Dodaj do ulubionych

Polećcie mi jakis aparat

17.02.14, 09:53
Potrzebuje pilnie kupic aparat foto, niestety moja wiedza na temat parametrów jest zerowa. Aparat ma służyć do pracy, do robienia zdjęć poglądowych (ale muszą być dobrej jakości bo są wrzucane na strone www). Zdjęcia będą robić różni pracownicy więc musi być w miarę prosty w obsłudze.
Jednoczesnie bede tez z niego korzystała prywatnie, na wakacjach wiec byłoby fajnie jakby miał kilka bajerów tongue_out i żeby nie był specjalnie duży.

co polecacie?
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 10:11
      Po co Ci aparat z bajerami jak nie umiesz obsługiwać? Kup zwykłą lustrzankę.
      • tuya Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 11:36
        mx3_sp napisała:

> Po co Ci aparat z bajerami jak nie umiesz obsługiwać? Kup zwykłą lustrzankę.

big_grin big_grin big_grin
        • arwena_11 Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 11:44
          Kup Nikona i dobry obiektyw. Ja mam D5000 i jestem zadowolona, ładne zdjęcia ( dokumenty ), wyraźne i dużo nie trzeba ustawiać.
      • 3razyklik Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 12:15
        Lustrzankę? Chyba zwykłą kompaktową cyfrówkę.
      • wielkafuria Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 12:21
        wiedza o parametrach waznych podczas zakupu a umiejętnosc posługiwania sie funkcjami aparatu to są dwie zupełnie rozne sprawy, wiesz?

Ponadto z racji tego ze około 6 osób bedzie go uzywało wolałabym nie kupować super drogiego aparatu.
    • saszanasza Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 12:09
      Proponuję któryś z tych:
      www.fotomaniak.pl/83496/canon-powershot-s200-kompakt-jasnym-obiektywem/
      Nie potrzebujesz lustrzanki cyfrowej ani żadnej innej lustrzanki, przynajmniej nie do tych celów, które wymieniłaś.
      • saszanasza Re: Polećcie mi jakis aparat 17.02.14, 13:12
        Potrzebujesz aparatu z obiektywem szerokokątnym i rozdzielczością min. 10 mpix.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka