Dodaj do ulubionych

plac zbawiciela

22.11.13, 23:45
Nie powinni emitować tego filmu w piątek w nocy, po dwóch piwach. Zaraz wyskoczę oknem sad na główkę sad
Obserwuj wątek
    • roks30 Re: plac zbawiciela 22.11.13, 23:52
      Oglądałam dwa razy i dwa razy po zakończeniu filmu wybuchałam histerycznym płaczem. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, jeśli płaczę to w trakcie filmu, a nie po. Film faktycznie bardzo dobry, ale klimat ma ciężki .
      • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:17
        Oglądałam film trzy razy, za darmo i legalnie można go obejrzeć na Internecie.
        Jednej sceny nie rozumiem, jak przychodzi chłopczyk do teściowej i mówi, że mama się obsrała.
        Czemu ona się obsrała? Spiła się wtedy czy jak?
        Podobno to na podstawie prawdziwych wydarzeń, czy gdzie są informacje o realnych osobach, jak to się w rzeczywistości skończyło?
        • zdzisnadzis Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:46
          Byla juz w tak glebokiej depresji, ze nawet nie chcialo jej sie wstawac zeby oddac potrzeby fizjologiczne.
          • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 12:06
            Słabo mi...
            • mamaemmy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:40
              Depresja depresją ,ale ona była wtedy pijana,bo potem ją ta teściowa myła i znalazła butelki puste/wąchała ciuchy.
              Film oglądałam kilka razy..
              • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 10:39
                Im więcej oglądam tym bardziej teściowa wydaje się być sympatyczniejsza, najbardziej ogarnięta osoba w całym tym kociołku.
                A dzieciaki rozwydrzone, że koszmar.
                • kikimora78 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:17
                  o dziwo - zgodzę się z tobą - i moim zdaniem to ona i dzieciaki najbardziej oberwali w tym wszystkim.
                  • naomi19 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:05
                    a teraz mi słabo, jak to czytam....
                    • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:58
                      Dziwię się tylko, że ta ogarnięta, dość ładna babeczka, ta bizneswoman - kochanka wybrała sobie takiego chłopa.
                      Nie dość, że zajęty (to oczywiście dla części kobiet nie problem) to jeszcze ostatnia sierota, maminsynek i z wyglądu też nie model.
                      To był najmniej wiarygodny wątek filmu.
                      Do niego ewentualnie by pasowała lekko zapasiona dresiara z Nowej Huty, sprzedająca co najwyżej pomidory na bazarze.
    • klubgogo Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:34
      W ogóle nie powinni go emitować, obejrzalam go parę lat temu i wdarł się w pamięć drastycznie.
      • hanka20074 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:37
        film ciężki ale niestety temat z życia wzięty
    • rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:41
      A jakie jeszcze znacie filmy w tych klimatach?
      • montija Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:09
        Moje życie beze mnie"
      • ira_07 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:10
        Z kategorii "jakby mnie walec przejechał" to jeszcze "33 sceny z życia", "12 lat i koniec", oczywiście "Róża". I "American Crime", ale to hardkor nad hardkory, nie dałam rady w całości, tym bardziej, że to na prawdziwej historii: pl.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens
        • fasol-inka Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:15
          I jeszcze Musimy porozmawiać o Kevinie
        • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:19
          "33 sceny z życia" nie obejrzałam, skończyłam oglądanie po 15 minutach nudy, czy potem akcja jednak się rozkręca i warto czy cały czas jest taki klimat?
      • misterni Rosa 23.11.13, 13:05
        Obejrzyj film pt "Zmowa"
      • mnb0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:11
        > A jakie jeszcze znacie filmy w tych klimatach?
        "Bilet powrotny" z Anna Seniuk.

"Antonina, młoda wiejska kobieta, wyjeżdża do Kanady, by za zarobione tam pieniądze zbudować w mieście dom dla syna. Odrzuca propozycję małżeństwa ze strony wuja, natomiast wychodzi za mąż za Pierre'a, farmera z sąsiedztwa..."

Miodzio - zwlaszcza na dusze Gazety - o ciezkim losie emigrantow...
        smile
        • mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:15
          Ten film to kompletny zjazd. Von Trier mógłby się uczyć od Petelskich (a może się uczył, podobny dół i beznadzieja)
      • olena.s Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:49
        Takie, żebyś się chciała powiesić? 'Gruz 200' polecam.
        • rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:13
          Oglądałam nawet dwa razy. Okropny film, drastyczny, potwornie przygnębiający i boleśnie prawdziwy.
          • mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:14
            "boleśnie pradziwy"
            No, bez przesady.
            Codziennie gwałcą cię na łóżku obok gnijącego narzeczonego?
            • rosapulchra-0 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:49
              Codziennie dochodzi do aktów przemocy gorszej niż ten gwałt przy trupie narzeczonego, a winni nie ponoszą żadnej kary, bo korzystają z przywilejów swoich stanowisk na ten przykład. W tym sensie boleśnie prawdziwy.
        • maggi9 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 15:14
          olena.s napisała:

> Takie, żebyś się chciała powiesić? 'Gruz 200' polecam.

O no. to jest "niezłe", że tak powiem. Faktycznie po tym ma się niezłe jazdy. Czasami w TV leci, można zapolować.
        • aandzia43 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 12:03
          O tak, "Gruz" przygnębia nie gorzej od "Placu Zbawiciela" smile
        • adellante12 Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:03
          nie wiem co takiego widzicie w " Ładunek 200" film jak film...
    • a.nancy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 10:42
      oglądałam będąc w ciąży i bezrobotna. to był hardkor tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:19
        I co z tego, że bezrobotna? Jak masz normalnego męża który Cię kocha to Cię będzie szanował choćbyś była w pięciu ciążach i nigdy nie przyniosła do domu ani jednej zarobionej złotówki.
        Tamten Pan był kawałem chama i psychopaty i stąd te wszystkie nieszczęścia, a nie dlatego że żona nie pracowała.
        • a.nancy Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:38
          a czy ja mówię, że się spodziewałam podobnego traktowania? LOL
          w tamtym okresie było krucho z kasą, ja bezrobotna a mąż (chwilowo) mało zarabiał, musieliśmy liczyć na pomoc rodziców, co samo w sobie było traumatyczne, nie potrzebowałam do tego męża psychopaty.
    • gaga-sie Re: plac zbawiciela 23.11.13, 11:50
      Też tak go odebrałam. Ryczałam jak szalona jeszcze po "Pestce".
      • sonia-3 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 12:54
        Najbardziej dołujący film, jaki oglądałam.
    • anika772 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:00
      Obejrzałam raz i starczy, żadnych powtórek.
      • eryk2601 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:14
        Ja też nie mogłam się ponim pozbierać.Żaden film tak mnie nie rozjechał.
    • mindtriper Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:41
      Film straszny, ale w związku z nim ciekawa sprawa w sumie się wydarzyła.
      Bo my w okresie premiery mieliśmy trudny czas w małżeństwie (może nie zdrada i bezrobocie, ale brak porozumienia).
      Mimo wszystko, nie odniosłam filmu do siebie, ale za to kto inny tak suspicious
      Tuż po obejrzeniu filmu zadzwoniła do mnie teściowa. To był jeden z jej nielicznych tak ciepłych gestów w moją stronę, okazała mi dużo zrozumienia, stanęła po mojej stronie itd.
      • andaba Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:51
        Ja to chyba mało wrażliwa jestem, bo film jak film, przykry, ale życiowy, przy czym tu w histerię wpadać?
    • thorgalla Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:53
      Mnie w tym filmie wkurzały rozwydrzone bachory.Naprawdę tak zachowują się chłopcy w tym wieku?Moja córka taka nie jest.
    • mynia_pynia Re: plac zbawiciela 23.11.13, 13:59
      Oglądałam sporo takich filmów jak jeszcze własnego dziecka nie miałam i dałam radę. Teraz w zależności jaką maskę naciągnę na twarz i duszę to albo dam radę oglądać filmy o katowanych dzieciach albo robi mi się słabo.
    • kkalipso Re: plac zbawiciela 23.11.13, 14:10
      Dobry film-warto obejrzeć.
      • beti222 Re: plac zbawiciela 23.11.13, 16:25
        Bardzo dobry film, mocny. Niemniej nie napawa optymizmem, na piątkowy, chilloutowy wieczór raczej się nie nadaje.
    • papalaya ale się naj....bałaś :))) 23.11.13, 18:21
      2 browce do 23.45 w piątkowy wieczór

orgia i strumienie alkoholu.....
      • 7katipo Re: ale się naj....bałaś :))) 23.11.13, 18:46
        No właśnie się nie naebałam, może dlatego chciałam skakać tongue_out
        Nie było więcej piwa w domu, a nie mogłam iść do nocnego bo sama z dzieckiem siedzę
    • babsee Re: plac zbawiciela 25.11.13, 11:05
      A mnie ten film tak niewiarygodnie wku...l,ze szok.Ciśnienie mialam podniesione jeszcze ze 2 tygodnie.
      • przystanek_tramwajowy Re: plac zbawiciela 25.11.13, 14:57
        babsee napisała:

> A mnie ten film tak niewiarygodnie wku...l,ze szok.Ciśnienie mialam podniesione
        > jeszcze ze 2 tygodnie.

Mnie niemożebnie wku...a główna bohaterka, tak nieogarnięta, że człowiek chwilami sam by jej chętnie d...pę skopał. No a już ten pomysł z zabiciem dzieci, bo jej źle na świecie było. No, żeż k..wa mać!

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • gazeta_mi_placi Re: plac zbawiciela 25.11.13, 16:59
          Bez przesady, dość szybko mimo wszystko znalazła pracę i to w eleganckim butiku, pamiętam tamte czasy, duże bezrobocie jeszcze było więc znalezienie pracy (potem nic z tego nie wyszło bo teściowa odmówiła opieki nad dziećmi) przez kobietę bez większego doświadczenia zawodowego to jednak coś.
    • melancho_lia Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:00
      Nie oglądałam. Nie cierpię takich filmów. Zbyt wrażliwa jestem.
    • 3lato Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:56
      miałam ciężki okres w zyciu i wtedy miałam przeczucie, że skończę jak bohaterka tego filmu sad
      • 3lato Re: plac zbawiciela 25.11.13, 15:57
        oczywiście bez robienia krzywdy dziecku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka