karo.8 15.12.13, 10:05 u nas kolejny sloneczny piekny dzien. zapowiadają 8 na plusie. wychodzimy dzisiaj na jarmark bozonarodzeniowy na poncz gruszkowo waniliowy i na chleb ze smalcem. pochwalic sie chcialam. co robicie dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: niedziela 15.12.13, 10:09 dopiero obudziłam się i piję pierwszą kawę. jak spojrzałam za okno, to łeee... znów szaro i buro... odpoczywać dziś zamierzam. tak na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: niedziela 15.12.13, 10:19 dopiero zjedliśmy śniadanie za oknem buro i szaro zaraz się biorę za wystawianie aukcji na allegro obiadu nie gotuję,zamawiamy pizzę po południu idziemy z córką na zabawę karnawałową Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: niedziela 15.12.13, 11:20 Na jaką zabawę idziecie z córką? Karnawał to okres zabaw trwający OD TRZECH KRÓLÓW i trwający do wtorku poprzedzającego środę popielcową. Na wypadek jakbyś nie zauważyła, to teraz trwa ADWENT, czyli "czas pokuty i przygotowania się do jednego z najważniejszych świąt, czasu pojednania z Bogiem i ludźmi". Nie mam nic do wychodzenia z dzieckiem na zabawę - dziecko nie musi wiedzieć, czym są adwent czy wielki post, ale, litości, ty nie dziecko! Mogłaś napisac po prostu, że idziesz z dzieckiem na zabawę, ale nie karnawałową! Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: niedziela 15.12.13, 12:05 vi_san napisała: Mogłaś napisac po prostu, że idziesz z dzieckiem na zabawę, al > e nie karnawałową! > ale miałam chęć napisać karnawałową i tak też napisałam- masz z tym jakiś problem najwyraźniej tylko nie rozumiem po co się ciskasz? wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: niedziela 15.12.13, 14:42 Nie wszedzie karnawal trwa od trzech kroli,w Niemczech trwa od 11listopada.Nie wszyscy tez da wierzacy i Maja adwent. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: niedziela 15.12.13, 10:39 Wlasnie popijamy poranna kawe, do niej mamy piernik z jarmarku bozonarodzeniowego ktory odwiedzilismy w zeszlym tygodniu Jest ladnie, chyba bedzie sloneczny dzien. Pojdziemy na nasz jarmark, maz pewnie rzuci sie na ostrygi i tutejsza wersje zgrilowanej kaszanki (boudin noir), ja poszukam szwajcarskiego stoiska z tartiflette Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: niedziela 15.12.13, 10:40 Właśnie się obudziłam. Zamierzam dziś leczyć niewielkiego kaca, którego się nabawiłam na wczorajszych urodzinach znajomego, pospać sobie jeszcze trochę przytulona do kota, a potem posprzątam i siądę do majstrowania w glinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: niedziela 15.12.13, 10:45 Właśnie dziecko z chłopem pojechali do rodziny, mam całą niedzielę dla siebie. Zaraz poćwiczę, a później albo posprzątam, albo będę się uczyć, ciężki wybór A w międzyczasie planuję siedzieć na necie lub leżeć do góry brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: niedziela 15.12.13, 11:09 Bezczelnie się wyspałam, wypilam kawę, którą mąż mi podał do łóżka, nakarmiłam przyssawkę i zbarykadowałam się w łazience. Teraz wygrzewam się w wannie, jak się wykąpię i zrobię na bóstwo to zjem śniadanie przygotowane przez męża i dzieci, ogarnę towarzystwo i idziemy na spacer. Chcemy obejrzeć świąteczne dekoracje w naszym mieście, wstąpić gdzieś na kawę i ciacho i wymęczyć towarzystwo. Po powrocie do domu mamy w planach rodzinnu seans filmowy Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: niedziela 15.12.13, 11:18 Na razie leżę sobie w łóżku, psiak grzeje mi nogi. Za chwilę zabiorę go na spacer. Później przez chwilę zajmę się bratankiem (brat z żoną chcą spędzić trochę czasu we dwoje, a mały woli zostać z wyluzowaną ciocią niż dziadkami). Po południu idę z chłopem i znajomymi celebrować Święto Kina, średnio mi się chce, bo akurat obecnie w repertuarze kin nie ma niczego, co by mi się podobało ale cóż, później idziemy do knajpy i potańczyć, więc się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: niedziela 15.12.13, 11:24 Idę z siostrą na szoping, a potem do kajpki na obiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: niedziela 15.12.13, 11:44 Po wczorajszej wycieczce na pustynię wytrząsam piasek ze śpiworów. Po południu piekę chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: niedziela 15.12.13, 11:46 Pracuje, qrwa, przed kompem w domu. Nie chcem ale muszem, żeby potem przez dwa tygodnie mieć labę. Odpowiedz Link Zgłoś
gojdap Re: niedziela 15.12.13, 12:53 Za godzinę idę na koncert mojej córki, który organizuje szkoła muzyczna. Po koncercie mała rodzinna imprezka, jak co roku ( to już szósty koncert świąteczny). Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: niedziela 15.12.13, 13:08 Wcześniej byliśmy z dziećmi na łyżwach po czym odstawiliśmy je na cały dzień do teściów Teraz już nie robię nic, zabunkrowaliśmy się ze starym w domu, zamówiliśmy pizzę i zamierzamy słodko przebimbać czas do późnego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: niedziela 15.12.13, 13:22 U nas za oknem buro. Na śniadanie dojejdliśmy frykasy po wczorajszej imprezie -włoska kuchnia, świetne było. W piekarniku zaś dochodzi perliczka, mniam. Mąż przywiózł z Empiku książki dla wszystkich- syn dostał 3 Pilipiuki, ja almanach fantastyki z 2013 (Kroki w nieznane t.9), mąż dla siebie (i mnie też)N. Carra Płytki umysł. Jak internet wpływa na nasz mózg . Zapowiada się zatem apetyczna niedziela, czego wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: niedziela 15.12.13, 13:28 Rano trochę sprzątania, bo wczoraj pół dnia kupowanie prezentów i nie zdążyliśmy. Potem wzięłam sie za gotowanie na jutro i wtorek - córka chora i nie pójdzie do szkoły. O 12 wydałam dzieciom żurek, skończyłam piec mięso i karpatke - przychodzi siostra męża z rodzina i jakos mnie tak wzięło, bo generalnie nie pieke ciast. Teraz maz pojechał po zakupy, a ja farbuje włosy - jeszcze 15 minut O 15 zjemy obiad cała rodzina. Nietypowy dzień, ze w domu, zazwyczaj nas nosi - no ale chce zeby Ola wyzdrowiala przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: niedziela 15.12.13, 13:36 Siostra męża z rodziną przychodzi jak masz córkę chorą? Jak ich młoda czymś poczęstuje to w sam raz przed świętami się rozłożą Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: niedziela 15.12.13, 13:35 My dziś podziwialiśmy coroczną paradę Mikołajów na Motocyklach Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: niedziela 15.12.13, 14:46 Jestem na zakupach,Jak wroce zagram,z synen,w gre i obejrzymy wypozyczona bajke w 3d. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: niedziela 15.12.13, 14:52 caly czas sie budze i dobudzic nie moge, ale jak sie poszlo spac nad ranem, to nie da rady zupy o 12 podawac... gdyby bylo lato lezalabym w lezaczku z piwkiem na swiezym powietrzu i jakos bym szybciej nabrala energii, a tak lozeczko i kocyk, to sa dni w ktorych marze o kocie, koty sa tak bezstresowo leniwe ze od razu czlowiek sie nie martwi ze przebimba caly dzien za jakis czas ide na jarmark swiateczny, bo klasa dzieciaka bedzie spiewac koledy oby grzane wino bylo to wytrzymam ... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: niedziela 15.12.13, 15:13 zjadłam śniadanie, posiedziałam pól godzinki, poszłam na godzinę na zumbę, a potem przeleciałam 5 km na bieżni. uprałam ciuchy sportowe, zrobiłam sobie manikiur, teraz sobie siedzę na kanapie, za godzinę pomyślę o obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: niedziela 15.12.13, 15:21 Spacer zakończony w muzeum. Potem obiad w domu. Teraz mam kilka rzeczy do zrobienia, ale chyba sobie teraz emateczkę po czytam i herbatę zaparzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: niedziela 15.12.13, 15:55 Szaro i buro. Mieliśmy w planie grzecznie iść do kościoła, ale się nie wyrobiliśmy, więc zahaczyliśmy o świątynię XXI wieku, bo mężczyzna chciał do empiku po prasę hobbystyczną, obiad i teraz kawa i szwajcarska czekolada Później wezmę się za coś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: niedziela 15.12.13, 16:04 My dziś wstaliśmy po10tej i jazda po bułki do Lidla.Śniadanie o 11tej.Potem poszłam z młodym do Pepco po stojak na choinkę i bombki.Zupa jakoś o 13tej,drugie o 15tej,teraz czekolada plus kawa.Nie zamierzam się dziś wysilac.Zdejmę tylko pranie ale już nie złożę. Smalec i to boski mam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: niedziela 15.12.13, 18:12 Rano skoczyłam do marketu po mięso na bigos (robię w sobotę, w tygodniu nie mam czasu na sklepy), zrobiłam obiad, pojechaliśmy do kina za jedyne 11 zł od łba, super miło Odpowiedz Link Zgłoś