Dodaj do ulubionych

Karanie dzieci

24.01.14, 22:41
Sytuacja: dziecko dostaje histerii gdy nie ma rodziców w pobliżu.
Próbuje coś wymusić, nie chce się uspokoić łącznie z rzucaniem się na podłgę.
Zarówno i Wy i rodzice dziecka jesteście przeciwni karom cielesnym za to widzicie jak rodzice próbują je uspokoić gdy nic innego nie działa.
Ten "sposób" to zaniesienie histeryzującego dziecka do pokoju i pozostawienie go na chwilę samego (oczywiście my w zasięgu wzroku i po jakiejś minucie pytanie czy się uspokoiło).
I moje pytanie: czy dziecko w ten sposób mogą karać rodzice czy tez osoby opiekujące się w danym momencie dzieckiem?
Zrobiłybyście awanturę gdyby ktoś "ukarał" wasze dziecko?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Karanie dzieci 24.01.14, 22:46
      Nie zrobilabym awantury, bo tonący brzytwy sie chwyta, ale tego typu metody są dla mnie nie do przyjecia, nigdy ich nie stosowalam.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Karanie dzieci 24.01.14, 23:12
        A jakie są do przyjęcia?
        • nangaparbat3 Re: Karanie dzieci 25.01.14, 22:06
          Nie wiem, wlasnego dziecka nigdy nie karalam, poza nakrzyczeniem na nie - i wychowalam na wspanialą, mądrą, dobrą, pracowitą i samodzielną kobietę, wrażliwą i lagodną, która nie da sie do niczego zmusic i bywa twarda jak diament, energiczna i zdecydowana. Czego chcieć więcej?
    • beatulek Re: Karanie dzieci 24.01.14, 23:27
      Gdybym była nianią to przed podjęciem pracy próbowałabym ustalić z rodzicami między innymi sposób karania dziecka. Dostosowałabym się do woli rodziców.
      • crackusek Re: Karanie dzieci 24.01.14, 23:40
        Nie niania.
        Jestem z rodziny, opiekuję się często siostrzenicą.
        A tymczasem siostra za taki sposób ukarania zrobiła mi niebotyczną awanturę (widzialam jak ona mowi do malej grzecznie żeby się uspokoiła i sadza np. na wersalkę).
        • buuenos Re: Karanie dzieci 24.01.14, 23:47
          Podziekuj im za wspoprace.Albo raczej zacznij byc zajetasmile
        • misiowamama-2 Re: Karanie dzieci 25.01.14, 21:44
          crackusek napisała:

> A tymczasem siostra za taki sposób ukarania zrobiła mi niebotyczną awanturę <

doradź siostrze, żeby poszła do specjalisty i "załatwiła" papierek potwierdzający ADHD małej. Matka będzie miała święty spokój i będzie mogła wydzierać się na innych, gdy będą mieli odmienne zdanie niż ona. Teraz to takie modne... wink

A tak serio, podziękowała bym za współpracę, nie dość że poświęcasz malej czas i serce, to jeszcze jesteś narażona na awantury i brak szacunku ze strony dziecka i ich rodziców. A w imię czego? W imię bezstresowego życia niewychowanej córeczki? masakra
          • pitahaya1 Re: Karanie dzieci 25.01.14, 21:53
            misiowamama-2 napisała:

> doradź siostrze, żeby poszła do specjalisty i "załatwiła" papierek potwierdzają
            > cy ADHD małej. Matka będzie miała święty spokój i będzie mogła wydzierać się na
            > innych, gdy będą mieli odmienne zdanie niż ona. Teraz to takie modne... wink

Zastanawiasz się czasem nad tym co spod twojej klawiatury wychodzi w świat?
            Pomyślałaś, że takimi wpisami przyczyniasz się do tego, że ktoś na hasło "adhd" będzie uprzedzony do jakiegoś dziecka?
            Moje dziecko jest zdiagnozowane i m.in. z powodu takich osób jak ty miało na "dzień dobry" przechlapane. Z założenia, bo wszystkie takie dzieci...
    • nangaparbat3 Re: Karanie dzieci 25.01.14, 22:08
      A za co ukaralas to dziecko? I w jakim jest wieku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka