Dodaj do ulubionych

Czy kupiłybyście kurtkę

06.01.14, 17:22
zimową za 300 zł? Czy czekałybyście na zimową obniżkę? Biję się z myślami.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:24
      Gdybym miała tyle na zbyciu, to bym kupiła, ale jakąś naprawdę hi-fi - z membraną, porządnie ocieploną, oddychającą...
      --
      - On twierdzi, że ją kocha. (granatowe_tulipany)
      - twierdzi, twierdzi. To sie rymuje z "pierdzi", ale poza tym nic naprawde nie znaczy.(minor.revisions)
      • atena12345 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:26
        redheadfreaq napisała:

> Gdybym miała tyle na zbyciu, to bym kupiła, ale jakąś naprawdę hi-fi - z membra
        > ną, porządnie ocieploną, oddychającą...

za tą cenę to ciężko te wymagania spełnić. I nie piszę tego złośliwie.
        • sumire Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:43
          czemu? zimą sklepy górskie lubią urządzać grube wyprzedaże.
          • atena12345 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:28
            ale tu jest mowa o cenie przed wyprzedażą to raz.
            Dwa: nawet na wyprz za 300 zł trudno kupić superhipercudną kurtkę, ciepłą z membraną itp.
            Takie sa niestety realia.
            Co nie oznacza, że nie można kupić fajnej zimowej kurtki.
            Ja się odniosłam bezpośrednio do postu powyżej
            • eo_n Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:36
              Za męską z membraną dałam 350 tuż przed świętami.

Sama takich nie noszę - zbyt sportowo wyglądają.
              Mam kurtkę z Quelle przecenioną z 350 na 70. Jest boska smile
        • anorektycznazdzira Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 00:06
          Spoko, właśnie taką kupiłam przed świętami dla męża za 245 zeta, sklep górski, przeceniona z jakiegoś kosmosu.
          • mantis_after_dinner tja ... jasne :) 07.01.14, 15:18
            anorektycznazdzira napisała:

> Spoko, właśnie taką kupiłam przed świętami dla męża za 245 zeta, sklep górski,
            > przeceniona z jakiegoś kosmosu.
            >

- no to pod warunkiem ze rzeczywiscie byla z kosmosu a nie z g-texu. Przyzwoite hardshelle chodza pow. 900 zl. Swistak siedzi - wspolczucia dla meza.
            • anorektycznazdzira Re: tja ... jasne :) 07.01.14, 17:20
              Ojciujojciu, bo kurtka w góry/na zimę to tylko "g-tex"big_grin, a jaką metkę musza mieć majtki i skarpetki? big_grinbig_grin
    • monia_ika Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:27
      pewnie dla połowy tutaj to jest niska cena tongue_out
      • edelstein Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:33

Tak,uwazam,ze ca.70€to miala cena za kurtke.Nawet w H&Mach i Zarach kosztuja od 100€.
        Ja osobiscie dolozylabym i kupila cos na serio dobrego.
        • naturella Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:45
          Ja tez tak mysle niestety. Jestem zmarzluchem, a w dodatku cześć drogi do pracy pokonuje pieszo. Dlatego rzeczy zimowe - kurtki, buty, czapki kupuje dobrej jakości. Juz sie pogodzilam z tym, ze dobra puchówka kosztuje 500-600 zł. Kupiłam kiedyś tańsza, za 220 zł bodajże - cała zimę wychodziły z niej pióra, a wiosna była polowe bardziej płaska smile
          • mary_lu Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:55
            E tam, pióra na potęgę mogą wychodzić i ze zwyczajnie wyglądającego modelu za 1600 złotych (męska kurtka z Bossa, tragedia), a mój absolutnie najlepszy i najcieplejszy puchowy płaszcz, to nabytek z Orsay za 99 złotych, który kupiłam tylko ze względu na cenę i piękny krój, myślałam, ze ponoszę kilka razy do samochodu, a po pierwszym praniu będę musiała wyrzucić.
          • landora Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:24
            W zeszłym roku na wyprzedaży w TkMaxx kupiłam kurtkę puchową za jakieś 200zł. Jest nieprawdopodobnie ciepła i nic z niej nie wychodzi wink
        • gazeta_mi_placi Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 10:42
          Czyli jednak wcale nie jest taniej niż w Polsce ani nawet w tych samych cenach.
          W Polsce solidną markową kurtkę kupisz spokojnie za około 300 zł właśnie.
          Tańszą, ale też dobrą do 150 zł spokojnie.
          • edelstein Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 15:24

Owszem jest taniej,u turkow,w Kikach itd.dostaniesz kurtke za 20€.Dobre marki,przynajmniej z sredniej polki wychodza w Niemczech taniej niz w Polsce.
            Ani Zara ani H&M to nie jest srednia Polka.
    • mary_lu Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:48
      To ona jeszcze nie jest w cenie wyprzedażowej? Wczoraj byłam na zakupach, wszystko kupiłam w dużych promocjach.

W styczniu zimowej kurtki za 100% ceny nie kupiłabym z zasady.
    • heca7 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:49
      Nie zdarzyło mi się od dawna kupić kurtki, która na wyprzedaży osiągnęłaby tak niską cenę. Kurtki lubię nosić długo. Mam np Jackpota sprzed 7 lat i jeszcze zdarza mi się w niej gdzieś pójść choć rzadko. Ale wolę kupić droższe a wytrzymałe.
      • mary_lu Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 17:59
        "Wystarczy tylko" big_grin

Bijesz się z myślami, czy coś kupić i raz po raz przeliczasz pieniądze? Ematka - nie kupuj, kup droższe big_grin
        • eo_n Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:22
          mary_lu napisała:

>> Bijesz się z myślami, czy coś kupić i raz po raz przeliczasz pieniądze? Ematka
          > - nie kupuj, kup droższe big_grin

No, urocze wink

Ja bym nie kupiła.
        • anorektycznazdzira Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 00:08
          Też to lubię big_grinbig_grin
      • gryzelda71 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:10
        Masz kasę kupujesz droższe.
        Jak nie masz też?
        Między bajki można włożyć,że droższe =wytrzymalsze.Ileś lat temu owszem,nie obecnie.
        • edelstein Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:15

Serio?mam kurtke,ktora po dwoch latach wyglada Jak nowa mimo prania i ciaglego noszenia.druga kurtka na lat 6,rowniez Stan Jak nowka.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
          • mary_lu Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:22
            Moja za 99 złotych też wygląda jak nowa, ma też 6 lat. W sumie, wszystkie moje okrycia zimowe wyglądają jak nowe, a ceny mają skrajnie różne.
            • edelstein Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 22:42

Interesujace,wszystkie ciuchy tanie i no Name wytrzymuja gora 3miesiace u mnie.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
            • jadis76 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 14:58
              mary lu
              mam chyba tę samą kurtkę smile
              za 99 zł, z orsay smile
              najcieplejsza jaką mam
              a też ma z 6 lat
              po niej kupowałam i esprit i benetton i nie są aż tak ciepłe
              przymierzam się do jakiejś sportowej, może zastąpi tego orsaya
          • gryzelda71 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:35
            To jakiś dowód?
            • edelstein Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 22:39

Tak,wszystkie dobre ciuchy zarowno ja,Jak i moj chlop i dziecko mamy po Pare lat.W przypadku syna po prostu przechodzi na inne dzieci.
              • gryzelda71 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 08:37
                Dobre.
                Niekoniecznie dobre znaczy drogie. Ale grono ematek będzie w zaparte szło,ze jak tysiak wyda to wówczas na lata, a jak setki to chłam na niekoniecznie sezonbig_grin
                I nie łudź się, ślady używania widać. No chyba ze wiszą po te parę lat w szafie to ok, jak nowe ciągle.
    • neffi79 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:31
      300zł na kurtkę zimową to naprawdę niewielka kwota. Jest chyba takie powiedzenie (bez urazy) - biednego nie stać na tanie rzeczy. Paradoks ale prawdziwy.
      czekanie na przeceny jest bez sensu, albo zabraknie modelu albo zostaną same rozmiary XS lub XXXL, bo takich nikt nie kupuje.
    • klubgogo Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:37
      W ubiegłym roku kupiłam kurtkę za 299 zł na początku grudnia, za 3 tygodnie kosztowała 199, więc czasami warto poczekać na obniżkę, choć według mnie to nie jest wygórowana cena.
      • eo_n Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:42
        Dwa dni temu kupowałam kurtkę dla córki na przyszły sezon (a dla męża jw.) i - nie wiem, czy to też damskich dotyczy - jakieś strasznie przebrane już te kurtki w porównaniu do tego co było w minionych latach. Obeszłam takie sieciówki ze średniej półki powiedzmy. Wiele byle czego, a ładniejsze mało obniżone i przebrane rozmiary... Albo ludzie tak się rzucili w tym roku, albo sklepy miały mniej w sprzedaży (po tym jak w minionych latach wyprzedawały b. tanio)... Też to zauważyłyście czy tak pechowo trafiłam?
    • zazou1980 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:38
      Jakby była mi potrzebna i naprawdę mi się podobała, to tak. Nie czekałabym, bo zapewne później już bym jej nie zastała...
    • enatealie Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:38
      Poszperaj lepiej na allegro, w podobnej cenie są kurtki Jackpot, a jakościowo lepsze niż te z popularnych sieciówek. 300 złoty to za kurtkę mało, od czasów nastoletnich rodzice dowali mi na zimówkę jakieś 600 złoty i trzymają się one do dziś.
      • wilowka Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 18:44
        Poczekałabym. Moją ukochaną puchówkę z Decathlonu kupiłam za 49,90 na początku lutego (wcześniej cena mniej więcej od połowy styczna topniała ) Akurat mrozów nie było to mogłam zaczekać. na razie nie zapowiadają mrozów jeszcze 2 tyg. Więc jest szansa że tuż przed nimi kurtka będzie tańsza.
        • wilowka Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:25
          A - przeceniana z 249, rozmiar zawyżone 40 na metce- bo to 38 faktycznie było
    • gato.domestico Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:18
      jak nosisz L lub Xl to czekaj bezpiecznie mozna wtedy kupic wiekszosc wyprzedazowych "szmat" takie rozmiary zazwyczaj z tych bardziej interesujacych zostaja.
    • lauren6 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:21
      No to wyjdę na rasową jematkę, bo dla mnie 300 zł za zimową kurtkę dla osoby dorosłej to niska cena.
    • bei Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:33
      Już są wyprzedaże i już teraz możesz znaleźć ciepłą kurtkę w tej cenie, o ktorej wspominałaś.
      • czar_bajry Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:40
        300 to znowu nie taka rozpusta...
    • gretchen184 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:49
      no cóż-zarabiam najniższą krajową więc dla mnie 300 zł za kurtkę to dużo.zaczekałabym na obniżkę.
    • babsee Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 19:57
      Ja wlasnie zakupilam-w sklepie Intersport kurtke Reeboka-plaszczyk cieplutki przeceniony z 400 zl na 190 smileI powiem Ci,ze po przejsciu sieciowke udalam sie do sklepow sportowych i tam sa lepsze okazje niżw wlasnie w sieciowkach typu Zara czy H&M.
      A poniewaz mialam przeznaczone 300 zl to zupelnie nieoczekianie kupilam druga kurtke w Outlecie Vero Moda-ta z kolei przeceniona z 249 zl na 99 smile
      jestem absolutnie zachwycona.
      Poszukaj,poszperaj-acha!zauwazylam tez, ze baaardzo czesto na allegro jest drozej niż w sklepach (to samo sie tyczy Zalando)
      • zdzisnadzis Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 20:09
        Srata tata oczywiscie tak kupujesz na tym zalando czesto ze jestes doskonale zorientowana? Bo ja wlasnie zaoszczedzilam jakies 2 stowki na dwoch parach conversow.to samo dotyczy ciuchow.
        • babsee Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 08:42
          A po co ta uszczypliwosc?ulżyło Ci?
          napisalam wyraźnie, ze czesto tak bywa.niezmiernie sie ciesze, ze Tobie udalo sie zaoszczędzic.Moja opinia dotyczy kurtek w ostatnim czasie a dwa miesiace temu dzinsow, ktore na zal-do kosztowały 229 zl a w outlecie kupilam za 109.
    • kadfael Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 20:03
      Obniżki to już chyba w pełni? Jeśli nie jest przeceniona, to kto wie, może nie przecenią? Jak szukałam w listopadzie ciepłej długiej zimowej kurtki to to 300 zł wcale nie było taką wysoką ceną, wśród tych które mi odpowiadały. Teraz ceny znacznie spadły, ale takiej, jaką w końcu kupiłam już od dawna nie ma. Natomiast jest cała masa przecenionych grubych kurtek i jeśli nie zależy Ci na tym konkretnym modelu to ja bym się rozejrzała.
    • vilez Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 20:11
      Zerknij do Mango, widziałam fajne.
    • wanessa31 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 22:07

kupilabym jak najbardziej - uwazam, ze to normalna cena jak na przyzwoita kurtke zimowa
    • beverly1985 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 22:39
      Obawiam sie, ze więcej obniżek nie będzie. Kupiłabym, jesli to bylaby odpowiednia dla mnie kurtka.
    • ira_07 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 06.01.14, 22:43
      Trochę mało danych. Pytanie, czy ta kurtka jest potrzebna? Ja w tym roku kupiłam płaszcz puchowy za 300, takie mniej więcej były ceny w sieciówkach typu C&A, więcej bym nie dała (tzn. jakbym miała, to bym dała). Jeśli niepotrzebna, tylko Ci się podoba, to bym poczekała. Pytanie numer dwa, czy te 300 zł to duży wydatek? Jak nie, a kurtka Ci się podoba, to ją sobie kup, jak duży, to poczekaj. I pytanie numer 3: czy jest ciepła? Czy "zimowa", bo w zimowej kolekcji?
    • anorektycznazdzira Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 00:05
      Gdybym nie miała kurtki zimowej a ta by była bardzo fajna i taka, jak chcę, albo gdyby już była przeceniona z 700 złotych- tak, kupiłabym.
      Gdybym miała inną kurtkę lub cień wątpliwości, czy ta mi na prawdę odpowiada- czekałabym na obniżki. W zeszłym roku kupiłam kurtkę zimową bardzo fajną przecenioną bardzo mocno, gdzieś w lutym.
    • misterni Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 00:15
      Jeszcze 3 tygodnie temu tak. wink
      Teraz nie, bo kupiłam za 70 zł śliczności w "Szachownicy" tongue_out
      • lelija05 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 09:01
        A pochwalisz się jaką?
        Bo muszę sobie kupić, a nie chce mi się szukać po wielu sklepach smile
    • princy-mincy Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 07:35
      Tak, tyle ze moja kurtka zimowa kosztowała 300 zł po obniżce.
    • iwoniaw Ja kupiłam, albowiem 07.01.14, 10:33
      - znalazłam kurtkę, która mi pasowała fasonem, kolorem i rozmiarem
      - nie miałam innej, a trudno przy temperaturach oscylujących wokół zera i przy dużym prawdopodobieństwie, że mroźna zima może przyjść w każdej chwili, chodzić goło.

Przy czym, oczywiście, wolałabym żeby ta kurtka potaniała na wyprzedaży, no ale. Jednak wyprzedaże to raczej dość marne były w tym sklepie (i innych też, w których byłam) i ryzykować z czekaniem to sobie mógł ktoś, kto po pierwsze ma jakąś alternatywę i w razie nagłego ataku zimy ma się w co ubrać i wyglądać jak człowiek, po drugie nie nosi popularnego rozmiaru (który nie dość, że jest wykupywany najwcześniej, to nawet jeśli dotrwa jakaś sztuka do wyprzedaży, to niekoniecznie jest przeceniana). Nie mówiąc już o akcjach niektórych sklepów, gdzie kurtka kosztująca w listopadzie 300 zł na wyprzedaży w grudniu jest przeceniona nagle z 500 na 350... uncertain
    • iza232 Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 17:02
      Kupię ..... chyba.... Po waszych komentarzach. To znaczy mam takie plany w planach: jutro tam pojadę i jak będzie, to kupię bez względu na cenę.
    • jematkajakichmalo Re: Czy kupiłybyście kurtkę 07.01.14, 17:35
      No wiec jak to ma byc jakas tam kurtka to bym poczekala, ale jak konkretny model/fason/kolor to bralabym teraz. Ja tak wlasnie zrobilam i nie zaluje, bo kurtka miala takie wziecie, ze juz doslownie po kilku dniach nie bylo jej w zadnym stacjonarnym ani internetowym sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka