7katipo 22.11.13, 23:45 Nie powinni emitować tego filmu w piątek w nocy, po dwóch piwach. Zaraz wyskoczę oknem na główkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roks30 Re: plac zbawiciela 22.11.13, 23:52 Oglądałam dwa razy i dwa razy po zakończeniu filmu wybuchałam histerycznym płaczem. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, jeśli płaczę to w trakcie filmu, a nie po. Film faktycznie bardzo dobry, ale klimat ma ciężki . Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:17 Oglądałam film trzy razy, za darmo i legalnie można go obejrzeć na Internecie. Jednej sceny nie rozumiem, jak przychodzi chłopczyk do teściowej i mówi, że mama się obsrała. Czemu ona się obsrała? Spiła się wtedy czy jak? Podobno to na podstawie prawdziwych wydarzeń, czy gdzie są informacje o realnych osobach, jak to się w rzeczywistości skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:46 Byla juz w tak glebokiej depresji, ze nawet nie chcialo jej sie wstawac zeby oddac potrzeby fizjologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:40 Depresja depresją ,ale ona była wtedy pijana,bo potem ją ta teściowa myła i znalazła butelki puste/wąchała ciuchy. Film oglądałam kilka razy.. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 10:39 Im więcej oglądam tym bardziej teściowa wydaje się być sympatyczniejsza, najbardziej ogarnięta osoba w całym tym kociołku. A dzieciaki rozwydrzone, że koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:17 o dziwo - zgodzę się z tobą - i moim zdaniem to ona i dzieciaki najbardziej oberwali w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:58 Dziwię się tylko, że ta ogarnięta, dość ładna babeczka, ta bizneswoman - kochanka wybrała sobie takiego chłopa. Nie dość, że zajęty (to oczywiście dla części kobiet nie problem) to jeszcze ostatnia sierota, maminsynek i z wyglądu też nie model. To był najmniej wiarygodny wątek filmu. Do niego ewentualnie by pasowała lekko zapasiona dresiara z Nowej Huty, sprzedająca co najwyżej pomidory na bazarze. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:34 W ogóle nie powinni go emitować, obejrzalam go parę lat temu i wdarł się w pamięć drastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:37 film ciężki ale niestety temat z życia wzięty Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:41 A jakie jeszcze znacie filmy w tych klimatach? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:10 Z kategorii "jakby mnie walec przejechał" to jeszcze "33 sceny z życia", "12 lat i koniec", oczywiście "Róża". I "American Crime", ale to hardkor nad hardkory, nie dałam rady w całości, tym bardziej, że to na prawdziwej historii: pl.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:15 I jeszcze Musimy porozmawiać o Kevinie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:19 "33 sceny z życia" nie obejrzałam, skończyłam oglądanie po 15 minutach nudy, czy potem akcja jednak się rozkręca i warto czy cały czas jest taki klimat? Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:11 > A jakie jeszcze znacie filmy w tych klimatach? "Bilet powrotny" z Anna Seniuk. "Antonina, młoda wiejska kobieta, wyjeżdża do Kanady, by za zarobione tam pieniądze zbudować w mieście dom dla syna. Odrzuca propozycję małżeństwa ze strony wuja, natomiast wychodzi za mąż za Pierre'a, farmera z sąsiedztwa..." Miodzio - zwlaszcza na dusze Gazety - o ciezkim losie emigrantow... Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:15 Ten film to kompletny zjazd. Von Trier mógłby się uczyć od Petelskich (a może się uczył, podobny dół i beznadzieja) Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:49 Takie, żebyś się chciała powiesić? 'Gruz 200' polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:13 Oglądałam nawet dwa razy. Okropny film, drastyczny, potwornie przygnębiający i boleśnie prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:14 "boleśnie pradziwy" No, bez przesady. Codziennie gwałcą cię na łóżku obok gnijącego narzeczonego? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:49 Codziennie dochodzi do aktów przemocy gorszej niż ten gwałt przy trupie narzeczonego, a winni nie ponoszą żadnej kary, bo korzystają z przywilejów swoich stanowisk na ten przykład. W tym sensie boleśnie prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:14 olena.s napisała: > Takie, żebyś się chciała powiesić? 'Gruz 200' polecam. O no. to jest "niezłe", że tak powiem. Faktycznie po tym ma się niezłe jazdy. Czasami w TV leci, można zapolować. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 12:03 O tak, "Gruz" przygnębia nie gorzej od "Placu Zbawiciela" Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:03 nie wiem co takiego widzicie w " Ładunek 200" film jak film... Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:42 oglądałam będąc w ciąży i bezrobotna. to był hardkor Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:19 I co z tego, że bezrobotna? Jak masz normalnego męża który Cię kocha to Cię będzie szanował choćbyś była w pięciu ciążach i nigdy nie przyniosła do domu ani jednej zarobionej złotówki. Tamten Pan był kawałem chama i psychopaty i stąd te wszystkie nieszczęścia, a nie dlatego że żona nie pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:38 a czy ja mówię, że się spodziewałam podobnego traktowania? LOL w tamtym okresie było krucho z kasą, ja bezrobotna a mąż (chwilowo) mało zarabiał, musieliśmy liczyć na pomoc rodziców, co samo w sobie było traumatyczne, nie potrzebowałam do tego męża psychopaty. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:50 Też tak go odebrałam. Ryczałam jak szalona jeszcze po "Pestce". Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 12:54 Najbardziej dołujący film, jaki oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:00 Obejrzałam raz i starczy, żadnych powtórek. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:14 Ja też nie mogłam się ponim pozbierać.Żaden film tak mnie nie rozjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:41 Film straszny, ale w związku z nim ciekawa sprawa w sumie się wydarzyła. Bo my w okresie premiery mieliśmy trudny czas w małżeństwie (może nie zdrada i bezrobocie, ale brak porozumienia). Mimo wszystko, nie odniosłam filmu do siebie, ale za to kto inny tak Tuż po obejrzeniu filmu zadzwoniła do mnie teściowa. To był jeden z jej nielicznych tak ciepłych gestów w moją stronę, okazała mi dużo zrozumienia, stanęła po mojej stronie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:51 Ja to chyba mało wrażliwa jestem, bo film jak film, przykry, ale życiowy, przy czym tu w histerię wpadać? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:53 Mnie w tym filmie wkurzały rozwydrzone bachory.Naprawdę tak zachowują się chłopcy w tym wieku?Moja córka taka nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:59 Oglądałam sporo takich filmów jak jeszcze własnego dziecka nie miałam i dałam radę. Teraz w zależności jaką maskę naciągnę na twarz i duszę to albo dam radę oglądać filmy o katowanych dzieciach albo robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
beti222 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:25 Bardzo dobry film, mocny. Niemniej nie napawa optymizmem, na piątkowy, chilloutowy wieczór raczej się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya ale się naj....bałaś :))) 23.11.13, 18:21 2 browce do 23.45 w piątkowy wieczór orgia i strumienie alkoholu..... Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: ale się naj....bałaś :))) 23.11.13, 18:46 No właśnie się nie naebałam, może dlatego chciałam skakać Nie było więcej piwa w domu, a nie mogłam iść do nocnego bo sama z dzieckiem siedzę Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: plac zbawiciela 25.11.13, 11:05 A mnie ten film tak niewiarygodnie wku...l,ze szok.Ciśnienie mialam podniesione jeszcze ze 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: plac zbawiciela 25.11.13, 14:57 babsee napisała: > A mnie ten film tak niewiarygodnie wku...l,ze szok.Ciśnienie mialam podniesione > jeszcze ze 2 tygodnie. Mnie niemożebnie wku...a główna bohaterka, tak nieogarnięta, że człowiek chwilami sam by jej chętnie d...pę skopał. No a już ten pomysł z zabiciem dzieci, bo jej źle na świecie było. No, żeż k..wa mać! --- Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:59 Bez przesady, dość szybko mimo wszystko znalazła pracę i to w eleganckim butiku, pamiętam tamte czasy, duże bezrobocie jeszcze było więc znalezienie pracy (potem nic z tego nie wyszło bo teściowa odmówiła opieki nad dziećmi) przez kobietę bez większego doświadczenia zawodowego to jednak coś. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:00 Nie oglądałam. Nie cierpię takich filmów. Zbyt wrażliwa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
3lato Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:56 miałam ciężki okres w zyciu i wtedy miałam przeczucie, że skończę jak bohaterka tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
3lato Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:57 oczywiście bez robienia krzywdy dziecku Odpowiedz Link Zgłoś