, powinny być dobre.
      • marcela16 Re: czy kotleciki 15.11.13, 08:48
        pepitka_cb napisał(a):

> Latem pewnie nie nadawałyby się do jedzenia, ale teraz gdy jest chłodno myślę,
        > że nic im się nie stało, powinny być dobre.

ale jeśli latem byłyby w lodówce to jest róznica?
        • oteczka Re: czy kotleciki 15.11.13, 08:53
          Będą dobre, raczej odgrzałabym zawinięte w folię w piekarniku ,wyłączyła piekarnik i chwilę w foli potrzymała ,będą jak świeże.
          • marcela16 Re: czy kotleciki 15.11.13, 08:58
            oteczka napisała:

> Będą dobre, raczej odgrzałabym zawinięte w folię w piekarniku ,wyłączyła piekar
            > nik i chwilę w foli potrzymała ,będą jak świeże.
            bardzo nagrzewac piekarnik?
        • pepitka_cb Re: czy kotleciki 15.11.13, 09:04
          Z moich doświadczeń chyba tak, nie wiem, na czym to polega, ale rzeczy trzymane w lodówce latem są krócej świeże niż zimą. Ale może wynikało to z tego, że do niedawno miałam jeszcze starą, prawie dwudziestoletnią lodówkę. Być może, że mimo podkręcania jej na maksymalne chłodzenie, nie chłodziła jak należy. teraz mam nową, więc sprawdzę w przyszłym roku, czy moja teoria się sprawdza wink
          • marcela16 Re: czy kotleciki 15.11.13, 09:08
            pepitka_cb napisał(a):

> Z moich doświadczeń chyba tak, nie wiem, na czym to polega, ale rzeczy trzymane
            > w lodówce latem są krócej świeże niż zimą. Ale może wynikało to z tego, że do
            > niedawno miałam jeszcze starą, prawie dwudziestoletnią lodówkę. Być może, że mi
            > mo podkręcania jej na maksymalne chłodzenie, nie chłodziła jak należy. teraz ma
            > m nową, więc sprawdzę w przyszłym roku, czy moja teoria się sprawdza wink

coś Ci się pomyliło, temperatura w mojej lodówce jest jednakowa czy latem czy zimą. Wątpię że ma to wpływ na pory roku.
            • feiticeira Re: czy kotleciki 15.11.13, 09:40
              Oj, w przypadku starożytnych lodówek ma. Moja teoria mówi, że ma to związek z ogólną temperaturą w domu - po prostu stara lodówka gorzej sobie radzi gorącym, letnim z powietrzem, które do niej płynie jak jak jest otwierana.
    • mid.week Re: czy kotleciki 15.11.13, 09:44
      Ja gotuje sobie w weekendy to co jem potem w ciągu tygodnia. Gdyby trzydniowy kotlet miał truć już bym była martwa wink
    • wielkafuria Re: czy kotleciki 15.11.13, 09:59
      hmmm... to zalezy jak wygladaja, ja bym nie zjadła tongue_out
      kurczak na drugi dzien juz dziwnie smakuje tongue_out
    • marcela16 Re: czy kotleciki 15.11.13, 10:07
      wygląda tak samo jak pierwszego dnia.
    • chipsi Re: czy kotleciki 15.11.13, 11:03
      Przeżyjesz wink
      Jeśli obawiasz się smaku nie pierwszej jakości to pomyśl o skrojeniu kotlecików do jakiejś potrawki. Ja robię z warzywami lub po indyjsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka