Dodaj do ulubionych

Kasjopeja i deszcze meteorów

11.08.04, 23:02
Wyobrazcie sobie Dziewczyny, ze siedze sobie przed komputerem oczywiscie na
forum edzieckowym a moj maz biega, kreci sie jakos tak wyraznie niespokojnie.
Wychodzi na balkon, z ksiazka, wychyla sie na prawo i lewo. Na pytanie co
robi odpowiada z nieukrywanym podekscytowaniem, ze za 20 minut bedzie tu
deszcze meteorow tylko musi odnalezc kasjopeje, bo to gdzies tak kolo niej.
Jesli chce to moge to przepiekne zjawisko zobaczyc razem z nim.... Warto -
dodal na koniec, niknac w kolejnym pokoju, oknie. Nie ukrywam, ze bardzo mnie
to ujelo, taka tika romantica, pomyslalam, ze jasne taka gratka, ze merzem
ogladac gwiazdy. Wiec czekam, czekam i czekam... A tu nic cisza. Schodze na
dol, ciemno, szukam szanownego romantycznego malzonka... nie ma. Otwieram
sypialnie... zdumiona patrze na prawie spiacego malzonka w lozku. Jak to
pytam?? a Kasjopeja, deszcze meteorow???? Och mowi jakby od niechcenia -
stwoierdzilem, ze chyba nie ma sensu.............. Nie macie pojecia jak mi
sie zrobilo przykro i jak poczulam sie rozczarowana! Niby taka glupota ale
jak on mogl?? Utalia
Obserwuj wątek
    • josik11 Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 11.08.04, 23:25
      biedaczka hihihi
      • utalia Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 11:56
        Dziewczynki....Tylko tyle, ja wiem ze to bzdura ale jakos jeszcze bardziej mnie
        rozczarowal brak Waszego odzewu. Tylko Josik sie ulitowala..... Ech Utalia
    • enut Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 12:09
      A moj sie akurat okazal bardzo romantyczny... Ale nie o tym chcialam. Nie wiem
      gdzie mieszkasz, ale nawet w moim 200-tysiecznym miescie bylo tak jasno, ze mimo
      zapowiadanej duzej ilosci meteorow na godzine (mialo byc srednio 100, nawet do
      1000 ok 22.50, ja ogladalam kilka minut po 23-ej ) przez kilkanascie minut
      widzialam tylko 1 !!! Szkoda... Moze wiec malzonek "przewidzial" ten problem wink))

Pozdrawiam
      • utalia Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 12:14
        My akurat mieszkamy na wsi, na Mazurach. W linii prostej ok. 6km od Rucianego.
        Noc byla bardzo "ciemna" a gwiazdy lsnily i byly bardzo dobrze widoczne. I nie
        o to chodzi, ze przewidzial.... moze i tak bylo tylko o to, ze poczulam sie tak
        wyjatkowo (nie codzien sie zdarza, ze malzonek proponuje mi ogladanie gwiazd,
        prawie jak na pierwszej randce. Wiec nawet jesli sie rozmyslil albo nie
        odnalazl tego punktu na niebie to mogl powiedziec! A ja tak czekalam... Ale oby
        tylko takie problemy miec! Choc gdyby sie nie rozmyslil... jak moglo byc
        milo... Utalia
        • joasiiik25 Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 12:18
          kiedy to mialo miejsce?moj maz z mila checia by mnie zaciagnal na balkon by
          poobserwowac te zjawisko...ostatnio tanczyl ze mna w duzym deszczu na balkonie
          W BIALY DZIEN

asia mama 3,5m Kacperka
        • enut Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 12:21
          smile)))))))))))) Moj sie nie rozmyslil, ale tak sie opalil na dzialce, ze nawet
          jakby chcial, to nie wytrzymalby do konca, hihi... wiec sie ulitowalam na nim
          smile))))))
          Zazdroszcze Ci tej wsi, bo ja lubie popatrzec sobie na niebo (nawet z racji
          zawodu, astrofizyka...)
          Sprobuj dzisiaj popatrzec na niebo, bo te Perseidy beda do ok. 20 sierpnia (z
          malejaca czestotliwoscia opadu). Popatrz na pln-wschod, tam bedzie Kasjopea,
          taki gwiadozbior w ksztalcie litery W, pod nia jest Perseusz i w tych okolicach
          powinnas zobaczy meteory.
          Milego wieczoru!
          • utalia Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 19:04
            Mialo to miejsce wczoraj poznym wieczorem. Wspolczuje mezowi. Mam nadzieje ze
            juz lepiej. Ale numer Dziewczyny! Jak rozmawialam z Marcinem o tych przezyciach
            wczorajszych, to okazalo sie, ze on rowniez byl rozczarowany MOJA POSTAWA
            Poniewaz uwazal, ze na taka propozycje powinnam rzucic WSZYSTKIE EMAMY!!! I
            poleciec za nim szukac tej Kasjopei.... A tak to stwierdzil, ze skoro jestem
            nieodrywalna od kompa to on idzie spac. A;e dzieki Enut. Dzisiaj sama
            zmobilizuje malzonka. Odszukamy ten fragment nieba. Taniec w deszczu. Tez
            ciekawa sprawa. Utalia
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 20:00
      Ja widziałam tylko taką 1 smugę, a nie deszcz perseidówsad. A mój mąż - gdybym
      wybrała e-mamy a nie jego propozycję oglądania nieba (którą też mi wczoraj
      złożyłwink)- zrobiłby mi niezłą awanturę. Jest okropnie zazdrosny o forumsad.
      pozdrawiam
      • utalia Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 22:49
        Bardzo sie staralam ale niestety w zwiazku z tym nadchodzacym zalamaniem
        pogody, niebo bylo zachmurzone wiec nic z tego... Ale romantycznie napilismy
        sie herbatki przy swieczce. Moj maz jest rowniez zazdrosny o forum ale nie robi
        awantur raczej czeka cierpliwie az mi sie znudzi. Ma facet cierpliwosc trzeba
        mu przyznac. Utalia
    • malgosiacy Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 12.08.04, 23:17
      A ja wyszłam dosłownie na minutę na balkon i widziałam 3. Kiedyś jednak okolo
      10-ciu lat temu byłam na Mazurach i obserwowałam to zjawisko z totalnie
      ciemnego lasu. Super widowisko. Tak latały te perseidy, że byłam zauroczona....
      • utalia Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 13.08.04, 23:09
        No a dzisiaj tez chyba a nawet na pewno nic z tego bo leje jak z cebra. Moze za
        to taniec w deszczu?Utalia
        • agusiah Re: Kasjopeja i deszcze meteorów 17.08.04, 12:46
          Heh,
          a ja niestety zostawiłam męża samego z deszczem meteorów. Pomyślałam sobie -
          czymże są spadające gwiazdy wobec kwadransa snu? I obróciłam się na drugi bok.
          Na swe usprawiedliwienie mam tylko to, że mała wujątkowo rozrabiała tej nocy.
          Aż mam wyrzuty sumienia - poszukam dzisiaj tej Kasjopei (Z mężem oczywizda),
          dzięki za lokalizację. Będzie jeszcze widać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka