alutka1000.82 19.01.14, 00:12 Czy jest coś co chcecie zmienić albo udało Wam się zmienić w wyglądzie lub zachowaniu partnerów życiowych ? Czy kobieta ma tak ogromną moc aby tego dokonać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burina Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 00:52 Wróćmy do korzeni: historia Dalili niech będzie dla Ciebie ostrzeżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:24 Jedną wielką lekcję odebrałam z mojego poprzedniego małżeństwa - że nie da się zmienić drugiej osoby, co więcej, nie powinno się tego robić nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:28 Osobowość człowieka zmienia się co kilka lat. Sęk w tym że zmiana jest wypadkową kilku czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:26 Nie i nie wierzę, ze ludzi uda się zmienić. Zresztą: nie powinno się tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:27 Być może możliwe, ale nie prowadzi do niczego dobrego. Dopóki sporo energii ładowałam w zmianę partnera żyło mi się niefajnie, odkąd poszukałam zmiany w sobie, żyje mi się cudownie I tak mi się wydaję, że często tak jest. Próbujemy zmieniać innych, kiedy to w nas coś nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:32 Owszem, kobieta ma taką moc. Sek w tym, że kiedyś moc ulatuje i wtedy partner może wrócic do starych nawyków. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:34 > Czy jest coś co chcecie zmienić Tak. > Czy kobieta ma tak ogromną moc aby tego dokonać ? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:38 Ma. Skłoniłam mojego męża do porzucenia odwiecznych jednolitych garniaczków na rzecz normalnych ciuchów. Pokochał. Garniaczki ma tylko na pogrzeb lub inny występ extraformalny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:40 W wyglądzie zamieniłam sporo, nie było problemu i nawet wola współpracy. W charakterze staram sie nie gmerac za mocno, chociaz podocieralismy sie trochę, co w zasadzie jest zmiana charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 09:58 Mam kilka koleżanek, które dawno temu wyłuskały z towarzystwa totalnych ciołków, za którymi żadna dziewczyna się nie obejrzała i poprzerabiały na swoją modłę, zaczynając od wyglądu, na charakterze kończąc. I co najlepsze, ci faceci sprawiają dziś wrażenie całkiem ogarniętych, wyglądają nieźle i robią wszystko, co koleżanki nakażą, nie buntują się. Zatem chyba możliwe. Zresztą, przyznam, że czasem zazdroszczę takiej pacynki w domu, ale z drugiej strony nie chciałoby mi się ciągle o wszystkim myśleć;P Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 11:06 tosterowa napisała: > Mam kilka koleżanek, które dawno temu wyłuskały z towarzystwa totalnych ciołków > , za którymi żadna dziewczyna się nie obejrzała i poprzerabiały na swoją modłę, > zaczynając od wyglądu, na charakterze kończąc. Co do eksów, to ja miałam dobrą rękę Totalnymi ciołkami naturalnie nie byli, jednak paru szlifów temu i owemu zabrakło. A wyszli spod mojej ręki zdecydowanie udoskonaleni - kariery, potem nowe żony, że hej. Ofertę pracy będącej startem kariery zwykle ja wyszukiwałam, do tego zmiana wizerunku... Reszta zasługa panów, niekłamana. Tylko nudziły mi się takie uległe egzemplarze Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 10:06 czy kobieta ma moc zmieniać mężczyznę? zależy wiele od konkretnych osób. wygląd? no jasne, że mam moc, by zmieniać (na bieżąco), że mam wpływ na to (do pewnego stopnia) jak wygląda mój mąż- np. że nie wygląda jak podstarzały hipis, a człowiek, który ma 30 i kilka lat, że jest ubrany odpowiednio do sytuacji, ma na czas obcięte włosy, a fryzura pasuje do twarzy, że ma zadbane zęby.itp. mało? dla mnie wcale nie. a charakter? mój mąż przez 12lat małżeństwa bardzo zmienił się przy mnie/przeze mnie. jak byliśmy tuż przed ślubem znajomi, wykładowcy z uczelni, nie dawali nam razem 3miesięcy, tak bardzo się różniliśmy od siebie. a my tworzymy fajną parę i mój mąż naprawdę zmienił się. przy mnie, i dla mnie. nie twierdzę, że tylko on, bo przy nim np. złagodniałam, czy nauczyłam się że czasem warto przemilczeć, odpuścić, itp.) ogólnie, to dostosowaliśmy się do siebie, dograliśmy, i w pewnym sensie upodobniliśmy się do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 11:02 Pewnie że się udało. Do tego nie trzeba ogromnej mocy, ale współdziałania partnera, dobrych chęci obojga... Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 11:37 Ja bardzo chciałam żeby mąż rzucił palenie. Namawiałam go pierdyliard razy i nic. I nagle pewnego dnia wrócił z pracy i mówi "dziś nie palilem cały dzIen i już nie będę palił". Tak jest od 1,5 roku. Nie sądzę, że to moja sprawka, raczej do tego dojrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 12:44 Zreformowałam zwyczaje ubraniowe chłopa. Dzieło rozpoczęła jego poprzednia dziewczyna, ja dokończyłam. Ale gdyby sam nie doszedł do tego, że noszenie ciuchów aż do całkowitego ich zdarcia jest bez sensu, to nic by pewnie z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 12:46 oczywiście ale zawsze we współpracy. Inaczej się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 14:28 Radykalnie nie da się nikogo zmienić. Można mieć wpływ np. na elegantszy ubiór, rozważniejsze zachowanie, bycie milszym. Drobiazgi w sumie. Ale skłonność do tych cech osoba musi już mieć, można je tylko pomóc wyciągnąć na światło dzienne, podkreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 14:26 w wyglądze tak - zaprowadziłam go do mojej dentystki, ktora robi cuda z zębami, namówiłam na wypróbowani szkieł kontaktowych itd. Walcze o zmiane nawyków ubraniowych, ale jako iz jestem słabo zmotywowana to i nie walczę zaciekle ;P charakteru mu nie zmienie, bo i jak. zachowania staram sie zmieniac, ale "u źródeł" - jesli chce żeby pojawiło sie jakies zachowanie to pokazuję zródło i korzyści. ale nie jest tego dużo. w znakomitej wiekszosci akceptuje mojego męża takim jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 14:33 Oczywiście. I nawet nie musiałam zbyt wielkiego trudu sobie zadawać w tej materii. Powiedziałam np., że chcę, aby zgolił wąsy, zrobił to bez problemu, ostrzygł się na krótko - dziś innego fryzury nie uznaje, zmywał wszystko, co jest do zmywania, a nie część - zmywa. Wynosił śmieci - wynosi. Skrócił godziny pracy - bez wahania to zrobił, kupił dokladnie ten, a nie inny model samochodu - kupił. Mogłabym tak wiele, mój mąż bez większych problemów dostosowuje się do moich zaleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 14:34 Ale to działa w obie strony, nie mówcie mi, że nie zmieniłyście się w ŻADNYM stopniu przy partnerze. Związek to jest mniej lub bardziej dyskretna próba sił, ludzie docierają się jak elementy w mechanizmie, fajnie, kiedy to zagra i mechanizm "chodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 15:49 nie mówię. oboje się zmieniliśmy pod swoim wpływem i do pewnego stopnia "upodobniliśmy się" do siebie. oczywiście nadal mamy różne temperamenty, charaktery, różne potrzeby, ale bez najmniejszych problemów udaje nam się tworzyć zgodne małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 14:46 nie nie wyobrazam tez sobie zeby facet zglaszal chcec zmienienia czegos w moim wygladzie ubraniu wlosach itd Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Możliwe to jest ? 19.01.14, 16:18 Meropa Gaunt zmusiła Toma i nic dobrego z tego nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś