Dodaj do ulubionych

Szkoda chłopaków!

14.01.14, 16:20
Sorki, że linkuję Fakt, no ale oni szeroko o tym piszą:
www.fakt.pl/zgwalcil-mnie-syn-wojewody,artykuly,438772,1.html
Krótko - dziewczynę (17 lat) zgwałciło 6 kolesiów (w tym jej chłopak).

Komentarze - większość broni "chłopaków" - a kto jest winny? Oczywiście ta dziewczyna:

"Powiedzcie mi która mądra dziewczyna a przede wszystkim porządna idzie z sześcioma facetami??, "TA LASKA DOBRZE SIE BAWI NA DYSKOTEKACH IMPREZACH JESLI CHODZI O TOWARZYSTWO CHLOPAKOW Z KAZDYM BY POSZLA SZKODA" ,"Pojechała sama z pięcioma pijanymi - cóż, wniosek nasuwa się sam", :.. Szkoda w tym wszystkim chlopakow...", Sama Sobie Winna ! "Po jaka Holere sie Guwniara zadaje z takimi zbirami . A Rodzice sa tez nie lepsi od tamtych parazitow", " laska balangowała w pabie dwa dni narypana gdzie jej rodzice a moze to jej styl zycia gwałt", "Idac do mieszkania po balandze w lokalu wiedziala po co idzie. Co myslala , ze bajeczki beda czytane ?", itd.itd.

Mamy 21 wiek, a ciągle takie myślenie dominuje, i jak widać po ortografii także u młodych ludzi. I jestem pewna, że i na ematce znalazłoby się wiele komentarzy podobnych. I to jest straszne.
Obserwuj wątek
    • semihora Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:25
      Po ortografii i poglądach widać, jakie to prymitywy. Żenada.
    • maggi9 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:29
      Nie wiem co mają w głowach ludzie pisząc "szkoda chłopaków"??
      • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:34
        Co im siedzi w głowach? No po prostu - przez zdzirę fajne i porządne chłopaki mają kłopoty.
        • maggi9 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:35
          To było pytanie retoryczne.

Mnie się w głowie nie mieści, że można tak pomyśleć. Po prostu.
    • misterni Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:34
      Pójście z tymi chłopakami było nierozsądne, ale to nie usprawiedliwia gwałtu. Dziewczyna pewnie czuła się w miarę bezpiecznie, bo był wśród nich jej chłopak.
      Komentarze - dno.
      • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:46
        Oczywiście, że to nierozsądne bardzo, ale jak ma się 17 lat, to czasem robi się straszne głupoty. Ale cenę za swój "nierozsadek" zapłaciła zbyt dużą.
        • misterni Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:54
          No oczywiście, że zdecydowanie za dużą.
          Czasem ze zgrozą przypominam sobie moje różne wyskoki w tym wieku, naprawdę cud, że mi się nic nigdy nie stało.
    • gazeta_mi_placi [...] 14.01.14, 16:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:48
        gazeta_mi_placi napisała:

> Niektóre to mają szczęście.

Można napisać coś głupszego?
        • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:04
          Raczej nie.
          • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:46
            Można, można być hipokrytką i rasistką i co innego pisać w wątku o zgwałconej przez muzułmanów Europejce, a co innego w wątku o polskich gwałcicielach, prawda Oleno?
            Jakoś mało miałaś zrozumienia dla kobiety zgwałconej na delegacji w którymś z krajów muzułmańskich.
            Bo powinna znać tamtejsze obyczaje itp. itd.
            • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:10
              Proszę o przytoczenie cytatów lub zaprzestanie bzdurzenia. A rasistą to z nas dwojga zdecydowanie nie jestem ja.
              • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:15
                Nie chce mi się szukać, wystarczająco dużo osób z tego forum kojarzy Cię z wątków o wywalaniu atrybutów seksualnych przez europejskie kobiety i bronienia (także w przypadku gwałtów, usadzania kobiet itp.) muzułmanów.
                Takiej samej wyrozumiałości (nie dotyczy to tylko gwałtów, ale także wszelkiej innej patologii) nie masz dla Polaków.
                I nie zaprzeczaj.
                • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:30
                  No, jeżeli dowodem na cokolwiek są skojarzenia, to mamy inne pojęcie o logice. Zresztą, w zasadzie mamy też różne pojęcia o honorze, przyzwoitości, manierach....
                • joa66 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:56
                  olena nie broniła, ale tłumaczyła:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,146375879,146471284,Re_naiwnosc_i_tzw_pozyteczna_glupota.html

Dlatego jestem ciekawa jej tłumaczenia tego przypadku smile O ile takie będzie.
                  • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:48
                    Ja również poproszę.
                    • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 22:32
                      A czemuż miałabym rozkminiać sposób myślenia ludzi ze środowisk, o których nic nie wiem i które mnie w ogóle nie interesują?
                      • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 10:30
                        To nie znasz kultury europejskiej? Tylko muzułmańską??? Ciekawa sprawa, ale skoro może nie znasz i Cię nie interesuje to może nie udzielaj się w wątkach dotyczących tego co się dzieje w Europie i w naszym kręgu kulturowym co?
                        • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 12:06
                          Hm. Czy to pustka między uszami, czy też naprawdę miłe chłopięta z zalinkowanego artykułu są twoim zdaniem upostaciowieniem kultury europejskiej?
                          A poza tym, aniele, nie ty mnie będziesz skądkolwiek wyrzucał.
                          Cmok.
      • baltycki Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:51
        Ty zlamasie kutany.
    • gazeta_mi_placi [...] 14.01.14, 16:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pieskuba Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:54
        Gazeta, są granice, których przekroczyć nie wolno. Akurat mógłbyś się przymknąć i przestać popisywać. Nie uchodzi.
        • rosapulchra-0 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:03
          A co takiego napisał gazeciarz?
          • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:30
            W sumie nic takiego, dla mnie niepojęte jest, żeby po całonocnej imprezie nie odwieźć dziewczyny prosto do domu, a nie tylko na przystanek, tak też napisałam.
    • thorgalla Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 16:52
      Obie strony są winne.
      Ona,że polazła z pjianym towarzystwem nie wiadomo gdzie.
      Oni,że zamiast zostawić ją w spokoju (pewnie mocno nachlaną).
      • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:03
        Naiwność nie jest winą. Nie można zestawiać tych dwóch spraw, na litość. Ona może jest idiotką, albo Polyanną, ale nie zrobiła nic złego. Oni - tak/
        • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:14
          olena.s napisała:

> Naiwność nie jest winą. Nie można zestawiać tych dwóch spraw, na litość. Ona mo
          > że jest idiotką, albo Polyanną, ale nie zrobiła nic złego. Oni - tak/

Dokladnie tak.
        • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:44
          Dokładnie tak, ale czy to nie Ty Olenu w wątku o gwałcie na Europejce przez muzułmanów usiłować wytłumaczyć nam za wszelką cenę zachowanie gwałcicieli tym, że owa Pani nie znała lokalnych zwyczajów i zachowała się zwyczajnie mało odpowiedzialnie?
          I jeszcze coś było z Twojej strony o tym, że europejskie kobiety wywalają atrybuty seksualne na wierzch.
          Czy aby to nie Ty byłaś autorką tego rodzaju postów?
          A teraz gdy gwałcicielami są Polacy, młoda dziewczyna również naiwna i pijana jak w tamtym wypadku naraz bronisz ofiary?
          Dziwne, oj dziwne...
          • ichi51e Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:49
            Wcale nie dziwne - Araby dzikusy trzeba brac poprawke. A po bialym czliwieku dziewczyna miala sie prawo niespodziewac. Gentelmeni honor rycerskosc... Te sprawy a tu sie bydelko okazalo suspicious
            • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:51
              Nie "dzikusy" tylko "inna kultura i zwyczaje", które przy odpowiednim podejściu i zrozumieniu ubogacą Twoje życie o nowe doświadczenia i w ciekawy sposób poszerzą Twoje wąskie horyzonty.
            • totorotot Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:08
              y a tu sie bydelko okazalo suspicious

Ichi, a czemu piszesz "bydelko" a nie bydło?
              To nie jest broń Boże atak ani nic, cmoki i cukierki Ci przesyłam, ale czy mogłabyś poszukać w swojej głowie przyczyny, dlaczego zdrobnilas to słowo. Pomóż mi zrozumieć smile
          • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:11
            Słabo czytasz. Mało rozumiesz.
      • afro.ninja Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:04
        Nie widzy zadnej winy w dziewczynie, byla ze swoim chlopakiem, mogla sie czuc bezpiecznie.

• ichi51e Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:05
      W dyskotece ruch byl jak co dnia
      Obok parku krzyknal ktos...
      • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:08
        ichi51e napisała:

> W dyskotece ruch byl jak co dnia
        > Obok parku krzyknal ktos...

Też mi się skojarzyła ta stara piosenka Perfectu, ciągle aktualna jak się okazuje.

"Potem był zwykły sąd
        Mamy w roku kilka takich spraw
        Mogła mówić: "Nie widziałam kto"
        Zmarnowała chłopcom siedem lat
        Wreszcie wyjechała gdzieś
        Żeby zmazać grzech i zatrzeć ślad
        Wszyscy mieli jej za złe
        Że tu jeszcze jest ta Magda K."
        • ichi51e Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:12
          Teraz to juz tak nie graja uncertainyoutu.be/WVCSu4sRrsk
    • kawka74 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:49
      Biedna dziewczyna. Zaszczują ją sad
    • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:54
      biedna a zarazem głupia.
      kolesie skorzystali. alkohol, łatwa panienka, czego chciec wiecej?
      Ciekawe co robili jej rodzice i dlaczego dziewczyna szukała aprobaty w takim towarzystwie. problem z uczuciami? rodzina zawiodła na całej linii.
      • asu1981waw Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 17:59
        jak sobie przypomnę, że gdy miałam 18 lat to poszłam z 7 kolegami z klasy do teatru, a potem jeszcze poszliśmy na jakieś piwo/sok to zastanawiam się czy robiłam głupio czy czasy były inne...
        • marianna72 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:55
          Jak mialam 17 lat pojechalam z kolegami z obozu zeglarskiego pod namiot , miala byc nas grupa mieszana a na koniec wyszlo ze bylam ja sama i 11 chlopcow , potem na polu namiotowym poznalismy tez innych ludzi ale grupa wyjsciowa byla wlasnie taka ja i 11 chlopcow . Nic mi sie nie stalo pewnie czasy inne chlopcy byli b.rycerscy w stosunku do mnie, pamietam ze kiedys przenosili mnie przez rzeke zebym nie zmokla, sami w wodzie byli po pas , towarzystwo bylo niepijace wtedy nie wiem moze faktycznie czasy inne
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:01
        Oczywiście, wszystko wina rodziców. Twój poziom sięgnął dna.
        • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:09
          a skąd to poruszenie, masz podobną sytuacje w rodzinie i czujesz sie winna?
          oczywiście, że wiele wynosi sie z domu, masz wątpilowości?
          • vilez Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:00
            > oczywiście, że wiele wynosi sie z domu, masz wątpilowości?

Aż tak złe zdanie masz o swojej rodzinie?
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:04
              a skąd ten pomysł? wiesz to po sobie?
              • vilez Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:41
                Nie, po Tobie.
          • iwles Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:17

neffi79 napisał(a):

> oczywiście, że wiele wynosi sie z domu, masz wątpilowości?

wobec tego należy się raczej przyjrzeć domom "chłopców", a nie dziewczyny. Nie sądzisz ?
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:21
              cenna uwaga. Na pewno także.
          • a1ma Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 00:54
            Oczywiscie, ze wiele wynosi sie z domu.
            Na przykład znajomosci z miejscowymi alfonsami big_grin
      • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:07
        neffi79 napisał(a):

> kolesie skorzystali. alkohol, łatwa panienka, czego chciec wiecej?

Pewnie jeszcze prowokująco się ubrała, nie? Należało się jej, krótko mowiąc;/
        • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:12
          no ale po co tam polazła? po co polazła z 7 facetami, pewnie wszyscy na bani do czyjegoś domu?
          Nie musiała być wyzywająco ubrana, wystarczy, że tam poszła.
          • maggi9 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:15
            Rozumiem, że z własnym chłopakiem i kolegami nie wolno absolutnie nigdzie chodzić bo to niebezpieczne. W końcu to faceci i mogą nie utrzymać penisów na wodzy.
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:17
              widocznie miała chłopaka palanta.
          • moofka Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:24
            neffi79 napisał(a):

> no ale po co tam polazła? po co polazła z 7 facetami, pewnie wszyscy na bani do
            > czyjegoś domu?
            > Nie musiała być wyzywająco ubrana, wystarczy, że tam poszła.

bo sie bawili, bo byla impreza, bo byl tam jej chlopak i koledzy ze szkoly
            bo pewnie bylo fajnie, zabawnie i smiesznie, a ona zauroczona nowym chlopakiem
            i to wszystko nie znaczy, ze chciala, zeby ja dymalo siedmiu zbirow naraz

jak sobie przypomne, juz w liceum zaliczalismy imprezy, domowki i nasiadowki, osiemnastki trwaly cala noc jezdzilo sie na biwaki, wycieczki kilkudniowe i dlugie wakacje pod namiot
            czy to bylo proszenie sie o gwalt czy normalne zabawy mlodosci
            nas nikt nigdy palcem nie dotknal - wiece szczescia niz rozumu? a moze po prostu normalna mlodziez, a nie zwyrole - bo inaczej niz zbrodnia nie estem w stanie nazwac zbiorowego gwaltu
            tez masz corki - warto czasem jezyk trzymac w gebie zeby sie w niego kiedys nie da boze nie gryzc

Jak
            Baran posprząta, to robi się jeszcze większy bałagan. Dlatego Baran ma
            bałagan coraz większy, bo Baran sprząta.
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:30
              moofka napisała:

> bo sie bawili, bo byla impreza, bo byl tam jej chlopak i koledzy ze szkoly
              > bo pewnie bylo fajnie, zabawnie i smiesznie, a ona zauroczona nowym chlopakiem
              > i to wszystko nie znaczy, ze chciala, zeby ja dymalo siedmiu zbirow naraz

2 tygodniowy związek z chłopakiem, kupa alkoholu, sama i 6 gości, 2 dni planowanego chlania - czy mądra jest dziewczyna, która tak ryzykuje?

>
              > jak sobie przypomne, juz w liceum zaliczalismy imprezy, domowki i nasiadowki, o
              > siemnastki trwaly cala noc jezdzilo sie na biwaki, wycieczki kilkudniowe i dlug
              > ie wakacje pod namiot
              > czy to bylo proszenie sie o gwalt czy normalne zabawy mlodosci
              > nas nikt nigdy palcem nie dotknal -

ja tez imprezowałam i w liceum i na studiach, ale zawsze było to sprawdzone towarzystwo na pewnym poziomie, zawsze też z koleżankami, nigdy sama z facetami. Nigdy nie pojechałabym sama z facetami na chatę. Powtarzam: Planując 2 dni popijawy w męskim zapewne chamskim towarzystwie. I mając chłopaka, z którym jestem zaledwie 2 tyg.
              • sumire Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:41
                ale wiesz o tym, że większość gwałtów ma miejsce w tzw. 'sprawdzonym towarzystwie'?

gwoli ścisłości - robiłam masę przeraźliwie głupich rzeczy za młodu, nie należałam do szczególnie grzecznych dziewczynek. ale nawet głupie zachowanie nie jest przyzwoleniem na zrobienie komuś krzywdy. nie ma okoliczności łagodzących gwałt. nie ma. żadnych.
                • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:48
                  oj już nie tragizuj, wskaż mi gdzie napisałam, że kolesie są "niewinni". Ale dokładnie to słowo.
                  • sumire Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:56
                    nie tragizuję, po prostu brak mi zupełnie poczucia humoru w temacie gwałtów i odpowiedzialności kobiet za nie. "alkohol, łatwa, czego chcieć więcej...". uuuugh.
                    • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:10
                      no wiesz...co innego gdy laska idzie chlać z 6 facetami na chate na 2 dni. Naiwność i głupota. No nie da sie nazwać inaczej. Laska jest NIEWINNA ale głupia. Tyle
                      • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:56
                        Skad Ci sie te dwa dni biora? Impreza zaczela sie w piatek wieczor, skonczyla w sobote. Jedna noc. Dosc dluga, ale jedna.
              • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:30

> ja tez imprezowałam i w liceum i na studiach, ale zawsze było to sprawdzone tow
                > arzystwo na pewnym poziomie,

A po czym rozpoznac poziom towarzystwa? Nalezenie do miejscowej elity jest jakas wskazowka?
              • ma_dre Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 00:10
                mogla byc i uposledzona umyslowo a gwalt pozostanie gwaltem
          • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:31
            Ojej, a ja z kumplem pojechaliśmy przygotowac pobyt dla paru znajomych i żeśmy sami (!!!) nocowali w jednym pokoju(!!!) ba, w jednym łóżku (!!!) bo bylo sakramencko zimno. No to naprawdę, strasznie byłam głupia i łatwa.
            • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:48
              Ciekawe jak podobna sytuacja by się skończyła w Twoim nowym państwie.
              • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 22:31
                Czy mogę cię już oficjalnie uznać za psychofana?
                • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 10:31
                  Jestem tylko ciekawa innych kultur, więc czemu nie odpowiesz?
                  • olena.s Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 12:07
                    Skoro jesteś ciekawy innych kultur, to zgłębiaj sobie tę warstwę. Nie bronię.
                    Ale ty ją chyba nieźle zgłębiłeś, skoro w pierwszej reakcji szydziłeś ze zgwałconej, że 'ta to ma szczęście', prawda?
          • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:45
            neffi79 napisał(a):

> no ale po co tam polazła? po co polazła z 7 facetami,

Czekam az dolecisz do 11 chlopa i bedziesz pisac o druzynie pilkarskiej. W tekscie jest info o 5 osobach. Zawyzasz dla efektu o 40%...

pewnie wszyscy na bani do
            > czyjegoś domu?

Oni do tych Pietrzykowic nie szli. Szesc osob to sa dwa samochody. Czyli dwoch trzezwych bo za kierownica.

Pomijam juz fakt, ze dwoch bylo w pracy, wiec tez powinno byc trzezwych.

Tak, zmieniajmy fakty dowolnie, bo jak slut-shaming za pomoca realnych faktow nie wychodzi, to tym gorzej dla faktow.
      • kropkacom Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:13
        > Ciekawe co robili jej rodzice i dlaczego dziewczyna szukała aprobaty w takim to
        > warzystwie. problem z uczuciami? rodzina zawiodła na całej linii.

To takie głębokie co napisałaś... Głębokie jak kałuża.
        • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:14
          to napisz coś lepszego
          • kropkacom Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:17
            Nie szkoda chłopaków. Szkoda dziewczyny.
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:18
              Nie szkoda chłopaków ale szkoda dziewczyny bo biedna i głupia.
              • kropkacom Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:30
                Głupia bo poszła ze znanymi ludźmi?
                • vilez Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:03
                  Oj no, głupia, bo pochodzi ze złej rodziny (przeczytasz wyżej tę oryginalną teorię Neffi)...
                  • totorotot Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:19
                    y a tu sie bydelko okazalo suspicious

Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości kim jest Neffi?
      • sanciasancia Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 18:24
        Naprawdę uważasz, że mężczyźni to bezmyślne, poddające się własnym instynktom bestie? Ktoś cię skrzywdził w dzieciństwie?
      • misterni Puknij się neffi 14.01.14, 18:26
        łatwa bo poszła w towarzystwie swojego chłopaka na imprezę?

neffi79 napisał(a):

biedna a zarazem głupia.
        kolesie skorzystali. alkohol, łatwa panienka, czego chciec wiecej?
        • neffi79 Re: Puknij się neffi 14.01.14, 18:33
          powtórzę się: 2 tygodniowy związek z chłopakiem, kupa alkoholu, sama i 6 gości, 2 dni planowanego chlania - czy mądra jest dziewczyna, która tak ryzykuje?
          • anulka.p Re: Puknij się neffi 14.01.14, 18:39
            Nie wiesz czy to planowała, impreza była w klubie, nie wiesz dlaczego zdecydowała się jechać z nimi, może mieli ją odwieźć, może coś jej naściemniał ten jej chłopak. Nie wiesz. Ale oskarżasz ofiarę, a nie sprawców przestępstwa, którzy wg ciebie po prostu "skorzystali z okazji"
            • sanciasancia Re: Puknij się neffi 14.01.14, 18:43
              > Nie wiesz. Ale oskarżasz ofiarę, a nie sprawców przestępstwa, którzy w
              > g ciebie po prostu "skorzystali z okazji"
              Swoją drogą, tacy "chłopcy" powinni być trwale odizolowani od społeczeństwa, bo jak się bardziej skują i kobieta o kulach będzie "okazją".
            • neffi79 Re: Puknij się neffi 14.01.14, 18:43
              nie oskarżam, ja naprawdę serdecznie współczuję tej panience. Co nie zmienia faktu, że nie postąpiła zbyt mądrze.
              Sprawcy poniosą karę, nalezy im się.
              Nie bronię sprawców. To, że napisałam, że skorzystali bo była okazja, nie jest żadnym wytłumaczeniem dla ich karygodnego czynu
              • kropkacom Re: Puknij się neffi 14.01.14, 20:34
                No zdecyduj się. Albo skorzystali, bo była okazja, albo to była ich wina.
              • iwles Re: Puknij się neffi 14.01.14, 21:20

acha, i wyrażasz wspólczucie, określając ją pogardliwie "panienka" ? uncertain
                • neffi79 Re: Puknij się neffi 14.01.14, 21:26
                  a panienka to okreslenie pogardliwe? big_grin
                  Panienka to młoda dziewczyna. Ile razy mam uzywać słowa 'dziewczyna'? Nie dodawaj sobie żeby było tragiczniej.
                  • iwles Re: Puknij się neffi 14.01.14, 21:31

tak, akurat w tym kontekscie, w jakim dyskutujesz, ma znaczenie pejoratywne.
          • misterni Napisałaś o niej łatwa. Kwestia rozsądku, to inna 14.01.14, 18:43
            rzecz. Ja mogę wiele poczynań z moje życia nastoletniego zakwalifikować jako nierozsądne, i w sumie jak czasem się zastanowię, miałam sporo szczęścia, że się źle to wszystko nie skończyło, ale z pewnością ten brak rozsądku nie kwalifikował mnie jako łatwą. I nie nazwałabym też tak tej dziewczyny.
            • neffi79 Re: Napisałaś o niej łatwa. Kwestia rozsądku, to 14.01.14, 18:46
              Miała ogromnego pecha.
              Byc może gdybym miała te 17 lat oceniłabym to inaczej. teraz mając pewne doświadczenia i umiejąc wyciagać wnioski, uważam, że zabrakło jej rozsądku (delikatnie mówiąc).
              • vilez Re: Napisałaś o niej łatwa. Kwestia rozsądku, to 14.01.14, 19:04
                > i umiejąc wyciagać wnioski

Hm...optymistką jesteś co do siebie, zaiste.
                • neffi79 Re: Napisałaś o niej łatwa. Kwestia rozsądku, to 14.01.14, 19:07
                  już? czy coś jeszcze?
                  • vilez Re: Napisałaś o niej łatwa. Kwestia rozsądku, to 14.01.14, 19:33
                    Jestem otwarta na Twoje ciekawe teorie.
        • marychna31 Re: Puknij się neffi 14.01.14, 19:55
          rodzina winna a nie gwałciciele....aż dziwne, ze nie gender winne.
        • rosapulchra-0 Re: Puknij się neffi 14.01.14, 22:13
          Nie zrozumie. Ona wie lepiej, a pustota od niej bije taka, że w oczy razi.
          Jak można w taki sposób pisać o ofierze zbiorowego gwałtu?? Toż to wypowiedź z poziomu komentarzy pod artykułem. Dno i wodorosty.
      • semihora Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 19:07
        Żebyś Ty jeszcze coś mądrego napisała, a nie tak mieliła ozorem bez sensu..
      • pederastwa Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:43
        Zdarzyło mi się spać w jednym namiocie w dwoma kolegami. Jakoś nie potraktowali tego jako zaproszenie do gwałtu. Naprawdę widzisz tu winę tej dziewczyny? Straszne naprawdę.
        Że poszła na imprezę z kolegami? I swoim chłopakiem? Mnie właśnie rodzice niechętnie puszczali gdzieś na miasto bez męskiej obstawy.
        • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 20:55
          > Że poszła na imprezę z kolegami? I swoim chłopakiem? Mnie właśnie rodzice niech
          > ętnie puszczali gdzieś na miasto bez męskiej obstawy.

Ech, to dziala tak:
          1) idziesz sama, gwalt, dostajesz becki, ze sama sie wloczysz i narazasz na gwalt,
          2) idziesz z jednym, dwoma facetami, gwalt, dostajesz becki, ze gdyby grupa byla wieksza, to by sie nic nie stalo,
          3) idziesz z wieksza grupa, gwalt, dostajesz becki, ze wloczysz sie ze stadem facetow,
          4) idziesz w dwie pary, druga para sie zajmuje soba, gwalt, dostajesz becki, ze trzeba bylo przewidziec, ze tamta para sie zajmie soba,
          5) idziesz wieksza mieszana grupa, gwalt taki jak tu: www.fakt.pl/szokujacy-gwalt-na-16-latce-w-usa,artykuly,438535,1.html dostajesz becki.

Mechanizm slut-shaming jest bardzo prosty - kobieta nigdy nie moze zachowac sie dosc rozsadnie. Niewazne, ktora opcje wybierze, na pewno mogla byc rozsadniejsza.
          • mag1982 Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 09:55
            - kobieta nigdy nie moze zachowac sie
            > dosc rozsadnie. Niewazne, ktora opcje wybierze, na pewno mogla byc rozsadniejs
            > za.

10/10
      • ghrtth Re: Szkoda chłopaków! 16.01.14, 01:23
        dlaczego dziewczyna szukała aprobaty w takim to
        > warzystwie.

Sobie też zadajesz to pytanie na balangach z przyjacielem alfonsem?

>rodzina zawiodła na całej linii.

W tym samym wątku, w którym wyszła na jaw sprawa alfonsa twierdziłaś, że jeśli córki byłyby szczęśliwe jako prostytutki cieszyłabyś się ich szczęściem. Myślisz, że to bezpieczne zajęcie? A tutaj rodzina pozwoliła córce na wyjście z chłopakiem i jego kolegami na imprezę i zawiodła na całej linii? Coś się nie zgadza.
    • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:27
      A czy to był gwałt (sytuacja prawdziwa):

dwie koleżanki, jedna rozrywkowa, trochę puszczalska, druga jej przyjaciółka, mniej rozrywkowa, ale dotrzymująca tamtej towarzystwa, nie przepadająca za seksem z pierwszym lepszym.
      Poznają przez czat dwóch facetów (młodych, niewielka różnica wieku), przystojnych.
      Spotykają się w dyskotece na rynku, wszystko gra, po połowie nocy pełnej alkoholu (ona, ta druga ma mocną głową) razem wszyscy jadą do willi jednego z nich.
      Koleżanka puszczalska idzie ze "swoim" (bo na imprezie zrobiły się dwie pary) do pokoju z nim, wiadomo po co...
      Druga ląduje w łóżku z tym drugim, podoba jej się, ale nie ma ochoty na seks, bo jest z gatunku tych co dopiero po dłuższym spotykaniu się seks itp.
      No i ostatecznie ten seks uprawiają bo ona uważa, że nie wypada inaczej skoro sama przyszła itp. to nie będzie robić wiochy zwłaszcza że druga koleżanka rozrywkowa i bezproblemowa w tym zakresie, ale nie jest jej w sumie miło, czy to gwałt czy nie?
      • rosapulchra-0 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:34
        CytatNo i ostatecznie ten seks uprawiają bo ona uważa, że nie wypada inaczej skoro sama przyszła itp. to nie będzie robić wiochy zwłaszcza że druga koleżanka rozrywkowa i bezproblemowa w tym zakresie, ale nie jest jej w sumie miło, czy to gwałt czy nie?
        Sam nie wiesz, co piszesz? Może czas zmienić pigułki?
      • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:41
        > No i ostatecznie ten seks uprawiają bo ona uważa, że nie wypada inaczej skoro s
        > ama przyszła itp. to nie będzie robić wiochy zwłaszcza że druga koleżanka rozry
        > wkowa i bezproblemowa w tym zakresie, ale nie jest jej w sumie miło, czy to gwa
        > łt czy nie?

A wyrazila slownie jednoznaczna chec odbycia stosunku?
        • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:43
          Słownie nie.
          • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:55
            No to facet idiota, bo w kwestii seksu powinno sie robic domniemanie niezgody, a nie domniemanie zgody. Czyli dopoki druga strona nie powie wyraznie i swobodnie tak, to nie nalezy wyciagac interesu. I tyle.
            We wspolczesnym swiecie jest tyle okazji do seksu, ze jak jedna przepadnie, to zaraz bedzie nastepna, pewnie nawet na tej samej imprezie moglby cos wyrwac. A wymuszenie seksu jest karalne, jak sie ma pecha, to ktos faktycznie ten paragraf wyciagnie. Nie oplaca sie, lepiej zadac to jedno pytanie i byc po bezpiecznej stronie.

A jak ktos powie tak, a potem bedzie sie zle czul, bo jednak za szybko, za wczesnie, za cos tam - to wlasnie kwestia ponoszenia odpowiedzialnosci za wlasne decyzje.
            • ma_dre Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 00:25
              domniemanie niezgody? cos ty wymyslila? od przejecia inicjatywy jest facet. jakby tak wszyscy domniemywali niezgode, homo sapiens juz dawno by wymarl

no i jakie pytanie? no wez przestan, zadac kobiecie pytanie w stylu "moge cie pocalowac", "moge sie z toba kochac?"

nie ma nic gorszego, czar pryska

no moze jak oboje maja po 14 lat cto co innego...

jak kobieta uwaza ze sprawy ida za daleko to po prostu mowi nie, facet nie musi pytac o zgode, ale szanowac odmowe
              • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:17
                od przejecia inicjatywy jest facet. jak
                > by tak wszyscy domniemywali niezgode, homo sapiens juz dawno by wymarl

A to kobiety potrzeb seksualnych nie maja? I jak dziewczynie facet sie podoba i chcialaby go zaciagnac do lozka, to ma siedziec z buzia w ciup i tylko strzelac oczkami i miec nadzieje, ze ksiaze sie zlituje i podjedzie na bialym koniu?

> no i jakie pytanie? no wez przestan, zadac kobiecie pytanie w stylu "moge cie p
                > ocalowac", "moge sie z toba kochac?"

Raczej okresowo mruczy sie cos w stylu "jest ok? chcesz wiecej?"

>
                > nie ma nic gorszego, czar pryska

Mniej wiecej tak samo pryska jak przy zakladaniu gumki. Element higieny osobistej, tak samo powszechny, tak samo neutralny. To sie po prostu robi.
                • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:40
                  > > no i jakie pytanie? no wez przestan, zadac kobiecie pytanie w stylu "moge
                  > cie p
                  > > ocalowac", "moge sie z toba kochac?"
                  >
                  > Raczej okresowo mruczy sie cos w stylu "jest ok? chcesz wiecej?"

I moze gwoli scislosci - pytanie wprost typu "czy jestes pewna, ze chcesz sie ze mna kochac? jesli nie masz ochoty, to zostaniemy na tym etapie" czy troche bardziej zawoalowane "moze bysmy sie przeniesli do lozka, czy wolisz zostac na kanapie" tez jest norma, szczegolnie na wczesniejszych etapach.

A powiedzenie facetowi "tak, mam ochote na Ciebie" calkiem niezle podgrzewa atmosfere.
            • majenkir Re: 15.01.14, 00:30
              turzyca napisała:
              > No to facet idiota, bo w kwestii seksu powinno sie robic domniemanie niezgody,
              > a nie domniemanie zgody. Czyli dopoki druga strona nie powie wyraznie i swobodn
              > ie tak, to nie nalezy wyciagac interesu. I tyle.

Stara jestem, mialam kilku partnerow seksualnych w swoim zyciu, ale ani razu nie spotkala mnie sytuacja, ze facet pyta "chcesz sie kochac?", ja mu odpowiadam "tak" I dopiero zaczyna sie akcja big_grin. Moze jeszcze papier ma dac do podpisania, bo tak "na gebe" to zawsze mozna sie wyprzec pozniej? wink
              • turzyca Re: 15.01.14, 01:10
                > Stara jestem, mialam kilku partnerow seksualnych w swoim zyciu, ale ani razu ni
                > e spotkala mnie sytuacja, ze facet pyta "chcesz sie kochac?", ja mu odpowiadam
                > "tak" I dopiero zaczyna sie akcja big_grin

no popatrz co ta roznica pokoleniowa robi. Jakos w moim srodowisku takie zachowanie jest norma.

A uzasadnienie jest wlasnie takie, ze seks jest latwo dostepny, wiec nawet jak ta okazja przepadnie, to do nastepnej daleko nie ma, za to normalny zdrowy facet czuje sie mocno podle ze swiadomoscia, ze przymusil kogos do seksu (dziewczyna zreszta tez). Swiadomosc potencjalnej karalnosci czynu tez nie jest przyjemna.
      • ma_dre Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 00:30
        ta kolezanka to ty? gratuluje glupoty, ciebie chyba juz nikt nie przebije

ja w analogicznej sytuacji odmowilam. po prostu
        • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 10:32
          To było za młodu.
    • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 21:33
      nie, ty mnie nigdy nie przebijeszwink
      • wioskowy_glupek Re: Szkoda chłopaków! 14.01.14, 23:29
        Nie rozumiem, dlaczego nadal stawia się znak równości pomiędzy - Sama się o to prosiła czy też sama jest sobie winna a mieli prawo ją zgwałcić czy to jej wina. Kurcze to nie jest tożsame.

Jakkolwiek by nie zaklinać rzeczywistości dziewczyna, która idzie przez park nocą, sama w kusej spódniczce czy idzie nawalona z 6 facetami z których tylko 1 zna i to od 2 tyg do domu, sama się prosi o gwałt i jest sama sobie winna. Co absolutnie nie usprawiedliwia gwałciciela, bo to jest złe a kusy strój czy głupota, nie jest przyzwoleniem na sex.

I nie rozumiem oburzenia na pytanie, gdzie byli rodzice ? Akurat jest bardzo zasadne, 17 latka imprezuje pijana poza domem przez 2 dni i to ma być norma ?
        • iwles Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 00:53

straszne, jak mało osob wie, co to jest gwalt uncertain
          wiesz, nawet gdyby naga leżala z facetem w łóżku i w pewnym momencie powiedział: nie, jednak nie chcę, to facet ma obowiązek nie tykać jej, w przeciwnym razie, to będzie gwałt.
          • nanuk24 Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:50
            Ba, mezowi wlasnemu ma prawo odmowic.
            • a1ma Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 02:44
              > Ba, mezowi wlasnemu ma prawo odmowic.
              >

No nie, teraz to juz wymyslasz! Nawet po ślubie kościelnym??
        • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 01:03
          > Jakkolwiek by nie zaklinać rzeczywistości dziewczyna, która idzie przez park no
          > cą, sama w kusej spódniczce

Badania wykazuja, ze to raczej skromny stroj, sugerujacy sklonnosc do podporzadkowywania sie, zwieksza ryzyko gwaltu w takich warunkach.

czy idzie nawalona z 6 facetami z których tylko 1 z
          > na i to od 2 tyg do domu,

A tu mamy kolejna manipulacje faktami w ramach slut-shaming - z artykulu wiemy, ze ona byla w powiedzmy zwiazku z jednym z tych chlopakow od dwoch tygodni. To nie oznacza, ze znala go zaledwie od dwoch tygodni, mogli sie znac i od wczesnego przedszkola. Reszte grupy tez mogla znac, Zywiec to nie metropolia, tam jest tylko jedno jedyne liceum. Ale o ile lepiej brzmi, ze poszla z nieznajomymi, to jest taaaakie dramatyczne i tak dobrze pasuje nam do tezy, ze ofiara jest winna.
          Tak samo jak powtarzanie, ze impreza od piatkowego wieczoru do soboty to dwudniowka.
          • wioskowy_glupek Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 02:31
            > A tu mamy kolejna manipulacje faktami w ramach slut-shaming - z artykulu wiemy,
            > ze ona byla w powiedzmy zwiazku z jednym z tych chlopakow od dwoch tygodni. To
            > nie oznacza, ze znala go zaledwie od dwoch tygodni, mogli sie znac i od wczesn
            > ego przedszkola. Reszte grupy tez mogla znac

No mogła, to fakt i co z tego ? Fakt, faktem, że pijana poszła z kilkoma chłopakami sama ! To po prostu głupota i proszenie się o kłopoty.

, Zywiec to nie metropolia, tam je
            > st tylko jedno jedyne liceum. Ale o ile lepiej brzmi, ze poszla z nieznajomymi,
            > to jest taaaakie dramatyczne i tak dobrze pasuje nam do tezy, ze ofiara jest w
            > inna.

Wiesz ja też chodziłam tylko do 1 liceum i nie znałam tam pewnie z 90% ludzi. Żywiec to też nie Pacanów - nie przesadzaj. Poza tym na takie dyskoteki, zjeżdża zazwyczaj mnóstwo młodzieży z okoliczynych wiosek.

Nikt nie twierdzi, że ofiara jest winna, tego że jakieś gnoje ją zgwałciły, tylko swojej głupoty !

> Tak samo jak powtarzanie, ze impreza od piatkowego wieczoru do soboty to dwudni
            > owka.
            • neffi79 Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 08:50
              masz rację. To samo pisałam wczoraj ale towarzyszki widzą to co chcą widzieć.
              Wyraźnie napisałam. Winni są kolesie i tylko oni. Ona nie.
              Była naiwna i nieco niemądra, żeby znowu nie używac epitetu, który co niektórych wyjątkowo boli.
              Jednak głupota nie może być winą. A o winie mowa.
              EOT z mojej str. bo temat zaczyna być upierdliwytongue_out
              • anulka.p Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 08:56
                neffi79 napisał(a):

> EOT z mojej str.

Całe szczęście.
                • vilez Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 09:06
                  Już myślałam, że nie dożyję tego momentu. Zgody z Anulką.p big_grin)))

Niemniej straciłaś (ekhm...samodomniemaną) niewinność- shejterzyłaś Neffi https://emotikona.pl/emotikony/pic/51finger.gif
            • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 10:55
              > No mogła, to fakt i co z tego ?

To z tego ze inaczej wyglada "posza z ludzmi, ktorych znala, czesciowo nawet od przedszkola", a inaczej "poszla z szecioma obcymi facetami".

Fakt, faktem, że pijana poszła z kilkoma chłopa
              > kami sama ! To po prostu głupota i proszenie się o kłopoty.

A moglabym poprosic o wskazania informacji wedlug ktorej ona pijana czy wrecz nawalona wyszla z tej dyskoteki? Bo ja w artykule czytam, ze oni ten alkohol kupowali po drodze do domu.
              I jak juz pisalam - przynajmniej czesc towarzystwa musiala byc w momencie opuszczania dyskoteki nieskalanie trzezwa. To nie bylo wyjscie w szesc nawalonych osob.

> Wiesz ja też chodziłam tylko do 1 liceum i nie znałam tam pewnie z 90% ludzi. Ż
              > ywiec to też nie Pacanów - nie przesadzaj. Poza tym na takie dyskoteki, zjeżdża
              > zazwyczaj mnóstwo młodzieży z okoliczynych wiosek.

Ale w artykule jest wyrazna informacja, ze mescy uczestnicy imprezy od wielu lat tworzyli jedna paczke. Ona nie wyszla z tej dyskoteki ze swoim chlopakiem i przypadkowo poznanymi ludzmi, ale ze swoim chlopakiem i jego przyjaciolmi.

> Nikt nie twierdzi, że ofiara jest winna, tego że jakieś gnoje ją zgwałciły, tyl
              > ko swojej głupoty !

Ktora to glupote osiagamy przeinaczajac fakty i interpretujac wszystko na jej niekorzysc. Bo jesli uznalibysmy, ze dziewczyna sie zachowala rozsadnie, zamiast wracac do domu samotnie po nocy, pojechala przenocowac z ludzmi, do ktorych miala zaufanie (wlasny chlopak + jego wieloletni przyjaciele), to musielibysmy zmieszac chlopaka z blotem. Bo normalny facet powinien dac w morde kazdemu, ktory probowalby zgwalcic mu dziewczyne. Ale o ilez lepiej opluc dziewczyne niz faceta, ktory wydaje zakochana w nim dziewczyne na gwalt!
            • rosapulchra-0 Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 11:44
              Widzę, że jesteś z nefi po jednych pieniądzach. Ona niewinna, ale sama się pchała i chłopców biednych do gwałtu sprowokowała. Zdajesz sobie sprawę z tego, co to jest gwałt? Nie życzę ci przeżycia tegoż, ale uruchom odrobinę wyobraźni i postaraj się wczuć w to, co czuje ofiara. Bez względu na okoliczności - gwałt pozostaje gwałtem, a dziewczyna jest ofiarą i ocenianie jej pod względem jej głupoty, naiwności czy prowokacji jest tu całkowicie nie na miejscu i tylko ograniczone osoby bez krztyny empatii na coś takiego mogą sobie pozwolić.
    • gazeta_mi_placi Re: Szkoda chłopaków! 15.01.14, 15:38
      Przystojni nawet, jeśli nie było np. pobicia przy tym ja bym odpuściła.
    • ghrtth Re: Szkoda chłopaków! 16.01.14, 02:16
      Ten artykuł to skandal. Bez problemu można całe towarzystwo zidentyfikować. Moim zdaniem to niedopuszczalne, żeby zdjęcie ofiary gwałtu było praktycznie upublicznione, bo co dadzą te rozpikselizowane oczy, jeśli ktoś z nią chodzi do szkoły? Widać w komentarzach niestety, że została rozpoznana i już pojawiają się głosy, że jest taka czy owaka. Oby była silna psychicznie, bo odizolować jej od tego już się nie da. Cała jej szkoła huczy. Jak tak można? Jakim trzeba być zerem... Powiedzcie, proszę, co z tym można zrobić, gdzie to zgłosić?
      • turzyca Re: Szkoda chłopaków! 16.01.14, 03:01
        ghrtth napisała:

> Ten artykuł to skandal. Bez problemu można całe towarzystwo zidentyfikować.

Pamietasz sprawe "Slawomira H. syna kosmonauty"? No wlasnie...

A w komentarzach "lokalsow" pojawia sie informacja, ze na imprezie bylo wiecej osob, w tym dziewczyny. Co w kontekscie powtarzanego w tym watku w ramach slut-shaming "po co szla sama" jest calkiem ciekawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka