Dodaj do ulubionych

Prezent dla córki.

19.12.13, 16:38
Zdradźcie co dostana wasze dzieci zwłaszcza córki w wieku 4/6 na Gwiazdkę. Zostało kilka dni , a ja nie mam pojęcia co jej kupić , zażyczyła sobie taki jeden zamek ale chyba od babci dostanie.
Ja jak tak dalej pójdzie to na zestawie Barbie skończę sad

Co było albo jest hitem dla dziecka w tym wieku , co ucieszy najbardziej dziewczynkę , co warto kupić ?
Obserwuj wątek
    • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:46
      W sumie od całej rodziny i przyjaciół, z tego co wiem:
      - wiatrak filly + drobiazgi filly
      - figurki pet shop + układanka + większa figurka do zdobienia
      - duży tekturowy domek do pokolorowania
      - barbie w sukni ślubnej
      - książki
      - aniołek + książeczka z modlitwą Aniele Boży...
      - strój wróżki

• agatak Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:46
      Moja dostała w tym wieku lornetkę (nie zabawkę) i była przeszczęśliwa smile
    • elawe77 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:47
      Moja 5 latka dostanie pieska chi chi love show star.
      • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:49
        A ogólnie hitem są lego (teraz też małe), książki z zadaniami, naklejki, tzw. zestawy kreatywne.
      • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:03
        Śmieszny ten piesek - już ją sobie wyobrażam z tą torebką smile smile
        Fajne!
    • mamma_2012 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:52
      Z tego co zaobserwowalam to tutejsze dzieci gustuja w książkach (zwłaszcza popularnonaukowych), grach edukacyjnych i ewentualnie planszowych. Z zabawek tylko kreatywne i konstrukcyjne. Jesli któryś rodzic chce zaszaleć bliżej dziecięcych pragnień to kupuje lego (w sumie i u nas zawsze był to pożądany prezent).
      Z tego co pamietam moja corka w tym wieku uwielbiala różowy i fioletowy plastik w każdej formiesmile Lubiła tez zwierzatka z schielera (czy jakos tak) nie pogardzila tez tanszymi zamiennikami.
      Jesli masz nadmiar tego złomu to moze jakas torebeczka czy plecaczek?
      I w sumie jest pewna rozńica miedzy tym czym sie bawią 4 i 6 latki. Nie wiem ile Twoje dziecko ma lat.
      • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:01
        Ma 4 i 9 miesięcy dokładnie.

Książek pod dostatkiem po siostrzenicach .

Lego odpada bo wolimy Playmobil a 3 zestawy świąteczne kupiłam jej teraz przed gwiazdką , już otwarte i się bawi , więc nie chcę żeby znów dostała coś z Playmobil bo w końcu będzie miała dosyć. Ewentualnie ten zamek od babci dostanie.
        Dlatego szukam czegoś dla odmiany żeby się zainteresowała na dłużej .
      • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:10
        mamma_2012 napisała:

> Z tego co zaobserwowalam to tutejsze dzieci gustuja w książkach (zwłaszcza popu
        > larnonaukowych), grach edukacyjnych i ewentualnie planszowych. Z zabawek tylko
        > kreatywne i konstrukcyjne. Jesli któryś rodzic chce zaszaleć bliżej dziecięcych
        > pragnień
        Rozumiem, że Ty lepiej znasz dzieci niż ich rodzice... Ciekawe ogromnie uncertain
        U nas akurat różowego plastiku nie brak (i nie nadmiar), ale planszówki i tak cieszą się większym powodzeniem, podobnie jak książki... Może ma to po rodzicach tongue_out
        • mamma_2012 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:19
          Ojtam, ojtam poprostu obraz tabunow dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym gardzacych "pospolitymi zabawkami" na rzecz zabawek preferowanych przez dorosłych wydaje mi sie nieco... znieksztalconytongue_out
          • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:35
            Gardzić to moja nie pogardzi wink
            Jednak widzę, że to zabawa na krótko...
            Z kreatywnymi - odwrotnie, entuzjazm niby umiarkowany, ale potem nad tym siedzi (najczęściej ze mną) uszczęśliwiona na dość długo. A do planszówek i książek wraca (jak się trafi w gust naturalnie).
            Ale jak napisałam wyżej: Gwiazdka rządzi się swoimi prawami wink
    • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:54
      To trudniejsze niż myślałamsad Chodzi mi właśnie o coś czym pobawi się na dłużej , sam nie wiem sad

A miała albo ma któraś z was coś takiego , teraz na to wpadłam i szukam ceny i nie mogę znaleźć , ciekawie wygląda i jak niedrogie ...

https://ecsmedia.pl/c/mattel-barbie-pad-zestaw-interaktywny-n-iext13216127.jpg
    • puza_666 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 16:55
      dostanie ten wielki zestaw play doh - wesoła lodziarnia - to an pewno, co reszta rodziny wymysli to nie mam pojeciasmile
    • jak_matrioszka Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 17:50
      U nas powrot do korzeni: pod choinke spakuje dres z Angry Birds, bo wiem ze Mlodsza ma na punkcie ptakow lekiego fiola i pewnie bardziej ja to ucieszy niz kolejna Barbie. Beda tez zabawki: lalki, kasa sklepowa i gra-ukladanka, a rano do skarpety owoce i slodycze. Stroj ksiezniczki tez by ucieszyl, zawsze cieszy, albo sukienka z duza iloscia falbanek (kupilam, ale dziecko sie potknelo o torbe z zakupami i juz o sukience wie, wiec jako prezent spalona).
      • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:11
        Odnośnie Barbie to tylko i wyłącznie dlatego bo ma tylko dwie i roszpunke , nigdy jej specjalnie nie kupowaliśmy a myślę o tych dwóch zestawach , niech się pobawi ...Oczywiście to jej kupimy jak już pójdę na łatwiznę .

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpvz1oyP-T7wncMT3J65eTIDY5oKOHpxYbsUcIlYNFi8EU5UA7pw

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4W74i5LB_JVIgMLaCWPPkhDRHxfOEieOrheoH9pCIc3rBVhCsZw

Kasa by jej się podobała dobry pomysł , bo kradnie mi myszkę bawiąc się w market .
        Strój księżniczki ma , nawet buty na obcasiesmile

jak_matrioszka napisała:

Stroj ksiezniczki tez by ucieszyl, zawsze cieszy, al
        > bo sukienka z duza iloscia falbanek (kupilam, ale dziecko sie potknelo o torbe
        > z zakupami i juz o sukience wie, wiec jako prezent spalona).

Dużo od Mikołaja dostanie to w sumie nie szkodzi smile
        • jak_matrioszka Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:38
          Ja pantofelki widzialam w sklepie, ale wg producentow ksiezniczki maja tylko jeden rozmiar (normalnie jak u Kopciuszka) i to nie jest ten rozmiar, ktory Mlodsza teraz nosi. A szkoda.
        • ivaz Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 19:03
          Kamper barbie wczoraj widziałam w realu za 200 zł więc cena super do tej pory widziałam najtaniej na allegro za 340zł .
          Moja córa też 4,9 dostanie zbiorczo od rodziny:
          lego friends domek Oliwii
          2 lalki pony Rarity i Celestię oraz zestaw kucyków ten ze smokami
          2 gry: pędzące żółwie oraz super farmera
          Serię książek Kocie historie Trojanowskiego

Dzisiaj podjadę do reala i kupię tego kampera, poczeka na marcowe urodziny
          • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 19:39
            ivaz napisała:

> Kamper barbie wczoraj widziałam w realu za 200 zł więc cena super do tej pory w
            > idziałam najtaniej na allegro za 340zł .

Faktycznie drogie , ale podoba mi się bo składasz i miejsca nie zajmuje , można zabrać wszędzie itd. Im dłużej na to patrzę tym bardziej mi się podobasmile
            • ivaz Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 19:45
              Mi też, młoda patrzyła z zachwytem na reklamę, bajka też nam się podobała bardzo
              Z tymże camper nie ma lalek ani konika trzeba będzie dokupić
              • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 20:01
                Nawet nie wiedziałam , że jest bajka z tym związana , my ogólnie jesteśmy z barbie na bakier .

Nie ma lalek ani konika sad
                Mała uwielbia !
                Nic w sobotę idę na sklepy i zobaczę co jest grane . Ale podoba mi się jako prezent , myślę , że córka byłaby szczęśliwasmile
    • asiula1306 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:01
      moja córka, 5 lat, Barbie świecąca syrenka, maskotki angry birds, puzzle w ilościach hurtowych wink bo uwielbia
      • elske Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:30
        Moje dzieciaki dostana po ogromnym zestawie lego . I to wszystko. Rodzice razem z siostra zrobili mi przelew na prezent dla dzieci , pieniadze zostawil mi tez kolega ( wczoraj wyjechal na swieta do Polski , powiedzial zebym wybrala cos fajnego ). Wczoraj kupilam lego dla dzieci , reszte kasy odkladam . Na wiosne chce wykupic dla dzieci karnet na sezon do parku rozrywki ( na karnet mozna wejsc do dwoch roznych parkow :sommerland park wodny i TusenFryd mega wesole miasteczko). Rok temu tez tak odlozylam pieniadze z prezentow dla dzieci , dolozylam jeszcze raz tyle i oplacilam dwudniowy pobyt w Legoland w Danii ( Po obliczeniu kosztow wyszlo ze dziadkowie zasponsorowali wyjazd dzieciakom, ja placilam za mnie i meza i dodatkowe koszty na miejscu).
    • edelstein Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:43

Moj syn 4lata I 9miesiecytongue_out
      -Lego ninjago
      -Lego rozne
      -Play doh
      -Gre planszowa elektroniczna
      -ubrania (tak, moje dziecko lubi dostawac ubrania I go to cieszy)
      to od nas
      od reszty, zielonego pojecia nie mam,no problem,bo my kupilismy wszystkie pozycje z listy I dodatkowe Lego extra.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • kkalipso Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 19:41
        edelstein napisała:

> -ubrania (tak, moje dziecko lubi dostawac ubrania I go to cieszy)
        > to od nas

Moja też ale o to to już ciotki zadbająsmile
    • dzoaann Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 18:53
      Lego friends, małą lalke Dzwoneczek ze swiecacymi skrzydlami, zestaw do robienia bransoletek, mega zestaw pisakow itp, a takze Predacona z Transformers, bo uwielbia, ma juz Optimusa i Bumble Beesmile
    • zansibar Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 19:54
      ależ proszę bardzo:
      - przepiękną filcowo-cekinową koronę
      - duuuuży zestaw biżuteri dla małych
      - wielkie puzzle piankowe, do układania na płasko, ale można z nich zobić też kryjówkę, tunel do pokonania albo pudełka
      - figurki zwierzęce do domku sylvanian
      - robofish
      - książki
      - mikrofon z możliwością podłączenia mp3, coś czuję, że to będzie hit gwiazdkowysmile
      • jak_matrioszka Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 20:10
        O, taki mikrofon bylby super! Gdzie kupilas? Poszukalabym na allegro, moze dojdzie w pierwszym tyg. stycznia.
        • zansibar Re: Prezent dla córki. 20.12.13, 07:48
          kupiłam taki
          allegro.pl/przenosny-mikrofon-karaoke-glosnik-mp3-i3797530122.html
          u tego gościa jest chyba najtańszy; są oczywiście droższe np. simby, ale pojęcia nie mam czy jest różnica jakościowa
    • klubgogo Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 22:01
      Córka mówi tylko o kucykach, ale nie dostanie już, bo dostała na urodziny. Lego friends, książki i dinozaury.
    • damajah Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 22:09
      u nas dla 5 latki bedzie bardzo duzy zestaw lego (willa lego friends) plus dwa pluszaki z Ikei.
      Ja lego uwielbiam. Bawi się nimi z duzą pasją moja 12 latka, 5 latka ale i ja i mój mąż. A za parę lat będzie następna się bawić.
    • anika772 Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 22:14
      Córki 7 i 5 lat. Lego Friends, książki, takie zabawki do basenu, które leżą na dnie i czekają aż je dziecko wynurkuje, zestaw figurek z Krainy Lodu, papierowe zestawy kreatywne, szczoteczki elektryczne, lalki, jakieś domki czy farmy dla Littlest Pet Shop i słodycze.
      To prezenty od całej rodziny.
    • saszanasza Re: Prezent dla córki. 19.12.13, 22:28
      dobble, club 2%, my first activity - to z gier
      dobrych książek jest dużo, można pokusić się o "niebieską niedźwiedzicę", "wielką księgę uczuć", "małą czarownicę"....ja bardzo polecam książkę Martyny Wojciechowskiej "dzieci świata", rewelacja....
      z zabawek to lego friends, książniczka celestia,
      z kreatywnych to wszelkie wylepianki orb factory, zwłaszcza szkatułkismile
    • sabek81 Re: Prezent dla córki. 20.12.13, 08:13
      moja prawie 6 latka dostanie lego friends domek oliwii, ksiazke czarnoksieznik z krainy oz, i jakies spineczki, robimy prezent zbiorczy, nie jest tego duzo ale wiem z doswiadczenia ze nie cieszy ja jak dostaje naraz duzo prezentow, poza tym dopiero byla gwiazdka dostala jacht i piekarnie z lego do tego jakies pluszaki z i kei, ksiazke w lutym bedzie miala urodziny. i tu znowu lego tym razem basensmile, lalkami nie za bardzo sie bawi, ma kilka barbie i leza gdzies w otchlani pudel, dostala tez gre twister ale poszukuje jakijs fajnej planszowki, duzo tego i trudno wybracsmile
    • princy-mincy Re: Prezent dla córki. 20.12.13, 08:24
      Corka (4 lata) zazyczyla sobie walizkę trunki wzór biedronka, lego friends basen i wóz emmy.
      Dostanie tez ubrania dla barbie oraz fartuszek kuchenny (duzo pieczemy i ona zawsze chciała tez miec fartuszek jak mama)
    • kkalipso Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:05
      Mikołaj przyniósł Barbie Camper (chyba on nie warty swojej ceny , ale trudno) .

Dostała też śliczny mięciutki szlafrok M&S i różne inne drobiazgi ...

A Wasze pociechy zadowolone ?
      • czerwony_nos_rudolfa_2013 Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:13
        Bardzo smile
      • naomi19 Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:14
        moja jak co roku zaskoczona, że Dzieciątko przyniosło więcej niż poprosiła w liście
        zadowolona
      • ivaz Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:36
        no to mnie zmartwiłaś tym Camperem, co jest z nim nie tak? u mnie leży i czeka na marcowe urodziny córki.
        • kkalipso Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:39
          Lusterko odpadło....
          • kkalipso Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:44
            Dobra teraz na poważnie , choć faktycznie lusterko się urwało , naklejki nie trzymają się dobrze i takie to "chwiejne" plastikowe jak badziew. Nie warte ceny to pewne . Mała ledwo na to zwraca uwagę. Szczerze żałuję , że jej to kupiliśmy . Ale to ja ... Mogę wkleić fotkę jak to wygląda z bliska .
            • ivaz Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:54
              Moja uwielbia Barbie w krainie kucyków, bajkę ogląda przynajmniej 2 razy w tygodniu, więc mam nadzieję, że jej się spodoba, trochę była zawiedzina, że Mikołaj jej go nie przyniósł, ale dostała domek Oliwii z Lego friends, więc za dużo by było wypasów jak na jeden wieczór.
              Na urodziny dostanie jeszcze do kompletu Barbie z koniem więc powinno być OK.
              Dzięki
            • kkalipso Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 21:57
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/36/25/10/013834029b.jpg
              • ivaz Re: Prezent dla córki. 26.12.13, 22:00
                Fakt kawał różowego plastiku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka