onewoman 13.12.13, 10:43 czy kurierzy wydają wam resztę jeśli nie macie wyliczonej kwoty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demonii.larua Re: Kurier 13.12.13, 10:49 Tak. Chyba, że nie chcę reszty, ale wtedy mówię że nie chcę zanim ten się zabierze do wydawania. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Kurier 13.12.13, 13:15 U mnie zawsze zaczyna od tego, że nie ma wydać. Dlatego m.in. nie lubię kurierów. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Kurier 13.12.13, 13:19 Nauczyłam się mieć odliczone. Swoją drogą, firma kurierska, która wprowadziłaby płatność kartą, podbiłaby rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kurier 13.12.13, 13:30 Zazwyczaj mam odliczone, a raz zdarzyło mi się, że facet z dołu, od domofonu już krzyczał, że mam mieć przygotowane pieniądze. Do wydania miał równe dwadzieścia złotych, jak wszedł na górę to oczywiście okazało się, że nie ma tej dwudziestki. Wkurzył się, zabrał przesyłkę, a ja usłyszałam, że on mnie przecież uprzedzał i że miałam czas, żeby "gdzieś" rozmienić.. Zapytałam czy sądzi, że mam w łazience automat do rozmieniania pieniędzy na drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kurier 13.12.13, 14:20 Gdy zamawiamy przesyłkę kurierską to zazwyczaj widnieje adnotacja, ze pieniądze trzeba mieć wyliczone, trudno wymagać od kuriera by biegał gdzieś pomiędzy sklepami, bankami by mieć jak wydać. Czasami gdy mam grubszy banknot a przesylkę mam już opłaconą to pytam, czy bedzie mial wydac, bo chcę napiwek dać. Odpowiedz Link Zgłoś
zz1026 Re: Kurier 08.06.15, 00:20 "U mnie zawsze zaczyna od tego, że nie ma wydać. > Dlatego m.in. nie lubię kurierów." niektorym kurier sie myli z kasa fiskalna w sklepie myslisz ze on nosi przy sobie kilkaset zlotych w bilonie? kurier to nie sklep Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Kurier 08.06.15, 15:24 > niektorym kurier sie myli z kasa fiskalna w sklepie > myslisz ze on nosi przy sobie kilkaset zlotych w bilonie? > kurier to nie sklep Niektórym to sie myli forum ematki z forum dla sfrustrowanych kurierów. 2 lata nad tym myslałaś/myślałeś? Napisałam gdzies o okolicznościach? że np. ja podaje pieniadze a on takim tekstem jedzie? nie. Napisałam, że od tego się zaczyna, nie kończy. I tu pojadę ulubionym tekstem ematki - trzeba czytac ze zrozumieniem, od tego głowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Kurier 13.12.13, 14:36 Nigdy nie płacę kurierowi, opłacam przelewem gdy zamawiam. Wy tak nie robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kurier 13.12.13, 14:54 Robimy, a część kurierów ma ze sobą przenośny terminal na kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kurier 08.06.15, 05:19 Staram sie miec rowno wzglednie tak zeby jak powie ze nie ma 2-3 zl zeby machnac reka. Lubie jak dzwonia i mowia ze beda dzis z paczka i suma tama to a taka. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: Kurier 08.06.15, 08:47 kurierzy wydają mi paczkę, opłaconą przelewem Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Kurier 08.06.15, 09:03 Tak oczywiście też tak robię niemniej są sytuację w których musisz płacić kurierowi choćbyś tupała nóżką że nie chcesz i wtedy mam odliczoną gotówkę albo daruje wydawanie reszty bo wynosi np 1 zł. Przykład kiedy płacisz kurierowi: Jak podpisujesz umowę z siecią telefonii cyfrowej (abonament + telefon), którą zawarłaś przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Kurier 08.06.15, 09:00 Jeśli nie płacę przelewem, to OD RAZU rozmieniam kasę i chowam wyliczoną sumę do tajnej skrytki domowej. Taka jestem zorganizowana, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Kurier 08.06.15, 15:32 Tak. Ale zawsze tyle daję, żeby reszty nie było więcej niż 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Kurier 08.06.15, 17:50 Ja w 99% przypadków najpierw płacę przelewem więc kurier nic mi nie musi wydawać. Jak biorę za pobraniem to staram się mieć mniej więcej odliczoną kwotę. W końcu jest pewien odcinek czasu pomiędzy zamówieniem paczki a przyjazdem kuriera więc można kasę sobie przygotować. Ale fakt - miałam kilka razy sytuację, że kasy rozmienionej nie miałam i niestety większość kurierów się upierała, że nie ma wydać. Na ile faktycznie nie miała a na ile się upierała, żeby kasę wyciągnąć to już nie wiem. Dlatego staram się unikać takich sytuacji. A tak w ogóle to ja najbardziej lubię paczkomaty - nie muszę się użerać z dostawcami Odpowiedz Link Zgłoś