Dodaj do ulubionych

Ślub - usadzanie gości

20.12.13, 20:20
Jak usadzałyście gości na swoim ślubie? Kuzynka w święta wyprawia wesele i ze zdziwieniem przyjęłam fakt, ze będę siedziała obok jakiegoś faceta który przyszedł sam, bo "reszta sparowana". Nie,żeby mi to przeszkadzało, ale przecież według zasad SV par nie sadza się obok siebie, co najwyżej naprzeciwko!
Obserwuj wątek
    • podkocem Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:22
      ...jakiegoś faceta który PRZYJDZIE sam, OCZYWIŚCIE
    • thorgalla Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:27
      A już myslałam,że planujesz w Polsce drugie wesele big_grin
      • podkocem Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:29
        tongue_out. Może chrzciny - tak, tak, chrzcić będziemy mimo, ze jesteśmy wierzący jak z koziej d***y trąbka tongue_out
    • ichi51e Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:31
      No ale ty z nim nie bedziesz w parze smile pewnie bedzie w kratke - pan kolo pani i pan vis a vis pani...ja najbatdziej lubie duza ilosc okraglych stolikow na 8-10 osob. Nieznosze dlugich stolow i pary na oltarzu. Z tesciami i swiadkami opcjonalnie...
      • podkocem Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:57
        > No ale ty z nim nie bedziesz w parze smile

Nie, nie, z resztą będę tylko "chwilkę" bo niemowlę mam na cycu, więc dwie godzinki i się zmywam. Nie o to chodzi, zdziwiło mnie, że nie planuje rozdzielenia par. Na każdym wystawnym przyjęciu pary są rozdzielane. Mogą siedzieć blisko siebie ale nie bezpośrednio obok siebie.
        • kk345 Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 21:02
          > Na każdym wystawnym przyjęciu pary są rozdzielane.

To to przyjęcie będzie chyba szalenie wytworne, bo twoja hiszpańska para została wyjątkowo skutecznie rozdzielona;D
    • grave_digger Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:31
      par nie sadza się obok siebie? znaczy, mąż ma siedzieć na przeciw mnie??? surprised
      • mid.week Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:38
        Nie sadza się. To sprzyja komunikacji i integracji. Pary mają to do siebie, że zajmują się sobą wink
        • grave_digger Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:44
          nie żartujesz, tak?
          • mid.week Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 20:47
            Nie, poważnie. Nie tylko na weselach.
            • jematkajakichmalo Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 22:10
              Nigdy sie z tym nie spotkalam, ale ja burak jestem wink

U nas na weselu, wszyscy siadali jak chcieli, nie bylo zadnych problemow. Nawet swiadkowie siedzieli gdzies "rozstrzeleni" po sali wink

U brata kazdy mial swoje miejsce, ale pary siedzialy razem.
              • kochamruskieileniwe Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 22:41
                oficjalne wytyczne SV (np dla dyplomatów): małżenstw nie sadza się razem smile
                • dziennik-niecodziennik Re: Ślub - usadzanie gości 21.12.13, 09:10
                  ale to jest tylko wesele, a nie bal w ambasadzie smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 22:17
      w moim gronie pary sie sadza obok siebie. nie tworzy to problemów bo jestesmy zgrani i zżyci i nikt nie skupia sie wyłącznie na swojej parze. kazdy gada z kazdym, kazdy tanczy z kazdym i nikt nie ma nikomu nic za złe.
    • ichi51e Re: Ślub - usadzanie gości 20.12.13, 22:20
      Ja nie lubie tego sadzania mnie obok obcych ludzi osobiscie. Bo ja w ogole nie lubie obcych ludzi. Dlatego unikam wesel.
    • guderianka Re: Ślub - usadzanie gości 21.12.13, 09:15
      Polski SV kieruje się innymi prawami suspicious
    • heca7 Re: Ślub - usadzanie gości 21.12.13, 09:33
      Mogę zostać posadzona obok obcych mi ludzi. Ok jeśli tylko m/w odpowiadają mi wiekiem. Bo raczej nie znajdę tematów do rozmowy i nie będę się dobrze bawiła z grupką 20-latków polewających wódkę po każdej piosence wink
      I jeszcze jedno, skutecznie mnie wygoni z wesela zwyczaj obtańcowywania każdej kobiety na weselu. Ja nienawidzę tańczyć z obcymi facetami. Nienawidzę.Te spocone łapy...Raz, dwa, trzy, raz, dwa, trzy... Do dziś mam ochotę kopnąć w krocze debila , który mi obtarł skórę z butów Marino Fabiani tongue_out
    • vilez Re: Ślub - usadzanie gości 21.12.13, 09:49
      My i tak na imprezach zawsze siadamy obok siebie, a nie naprzeciw. Czy ktoś by sobie życzył inaczej.
      • mrs.petronela Re: Ślub - usadzanie gości 21.12.13, 09:58
        Teoria SV teorią, a w praktyce jeszcze nigdy nie spotkalam się na żadnym weselu z rozsadzaniem par. Tez nie chciałabym w imię integracji siedzieć gdzieś z daleka od męża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka