blond_w_pisowni 04.12.13, 23:54 Znalezione: Zadanie. Jak postrzegasz rolę kobiety w życiu mężczyzny? Ile z was ematek odnalazło siebie na tym rysunku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta-skarpeta Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 04.12.13, 23:57 ja się śmieję, taka jestem wyzwolona, ale jak mój syn miał narysować plan mieszkania (chyba w 1 klasie)- rzut- a w nim usytuowani my, to syn był w pokoju przy komputerze, mąż w drugim przy telewizorze, a ja byłam w kuchni!- bo fakt dużo spędzam w niej czasu, bo lubię wywalczyłam jak lwica łazienkę- ale ciężko było Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 11:58 Stoczyłaś widzę tę samą walkę co ja Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 00:03 ale kiepski fejk mogl juz sie ten ktos bardziej postarac Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 00:39 glupio ktos ma w mieszkaniu ustawione sprzety. Kaloryfer nad kuchena?? Jako sadzone pod patelnia? Wlosy kolo pachy zamist pod? Ktos ma problem z widzeniem rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 05:11 Z przykuciem do kaloryfera przesada. Albo coa bardzo nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:51 ja obstawiam, że to wygłupy jakiegos gimbusa (rysuje bardziej jak nastolatek), choc i tak jest łagodnie, mógł narysować ostry seks lub cos w ten deseń zważywszy na zadane pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:53 Albo nagrać i przedstawic w formie prezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 07:33 Nasz syn zerowka - Temat "MOJ DOM" . Narysował plany całego domu zaznaczajac kolorowymi flamastrami - niebiesko rurki od wody, czerwono kabel i gniazdka, zolto siec cieplownicza, zielono rurki od gazu. Temat MAMA i TATA (zerowka) - mamusia lezy na tapczanie i czyta, dzieci odkurzaja mieszkanie, tata siedzi przy kompie ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 07:40 że się Wami jeszcze opieka nie zainteresowała... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:00 Moja córa w pierwszej klasie napisała że mama cały dzień ogląda TV a tata gra na komputerze... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:14 Mój syn w przedszkolu powiedział, że mama najbardziej lubi leżeć. I rzadko kiedy wstaje z łóżka. Miałam wtedy złamane żebra.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:23 rysunek czadowy uśmiałam się za to pani która to oceniała chyba za bardzo siebie w nim widziała.... Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:45 chipsi napisała: > Moja córa w pierwszej klasie napisała że mama cały dzień ogląda TV a tata gra n > a komputerze... to moja mówi, że mama i tata jeżdżą pociągiem bo jej tłumaczymy, że mama jedzie pociagiem do pracy i tata jedzie pociągiem do pracy a ona idzie do przedszkola, to ona z tego kapuje tylko "pociągiem" - wychodzi na to, że jestemy z mężem kolejarzami i całe dnie jeździmy pociągami. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:48 Lepiej tak niż " taty nie znam, mamy nie kojarzę" Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: dom kobiety wyzwolonej !!!! 05.12.13, 12:41 U mojej córki też:mama przy kompie, tata przy kompie, dzieci w kuchni, kanapki sobie robią Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:41 Aż się wierzyć nie chce, że to prawdziwe?! Na rozluźnienie opowiem jak moje dziecko widzi moją rolę bezrobotnej: Mówię córce, że muszę/chcę iść do pracy (mam trudności w jej znalezieniu), bo potrzebujemy pieniędzy. Na co ona zdziwiona mówi "ale po co Ci pieniądze mamo?, przecież tata Ci daje." Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:45 mój syn powiedział mi kiedyś, że przeciez mogę iść do bankomatu, po co do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 13:51 O, to tak samo, jak moja młodsza kilka lat temu, gdy jeszcze wielu rzeczy nie rozumiała. Jak jej powiedziałam, że nie mogę czegoś kupić, bo nie mam pieniędzy i tata też tyle nie ma, to zapytała się ze zdziwieniem, czemu sobie z bankomatu nie wzięłam Była mocno rozczarowana, gdy jej wytłumaczyłam, kiedy można brać pieniądze z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:46 blond_w_pisowni napisała: > Znalezione: > > Zadanie. Jak postrzegasz rolę kobiety w życiu mężczyzny? > > > > Ile z was ematek odnalazło siebie na tym rysunku? Ale to jest zadanie " jak postrzegasz rolę kobiety w życiu mężczyzny" a nie kobiety w domu, choć da się to powiązać jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:47 I jeszcze zdziwiła mnie reakcja nauczycielki - to jakaś straszna rura musi być, że za takie coś (jeśli to prawdziwe) - ewidentnie wygłup ale nieszkodliwy, rodziców wzywa. No i z jakiego to przedmiotu? Temat głupi jak komentarz na Pudlu, typuję "religię" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:49 raczej na prawdziwe nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 12:59 Mnie tam wygląda na bardzo prawdziwe, tak na oko od 12 lat, co do reakcji pani to sie zgadzam, strasznie drętwa musiała być. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Rola kobiety w domu oczami dziecka 05.12.13, 13:02 Ja tam nie wiem, ale skąd skojarzenie z przywiązaniem do kaloryfera ? I jeśli już kobieta naga, to dlaczego w spódnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 moj syn 05.12.13, 12:52 "Jutro jest Dzień Matki i Pani kazała nam opisac swoja mamę. Moja mama jest wysoka, włosy krótkie, uszy przylegajace. Znaków szczegółnych nie ma. Nie maluje sie, ubiera sie w to, co ma. Kocham Mame za to, że budzi mnie codziennie do szkoły, bo bym nie poszedł". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Ale cycki na wierzchu są, tak? 05.12.13, 12:57 I kusa spódniczka? No to wszystko się zgadza Prawda, panowie? Odpowiedz Link Zgłoś