Dodaj do ulubionych

znowu Wittchen w Lidlu

22.11.13, 13:09
Od 30 znowu w Lidlu ma być Wittchen.
Ostatnim razem chciałam kupić sobie torebkę bo akurat moja stara była już na wykończeniu - ide sobie wesołym krokiem do lidla ok. 10-11 i szukam, szuukam i szuuukam - pytam personel sklepu czy już są te torebki - kobieta wywaliła na mnie oczy i tylko się uśmiechnęła ironicznie. Powiedziała, że zanim sklep otworzyli to stał już ogonek - 40 min po otwarciu sklepu nie było już ani jednej torebki... - ludzie brali ponoć po 8, 10 sztuk na raz.

Teraz widzę, że mają być portfele i rękawiczki - portfel mnie kusi. Ale jak pomyślę, że znowu będzie taka akcja, a pewnie będzie z racji świąt, to mi się odechciewa bić z innymi babami o ten kawałek firmowej skóry uncertain.

To już chyba wole jakiegoś "noł nejma", ale kupionego na spokojnie, bez przepychanek i wyczekiwania na otwarcie sklepu.
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: znowu Wittchen w Lidlu 22.11.13, 13:27
      Portfele i paski Wittchen były już w zeszłym roku w Lidlu. I o ile pamiętam jakiegoś szału nie było na nie. Walały sie po sklepie dość długo.
      • moderrna Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 11:43
        Jak ktoś ma ochotę to zapraszam na moją relację z zakupów w Lidlu i prezentację torebkowego "łupu" wink

retro-moderna.blogspot.com/2014/10/torebkowy-sza-wittchen-w-lidlu-i-moj-up.html
    • gazeta_mi_placi Re: znowu Wittchen w Lidlu 22.11.13, 14:32
      Podobno działy się dantejskie sceny, kobiety wyrywały sobie torebki, szarpały za włosy, do kilku Lidlów została nawet wezwana policja, po 10 minutach od otwarcia nie było już żadnych torebek, ludzie przepychali się do tych torebek, wyzywali siebie nawzajem.
      Następnym razem umów się z dwoma silnymi i zwinnymi koleżankami i jednym dobrze zbudowanym mężczyzną jeżeli chcesz wyjść cała, żywa i z torebką.
      • neffi79 Re: znowu Wittchen w Lidlu 22.11.13, 14:37
        big_grin jestem fanką takich scen
    • beverly1985 Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 12:06
      Kupisz sobie spoojnie portfel wittchen online, na oficjalnej stronie wittchena. Jak sa promocje to niewiele drożej niz w Lidlu.
    • mia_siochi Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 12:19
      Nie wiem, ile razy były te torby w lidlu, ale jak były jakiś czas temu to spokojnie sobie leżały. Przynajmniej w mojej okolicy tongue_out
    • landora Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 12:28
      Chrzanię, zdecydowanie wolę torebkę z sieciówki, niż bitwę w Lidlu tongue_out
    • misterni Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 13:13
      Ja kupuję w sklepie internetowym Wittchen, często są przyjemne promocje. Ostatnio w sierpniu nabyłam torebkę mieszczącą A4 ze skóry licowej, w cenie niecałe 200 zł.
      • olewka100procent Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 13:54
        może bym się skusiła, ale nie chce mi się wystawać od 6.00 pod drzwiami sklepu
        • misterni Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 15:12
          Żeby zrobić zakupy w internetowym sklepie firmowym nie musisz wystawać od 6 rano pod sklepem firmowym wink
          Klikasz sobie w przycisk "zamów" siedząc w ciepłych kapciuszkach przed komputerem i tyle wink
          • notting_hill Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 16:55

W "moim" leżały sobie spokojnie wczoraj po południu... Szału nie było, d.. nie urywało. Wyglądały badziewiaście i tanio. No, sorry, za 250 pln w TK Maxxie często gęsto trafić można prawdziwą perełkę, tyle że nieznanej szerzej marki.
    • mamakasienki1 Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 16:54
      Byłam wczoraj, objechałam lidle w swoim mieście, tuż po otwarciu, torby nie zakupiłam. Wprawdzie podobały mi się tylko 2 modele, ale jak zobaczyłam co tam się działo to wyszłam i więcej nie wrócę.
      • gazeta_mi_placi Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 16:59
        A co się działo? Dawaj big_grin
        • zlotonaiwnych Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 17:18
          A to już wiem, dlaczego był rano taki tłum w Lidlu. Ja tę torebkę miałam nawet w ręku, ale nie spodobała mi się i odłożyłam. No ale ja się nie znam, firmę musiałam sobie wyguglać, żeby dowiedzieć się kto zacz. Torebki kupuję w sklepach internetowych z rękodziełem, tylko takie torebki lubię.
        • mamakasienki1 Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 21:21
          A co się mogło dziać, w jednym jak przyszłam na otwarcie to ani jednej torby nie było, w drugim baby rwały sobie torby z rąk,szarpały się o te torby jakby conajmniej za darmo dawali, dziadki pod 60-tkę po 10 toreb w garści. Tłum bab wymieniających się tymi torbami, przejść się nie dało. I żeby nie było, wstałam wcześniej żeby tą torebkę zakupić. Zapytałam pracownicę sklepu czy może mają coś w magazynie to spojrzała jak na idiotkę, powiedziała, że nie i tyle. Stwierdziłam, że olewam i sobie poszłam.
          • misterni Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 22:46
            No tak, a dzisiaj wysyp toreb z Lidla na allegro. wink
    • pomidorpomidorowy bylo podobnie :)? 05.10.14, 21:24
      • gazeta_mi_placi Re: bylo podobnie :)? 05.10.14, 22:53
        O matko, ale wieś! Jakim trzeba być burakiem żeby tak się upokarzać i robić z siebie kiepa za jakieś gumowe chodaki?
        • lafiorka2 Re: bylo podobnie :)? 06.10.14, 13:01
          gazeta_mi_placi napisała:

> O matko, ale wieś! Jakim trzeba być burakiem żeby tak się upokarzać i robić z s
          > iebie kiepa za jakieś gumowe chodaki?

>
          CO WIEŚ?CO WIEŚ???!!!
          to ludzie z miast sie tak zachowują wyobraź sobie gazeta....
          Odwal sie od normalnych ludzi ze wsi.
        • pomidorpomidorowy Re: bylo podobnie :)? 06.10.14, 14:08
          juz widze te elegantki z withenem...tleniony wlos i dresik ...ale skórzana firmówa jest ;D
          • gazeta_mi_placi Re: bylo podobnie :)? 06.10.14, 16:30
            Obok Towarzysz Życia w dresie z czterema paskami i firmowych Crocksach zdobytych z innej bijatyki w tym samym sklepie, towarzyszy im chłopiec w firmowej lidlowej kurteczce zdobytej przez dzielnego tatusia w kolejnej tamtejszej bijatyce po której szarpiący kurtkę z promocyjnego kosza tatuś musiał poradzić sobie z 15 krewkimi emerytami i 20 kobietami w typie jego Pani plus kilkoma dresiarzami jak on sam, wyszedł z tej szarpaniny z kurteczką i bez zęba na przedzie który został wybity przez emeryta z laską sad
            • mary_lu Re: bylo podobnie :)? 06.10.14, 17:27
              A za nimi idzie Gazeciarz przeżuwający bułkę zajumaną w biedronce... Polska B w pełnej krasie.
      • ola_fatyga Re: bylo podobnie :)? 06.10.14, 14:47
        ja pie...
    • heca7 Re: znowu Wittchen w Lidlu 05.10.14, 23:30
      Moja koleżanka kupiła. Ale mówi do mnie - wiesz, tak właściwie to ona mi się wcale niepodoba. Chciałam inną, już nie było to wzięłam tą... wink
      Podobno tłum był dziki, niektórzy mieli po 10 torebek , przymierzali i odkładali a obok stała kolejka tych czekających na te "odrzuty". A wystarczy wejść do strefy marek na All, jest wybór, bez przepychanek można w podobnej cenie kupić o wiele ładniejsze.
      • sonniva Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 08:24
        Wittchen to straszne badziewie, nie wiem o co się te babeczki tak biją.
        • gazeta_mi_placi Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 12:11
          Może są ze wsi i nie wiedzą tego?
        • misterni Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 12:52
          Badziewie? Mam świetnej jakości, tyle że kupioną w sklepie firmowym, a nie w Lidlu. Może tam trafiają jakieś odrzuty.
    • lafiorka2 Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 12:57
      no ja w ogóle nie latam do Lidla po tych promocjach.
      Crocsy mnie nie "eksajtują" torebki też nie,a już wcale potrfele czy rękawiczki...
      Jak coś mi się faktycznie podoba czekam aż przejdzie szarańcza i idę zoabaczyć.I jak jest to kupię a jak nie to świat mi się nie zawali.

Ja w ogóle nie jaram się "firmówkami".
    • mary_lu Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 13:17
      Byłam w lidlu w sobotę wieczorem, było jeszcze dużo tych toreb.

Same koszmarki, sztywne toto jak z blachy, może do samoobrony dobre. Z tego szkaradztwa, co to podobno jest skórą, tylko wygląda jak ekstremalnie gruba, tłoczona cerata.
      • marminia Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 13:36
        A ja chciałam sobie kupić, spodobał mi się jeden model. W sobotę wstałam o 9.00, zjadłam śniadanko i nieśpiesznie poszłam do Lidla. O naiwności! Znajoma sprzedawczyni powiedziała, że został pobity rekord - torby znikły w 30 sekund po otwarciu sklepu!
        • mary_lu Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 13:45
          Mnie też jedna torba się podobała i zastanawiałam się, czy nie kupić, ale byłam zajęta w sobotę rano i nie mogłam jechać do sklepu. Wieczorem sobie ten model obejrzałam - był tak sztywny, że trudno było włożyć rękę do środka, w dotyku - plastik.
          • jolunia01 Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 14:07
            Poszłam dzisiaj rano po normalna spożywkę, fakt że na otwarcie, ale się przeraziłam - zbity tłum oczekujących na otwarcie wymieniał się informacjami o kurtkach, butach i dziecięcych dresach. Po otwarciu - istna bitwa pod Grunwaldem. Muszę sprawdzać promocje zanim pójdę po bułki i serek, żeby nie zostać zadeptana.
    • mynia_pynia Re: znowu Wittchen w Lidlu 06.10.14, 19:39
      Meza kiedys wyslalam skoro swit do lidla po polar dla syna, po przyjezdzie powiedzial ze sama mam sobie na drugi raz jechac, bo przez 15 min stal z emerytami i czekal na otwarcie sklepu wink A tlumy owszem byly - przy pieczywie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka