Dodaj do ulubionych

Rozkładało wam się mleko?

03.12.13, 14:07
Przed chwilą na forum savoir-vivre w przytaczanym już tu przeze mnie wątku o karmieniu piersią padło stwierdzenie, że piersi trzeba myć przed i po karmieniu dziecka. Inaczej mleko się rozkłada i śmierdzi. A wiecie, jak śmierdzi rozkładające się mleko...
No to jak? Rozkładało wam się mleko czy myłyście piersi?
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:11
      Ciekawe, ile trzeba się nie myć, żeby to mleko się rozłożyło? Bo przecież przy okazji wieczornego prysznica się jednak cycki myje. Straszne fleje na tym forum s-v.

---
      Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
      • wielkafuria Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:14
        dlaczego piszecie cyce, cycki? nie macie piersi od momentu zostania matkami?
        • ichi51e Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:18
          Tez tego nie znosze. A potem dzieci tez bucza "cyca cyca!" A ja moje tak ladnie nauczylam "jesc"
          • mag1982 Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:38
            Moja zawsze wołała "mlećko" ale za to teraz mówi że mam "cićka" bo gdzieś usłyszała.
            • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:43
              Przepraszam bardzo, ale słowo "cycek" jako synonim słowa "pierś" jest w słowniku języka polskiego. I nie ma dopisku, że to wulgaryzm, więc dlaczego mam nie używać?

sjp.pl/cycek
              ---
              Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
              • mag1982 Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:49
                Mnie się jakoś osobiście nie podoba.
                • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:53
                  Na to to ja już nic nie poradzę. smile

---
    • jematkajakichmalo Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:12
      Tak przed i po mleczkiem do czyszczenia i pumeksem (albo druciakiem, zalezy co bylo akurat pod reka) big_grin
      • segregatorwpaski Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:14
        Tylko czymś antybakteryjnym, domestosem najczęściej.
        Nie szorowałam, bo podobno nie wolno, bo odpadają.
      • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:14
        Domestosem, domestosem po cyckach!

---
        • ichi51e Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:36
          Smiej sie - moja tesciowa jak jeszcze bylam w ciazy pytala sie czy hartuje juz sutki. Wlasnie druciak mowila ze sie jej najlepiej sprawdzal. Nic dziwnego ze dlugo nie pokarmila...
          • annajustyna Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:45
            Dobrze, ze sobie przedwczesnego porodu nie wywolala...
    • kikimora78 Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:14
      Nie rozkładało się, myję dwa razy dziennie przy okazji prysznica, tak jak resztę mojej osoby.

W ciągu dnia nie myję, nie wyparzam, nie odkarzam, nie naświetlam lampą bakteriobójczą, nie nacieram maścią owadobójczą, nie szoruję szczotą ani druciakiem ani papierem ściernym ani heblem.

Wychodzi na to, że mało higieniczna jestem...
      • neokawa Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:20
        Mało higieniczna, najwyraźniej spoza kultury europejskiej big_grin
    • mdro Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:20
      No ale na dobrą sprawę nawet przy niemytych cyckach rozłożyć się nie da rady chyba? Tzn. pozostałości z jednego karmienia zostaną wylizane przy następnym? No chyba że się przecieka...
      • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:24
        Może im cieknie aż na brzuch i nogi? Brzucha niemowlaki nie wylizują. Niektóre mogą mieć też tak rozciągnięte cyce, że zarzucają je sobie dla wygody na plecy i wtedy cieknie im po plecach i po d...pie.

---
    • lady-z-gaga Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:26
      o, to i niemowlakowi wnętrze paszczy trzeba odkazić koniecznie smile
      • edelstein Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:51

• bella_roza Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:26
      myłam w bidecie, myślałam że wszyscy normalni ludzie tak robią.
      • przystanek_tramwajowy Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:30
        Masz cycki na tyłku, że je myjesz w bidecie?

---
      • melancho_lia Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:37
        Myslałam, ze bidet służy do mycia czegoś innego niż piersi. Człowiek uczy się całe życie...
        • zuwka Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 17:03
          was to nawet jak ironia przyjdzie i kopnie w doopę to chyba nie zakumacie...
    • ichi51e Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:34
      Nic sie nie rozklada. Dzieciak lakomy wylizuje do czysta. Mycie piersi co karmienie to prosta droga do infekcji.
      • ichi51e Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:01
        Bylam na tym watku znowu - komedia big_grin
      • melancho_lia Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:23
        A fuu, brudasie jeden wink
        Bez domestosa, pasteryzacji we wrzątku, przecierania spirytusem i wystawienia pod lampę bakteriobójczą ani rusz.
    • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:39
      hehe, Buba rządzi, no nie? big_grin
      Powiem tak: jego rozkładający się mózg śmierdzi.
      • neokawa Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:42
        A tymczasem to nie buba! To kora!
        Ale oczywiście buba rządzi, tu się zgadzam big_grin
        • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:45
          Kora??? O matulu, no letę czytać big_grin
          • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 14:50
            Rzeczywiście- Kora big_grin Palnęła niewąsko.
    • wielkafuria Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:30
      neokawa napisała:

> Przed chwilą na forum savoir-vivre

wklej link bo nie moge znalezc
      • melancho_lia Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:21
        forum.gazeta.pl/forum/w,10226,148301145,148362158,Gwoli_sprawiedliwosci_Szaluzjan.html
        Prosz bardz.
    • twoj_aniol_stroz Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 15:49
      Ależ oczywiście, że należy pierś po nakarmieniu dziecka najpierw wyparzyć 20 minut we wrzątku a następnie przetrzeć dla pewności spirytusem. Jak ktoś tak nie robi to fleja jest i basta!
    • melancho_lia Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:19
      Mydło to za mało. Po każdym karmieniu trzeba piersi sterylizować we wrzątku.
    • eliszka25 Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 16:25
      nie, nie mylam piersi (znaczy, jak bralam prysznic, to mylam tez piersi). ba, polozna poradzila mi nawet, zeby kilka razy w ciagu dnia wycisnac kilka kropelek mleka z kazdej piersi i wsmarowac je w sutki, bo to bardzo dobrze im robi i pomaga zagoic sie sutkom, jesli w ciagu pierwszych dni karmienia sie zaczerwienia. po kazdym karmieniu tez kazala smarowac sutki mlekiem. tak tez robilam i ani dzieci mi sie nie potruly, ani nie smierdzialam zgnilizna tongue_out
      • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 17:50
        Czyli capiłaś na odległość- jak my wszystkie: karmiące, dojne i obrzydzające porządnym obywatelom życie wink
    • asia_i_p Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 17:56
      Dzięki za ten wątek, to forum jest wyrąbiste.
      Właśnie czytam wątek dotyczący tego, jak się zachować zgodnie z SV nakrywając partnera na zdradzie.
      • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 18:07
        Poczytaj wątki ubraniowe Buby. Np. ten poświęcony Dorocie Wellman- jak to tak gruuuba i śmie się pokazywać nieubrana od stóp do głów big_grin. Albo Połomskiemu- jak to siedzi w krawacie i kapciach we własnym domu, bezczel jeden.
        • vilez Re: Rozkładało wam się mleko? 03.12.13, 18:09
          Aaa... i jeszcze ten poświęcony Bogusiowi Lindzie. Też straśnie źle ubrany i gorszący publikę.
    • madzioreck Cycki do autoklawu! 03.12.13, 18:10
      Wrzątki, domestosy, druciaki - amatorszczyzna! Cycki do autoklawu - wtedy będzie higienicznie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka