Dodaj do ulubionych

Lego Friends

30.11.13, 22:55
Czy te figurki pasuja tylko do tych malych klockow lego?? Czy moze przez przypadek do tych duzych (duplo) tez? Mloda ma zestaw ok 1000 klockow duplo, zbierala caly czas i teraz nagle spodobaly jej sie lego friends... Niestety nie widzi mi sie kompletowanie wszystkiego od poczatku.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Lego Friends 30.11.13, 22:57
      Przygladalam sie przed chwila i moim zdaniem to jest zwykle lego tylko z nietypowymi figurkami i o uproszczonej konstrukcji uncertain
      Opchnij duplo i za to kupujcie
      • jematkajakichmalo Re: Lego Friends 30.11.13, 23:03
        Tak chce zrobic, juz nawet corce mowilam, ze prosze bardzo, ale najpierw sprzedamy te i potem za ta kase kupimy lego normalne. Ona jednak chialaby zjesc ciastko i miec ciastko...
        • melancho_lia Re: Lego Friends 30.11.13, 23:04
          Witaj w klubie. Moja też trzyma duplo, praktycznie się nie bawi, ale sprzedać/oddać nie chce.
    • melancho_lia Re: Lego Friends 30.11.13, 23:02
      Nie pasują do duplo.
      My też mamy wielkie pudło duplo i parę zestawów friends. Córka niestety nie chce się z duplo rozstać...
    • tola_i_tolek Re: Lego Friends 30.11.13, 23:06
      Friends pasują do zwykłych lego, do duplo niestety nie.
      Mojej córce też się spodobały, ale jak dostała dwa duże zestawy to okazało się, że budowanie z takich malutkich elementów już nie jest takie fajne ( wcześniej mieliśmy tylko duplo) i te laleczki jakieś takie maciupkie.
      Radzę na początek kupić malutki zestaw.
      • jematkajakichmalo Re: Lego Friends 30.11.13, 23:10
        Tez tak myslalam, maz juz to przerabial ze swoimi dzieciakami z poprzedniego malzenstwa i jej tlumaczy, ze to jej specjalnie radosci nie przyniesie, ze te klocki takie malutkie itp. Ale jej najlepsza kolezanka ma, no i te figurki...
        • iwoniaw Powiedz, że żartujesz... 30.11.13, 23:15
          Dziecko nie może chcieć zabawki z innej niż dotąd serii nie pozbywając się jednocześnie dotychczas zgromadzonych zabawek, którymi ciągle się bawi?
          Nie wpadłabym na to, żeby zniechęcać dziecko do Lego tylko dlatego, że nie porzuciło jeszcze duplo.
          • jematkajakichmalo Re: Powiedz, że żartujesz... 30.11.13, 23:33
            Jak chce te friends to niech dostanie i zacznie zbierac, zeby miala cos z tego a nie jeden maly zestaw... Bo co jej to da? A nie tutaj duplo (tysiac sztuk) a tu znow lego, jedno do drugiego nie pasuje. Przyznam tez, ze powoli nam sie miejsce konczy na te wszystkie zabawki...
            • streb Re: Powiedz, że żartujesz... 01.12.13, 00:37
              A ile ma lat? Bo moim zdaniem duplo sa dobre dla 2-, 3- lub 4-latka, latwiej im manipulowac takim wiekszym klockiem. Z czasem dzieci przerzucaja sie na male lego, wiec jesli Twoja corka ma cos kolo 5 lat to normalne, ze chce lego. Nie trzeba bylo tyle inwestowac w duplo, ja wiedzac, ze to etap przejsciowy kupilam mojej tylko pare podstawowych zestawow duplo, a teraz juz uwielbia lego. Duplo to dla maluchow, moj dwulatek sie tym bawi.
            • bei Re: Powiedz, że żartujesz... 01.12.13, 00:42
              Pomiędzy lego duplo a tym malym lego np. Technik jest basic, z tym łącznikiem klocki mają pewną kompatybilność.
              Z duplo kiedys wyrośnie, ale jeszcze dlugi czas moze budowac budowle obok tych z malych klockow.
              Czy będzie chciala zbierać daną kolekcję to okaże się w praniu smile
            • princy-mincy Re: Powiedz, że żartujesz... 01.12.13, 09:22
              My duplo mamy pewńie z 500 sztuk klocków (jakby tak policzyć) i corka lat 4 chce juz lego.
              Bynajmniej nie zamierzam jej zabierać duplo, niech ma takie i takie.

A duplo i lego którymi bawilam sie z siostra ok 25-30 lat temu wciąż ma moja mama i moja corka uwielbia sie tym bawić, gdy jest u dziadków.
              Wg mnie szkoda wiec to sprzedawać, jesli tylko ma sie dość miejsca w szafie/ piwnicy.
              Te klocki sa niezniszczalnr.
              • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Powiedz, że żartujesz... 01.12.13, 10:31
                princy-mincy napisała:

> My duplo mamy pewńie z 500 sztuk klocków (jakby tak policzyć) i corka lat 4 chc
                > e juz lego.
                > Bynajmniej nie zamierzam jej zabierać duplo, niech ma takie i takie.
                >
                >
                > Wg mnie szkoda wiec to sprzedawać, jesli tylko ma sie dość miejsca w szafie/ pi
                > wnicy.
                > Te klocki sa niezniszczalnr.

Zgadzam się całkowicie!

U nas duplo jest ogromny kosz, a teraz już nie dokupuję kolejnych, a zaczynamy zbierać małe lego. Nie widzę sprzeczności, nie mam z tym problemu.
                Są specjalne pojemniki na lego. Jak ludzie trzymają każdy zestaw w osobnym pudełku (a lego zawsze ma pudełka na wyrost, żeby zestawy wyglądały na większe), to rzeczywiście się może nie mieścić.
                Mamy już kilka małych zestawów (nie friends), a dziś córka otworzyła pierwsze okienko w kalendarzu friends. Na gwiazdkę dostanie inny zestaw, ale też z tych mniejszych.
                Duży zachomikowany na strychu, ale po przemyśleniu sprawy uznałam, że jeszcze poczeka.
    • anika772 Re: Lego Friends 01.12.13, 10:59
      Nie pasują. Pogódź się ze zmianą, z Duplo się wyrasta. Moje dziewczyny uwielbiają Lego Friends, zaczynały od tych małych zestawików, potem były większe. Bawią się tym codziennie. Bawią się także Duplo, ale rzadko. O oddaniu Duplo nie ma mowy, kazały mi zostawić je dla moich wnuczek, wyobrażasz sobie? smile Tak zrobię, klocki są niezniszczalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka